@Trapez, fajnie napisane, ale odrobienie 15 punktów w 8 meczach to, zadanie karkołomne. Ja osobiście uważam odrobienie 5 punktów do Piasta za wystarczająco ambitny cel. Nawet 12 punktów straty do lampucery stawia ją poza naszym zasięgiem. Wyznaczmy cel: +24 punkty do końca sezonu. I już będzie sukces!
-
-
Cracovia - Lechia Gdańsk 13.04.2019 18.00
- Edytowany
@leszeczek
Nie trzeba daleko szukać
Zobacz jak było w poprzednim sezonie.
Na koniec rundy zasadniczej drużyna z Poznania była liderem
W grupie mistrzowskiej w 7 meczach zdobyłam... no jak myślisz ile ? jednocześnie tracąc mistrza ?
Całe 5 punktów .. napisze słownie by nie było pomyłki [b]pięć [/b]
Tak że Panie nie takie rzeczy mogą się wydarzyć....
Lepiej próbować może się uda
A nie spuścić głowę a później żałować, że jednak można było...
Trapezie, ja nie spuszczam głowy. Wyznaczam cel 24pkt. w 8 meczach. Pobicie rekordu! Tylko pisanie o możliwości odrobienia 15, 12, 5 punktów straty w 8 kolejkach jest zbyt optymistyczne. Lech owszem, zdobył w zeszłym sezonie tylko 5 punktów w 7 meczach, ale Jaga zdobyła 13, a Legia 15 (drużyny z miejsc 2 i 3 po 30k.). Nie można patrzeć tylko na jednego przeciwnika grając o MP. Pretendentów jest więcej. Wygrajmy wszystko do końca i nie martwmy się o innych, ale realnych szans na MP w tym sezonie nie mamy. Kropka.
W tej lidze wszystko jest możliwe , nawet odrobienie dużej straty do lidera . My po prostu musimy, powtarzam musimy w każdym meczu grać o maksymalna stawkę .Nie uda się - trudno , wszak to tylko sport ale chciałbym widzieć walkę i na boisku wojowników a nie zasmarkanych chłopaczków .
No właśnie, a kibice gości będą?
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Ja w tym sezonie jakoś parcia na puchary nie mam bo nie mamy gotowej drużyny na takie zabawy. Bez sensu teraz lecieć taki kawał drogi żeby zagrać w warunkach typu Nieciecza i narażać piłkarzy na urazy (zapalniczki, kamienie wszyscy znają realia) i tak pewni daleko nie zajdziemy a będziemy ryzykować faulsart w lidze jak w tym sezonie. Inna sprawa że przy pucharach była by większa szansa utrzymać zawodników których chcieliby nam podkupić i pewnie łatwiej było by kogoś pozyskać kusząc go pucharami ale i tak uważam że na ten moment nie jesteśmy na to gotowi i może to wyrządzić więcej złego niż dobrego. Chociaż brąz MP byłby miły. Dwubiegunowość mi się włącza ;)
[quote='Norbi1120' pid='1373141' dateline='1554886805']
[/quote]
Nie bedzie gosci :P
- Edytowany
[quote='wrobelson' pid='1373160' dateline='1554907559']
[quote='Norbi1120' pid='1373141' dateline='1554886805']
[/quote]
Nie bedzie gosci :P
[/quote]
Z jednej strony dobrze bo musi obowiązywać zasada wzajemności w relacjach ( chyba ,że przyczyna jest inna), a z drugiej niedobrze, bo lepiej prezentuje się zapełniony stadion a to działa motywująco na zawodników. Nie tylko obecność co zrozumiałe ale doping oczywiście też, nawet ten negatywny, bo wyzwala złość.
No i dobrze, ze ich nie bedzie. Ciagle ich wpuszczalismy, a ci wymyslali jakies kolejne glupoty.
