Nasz rywal jest mocniejszy w ataku niżli w grze obronnej i myślę , że MP i drużyna będą to potrafili wykorzystać .
-
-
LE: CRACOVIA - DAC 1904 Dunajska Streda (18.07, godz.19:00)
[quote='hank' pid='1388789' dateline='1563203925']
Nasz rywal jest mocniejszy w ataku niżli w grze obronnej i myślę , że MP i drużyna będą to potrafili wykorzystać .
[/quote]
Ciekawe czy zagrają Siplak i Jablonsky
[quote='SaNtO' pid='1388743' dateline='1563185910']
Wiem o taktyce więcej od Smudy a on był trenerem reprezentacji to dlaczego nie mam prawa do wypowiadania się o taktyce? Porażka z DAC to będzie kompromitacja trenera i zarządu (czyli też trenera). Są do ogrania z palcem w nosie
[/quote]
Santo krótkie pytanko czy wg ciebie należy wy..ać zarządy i trenerów tych drużyn, które obecnie graja w pucharach w przypadku ich niepowodzeń? W przypadku [s]wypadku[/s] naszej Cracovii to juz wiemy, że tak, ale co z innymi ?
Pytam się tak na poważnie ciebie, a może Potter ci pomoże, bo uchodzicie tutaj na forum za ekspertów od zarządzania, finansów i trenerki.
Inni mnie nie interesują. W przypadku odpadnięcia Filipiak jest do zmiany. Lepszego trenera w Polsce od Probierza już nie ma więc nigdy nie uwierzę w kolejny projekt. To zdecydowanie ostatni, za który trzymam kciuki i w który wierzę. Trochę mój entuzjazm opada gdy co rusz okazuje się, że Probierz jest vickiem tylko na papierze i nie ma żadnych atrybutów w rękach. Jeśli odpadniemy to zadowoli mnie tylko mistrzostwo. Jeżeli go nie będzie to FIlipiak albo ja out
To będzie trudna decyzja dla Janusza.
Santo ja chcę to co Ty bierzesz ...
totalny odjazd ...
Sezon ogórkowy się chyba skończył ;-)
Wracając do meczu, w rewanżu nie zagra ich podstawowy stoper, ten co poszedł do Lecha?
Wiesz, czy pytasz?
[quote='SaNtO' pid='1388827' dateline='1563210419']
Inni mnie nie interesują. W przypadku odpadnięcia Filipiak jest do zmiany. Lepszego trenera w Polsce od Probierza już nie ma więc nigdy nie uwierzę w kolejny projekt. To zdecydowanie ostatni, za który trzymam kciuki i w który wierzę. Trochę mój entuzjazm opada gdy co rusz okazuje się, że Probierz jest vickiem tylko na papierze i nie ma żadnych atrybutów w rękach. Jeśli odpadniemy to zadowoli mnie tylko mistrzostwo. Jeżeli go nie będzie to FIlipiak albo ja out
[/quote]
Santo, [size=small]dziękuję, [/size]jak zwykle rzetelna błyskawiczna odpowiedź, taka piłkarska powiedziałbym -krótka piłka -Filipiak do wyjebania, a słup Probierz niech jeszcze trochę pourzęduję.
W związku z wagą tej wypowiedzi, mam tylko jedno dodatkowe pytanko, czy ją( odpowiedź ) konsultowałeś z kimkolwiek , czy to samodzielna opinia.?
Janczer, nie wiem. Wiem, ze idzie do Lecha, że pożegnał się na stadionie z widzami, ale nie wiem czy umowa obowiązywała zezwolenie na grę w dwóch meczach.
[quote='ian thorpe' pid='1388839' dateline='1563217113']
Janczer, nie wiem. Wiem, ze idzie do Lecha, że pożegnał się na stadionie z widzami, ale nie wiem czy umowa obowiązywała zezwolenie na grę w dwóch meczach.
[/quote]
Miał trafić do Lecha po meczach pierwszej rundy. Żegnał się z kibicami bo to jego ostatni mecz u siebie....
Idzie do Poznania dopiero po dwumeczu z nami.
[img]https://pbs.twimg.com/media/D_igMRtWsAIaOPI?format=jpg&name=small[/img]
A będzie więcej !
[quote='VelVet' pid='1388853' dateline='1563222486']
A będzie więcej !
[/quote]
"A będzie ludzi masa!"
Dzisiaj sprzedało się trochę ponad 1000 biletów. Wprawdzie 7000 mi nie wychodzi, ale tendencja wyraźnie zwyżkowa. Może nie będzie kompromitacji.
Jak dodasz sektor gości do Ci wyjdzie
Nie wyjdzie. Pełne VIP, dziennikarze plus 1057 na gościach (ale nie słyszałem, że zwiększyli pulę) plus skyboxy (ale nie wiem czy nie wchodzą w 922 miejsce VIP) z bida dopina 7100. Ale gościom chyba tylko 720 dali.
