Na razie Szkodnikowski się pochwalił, że mecz cwks i Lecha bedzie w TVP Sport, po czym zdementował info o Lechu bo Poznaniacy się na nich wypięli i nie będzie transmisji w TVP. O nas i Piaście na razie cicho
-
-
PASY W PUCHARACH - losowanie, bilety, noclegi, dojazdy, przeloty, wizy, itp.
Lecha nie będzie wiec szanse, że zobaczymy nasz mecz w TVP rosną. Wiadomo o której ma grać Piast? Bo my gramy o 19:00.
Lech i Legia grają w Polsce.
[quote='gusto' pid='1443984' dateline='1597141121']
Ja tylko na koniec - niezależnie od tego w którym roku graliśmy z Malmo i czy graliśmy, PanP mimo małej ilości postów nie jest kibicem anonimowym i do mszczenia się za sąsiadkę mu raczej daleko.
[/quote]
No ale nie pisałem tego poważnie przecież. Bez przesady miałbym kogoś posądzać o coś takiego...
Za chwilę może nie być ligi i pucharów też.
Może tak być, a cwelka zostanie "królem polowania" :)
Jeszcze tylko kawałek sznurka muszą dokupić ich księgowemu.
Cwelka po podpisaniu kontraktu z Plus500 "zjedzą wszystkich w naszej lidze tj.kasa "Cosmos"
Ja mam głupie pytanie. Przepraszam, może o tym gdzieś była mowa a ja nie zauważyłem.
To ma być - było - LOSOWANIE.
No to jak to jest? Zostały jakoś ustalone 4 drużyny, wśród których się losuje, w tym dwie ze Szwecji co nie mogą grać ze sobą. Czyli tak czy inaczej gramy ze Szwedami, z jedną z dwóch drużyn. No to co to za losowanie? Jakie tam są reguły?
A co do losowania, popieram przedmówców. Odpadniemy - żaden wstyd. Wygramy - wielka chwała...
Cofnij się o kilka stron, tam dowiesz się wszystkiego
[quote='squier strat' pid='1444087' dateline='1597182235']
Cofnij się o kilka stron, tam dowiesz się wszystkiego
[/quote]
No właśnie nie bardzo widzę. Poszedłem nawet nie kilka, ale nawet jakieś 10 stron do tyłu i niczego się nie dowiedziałem. Jest informacja, że UEFA podzieliła na grupy i my jesteśmy w takiej z 3 wymienionymi drużynami, Ja pytam z jakiej racji? Zawsze tak było? Nie wydaje mi się. Przecież to nie jest praktycznie żadne losowanie, ale podział odgórny i losowanie jednej z dwóch drużyn... Czy czegoś nie wiem?
Jeśli jest wytłumaczenie, to może link?
Tak od dawna jest dzielenie na podgrupy przed losowaniem glownym ... na pewno z 10lat jut tak robia...
Są dwa powody, dla których tak to jest losowane.
Po pierwsze żeby nie trwało takie losowanie zbyt długo więc w każdej z grup jest 6 drużyn podzielonych na drużyny rozstawione od 1 do 3 oraz nierozstawione od 4 do 6. Wystarczy wylosować 3 pary i wiadomo kto z kim gra zamiast losowania kilkudziesięciu par.
Po drugie UEFA od razu rozdziela kluby według klucza geograficznego tak żeby kraje pozostające w jakimś konflikcie nie rozgrywały między sobą spotkań.
A dlaczego akurat tak a nie inaczej? Czemu mieliśmy do wylosowania dwie drużyny Szwedzkie i Albańską a nie np Słowaków czy Węgrów jak rok temu? Trzeba by zapytać w UEFA jak wymyślają ten klucz.
I jeszcze jedno, Szwedzi nie mogli na siebie trafić bo obie drużyny były rozstawione. Obok nas byli do wylosowania Węgrzy z Akademii Puskasa i Bułgarzy ze Slawii Sofia. Razem ze Szwedami i albańskim Kukesi tworzyliśmy 6-drużynową grupę w losowaniu.
@kacyk Twój i wczesniej mój problem polegał na tym, że mówiło się o nas i potencjalnych rywalach, dwóch za Szwecji i z Albanii. Ale oni byli w jednym koszyczku, a my z Węgrami i Bułgarami w drugim i nas dolosowane do tamtych stad Szwedzi nie mogli na siebie trafic
Jedyna różnica z poprzednimi latami była taka, że w tym roku grupy były 3/3 a w zeszłych latach 5/5 - zapewne z powodu COVID brodaty z UEFY nie powinien być za długo w zamkniętym pomieszczeniu lub konieczność przygotowania i mieszania 10 kulek dawała większe ryzyko przeniesienia wirusa niż przy 6 :)
Kacyk - rzuć okiem na pary i zwróć uwagę, że większość par oznacza stosowanie jakiegoś sortowania geograficznego - "Azjaci" dostają głównie "Azjatów" lub "Bałkańczyków", "Wyspiarze" - "Wyspiarzy" lub "Skandynawów" - my jesteśmy w środku tej "geografii", to Piasta przydzielili do Białorusi, a nas do Szwedo-Albanii. Gdzies musi być taka grupa, gdzie brak sensu.
Sam się z takim czymś nie zgadzam, jak już ktoś trafia do Pucharów, to powinien być gotowy na dalekie loty - np. z Islandii do Kazachstanu. Ale widać UEFA myśli inaczej. Dla nich ten szczebel rozgrywek to jest wrzód na tyłku - "jak się Wam nie podoba, to se napiszcie protest, dla nas liczy się teraz faza grupowa i dalsze ciągi - wasze rozgrywki to buraczana kopanina"
Oczywiście, że tak. Rozgrywki zespołów z farm piłkarskich dla topowych lig mogłyby dla nich w ogóle nie istnieć, ale muszą stwarzać pozory.
... żeby móc powiedzieć, iż nawet klubik z C-klasy podokręgu wielickiego może zdobyć ligę mistrzów - wystarczy, że wygra puchar podokręgowy, potem wojewódzki, potem PP, potem LEuropy - ma miejsce w CHL i łoi LM w kolejnym sezonie = jak to demokratycznie wygląda.
Dziękuję. Już rozumiem. 5/5 jest dla mnie akceptowalne, 3/3 już znacznie mniej.
Inna rzecz, że te albańskie wcale nie są takie złe (to, co nas wyeliminowało, to się prawie otarło o fazę grupową) a są traktowane przez nasze media jako egzotyka...
"Konsekwencją odwołania wczorajszego meczu jest ukaranie przez UEFA zespołu FC Drita walkowerem. Rywalem Legii w I rundzie będzie zatem mistrz Irlandii Północnej, Linfield"
Skoro tak to teraz wygląda, to może podesłać do Malmo kogoś z pozytywnym...?:D
[quote='Mathauzz' pid='1444280' dateline='1597257778']
"Konsekwencją odwołania wczorajszego meczu jest ukaranie przez UEFA zespołu FC Drita walkowerem. Rywalem Legii w I rundzie będzie zatem mistrz Irlandii Północnej, Linfield"
Skoro tak to teraz wygląda, to może podesłać do Malmo kogoś z pozytywnym...?:D
[/quote]
Tam raczej chodziło o to, że mecz miał się odbyć na neutralnym stadionie w Szwajcarii. I po wykryciu covida cała drużyna Drity na podstawie szwajcarskich przepisów trafiła na 14 dniową kwarantannę. I nie miał kto grać.
W Szwecji natomiast mają bardzo liberalne podejście do pandemii, więc nie liczyłbym na powtórkę ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)