Wyjazdy zagraniczne głównie, delegacje itd.
-
-
CRACOVIA - Legia Warszawa niedziela 22 września godz. 17:30
Frekwencja na stadionie, to lata zaniedbań, teraz mamy tylko tego efekty.
Nam potrzeb kilku sezonów na pudle, żeby odbić się od dna.
Może odbije stricte od spraw piłkarskich...
Do szkół zostały rozesłane zaproszenia na mecz z Legią...
Szkoda tylko, że stało się to w środę. Nie wiem czy tutaj wchodzi ktoś z naszego klubu ale proszę państwa, zorganizowanie wyjścia dla dzieci z całą papierologią, przekazaniem tej informacji na lekcjach wychowawczych czy WFu, zgodami rozdanymi dla rodziców itp. Jest bardzo trudne a wręcz niewykonalne w dwa dni... 4-5 dni Szkolnych to jest minimum!
Akcję oczywiście pochwalam ale szkoda, że tak późno gdyż po prostu efekt mógłby być dużo lepszy! Pozdrawia pewna szkoła z Prokocimia, która nie zdążyła na czas a chętnie by na mecz zabrała dzieciaki :)
[quote='gaudeamus' pid='1399639' dateline='1568984418']
Niestety większość moich znajomych pasiakow ( ok. 80%) nie idzie na mecz z powodów głównie zawodowych.
[/quote]
W niedzielę o 17:30?
- Edytowany
[quote='gaudeamus' pid='1399644' dateline='1568985256']
Wyjazdy zagraniczne głównie, delegacje itd.
[/quote]
Ale takie przypadki to jest margines wobec frekwencji nawet na poziomie 7K
Są oczywiście studenci zaoczni, wykładowcy, kelnerzy, bileterzy w kinach, kierowcy MPK itd. ale nie tłumaczmy tym niskiej frekwencji. Gdy na mecze chodziło więcej osób też były te zawody.
Ostatnio na tt odbyłem dłuższa rozmowę z gościem, który nie chodzi na mecze bo...
... hymn napisał Maleńczuk, a on go nie lubi.
Wymyślilibyście coś równie głupiego?
Niestety większość moich znajomych pasiakow ( ok. 80%) nie idzie na mecz z powodów głównie zawodowych.
[/quote]
To wszyscy pracują w niedzielę?
Jutro (sobota) i w niedziele (dzień meczowy) powinno się sprzedać sporo biletów ... a jeśli będzie inaczej to się trochę zdziwię :rolleyes:
[quote='ZbigniewT' pid='1399651' dateline='1568987190']
[/quote]
[/quote]
Do 2010 r. pracowałem w systemie 4-zmianowym. Na 12 osób było nas 4 kibiców i każdy z nas miał problemy z meczami. Karnety odpadały. Jak na najważniejsze mecze udało się 2 razy na 5 prób zamienić to było dobrze. Siedziałem w poracy io słuchałem w Radio Kraków transmisji czyli wejście 40 sek. raz na 10 min. - Głodny sytego nie zrozumie.
Obecnie wciąż masę ludzie tak pracuje, w mojej firmie 90% i wciąż mam wnioski od podwładnych o zamianę z powodu meczu, niestety nie zawsze można je akceptować.
Oczywiście to nie znaczy, że w tym tkwi przyczyna słabej frekwencji (leszeczek był bliższy prawdy), ale nie piszcie że niedziela to nie problem, bo jest ustawa...
[quote='konserwa' pid='1399659' dateline='1568992437']
[/quote]
[/quote]
Do 2010 r. pracowałem w systemie 4-zmianowym. Na 12 osób było nas 4 kibiców i każdy z nas miał problemy z meczami. Karnety odpadały. Jak na najważniejsze mecze udało się 2 razy na 5 prób zamienić to było dobrze. Siedziałem w poracy io słuchałem w Radio Kraków transmisji czyli wejście 40 sek. raz na 10 min. - Głodny sytego nie zrozumie.
Obecnie wciąż masę ludzie tak pracuje, w mojej firmie 90% i wciąż mam wnioski od podwładnych o zamianę z powodu meczu, niestety nie zawsze można je akceptować.
Oczywiście to nie znaczy, że w tym tkwi przyczyna słabej frekwencji (leszeczek był bliższy prawdy), ale nie piszcie że niedziela to nie problem, bo jest ustawa...
[/quote]
Przy rozpatrywaniu wniosków podwładnych stosuj prostą zasadę, Pasiaków wnioski akceptuj, kibiców gts odrzucaj. Tak będzie ok;)
[quote='Jarek44' pid='1399663' dateline='1568995981']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Przy rozpatrywaniu wniosków podwładnych stosuj prostą zasadę, Pasiaków wnioski akceptuj, kibiców gts odrzucaj. Tak będzie ok;)
[/quote]
Gorzej jesli ma samych pasiakow. Wszyscy wolnego nie dostaną.
