Dla mnie to był właśnie MVP.
-
-
David Jablonsky - witamy w Cracovii!!!
[quote='gusto' pid='1440382' dateline='1595625608']
Dla mnie to był właśnie MVP.
[/quote]
Obok Pestki . :)
Jak w słynnym finale 1948r jednym z bohaterów meczu był Jabłoński, tak dzisiaj Jablonsky.
Miałem takie życzenie wyrazić przed meczem, ale się powstrzymałem i dobrze, bo nie zapeszyłem;)
https://www.meczyki.pl/newsyamp/david-jablonsky-nie-zagra-juz-w-cracovii-uefa-bierze-sie-za-jego-korupcyjna-przeszlosc-nasz-news/148198-n
Ehhhh
- Edytowany
No tylko, że to nie korupcja tylko wyłudzenie pieniędzy od firm bukmacherskich więc powinien dostać normalny wyrok z sądu, a nie od federacji piłkarskiej. Generalnie dzisiejsze czasy są tak chore, że bycie przeciwko władzom jest jednym z najbardziej zdrowych objawów, bo nawet mafia nie gwałci tak sprawiedliwości jak szmaciarze rzekomo broniący prawa. Życzę takim osobnikom śmierci w mękach, żeby mieli okazję zrozumieć swoje błędy zanim Bóg ich osądzi, bo dopiero poznając realną sprawiedliwość będą zdziwieni i to raczej nie będzie dla nich zbyt miłe.
No i to potwierdza powszechnie znany fakt, że ludzie chcący ukarać winnych są zwykle moralnie gorsi od nich samych i bardziej zasługują na jakąś karę z "zaświatów".
Ogromna szkoda, gdybyśmy stracili Davida! Moim skromnym zdaniem jeden z najlepszych ŚO w całej Ekstraklapie!
- Edytowany
[quote='Miszczu2007' pid='1440643' dateline='1595685307']
No tylko, że to nie korupcja tylko wyłudzenie pieniędzy od firm bukmacherskich więc powinien dostać normalny wyrok z sądu, a nie od federacji piłkarskiej. Generalnie dzisiejsze czasy są tak chore, że bycie przeciwko władzom jest jednym z najbardziej zdrowych objawów, bo nawet mafia nie gwałci tak sprawiedliwości jak szmaciarze rzekomo broniący prawa. Życzę takim osobnikom śmierci w mękach, żeby mieli okazję zrozumieć swoje błędy zanim Bóg ich osądzi, bo dopiero poznając realną sprawiedliwość będą zdziwieni i to raczej nie będzie dla nich zbyt miłe.
No i to potwierdza powszechnie znany fakt, że ludzie chcący ukarać winnych są zwykle moralnie gorsi od nich samych i bardziej zasługują na jakąś karę z "zaświatów".
[/quote]
Niestety tak jest, aczkolwiek nic na to nie poradzimy. Ogólnie obecne czasy i moralność to dwa inne bieguny. W każdym bądź razie jeśli Jablonsky będzie zdyskwalifikowany to będziemy musieli się dostosować i nic to nie zmieni.
[quote='Łukasz_KSC' pid='1440647' dateline='1595686502']
Ogromna szkoda, gdybyśmy stracili Davida! Moim skromnym zdaniem jeden z najlepszych ŚO w całej Ekstraklapie!
[/quote]
Zdecydowanie, technikę jak na obrońcę ma niesamowitą
To prawda. Trzeba też przyznać, że David gra u nas dlatego, że ciąży nad nim ten wyrok i bez tego grałby w lepszej lidze. Nie przypominam sobie takiego stopera nawet w Legii. Chyba ostatnio Marcelo w gts był takim kotem na tej pozycji, ale zbyt długo tam nie pograł.
[quote='Miszczu2007' pid='1440643' dateline='1595685307']
No tylko, że to nie korupcja tylko wyłudzenie pieniędzy od firm bukmacherskich
[/quote]
O to to. Działanie Jabloskiego, aczkolwiek godne potępienia, żeby nie było wątpliwości, to raczej pospolite przestępstwo, a nie działalność korupcyjną w rozumieniu piłkarskim. Racze porównałbym je do wyczynów Hajty ze szmuglowaniem fajek niż do korupcyjnej działalności Łukasza Piszczka. Nie poprawia to jednak sytuacji Davida, bo wszedł na poletko w którym mafia UEFA i FIFA woli działać sama. Toż typowanie zwycięzcy przed meczem to ich poletko, a za odpowiedni wynik są odpowiedzialni nie jacyś małoletni niedouczeni kopacze, a "panowie sędziowie". Tak więc krótko mówić już po Davidzie :(
Włodarczyk, to raz, że dziennikarz mało wiarygodny, a dwa, że całkowicie skompromitowany w środowisku. Bardzo możliwe, że puszcza pierda dla zasięgów, wiadomo Cracovia zwycięzca pucharu, korupcja, tania zagrywka, jeszcze wiele rewelacji tego przeczytamy, tak samo jak było z onetem. Walą w nas, bo to aktualnie temat na topie.
