Pelle dzisiaj zagrał tak, jakby klub zaczął z nim negocjacje na temat przedłużenia kontraktu.
-
-
Pelle van Amersfoort Witamy w Cracovii!!!
Wygląda na to, że Pelle myślami jest już gdzie indziej, choć po jednym meczu też ciężko to tak jednoznacznie oceniać.
Zmarnował 2 setki jak nie chce grać podziękować łaski nie robi
Ale Panowie pi....cie za przeproszeniem. Dosłownie jedyny zawodnik z pola który cały sezon poprzedni wogóle nie zawodził A teraz po jednym nieudanym meczu "huzia na Józia"
Wyglądał jakby nie odzyskał świeżości po przygotowaniach. Nie jego wina, że [i]fachowcy[/i] na ławce trenerskiej desygnowali go na plac i to na cały mecz.
Ale to nie jest tak, że Pelle w tamtym sezonie nie miał takich meczów jak ten. Zdarzyło mu się nie raz przejść obok.
Pele w tamtym sezonie miał ,mnóstwo takich zagrań do nikogo , ale wczoraj to zagrał taką padakę że w 47min u mnie by już schodził z boiska , Przy straconej bramce pasywny , a później ta 5000 % sytuacja gdzie gość nie trafia w bramkę nawet . Lepszej piłki nie mógł dostać . Ja tego parodysty nie chce widzieć w następnym meczu w wyjściowej 11
Każdy zawodnik po jakimś okresie orientuje się, że większy wysiłek nie ma sensu. Pelle i tak bardzo długo wytrzymał- cąły zeszły sezon był jasną postacią tej drużyny. Chcial odejść- coś nie poszło, więc motywację ma teraz na poziomie reszty druzyny.
ja nie przestaję marzyć o Cracovii bez van Amarsforta. Nie ma co ukrywac, że nigdy nie byłem jego fanem a startował też z pozycji przegranej bo miał zastąpić najlepszego zawodnika w historii Cracovii w czasie filipiakowej okupacji - Javiego Hernandeza.
Pelle mało wnosi do gry, niczego nie jest w stanie wykreować, jego statystyki kluczowych podań mówią wszystko. Dryblingów podobnie. To nie jest ani zawodnik na 10 ani na 9, najlepiej jak gra głębiej ale nie zawsze tam daje radę - chociaż uczciwie trzeba przyznać, że miał na 8mce kilka wybitnych spotkań.
Przez Pellego jesteśmy zakładnikiem grania nim na 10tce, a to jedyna optymalna pozycja dla Alvareza. Jakby udało się go pozbyć to mamy kłopot z głowy.
To nie jest żaden wybitny piłkarz, żaden wirtuoz. Tak Wam się wydaje bo mamy beznadziejną drużynę i byle kto kto potrafi w miarę prosto kopnąć wygląda jak gwiazda ligi.
Spoko Santo, mysle ze kazdy sie z tym pogodzi w momencie jesli dostaniemy kogos w zamian na conajmniej podobnym poziomie
- Edytowany
mamy conajmniej 5 na podobnym poziomie. maszyna losująca może wylosować kto gra w środku i nic się nie zmieni. My potrzebujemy w zamian jakiegoś kozaka.
Widziałeś Nacimento z Radomiaka? To jest Piłkarz. Od razu widzisz, że gość to ma. Niech wraca Javi (o ile to możliwe po tym jak go wyjeebali) albo brać Ramireza z Poznania skoro i tak się tam nie mieści?
Nie mamy, ale to niestotne, kiedy pisze na conajmniej podobnym, mysle o kozaku ;) bo chcesz czy nie, to Pelle tak na tle tej zgraji miernot wygladal.
Nie ogladalem Radomiaka, wiec nie wiem.. Ramirez, od poczatku kiedy byl w LKS marzyl mi sie taki grajek - ale ja odnosze wrazenie , ze Probierz ma jakas alergie na tego typu grajkow (kreatywnych, technicznych) i woli fizoli...
[quote='SaNtO' pid='1497994' dateline='1627281079']
ja nie przestaję marzyć o Cracovii bez van Amarsforta. Nie ma co ukrywac, że nigdy nie byłem jego fanem a startował też z pozycji przegranej bo miał zastąpić najlepszego zawodnika w historii Cracovii w czasie filipiakowej okupacji - Javiego Hernandeza.