Zresztą mniejsza o to. Marketing wlicza pewnie miejsca dla grup młodzieżowych, które teraz jeszcze nie są przypisane do krzesełek. Nie sądzę by łgali. To nie gts ;)
na godzine 16 jest nas [b]10094 [/b]
[b]El. Ligi Europy. Słowacy oceniają: Cracovia jest faworytem do awansu[/b]
Cracovia przed rewanżem z DAC Dunajska Streda (czwartek, godz. 19) ma jasny cel: awansować do II rudny eliminacji Ligi Europy. - Jej rywale od początku będą napierać - twierdzi słowacki napastnik Robert Demjan.
Cracovia i europejskie puchary to była dotąd para źle dobrana. W klubie dobrze pamiętają wpadkę sprzed trzech lat i odpadnięcie w I rundzie ze Skandiją Tetowo. Teraz ma być inaczej. Po wyjazdowym meczu w Dunajskiej Stredzie (remis 1:1) piłkarze Michała Probierza byli w dobrych humorach. Utrzymają je? – Cracovia jest faworytem – ocenia Słowak Jan Kocian, były trener m.in. Bruk-Bet Termaliki Nieciecza. – Tamten mecz był wyrównany, teraz o wszystkim może zdecydować jeden gol. Nie będzie wielu sytuacji pod bramką.
Słowacy, a jednak Węgrzy
Na Słowacji piłka nożna od lat bije się z hokejem o miano najpopularniejszego sportu. To hokeiści dostarczali kibicom w ostatnich dekadach medali mistrzostw świata, występowali na igrzyskach olimpijskich. Słowaccy piłkarze o dużych sukcesach mogą pomarzyć, ale... – W słowackim futbolu wszystko się poprawia, przede wszystkim infrastruktura. Kluby budują nowoczesne boiska, ośrodki treningowe, a to ściąga młodych zdolnych zawodników do słowackich drużyn. Jest coraz lepiej – przekonuje Demjan, król strzelców polskiej ligi w sezonie 2012/13.
O tym, że słowacki futbol klubowy to już nie peryferia europejskiej piłki, przekonała się w ubiegłym roku Legia Warszawa, której z hukiem drzwi do Ligi Mistrzów zamknął Spartak Trnava.
Inna sprawa, że DAC na Słowacji żyje własnym życiem. Wszystko przez mocne przywiązanie klubu do węgierskiej kultury i tradycji. W czasie meczów fani odśpiewują węgierski hymn, przed trybuną rozwieszają węgierskie flagi, większość kibiców pochodzi z Węgier. Dlatego wicemistrz słowackiej ligi nie jest u naszych południowych sąsiadów za bardzo lubiany. – To specyficzny klub, ale w kraju w czwartek będą mu kibicować – twierdzi Demjan. – Dunajska Streda nadal jest słowackim miastem. A to, że leży przy granicy, to inna sprawa. Na miejscu Hyballi bardziej obawiałbym się kibiców Cracovii, którzy na trybunach zrobią kocioł.
Kocian: – Dawniej było jeszcze gorzej. Teraz, gdy DAC zaczął coś znaczyć w słowackiej piłce, trzeba go akceptować. Choć części kibiców nadal wiele spraw się nie podoba, na przykład ten węgierski hymn. Ale Dunajska gra dla Słowacji, której punkty do rankingu UEFA są bardzo potrzebne.
Trochę pokera w piłce
Zainteresowanie meczem jest duże, w krakowskim klubie liczą na komplet kibiców, mimo że stadion przy ul. Kałuży rzadko wypełnia się do ostatniego miejsca. Aż 750 wejściówek przyznano gościom z Dunajskiej Stredy.
Cracovia ma sporo argumentów, ale znaków zapytania też jest parę. W pierwszym meczu ze Słowakami miała m.in. problem ze skutecznością. Wydaje się jednak, że ważniejsze od strzelenia gola będzie to, aby go nie stracić. W ubiegłym tygodniu solidny występ zaliczył bramkarz Michal Pesković i postawa Słowaka w rewanżu przeciwko rodakom może okazać się bezcenna.
– Pesković jest w dobrej formie, dla Cracovii to człowiek-instytucja. Potrafi w trudnych chwilach wziąć odpowiedzialność za drużynę. Trzymam za niego kciuki w rewanżu, bo może mieć dużo roboty – zauważa Demjan i prorokuje: – DAC ruszy od początku. Katastrofą dla Cracovii będzie, jeśli goście szybko strzelą gola. A na pewno będą napierać, bo nie mają nic do stracenia. Z drugiej strony krakowianie mogą to wykorzystać, bo Słowacy odkryją się i będą zostawiać sporo miejsca. Nie sądzę, by Słowakom udało się w pełni rozpracować Cracovię. Trener Probierz wie, co robi, w dodatku do krakowskiej drużyny przyszło teraz sporo nowych zawodników, a to nie ułatwia pracy trenerowi Peterowi Hyballi. No i pierwsze mecze w sezonie są jak poker. Wielka niewiadoma.
Kocian: – Piłkarze Hyballi w pierwszym meczu nie zagrali typowego dla siebie futbolu. W Krakowie będzie im ciężko, bo nie lubią ataku pozycyjnego, wolą kontrataki. A teraz muszą zdobyć gola. Szykuje się ciekawy mecz.
Transmisja meczu w TVP Sport, relacja na krakow.wyborcza.pl
http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,35800,25002265,el-ligi-europy-slowacy-oceniaja-cracovia-jest-faworytem-do.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)