Jak dotąd punktujemy średnio 1.4 punktu na mecz.
Jeżeli tak będzie do końca sezonu, powinno nam to dać 37 (42-5) punktów, co w ostatnich latach ekstraklasy bez podziału dawało miejsca w dość szerokim przedziale od 8 do 14.
-
-
Sezon 2020/21 Sytuacja w tabeli, nasze szanse
14 brzmi znajomo.
Swoją drogą to intrygujące, że przez cały okres istnienia podziału na grupy, ani razu nie wylądowaliśmy z GTS w tej samej grupie i nie rozegraliśmy trzecich derbów.
4 dni później
Jak dotąd punktujemy średnio 1.17 punktu na mecz.
eżeli tak będzie do końca sezonu, powinno nam to dać 30 (35-5) punktów, co w ostatnich latach ekstraklasy bez podziału dawało miejsca 14 - 16.
[color=#000000][font=sans-serif]Tak więc żarty się skończyły.[/font][/color]
Myślę, że w tym sezonie, jak się nic nie zmieni, skończymy na miejscu 15-10. Raczej nie obawiam się spadku, ale o nic nie powalczymy.
Pytanie tylko czy te ligowe sparingi będą odpowiednio wykorzystane do ataku na obronę PP. Na razie na boisku jest dramat.
Może być problem bo nasz naczelny strzelec dogrywkowy ma odleżyny od kanapy.
[quote='leszeczek' pid='1454884' dateline='1601671673']
Myślę, że w tym sezonie, jak się nic nie zmieni, skończymy na miejscu 15-10. Raczej nie obawiam się spadku, ale o nic nie powalczymy.
Pytanie tylko czy te ligowe sparingi będą odpowiednio wykorzystane do ataku na obronę PP. Na razie na boisku jest dramat.
[/quote]
No i tutaj mamy dylemat.Probierz potrzebuje jak tlenu, tytułu MP,a Filipiak, z racji wieku i dla ochrony własnego zdrowia, raczej woli PP.
Srednio tracimy idealnie 2 bramki na mecz, wiec aby wygrywac musimy strzelac 3 bramki w meczu..... a my 3 bramki w meczu, strzelamy raz na ruski rok.
Dlatego albo musimy zaczac tracic mniej bramek albo strzelac tych goli duzo wiecej..... bo inaczej to my bedziemy do konca sezonu - remisowac / przegrywac i tak na zmiane. :rolleyes:
Bez zmian
No to do utrzymania brakuje nam 28 punktów a dla optymistów 58 punktów do MP 2021 i 52 do pucharów
Chyba już tylko została walka o utrzymanie i SP oraz PP
[quote='paluch' pid='1455176' dateline='1601755851']
Bez zmian
No to do utrzymania brakuje nam 28 punktów a dla optymistów 58 punktów do MP 2021 i 52 do pucharów
Chyba już tylko została walka o utrzymanie i SP oraz PP
[/quote]
Zostały 24 mecze. 72 punkty do zdobycia!
To jest sezon do zapomnienia...i skonczymy go na okolo 8 miejscu.... :rolleyes:
I to okolo 8 miejsce, paradoksalnie nie bedzie takie zle...
Przed nami Piast,Lech,Jagiellonia,Legia,Płock i derby.Bez obrony i skrzydeł zanosi się na jesień średniowiecza dla Cracovii.Rok temu byliśmy kandydatami do tytułu a teraz gramy o spadek..Brawo zarząd,brawo trener !
Kandydatami do tytulu bylismy tylko w glowach niewielkiej grupy fantastow. Trzezwo oceniajacy ludzie zdawali sobie sprawe z tego,ze pompowany balonik pierd.olnie z hukiem.
[quote="MakuKSC" pid='1455211' dateline='1601798109']
Kandydatami do tytulu bylismy tylko w glowach niewielkiej grupy fantastow. Trzezwo oceniajacy ludzie zdawali sobie sprawe z tego,ze pompowany balonik pierd.olnie z hukiem.
[/quote]
Idealnie pasuje powiedzenie Sterbyego... dymane barany a nie grupa fantastow...
Pamietam jak na mnie naskoczylo kilku forowiczow ze negowalem ich nadzieje na mistrza mimo dobrej pozycji w tabeli i wtedy malej straty do lidera... od defetystow wyzywali... coz...skoro ja defetysta to oni dymane barany ...
Tez to dobrze pamietam, bo wynioslem sie z forum na kwartal lub pol roku. Wtedy nasz szwajcarski kontroler ruchu aktywowal hamulec bezpieczenstwa, bo sytuacja robila sie zbyt powazna.
[quote='KruszynaKSC' pid='1455212' dateline='1601798672']
Pamietam jak na mnie naskoczylo kilku forowiczow ze negowalem ich nadzieje na mistrza mimo dobrej pozycji w tabeli i wtedy malej straty do lidera... od defetystow wyzywali... coz...skoro ja defetysta to oni dymane barany ...
[/quote]
Na tym polega wymiana zdań,a skoro negujesz czyjąś wiarę w sukces to jesteś defetystą.Każdy musi myśleć tak jak Ty ?Czego nie rozumiesz ?
Dymanych baranów to raczej szukaj w swoim otoczeniu.
Patrząc na grę obronną i rozwalony blok defensywny mam odczucie, że do końca będziemy mieć emocje
pomimo tego, że spada jedna drużyna
- Edytowany
[quote="Bruno" pid='1455221' dateline='1601801124']
[quote='KruszynaKSC' pid='1455212' dateline='1601798672']
[/quote]
Na tym polega wymiana zdań,a skoro negujesz czyjąś wiarę w sukces to jesteś defetystą.Każdy musi myśleć tak jak Ty ?Czego nie rozumiesz ?
Dymanych baranów to raczej szukaj w swoim otoczeniu.
[/quote]
Piszesz ze na tym polega wymiana zdan.. ale racja juz moze byc tylko po jednej stronie czyli po tych co wierzyli w wygranie ligi?? Ja jestem czlowiekiem realnie patrzacym na swiat a nie przez rozowe okulary... nie defetysta ..realne argumenty podawalem nie raz i nie dwa ze nie ma szansy na wygranie ligi... tak samo jak nie daje sie dymac poprzez slodkie pitolenie viceprezesotreneromenagerokijwiecojeszcze...
Wylapywalem i pisalem wielokrotnie o klamstwie ,o beznadziejnych zachowaniach zanim to bylo...modne...
Napisałem tylko,byliśmy kandydatem i czy Ci się to podoba,czy nie,tak uważała większość,Że mamy szansę powalczyć o trofeum huczała cała Polska,a Ile w tym było prawdy,pokazał czas i zarząd swoimi decyzjami.
Mieliśmy teoretyczną szansę polegającym na tym, że musielibyśmy utrzymać grę i punktowanie dające 2 miejsce i liczyć na to, że Legia zawali tak jak sezon wcześniej kiedy mistrzem został Piast. Potrzebowaliśmy pewnych wzmocnień, zwłaszcza na skrzydle. Do tamtej pory graliśmy skutecznie, choć nie wyglądało to za dobrze. Teraz to już przeszłość bo znów musimy modlić się o utrzymanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)