Druga sprawa, ze maja jakis zakaz wyjazdowy. Od rundy play-off moga jezdzic (oficjalnie)
[quote='gadget' pid='1373147' dateline='1554889225']
Ja w tym sezonie jakoś parcia na puchary nie mam bo nie mamy gotowej drużyny na takie zabawy. Bez sensu teraz lecieć taki kawał drogi żeby zagrać w warunkach typu Nieciecza i narażać piłkarzy na urazy (zapalniczki, kamienie wszyscy znają realia) i tak pewni daleko nie zajdziemy a będziemy ryzykować faulsart w lidze jak w tym sezonie. Inna sprawa że przy pucharach była by większa szansa utrzymać zawodników których chcieliby nam podkupić i pewnie łatwiej było by kogoś pozyskać kusząc go pucharami ale i tak uważam że na ten moment nie jesteśmy na to gotowi i może to wyrządzić więcej złego niż dobrego. Chociaż brąz MP byłby miły. Dwubiegunowość mi się włącza ;)
[/quote]
A ja pucharów wręcz wymagam, gra w pucharach nawet jakbyśmy odpadli w 1 rundzie, to impuls dla Filipiaka, że trzeba wzmocnień. Lepsi piłkarze będą chcieli przyjść,łatwiej utrzymać dobrych piłkarzy i nawet przy niepowodzeniach nasz współczynnik klubowy wzrośnie i będzie łatwiej w przyszłych edycjach. Poza tym to jest według mnie najlepszy moment na uplasowanie się w czołówce ligi : Lech słaby, Jagiellonia w dołku, legła też ma swoje problemy, najwyższy czas aby przełamać hegemonię Warszawy, drugi tak dogodny moment może się po prostu nie zdarzyć.
A odnośnie medalu to kluczowy będzie mecz z Piastem, ale najpierw trzeba puknąć betony.
Regularna gra w pucharach buduje markę klubu. Nawet jak szybko odpada....
[quote='gargamel9998' pid='1373178' dateline='1554916994']
No i dobrze, ze ich nie bedzie. Ciagle ich wpuszczalismy, a ci wymyslali jakies kolejne glupoty.
Druga sprawa, ze maja jakis zakaz wyjazdowy. Od rundy play-off moga jezdzic (oficjalnie)
[/quote]
A Ty będziesz ? Czy znów wsparcie online ? Pytam serio bez spiny. Może przekręci do Ciebie Budzik lub Andrea Hanca:D, bo komplet zbieramy.
naturalna kolejna akcja, #sprowadzmyGargamelanastadion
Co do gry w pucharach pamiętam za czasów Jacka Zielińskiego gdy wygraliśmy z betonami 2-0 i zdobyliśmy 4 miejsce uprawniające grę w kwalifikacjach do ligi Europy to po rozmowie ze znajomymi na meczu wszyscy mówili ch.uj z brązowym medalem jak są puchary ... Do dziś oddałbym komuś innemu puchary na rzecz 3 miejsca w mistrzostwach Polski.
ostatnie mecze z Lechią sprowadzały się jedynie do pojedynków piłkarzy Cracovii z Kuciakiem.
nie inaczej będzie tym razem
[quote="sadix" pid='1373211' dateline='1554943035']
Co do gry w pucharach pamiętam za czasów Jacka Zielińskiego gdy wygraliśmy z betonami 2-0 i zdobyliśmy 4 miejsce uprawniające grę w kwalifikacjach do ligi Europy to po rozmowie ze znajomymi na meczu wszyscy mówili ch.uj z brązowym medalem jak są puchary ... Do dziś oddałbym komuś innemu puchary na rzecz 3 miejsca w mistrzostwach Polski.
[/quote]
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się nie lubi.
[quote='leszeczek' pid='1373223' dateline='1554967675']
[quote='sadix' pid='1373211' dateline='1554943035']
[/quote]
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się nie lubi.
[/quote]
To ,że większość - ale nie wszyscy np. Crowley pisał ,ze w d. ma 4 miejsce chce zobaczyć medal -
była rozradowana bo puchary to był pierwszy historyczny rezultat a do tego okoliczności tj. upokorzenie
w bezpośrednim meczu bezpośredniego rywala i to zaprzyjaźnionego ( to przypominam było jeszcze przed
nakazaniem trybunom r20 "odwrócenia miłości kibicowskich" ;;) z odwiecznym rywalem zza łaki.
Dziś oczywiście jak większość 4 miejsce - owszem chcę po sezonie zasadniczym (4 mecze na elPasso) -
[size=small]ale na koniec będe świętował tylko medal.[/size]
[size=small]Już nawet argument ,że taki Ruch zdobywał bo nie płacił odpada bo Piast z niższym budżetem od nas zrobił w 2016 srebro a teraz "idzie na brąz" ...o sukcesach Probierzowej Jaćki już nawet nie wspominam.[/size]
[size=small]Da się Panie Prezesie? Da! [/size]
Odpuszczę nawet medal ale mamy być wyżej w tabeli od obszczymurów . I to znacznie .
Cracovia - Lechia Gdańsk, godz. 18:00, sędzia: Krzysztof Jakubik (Siedlce).
A mecz z betoniarnią posędziuje Krzysztof Jakubik (Siedlce)
za http://www.90minut.pl/news/295/news2950417-30-kolejka-Lotto-Ekstraklasy-obsada-sedziowska.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)