Ja to rozumiem, tez tak pracuje. Ale akurat wypada mi ten jeden weekend raz na pare miesiecy z wolna sobota i niedziela... Dodatkowo u mnie opcja zamiany w gre nie wchodzi...
[quote='Mathauzz' pid='1399677' dateline='1569002549']
[quote='Jarek44' pid='1399663' dateline='1568995981']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Gorzej jesli ma samych pasiakow. Wszyscy wolnego nie dostaną.
Ja to rozumiem, tez tak pracuje. Ale akurat wypada mi ten jeden weekend raz na pare miesiecy z wolna sobota i niedziela... Dodatkowo u mnie opcja zamiany w gre nie wchodzi...
[/quote]
Szczęśliwy człowiek jesteś - zero psa w pracy ;)
- Edytowany
Ostatnio jest fajnie z nimi. Najwazniejszy temat 2 druzyna :)
[img]https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/71066817_2473161036076839_855497252741840896_o.jpg?_nc_cat=107&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_oc=AQl-P8Xtf6Xvx6RlYJpfq98cltUZ1IdLGq3W6jrVa7adZ_dae6HteQIBrhsYklCdPZ8&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&tp=1&oh=0e827e1a43c03c8fe016fe380d9d4656&oe=5E3888B9[/img]
system 4-zmianowy powiadasz?
pewnie cos z pefron
4 brygadówka na mecz mnie nie zatrzyma :D Jakieś zamiany urlopy na żądanie albo poprostu nie przyjdę bo są rzeczy ważne i ważniejsze.Karnet i mecz rzecz święta!
Z tą pracą w godzinach meczów to może jakiś jednak niewielki odsetek... Będą nasi co sezon walczyć i wygrywać, to przyjdą i kibice... Trzeba grać tak, żeby kibic widział, że się go szanuje...
PS
Szacunek względem kibiców dotyczy również zarządu Klubu.
Kibice cwks'u maja jakiś zakaz czy będą w Krakowie ?
beda
[url=https://legionisci.com/news/78896_Informacje_nt_pociagu_specjalnego_do_Krakowa.html]https://legionisci.com/news/78896_Informacje_nt_pociagu_specjalnego_do_Krakowa.html[/url]
Oglądnąłem mecz Lecha z Jagiellonią, niby jeden z tych na szczycie, bo firmy uznane. Jeżeli ktoś zadaje pytania, dlaczego ludzie nie chcą przyjść na stadion, to po takim meczu łatwo o odpowiedź. Niska frekwencja, to nie jest tylko nasz problem, a jest niska (skutek) z powodu pewnej przyczyny.
Nie ma znaczenia, ze w Krakowie ileś tam ludzi pracuje w niedzielę, nie mamy stadionu na 60 tysiaków. Ludzie nie chodzą, bo piłka ich przestała MOCNO interesować a z powodu pokolenia "social mediów" , coraz mniej zapaleńców, co to bez względu na wynik przyjdą.
Derby, Legia coś tam wzbudzą zainteresowanie, potem długo nic. Probierz powiedział, że dobrze by było, gdyby ludzie przyszli na Cracovię a nie na Legię. Słusznie prawi, ale Legia pracowała na "zainteresowanie" latami, a my dopiero w tym wszystkim raczkujemy.
Co roku musi być CEL, ale taki zdecydowanie nastawiony na sukces. Nie może być tak, że najwyższe władze klubu cos tam chlapią w mediach, potem kibic czuje się oszukany. Odpowiedzialność za słowo, jest również ważna przy ściąganiu publiki. Naprawdę lepiej, jak kibic jest zaskakiwany pozytywnie, niż czuje rozczarowanie, gdy słowa rozmijają się z oczekiwaniami.
Z Legią, dla odbudowania publiki, jest ważniejszy mecz niż z gts-em. Kibic, ma szansę poczuć radość z przeżycia bezpośredniego dużego sukcesu. Uważam, ze może odwrócić pewien odpływ po oczekiwaniach pucharowych. Mecz z gts-em oglądniemy w tv, a to nigdy nie odda "prądu" z trybun.
Oczywiście, nie umniejszam rangi derbów, piszę o pewnych doznaniach.
Ten mecz w niedzielę, musimy z wielu powodów wygrać.