Może się UEFA zajmuje może nie, jakoś o Covilo, to żadna dziennikarzy a nie miała info, a UEFA też podejmuje dziwne decyzję. Np. ostatnio Man City, ale oni mają kasę, a nie tylko o niej mówią.
Jednym słowem pożyjemy zobaczymy.
11 dni później
- Edytowany
https://pilkarskamafia.blogspot.com/2020/08/pzpn-nie-zajmie-sie-sprawa-davida.html
poprawny link
[url]http://pilkarskamafia.blogspot.com/2020/08/pzpn-nie-zajmie-sie-sprawa-davida.html[/url]
nie wiem co z tego wynika?
wynika to, że chuja może pzpn. Tylko uefa może go zawiesić.
Chyba jakiś skrypt forumowy zamienia słowo "b l o g s p o t" na "jestem dziadem"
Nie otwiera mi a próbowałem kilka razy
[quote='SaNtO' pid='1443002' dateline='1596705883']
poprawny link
[url=http://pilkarskamafia.jestem dziadem.com/2020/08/pzpn-nie-zajmie-sie-sprawa-davida.html]http://pilkarskamafia.jestem dziadem.com/2020/08/pzpn-nie-zajmie-sie-sprawa-davida.html[/url]
nie wiem co z tego wynika?
[/quote]
Moim zdaniem, PZPN nie może zawiesić Davida dopóki sama UEFA go nie zawiesi bądź dyskwalifikuje.
Z tego wynika, że w trakcie oczekiwania na wyrok z UEFA Jablonsky może grać. Wcześniej było ryzyko, że PZPN go zawiesi na ten okres.
[color=#333333][size=x-large][font=Georgia, Utopia,]PZPN nie zajmie się sprawą Davida Jablonsky'ego. UEFA: sprawa priorytetowa[/font][/size][/color]
[color=#333333][size=medium][font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif][i][b]PZPN wie wreszcie, czy powinien się zająć sprawą prawomocnie skazanego za ustawianie meczów Davida Jablonsky'ego. UEFA na pytanie rzecznika dyscyplinarnego związku o to, czy PZPN powinien zawiesić zawodnika, który w ubiegłym sezonie grał w Cracovii, a nawet strzelił gola w finale Pucharu Polski odpowiedziała negatywnie. [/b][/i]
Sprawa jest już więc jasna, [b]PZPN [/b]nie zajmie się sprawą tego zawodnika, a [b]UEFA [/b]twierdzi, że traktuje ten temat priorytetowo. Postępowanie zostało już wszczęte, ale [b]PZPN[/b] pytał, czy na jego czas ma w prawach zawiesić zawodnika. Nie wiadomo, co oznacza [i]"priorytetowo" [/i]i kiedy zapadni ewentualna decyzja dyscyplinarna. A przed [b]Cracovią [/b]już wkrótce mecz o [b]Superpuchar [/b]([b]9 sierpnia[/b]), a [b]22 sierpnia Cracovia [/b]rozpocznie rozgrywki [b]Ekstraklasy[/b] z [b]Pogonią Szczecin[/b]. Nie wiemy jeszcze kiedy rozpoczną się mecze pucharowe.
Zawodnik został skazany prawomocnie w [b]listopadzie 2019 roku [/b]na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu i 20 tys koron grzywny. Piłkarz miał uczestniczyć w ustawianiu meczów swojego czeskiego klubu - [b]FK Teplica [/b]w [b]2012 [/b]w związku z obstawianiem pięciu spotkań w zakładach bukmacherskich. Miał wówczas 21 lat. W sprawę miała być zaangażowana mafia bukmacherska z Azji, a piłkarz miał działać na jej zlecenie.
[b]Jablonsky[/b] nie mógł zostać ukarany przez władze czeskiej piłki nożnej bo wypisał się z ich struktur. Zawodnikiem [b]Cracovii[/b] jest od [b]czerwca 2019 roku[/b]. Wcześniej grał w [b]Bułgarii[/b] i [b]Rosji[/b].[/font][/size][/color]
[color=#333333][size=medium][font=Arial, Tahoma, Helvetica, FreeSans, sans-serif]Źródło piłkarskamafia[/font][/size][/color]
zanim się zbiorą, zanim zdecydują, zanim się odwoła i znów się zbiorą to zagra całą jesień a w tym zobaczymy obaczymy co prezentują byli Koroniarze.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)