[quote='hank' pid='1487660' dateline='1620120553']
Po zejściu Alvareza Pelle był jedynym na boisku , kto mógł zagrać na dziewiątce .
[/quote]
A to zmiany dokonano drogą losowania?
-
-
Marcos Álvarez - witamy w Cracovii!
Tak.
11 dni później
VFL Osnabruck bez Alvareza jest na miejscu spadkowym, na dzisiaj przedostatnim choć dalej z szansami na utrzymanie. Im zrobiliśmy krzywdę, a sobie nic nie daliśmy ;)
Tiaa, na pewno gdyby Dzik został w Rzeszy to dziś Lewandowski drżałby o swój rekord.
W poprzednim sezonie Alvarez strzelił 13 goli w lidze i wyraźnie pomógł w utrzymaniu Osnabruck. Dziś im tych goli brakuje, nie mają tak skutecznego zawodnika i do końca drżą o utrzymanie. Zamiast pieprzyć o Lewandowskim napisz czego w tej sytuacji nie rozumiesz?
Ale Osnabruck nie zaliczą goli z poprzedniego sezonu. Jaka jest gwarancja, że w obecnym sezonie Dzik nastrzelałby równie dużo.
No chyba, że to w ogóle jest wybitny zawodnik, a tylko krakowskie powietrze mu szkodzi.
Dla mnie leń i pozorant, choć umiejętności posiada.
Nigdy nie ma gwarancji, ale gdyby Lewandowski odszedł z Bayernu po sezonie, a na jego miejsce przyszedł jakiś lamus, to zapewne mieli by problemy.
Czyli z Cracovii odchodzi Krzysztof Piątek strzelający 20+ goli w sezonie a w jego miejsce przychodzi Filip Piszczek i nie powinniśmy pisać że Cracovia się osłabiła bo nie mamy gwarancji że Piątek dalej strzelały gole, dobrze rozumiem?
Nie, źle mnie zrozumiałeś, ja odniosłem się do posty Strebiego, iż nigdy nie ma gwarancji że zawodnik w kolejnym sezonie trafi znowu tyle samo bramek, bo to nie maszyna, która wykona tyle samo czynności, ALE należy przypuszczać, że gość który strzelił 10, czy 20 branek w sezonie, w kolejnym właduje podobną ilość i zawsze jego odejście jest osłabieniem, oczywiście zawsze może podać 100 przykładów, że gość w jednym sezonie ładował bramki jak na zawołanie, a w kolejnym się zaciął, jednak zawsze odejście takiego zawodnika jest osłabieniem.
Ja również odpisywałem na post Sterbyego, pisząc to nie widziałem Twojego wpisu.
[quote='sterby' pid='1489681' dateline='1621323710']
Ale Osnabruck nie zaliczą goli z poprzedniego sezonu. Jaka jest gwarancja, że w obecnym sezonie Dzik nastrzelałby równie dużo.
No chyba, że to w ogóle jest wybitny zawodnik, a tylko krakowskie powietrze mu szkodzi.
[b]Dla mnie leń i pozorant[/b], choć umiejętności posiada.
[/quote]
Na podstawie jakich obserwacji doszedłeś do tego wniosku. Bo z moich obserwacji wynika, że chłop się stara, tylko słabo znosi nagminne w Polsce i ignorowane przez sędziów kopanie po achillesach.
Ale gdybym miał oceniać czy bardziej brakuje mu chęci czy umiejętności, to stawiałbym na brak umiejętności gry w specyficznej polskiej lidze. Do tego doszła jakaś blokada, bo chyba mu się wydawało, że wciągnie ta ligę nosem (a może trąbą) i będzie półbogiem. Na przyszły rok widzę dwie możliwości. Albo się odblokuje, zgra z zespołem i wsadzi 15 bramek, albo zablokuje się kompletnie.
Alvarez to największe rozczarowanie sezonu albo za wiele od niego oczekiwaliśmy
Ludzie, on z Wartą grał cały mecz tyłem do bramki. Wyjebywali na niego każdą piłkę licząc na to że się zastawi, odwróci, minie 3 obrońców i jeszcze strzeli.
Probierz jest idiotą, nie wykorzystuje potencjału piłkarzy (których sam wybiera!), przy okazji zniechęcając ich do gry.
Ustawianie go na kontrę i walkę z dwoma-trzema obrońcami po ladze w przód jest z góry skazane na niepowodzenie. W ostatnią niedzielę zwróciłem szczególną uwagę na obserwowanie go, jak biega do piłki i zbiera się do kontry. No i chyba nie jest to wielkie odkrycie, że nie jest to jego najsilniejsza strona. W ogóle to biega jakoś tak ciężko i bez znacznego przyspieszenia.
Jakby nie był leniem, to chociaż postarał by się wyglądać jak sportowiec. Przeciętny miłośnik siłowni poświęcający na ćwiczenia ze 2h tygodniowo jest w lepszej formie.
Alva w Stali ładuje 10 bramek a w lampucerze 25.
My nic nie gramy, gramy mecz o pietruszke i stoimy w 10 w polu karnym.
To samo tyczy się Rivaldinho. Przestańcie ich wypierrdalać z Cracovii. To nie oni winni, że rzadko kiedy widzą pole karne, o dograniu do niego piłki na strzał nie wspominając.
[quote='Rock' pid='1489699' dateline='1621329106']
Ludzie, on z Wartą grał cały mecz tyłem do bramki. Wyjebywali na niego każdą piłkę licząc na to że się zastawi, odwróci, minie 3 obrońców i jeszcze strzeli.
Probierz jest idiotą, nie wykorzystuje potencjału piłkarzy (których sam wybiera!), przy okazji zniechęcając ich do gry.
[/quote]
Bo Probierz na siłę wciska piłkarzy w swoją pseudo-taktykę zamiast dopasować taktykę gry do umiejętności i możliwości zawodników .
35 dni później
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/204001212_4097301536996106_5324186475672030516_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=PmuME22a4_oAX-Ot4Wf&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=b33e0fec1f3fd1d499292d71d2d0dfcc&oe=60D6F739[/img]
Gdyby Marcos, tudzież Dzik, złapał rzeźbę i formę, byłby najgorszym koszmarem młotów z E. Odbijaliby się, niczym paralitycy.
Albo kosili równo z trawą, co ta liga ma w zwyczaju wobec tego typu zawodników. Brak reakcji sędziów jako całości dopełnia niestety obrazu. Obym się mylił jak Marcos w strzałach z rzutów wolnych w minionym sezonie.
Zgadzam się, Kolego Bucky Nome, ale cos mnie intryguje i pozwala wierzyć, że chłop z ponadprzeciętnym (na E.) CV, grający w siłowej i dynamicznej piłce niemieckiej, da radę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)