Na konferencji:
Waldemar Fornalik: [i]Pierwszą bramkę straciliśmy po stałym fragmencie gry, przy którym faul był w mojej opinii wątpliwy. [/i]
Jeśli nie mylę tego z drugim wolnym, to był to faul z gatunku absolutnie niewątpliwych - Piastowiec "zmiażdżył" naszego pod okiem sędziego liniowego...
4 bramki na wyjeździe i do tego (przede wszystkim) mecz wygrany! Jakże się cieszę!
-
-
[9 kolejka] Piast Gliwice-Cracovia 27 września( poniedziałek kurde), 18:00
Piast bramki strzelił nie po składnych akcjach tylko przypadkowym "bilardzie" w naszym polu karnym. Nasze bramki to dwa bliźniacze stałe fragmenty ( jak z Zabrzem), oraz dwie składne akcje i strzały z chirurgiczną precyzją Pellego. Poza tym akcje "klepki" były palce lizać. Taka Cracovię chce się oglądać. Żeby nie było za wesoło to dalej brak rasowego napastnika.
Jeżeli częściej mielibyśmy grać tak jak wczoraj to tak szczerze brak rasowego napastnika nam nie będzie przeszkadzał. Przypominam nasze najlepsze spotkania za Zielińskiego i też graliśmy bez "9". Rakels, Jendrisek i Kapustka z przodu i przy dużej wymienności pozycji dawało to świetne efekty. Wczoraj widać było potencjał na coś podobnego. Alvarez schodzący głębiej, Pelle podłączający się do ataku do tego gdzieś tam zawsze z boku harujący Hanca a z drugiej strony któryś z dwójki Siplak Pestka. Naprawdę chciałoby się taką Cracovię oglądać częściej. Grając z "rasowym" napastnikiem na ten moment, niezależnie czy Probierz wybierze Balaja, Rivaldinho czy Piszczka, gramy w 10. Jasne, marzeniem byłby ktoś jak Ishak w Lechu, który i pogra w piłkę jak trzeba i z zimną krwią wykończy sytuację gdy ją ma ale że napastnika tej klasy nie mamy, grajmy bez typowej "9", może to dać fajne efekty.
[quote="Jake Blues" pid='1505835' dateline='1632759987']
Pele tragedia dzis
[/quote]
[quote="Rock" pid='1505839' dateline='1632760284']
Wcześniej już zamknął oczy i strzelał... Niech już lepiej podaje.
[/quote]
koledzy widzę w formie :D ja przy trzeciej bramce Pellego też krzycałem do telewizora "tylko nie do Pellego" i żona mnie wykpiła ale lepsze to niż wstyd na forum ;) nie pisać w trakcie meczu Panowie. Żelazna zasada.
Poza tym, mówiłem że Piast jest żałosny i nie piszę tego by zdeprecjonować nas BARDZO DOBRY występ, ale ogranie ich powinno być naszym obowiązkiem w tym momencie sezonu a nie niesamowitą historią.
No i występ Pellego prawie kompletny gdyby jeszcze w pierwszej połowie dograł do Knapa zamiast dryblować bez dryblingu. Ale tak czy owak kłaniam się nisko
zaraz tam wstyd, trochę uciechy wszystkim się przyda, a mi nie zaszkodzi ;)
Czy ktoś pamięta, kiedy ostatnio strzeliliśmy 4 bramki w meczu ligowym? A kiedy 4 na wyjeździe?
tak każdy pamięta Zabrze 2017
- Edytowany
[quote="pawcioKSC" pid='1505996' dateline='1632811048']
Czy ktoś pamięta, kiedy ostatnio strzeliliśmy 4 bramki w meczu ligowym? A kiedy 4 na wyjeździe?
[/quote]
U siebie 13 kwietnia 2019 roku: Cracovia - Lechia 4:2
[url=http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1406155]http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1406155[/url]
Na wyjeździe 18 grudnia 2017 roku: Górnik Zabrze - Cracovia 0:4
[url=http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1316631]http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=1316631[/url]
Kuźwa, rzeczywiście - Górnik po derbach :D Tak dawno, ze już zdążyłem zapomnieć.
Pierwszy wyjazd mojej 2.5 letniej córki. W 80 minucie zaczynała marudzić ale jestem z niej dumny że dała radę. Niecieczy nie zaliczyła z powodu choroby. Wynik nie jest ważny. Jeździ się dla Cracovii a nie dla najemników.
[quote='SaNtO' pid='1505992' dateline='1632810756']
[quote='Jake Blues' pid='1505835' dateline='1632759987']
Pele tragedia dzis
[/quote]
[quote='Rock' pid='1505839' dateline='1632760284']
[/quote]
koledzy widzę w formie :D ja przy trzeciej bramce Pellego też krzycałem do telewizora "tylko nie do Pellego" i żona mnie wykpiła ale lepsze to niż wstyd na forum ;) nie pisać w trakcie meczu Panowie. Żelazna zasada.
Poza tym, mówiłem że Piast jest żałosny i nie piszę tego by zdeprecjonować nas BARDZO DOBRY występ, ale ogranie ich powinno być naszym obowiązkiem w tym momencie sezonu a nie niesamowitą historią.
No i występ Pellego prawie kompletny gdyby jeszcze w pierwszej połowie dograł do Knapa zamiast dryblować bez dryblingu. Ale tak czy owak kłaniam się nisko
[/quote]
Chyba nie myślisz, że w domu jest spokojniej :D Tutaj to się dopiero piłkarze nasłuchują.
