[quote='CRAXA_KSC' pid='1422803' dateline='1582405281']
[b]Gramy o mistrzostwo, skończmy żyć marzeniami , w Gliwicach wyszło brak napastnika , [/b][color=#ff3333][u][i]Lopez[/i][/u][/color][b] dramat. Hanca , Gol tragedia. Rymaniak woził nas jak chciał , nie jestem zwolennikiem Probierza i nigdy nie będę, wolałem grę Jacka Zielińskiego. [/b]
[/quote]
Nauczcie się raz, a dobrze. To jest RAFAEL LOPE[b]S[/b]. Tak trudno jest wbić sobie do głowy to nazwisko?
-
-
(23) Piast Gliwice - CRACOVIA sob.22.02 godz.20:00
[quote='farciarz2' pid='1422801' dateline='1582405174']
Gol dziś słaby występ mnóstwo niecelnych podań,
Dlaczego nie grał Wdowiak, który w Gdyni miał niezły występ? Wdowiak ma jednak odrobinę inteligencji boiskowej
Dlaczego Probierz postawił aż na dwóch młodzieżowców?
[b]Moim zdaniem zestawienie składu za mało ofensywne. Nie miał kto strzelać na bramkę.[/b]
[/quote]
Wdowiak... nie, nic by nie dał, to tylko próba zamawiania rzeczywistości. Zwróć uwagę, ze mieliśmy sporo stałych fragmentach i zagrożenie stworzyliśmy po 1 - słownie jednym:( Jesteśmy bezzębni w ataku, co wynika w dużym stopniu nawet nie z zestawienia, co z przyjętej taktyki i chyba przyzwyczajeń zawodników. Boją się strzelać z dystansu, nie szukają rzutów wolnych atakując środkiem (boją się kontuzji, czy co?) no pójść energicznie na przebój i albo się przebić, albo dostać wolnego na 18 metrze.
Druga połowa naprawdę słaba. W pierwszej przeważaliśmy i mogliśmy przy większej determinacji i staranności w wykończeniu wygrywać 1 bramką.
nota bene... stracony gol obciąża Peskovica, to nie powinno było wpaść.
[quote='play' pid='1422798' dateline='1582405054']
5 strzałów celnych, zero zagrożenia? .Zejdzmy na ziemie z bredzeniem o mistrzu?
[/quote]
Statystyki po meczu prawie identyczne, po 11 strzałów i po 5 celnych. Posiadanie piłki 50 : 50,. podobnie podania. Mecz wyrównany ale przegrany. To sie zdarza, bo wszystkiego wygrać się nie da. [size=small]Wyciągamy wnioski i jedziemy dalej. O[/size][size=small]by to podziałało na nas motywująco. Meczy jeszcze sporo zostało i wszystko może sie zdarzyć ale jak człowiek sie przyzwyczaja do lepszego to potem trudno pogodzić się z porażką. I połowa niezła ale druga znacznie gorsza a miało być odwrotnie.[/size]
Rafa spieprzył dobra piłkę, bo miał dwóch za sobą i nie strzelał. Nie jest typem egzekutora, to widać nie po raz pierwszy.
A właściwie dlaczego mamy z cwks nie wygrać???
[quote='squier strat' pid='1422815' dateline='1582405637']
[quote='farciarz2' pid='1422801' dateline='1582405174']
Gol dziś słaby występ mnóstwo niecelnych podań,
Dlaczego nie grał Wdowiak, który w Gdyni miał niezły występ? Wdowiak ma jednak odrobinę inteligencji boiskowej
Dlaczego Probierz postawił aż na dwóch młodzieżowców?
Moim zdaniem zestawienie składu za mało ofensywne. Nie miał kto strzelać na bramkę.
[/quote]
a jaki był mecz z Lechem?
pytam, bo jakoś nie ma cie po dobrych, wygranych meczach.
pojAWiasz się w wątkach piłkarskich jak trzeba p.o.n.a.p.i.e.r.d.a.ć na Cracovię
[/quote]
Bo gdy Cracovia wygrywa to jest normalność. Tak po prostu ma być! Cracovia ma być najlepsza!
A gdy przegrywa to bulwersujące więc wtedy można się oburzać.
A tak naprawdę pisałem po wygranym meczu z Arką i akurat nie napisałem po Lechu, więc to trochę nieprecyzyjne.
Nie strzelamy goli na wiosnę dwa samobóje i karny z d.u.p.y
Ja bym nie dramatyzował. Nie zagraliśmy jakiegoś słabego meczu, a inni, w tym Legia też będą tracić punkty. I oby już w następnej kolejce stracili!
[quote='Blady Niko' pid='1422813' dateline='1582405586']
Dziś tylko początek był niezły. Potem już było coraz gorzej. Słabo zagrali Râpă, Gol i Hanca. A Vestenický markował grę.
[/quote]
Vestenicky markowal grę bo po raz kolejny grał tam gdzie totalnie nie potrafi! Kiedy wreszcie v-ce prezes trener to dostrzeże?!
Klasyczny mecz na remis, jak zwykle nasi byli mobilizują się na Cracovię i wychodzą im świetne zagrania. Nie da się grać na takim kartoflisku, więc zdecydować mogły błędy indywidualne, bądź stałe fragmenty. Gramy dalej, trzeba powalczyć w Warszawie i jebnąć psy w derbach - taki jest plan na kolejne 2 mecze.