[quote='panjapko' pid='1399702' dateline='1569012635']
[url=https://legionisci.com/news/78896_Informacje_nt_pociagu_specjalnego_do_Krakowa.html]https://legionisci.com/news/78896_Informacje_nt_pociagu_specjalnego_do_Krakowa.html[/url]
[/quote]
Przynajmniej trybuny będą "żyły" bo przyjadą zapewne w +/- 500 osób :rolleyes:
Ian, nie zachwycaj się tak lampucerą. Zarabiała na zainteresowanie wzbudzając we wszystkich niechęć(łagodnie mówiąc) a to podbieraniem młodych zdolnych "do wojska", a to byciem pupilkiem związku, sędziów, dziennikarzy i ogólnie "warszawki". Ludzie chodzą na mecze LZS bo chcą wykrzyczeć swoją "niechęć" do nich i z nadzieją, że dostaną sprawiedliwy łomot. Myślę, że nie takich emocji życzy Probierz Cracovii.
A ja glupi tyle lat juz chodze na mecze z cwks dla Cracovii a nie przeciwko cwks....
;)
Dla mnie derby obojętnie w jakiej formie przyjdzie je oglądać zawsze będą ważniejsze od meczu z legią.Zresztą od meczu z legią zawsze będzie nawet ważniejszy mecz z Polonią Warszawa.Ale to mój osobisty sentyment. Co się zaś tyczy oglądania derbów to trzeba było podnieść wrzask wcześniej i może by się dało na stadionie ustawić jakieś dupne telebimy i oglądać mecz w pasiastym gronie zamiast się poniewierać po knajpach czy snuć po mieszkaniach. teraz jest już chyba za późno żeby w razie czego gdyby taki cud zaistniał zgłosić imprezę masową chyba już za mało czasu a nam nikt nie pójdzie na rękę ....
- Edytowany
Legia to marka więc wygramy bo umiemy grać ostatnio z markami.
Pytanie jakim składem
Plotki docierają że coś w stylu
Michał Rapa Darki David Siplak Gol Dinmun podobno Lusjusz ma zagrać, Hanca jeśli zdążą go postawić na nogi"*jak nie to Wdowka, Vestenicjky i Lopes. W obwodzie Pelle i ma być Piszczu
Ktoś też tak słyszał?
W obwodzie...? ;)
znowu Tomek na skrzydle? :dodgy:
[quote='rukola77' pid='1399738' dateline='1569057050']
Pytanie jakim składem
Michał Rapa Darki David Siplak Gol Dinmun podobno Lusjusz ma zagrać, Hanca jeśli zdążą go postawić na nogi"*jak nie to Wdowka, Vestenicjky i Lopes. W obwodzie Pelle i ma być Piszczu
Ktoś też tak słyszał?
[/quote]
Dytatiev ma grać . Jablonsky jest bez formy..
[quote='PrzemoWZG' pid='1399749' dateline='1569061563']
[quote='rukola77' pid='1399738' dateline='1569057050']
Pytanie jakim składem
Ktoś też tak słyszał?
[/quote]
Dytatiev ma grać . Jablonsky jest bez formy..
[/quote]
rukola77 to przecie typowy troll, wystarczy przejrzeć jego posty, dominujące słowa to "ponoć, podobno", byle siać zamęt
rukola pie....(po czesku szuka) jak najęty a Wy łykacie.
Skład na cwelkę będzie zupełnie inny.
Napisał również że w OBWODZIE będzie Pelle , czyli to też bajka ?
- Edytowany
[quote='konserwa' pid='1399752' dateline='1569063298']
rukola pie....(po czesku szuka) jak najęty a Wy łykacie.
Skład na cwelkę będzie zupełnie inny.
[/quote]
Jak już to "šuká", ale nie stosuje się to w znaczeniu jak wyżej. Tylko dla stosunku z kobietami.
Moźna powiedzieć "kecá jak blázen, kecá blbosti". :)
Dla Pasiaków godziny czeskiego, slowackiego czy chorwackiego z 50% zniżką .
Pozdro, Anton i jutro na meczu
P.S. merytorycznie zgoda
[quote='PrzemoWZG' pid='1399756' dateline='1569064972']
Napisał również że w OBWODZIE będzie Pelle , czyli to też bajka ?
[/quote]
Jak się wypisuje różne głupoty na oślep to czasem uda się coś trafić.
Co do Pelle to widziałem osobiście i nie 'ponoć czy podobno' jak truchtał, trenował indywidualnie. Na Legie gotowy zapewne nie będzie ale na gts obstawiam że tak
Pele ma grać na bramce
Plan jest taki, za 24 godziny kończę przedmeczową kiełbaskę, drę ryja podczas hymnu, a po kolejnych 2 godzinach idę na radosną wódeczkę...
Jarek44 Ty to jestes wybitny strateg.
Swietny ten Twój plan. chyba go skopiuje :)
wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że będzie świętowanie jutro po godz 19
[quote='morata' pid='1399810' dateline='1569088201']
wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że będzie świętowanie jutro po godz 19
[/quote]
Tej wersji się trzymajmy bo mamy fatalną serie do przerwania
Moje przeczucie mówi jutro 1:1 :blush:
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)