[quote='SaNtO' pid='1505992' dateline='1632810756']
[/quote]
Dlaczego nie?
Jeżeli nie mam możliwości oglądnięcia meczu, to po jego zakończeniu czytam zawsze wpisy pisane na bieżąco. [size=small]Dużo można się dowiedzieć o przebiegu meczu. Najlepsze są wpisy "live" na gorąco, bo są prawdziwe.[/size]
[size=small]Ja unikam pisania w trakcie meczu, przynajmniej nie przypominam sobie, żebym na gorąco dzielił się emocjami na forum, ale poczytać lubię. [/size]
Santo Ty tak wszystko z chłodną głową robisz? :)
[quote="Sir Pablo" pid='1505814' dateline='1632759058']
Dobra, ja kończę oglądanie.
[/quote]
... i co skończyłeś? jeśli tak to napisz czy nie żałujesz :P
Pele tragedia dzis
[/quote]
poprawił się, choć mnie jego niektóre zagrania też czasem irytują :)
[quote="srk" pid='1505865' dateline='1632764060']
Jak nam nie zabiorą Pellego po tym sezonie to będzie cud ... (kurła, obym się mylił)
[/quote]
sam odejdzie, w czerwcu kończy mu się kontrakt
[quote="SaNtO" pid='1505992' dateline='1632810756']
Pele tragedia dzis
[/quote]
[quote="Rock" pid='1505839' dateline='1632760284']
[/quote]
No i występ Pellego prawie kompletny [b]gdyby jeszcze w pierwszej połowie dograł do Knapa zamiast dryblować bez dryblingu[/b]. Ale tak czy owak kłaniam się nisko
[/quote]
to pogrubione to jedno i jeszcze w drugiej połowie za późno zagrywał (chyba do Alvareza ale nie jestem pewien) a mogła być z tego dobra pozycja na strzał. To są te sytuacje irytujące czasem w jego grze, kiedy za późno albo wcale nie zagrywa do dobrze ustawionych kolegów ale jeśli ma grać jak wczoraj to można przymknąć na to oko ;)
Dobrza... kurz opada... mecz wygrany w bardzo fajnym stylu i z bardzo efektownym wynikiem koncowym... Cieszy owszem i to bardzo tylko qrwa czemu tak rzadko trafiaja sie takie mecze pod wodza cygana... nie musial by kocopolic byle co na tych konferencjach... takie mecze robia atmosfere... robia atmosfere wokol klubu... u kibicow pojawia sie optymizm...ale nie po jednorazowych wyskokach tylko potrzebna jest regularnosc Iipowtarzalnosc takich spotkan!!!REGULARNOSC i POWTARZALNOSC!!!!
Zawsze wlewa sie w serducha po takim meczu kropelka radosci...ale dobra i kropelka... oby tych kropelek bylo jak najwiecej...
Gratuluje zwyciestwa i wreszcie gry ktora da sie ogladac oraz chce wiecej!! Bo i slepa kura na ziarnko trafi...
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1505998' dateline='1632811482']
tak każdy pamięta Zabrze 2017
[/quote]
I Santo dokładnie wytypował wynik. Pamiętam jakby to było dzisiaj, zaraz po derbach.
Zastanawiające jest tylko jak można zagrać takie MECZYCHO w Gliwicach, po takiej MIZERII w Łodzi???
Wahania formy, czy źle dobrane pozycje, skład przez Ogrodnika?
We wcześniejszych meczach już próbowaliśmy takiej klepy, tylko jak przeciwnik podchodzi wyżej to nic z tego nie wychodzi. Wczoraj Piast dał nam DUUUŻO miejsca i czasu żeby to sobie poćwiczyć. Teraz ważne, żeby to zagrać na większej prędkości żeby przeciwnik nie mógł kasować pressingiem.
[quote='KruszynaKSC' pid='1506031' dateline='1632817989']
Dobrza... kurz opada... mecz wygrany w bardzo fajnym stylu i z bardzo efektownym wynikiem koncowym... Cieszy owszem i to bardzo tylko qrwa czemu tak rzadko trafiaja sie takie mecze pod wodza cygana... nie musial by kocopolic byle co na tych konferencjach... takie mecze robia atmosfere... robia atmosfere wokol klubu... u kibicow pojawia sie optymizm...ale nie po jednorazowych wyskokach tylko potrzebna jest regularnosc Iipowtarzalnosc takich spotkan!!!REGULARNOSC i POWTARZALNOSC!!!!
Zawsze wlewa sie w serducha po takim meczu kropelka radosci...ale dobra i kropelka... oby tych kropelek bylo jak najwiecej...
Gratuluje zwyciestwa i wreszcie gry ktora da sie ogladac oraz chce wiecej!! Bo i slepa kura na ziarnko trafi...
[/quote]
To co, idziesz na mecz z Mielcem tylko smażysz kotleta przed tv ?
Brawo kopacze, w końcu kibice zadowoleni. Ze Stalą 3 pkt. i może być fajnie.
- Edytowany
[quote="ALRS" pid='1506054' dateline='1632825516']
[quote='KruszynaKSC' pid='1506031' dateline='1632817989']
[/quote]
To co, idziesz na mecz z Mielcem tylko smażysz kotleta przed tv ?
[/quote]
Nie wybieram sie przez najblizsze kilka lat... mnie kropelka radsoci w 100litrowym baniaku gowna nie przekonuje zeby od razu zmieniac poglady o 180stopni...2-3 sezony stalej walki o cos a nie o trwanie...tak zwana powtarzalnosc i regularnosc sezonow a nie pojedyncze mecze raz na ruski rok...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)