[quote='sterby' pid='1422814' dateline='1582405588']
[quote='leszeczek' pid='1422805' dateline='1582405346']
Pierwszy z 3 ważnych meczy w plecy. na szczęście ten najmniej ważny.
[/quote]
Dlaczego mniej ważny? Punkty w W-wie są mało prawdopodobne, a w Gliwicach można było wygrać
[/quote]
W polskiej lidze punkty w Warszawie są tak samo prawdopodobne jak w Łodzi czy Poznaniu.
Jasne że wolałbym wygrać wszystkie mecze w sezonie, ale tak się nie da. Mecz w Warszawie jest ważniejszy bo po pierwsze z bezpośrednim rywalem, a po drugie LzS to LzS. Zawsze miło z nimi wygrać, zwłaszcza, że zdaję sobie sprawę, że będzie to bardzo trudne
Wiecie co jest najgorsze? Piłkarzyki które zarabiają pewnie po 40-50k na miesiąc przegrają mecz, chwilę się zdenerwuja(albo i nie) i tyle, zaraz im przejdzie bo przecież za chwilę jest następny mecz i wyje..ne. A zwykły człowiek, jak ja i większość z tego forum, będzie to przeżywał godzinami a nawet dniami...
- Edytowany
Jak się nie da meczu wygrać, to trzeba go zremisować. Nie potrafiliśmy tego :(
Tego jednego punktu może zabraknąć do medalu (o mistrzostwie to możemy zapomnieć)
Niestety Fornalik jest lepszym trenerem od Probierza.
A co się stało z formą Gola i Hanki dzisiaj?
W 2. połowie masakrycznie słaby Gol. Zdjęty po 5 czy 6 podaniach do nikogo. Kocham chłopa, ale coś mu ośrodek decyzyjny zjebało. Na Legię musi to zmienić.
[quote='Łukasz_KSC' pid='1422854' dateline='1582408144']
Wiecie co jest najgorsze? Piłkarzyki które zarabiają pewnie po 40-50k na miesiąc przegrają mecz, chwilę się zdenerwuja(albo i nie) i tyle, zaraz im przejdzie bo przecież za chwilę jest następny mecz i wyje..ne. A zwykły człowiek, jak ja i większość z tego forum, będzie to przeżywał godzinami a nawet dniami...
[/quote]
To nie przeżywaj, porażki są wkalkulowane w sport. Dzisiejszej porażki nawet tak nie przeżywam. Co innego gdy grając 11 na 9 przegraliśmy z Koroną. Sezon trwa, nadal jesteśmy w grze o mistrzostwo.
Właśnie się z niej wypisaliśmy.
Pozostaje jeszcze walka o medal.
Może jakimś cudem się uda.
[quote='janczer' pid='1422864' dateline='1582408854']
Właśnie się z niej wypisaliśmy.
Pozostaje jeszcze walka o medal.
Może jakimś cudem się uda.
[/quote]
Wypisaliśmy bo tracimy 3 punkty do lidera na kupę kolejek przed końcem? I grając jeszcze 2 bezpośrednie mecze z liderem?
[quote='janczer' pid='1422855' dateline='1582408147']
Jak się nie da meczu wygrać, to trzeba go zremisować. Nie potrafiliśmy tego :(
Tego jednego punktu może zabraknąć do medalu (o mistrzostwie to możemy zapomnieć)
Niestety Fornalik jest lepszym trenerem od Probierza.
A co się stało z formą Gola i Hanki dzisiaj?
[/quote]
jprd
[quote='mcz_' pid='1422859' dateline='1582408656']
[/quote]
To nie przeżywaj, porażki są wkalkulowane w sport. Dzisiejszej porażki nawet tak nie przeżywam. Co innego gdy grając 11 na 9 przegraliśmy z Koroną. Sezon trwa, nadal jesteśmy w grze o mistrzostwo.
[/quote]
Tak już mam, że przezywam kazdy mecz. A jeśli Ty masz inaczej to zazdroszczę i jednocześnie współczuję... Rozumiem przegrać mecz po walce i dobrej grze. Jednak 20 minut świetnej gry z Lechem to zdecydowanie za mało jak na drużyne, która ma konkurować z LzS w walce o MP...
[quote='Łukasz_KSC' pid='1422872' dateline='1582409973']
[quote='mcz_' pid='1422859' dateline='1582408656']
[/quote]
[/quote]
Tak już mam, że przezywam kazdy mecz. A jeśli Ty masz inaczej to zazdroszczę i jednocześnie współczuję... Rozumiem przegrać mecz po walce i dobrej grze. Jednak 20 minut świetnej gry z Lechem to zdecydowanie za mało jak na drużyne, która ma konkurować z LzS w walce o MP...
[/quote]
smiem zauwazyc ,ze my gralismy przeciwko obecnemu Mistrzowi Polski, a Legia przeciwko Jagieloni z ktora nawet wisla wygrala. Nie skreslal bym jeszcze Naszych w walce o MP.
WIARA!!!!!!!!!
Tego nikt mi nie odbierze!!!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)