Pelle mało wnosi do gry, niczego nie jest w stanie wykreować, [color=#ff3366]jego statystyki kluczowych podań mówią wszystko[/color]. Dryblingów podobnie. To nie jest ani zawodnik na 10 ani na 9, najlepiej jak gra głębiej ale nie zawsze tam daje radę - chociaż uczciwie trzeba przyznać, że miał na 8mce kilka wybitnych spotkań.
Przez Pellego jesteśmy zakładnikiem grania nim na 10tce, a to jedyna optymalna pozycja dla Alvareza. Jakby udało się go pozbyć to mamy kłopot z głowy.
To nie jest żaden wybitny piłkarz, żaden wirtuoz. Tak Wam się wydaje bo mamy beznadziejną drużynę i byle kto kto potrafi w miarę prosto kopnąć wygląda jak gwiazda ligi.
[/quote]
Pelle w zeszłym sezonie zagrał [b]49 kluczowych podań, #9 w lidze[/b], jedno mniej od Tiby, 3 więcej od Ramireza, 8 więcej od Luquinhasa.
dobra przyznaję, że masz rację w tej kwestii, faktycznie liczba kluczowych podań z zeszłego sezonu jest co najmniej przyzwoita. napisałem bez sprawdzenia faktów bo z pamięci mi wychodziło, że zwykle w meczowych statystykach te liczby nie rzucają na kolana.
żeby obronić moją tezę, że nie ma wpływu na naszą grę wskażę że:
stworzył kolegom ogółem mniej sytuacji niż: Udovicic, Sierpina czy Gettinger, nie wspominając o Szwochu, który ma ich zdecydowanie więcej a jest na zupełnie różnych biegunach postrzegania niż Pelle (szrot vs. kozak).
Ponadto wcale nie jest najbardziej efektywnym zawodnikiem w lidze bo częściej konkret w ofensywie daje aż 37 zawodników, wśród tych bardziej konkretnych chociażby: Conardo, ponownie Sierpina, Alex Sobczyk, Kuźmiński, Domański, Tuszyński, Exposito (wg mnie fajny grajek ale powszechnie hejtowany jak nasz Riva), czy nawet Biliński
Generalnie sporo wskazuje na to, że Pelle nie jest wcale żadnym kozakiem.
Może być też tak, że Szwoch bije rzuty rożne i wolne i dlatego ma takie liczby. A Cracovia miała w ataku pasywnego Rivaldinho i cienkiego Piszczka, to Pelle nie miał jak ich wykreować (bo ciężko zagrać kluczowe podanie do chowającego się napastnika). +Pelle to nie jest klasyczna 10 dająca asysty, bardziej takie połączenie 9 i 10 (i 8 :D).
Ale nie będę się spierał, Pelle nie jest jakimś wielkim kozakiem, widać u niego niezłe wyszkolenie techniczne, ale ja nie kojarzę zbyt prawdziwie kozackich ofensywnych pomocników mających 1.93m :D
To swoją drogą ciekawe. Ze wszystkich naszych pomocników akurat Pelle nie przypominam sobie by kiedykolwiek podszedł do wolnego czy rożnego. Nie może przecież chodzić tylko o to, że wysoki więc się bardziej przyda pod bramką.
no on ta swoja hokejka uderza z reguly plasowanki i to z rozna sila i po ziemi, nie widac zeby to sie nadawalo na rozne czy wolne (moze tutaj bardziej)
stawiam, że nie dokopał by z rogu tym patykiem
[quote='gusto' pid='1498036' dateline='1627292951']
To swoją drogą ciekawe. Ze wszystkich naszych pomocników akurat Pelle nie przypominam sobie by kiedykolwiek podszedł do wolnego czy rożnego. Nie może przecież chodzić tylko o to, że wysoki więc się bardziej przyda pod bramką.
[/quote]
Może szykuje się kolejne odejście.
[quote='gusto' pid='1498036' dateline='1627292951']
[/quote]
Pelle to nie jest typowy egzekutor czy rozgrywający . To taki piłkarz co raz na czas strzeli bramkę , głową czy nogą , klepnie , poda i tyle .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)