[quote='Kajak' pid='1330867' dateline='1533971682']
Rezerwy R.O.W.u są jeszcze straszniejsze od pierwszej ich drużyny.
[/quote]
[size=small]No widać powszechny w komentarzach sarkazm, pamiętajmy, że Hasłem naszym jest Cracovii chwała i tego się trzymajmy a jak nam się coś nie podoba, bo jest wiele rzeczy złych ( zarząd) to nie róbmy tego w ten sposób aby wizerunek klubu na tym cierpiał, bo burki też tu zaglądają i mają ubaw po pachy. Nie prześmiewcza a tylko konstruktywna krytyka powinna tu gościć bo takimi komentarzami , które nic nie wnoszą tylko nadszarpujemy wizerunek klubu.[/size]
[size=small][i][color=#000000][size=small]Odsuń zwątpienia [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Rzuć skargi brzmienia [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Boś ty sportowa brać! [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Idź śmiało w boje [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Choć myśli twoje [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Przesłoni czasem klęski cień[/size][/color][/i][/size]
-
-
PUCHAR POLSKI - sezon 2018/2019
[quote='Mathauzz' pid='1330859' dateline='1533933109']
[quote='gimli' pid='1330788' dateline='1533905573']
[b]Zdaję sobie sprawę, że ostatnio ciężko o optymizm, ale z drugiej strony trudno nie odnieść wrażenia, że niektórzy tutaj tylko zacierają ręce czekając na kolejne porażki... [/b]
[b]Może dajcie trochę na wstrzymanie?[/b]
[/quote]
Tak szczerze to niemam nic przeciwko abyśmy byli taką drugą Arką. Szans na mistrzostwo nie mamy, prawdopodobnie na koniec będziemy gdzieś na miejscu 11-12 ::D
Ale nie widzę problemu by być tym czarnym koniem w pucharach i w nagrode pocieszenia za to wszystko co się od początku sezonu tu odpiedraIa zgarnąć trofeum...
[/quote]
Ależ po co się pchać do pucharów, dostaniemy wpierydol od jakiś Litwinów i będzie wstyd, Profesor nam tego chce oszczędzić i odpadniemy jak tylko trafimy na jakąś ekipę w I ligi albo eksstraklasy.
[quote='ZbigniewT' pid='1330874' dateline='1533976790']
[/quote]
[size=small]No widać powszechny w komentarzach sarkazm, pamiętajmy, że Hasłem naszym jest Cracovii chwała i tego się trzymajmy a jak nam się coś nie podoba, bo jest wiele rzeczy złych ( zarząd) to nie róbmy tego w ten sposób aby wizerunek klubu na tym cierpiał, bo burki też tu zaglądają i mają ubaw po pachy. Nie prześmiewcza a tylko konstruktywna krytyka powinna tu gościć bo takimi komentarzami , które nic nie wnoszą tylko nadszarpujemy wizerunek klubu.[/size]
[size=small][i][color=#000000][size=small]Odsuń zwątpienia [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Rzuć skargi brzmienia [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Boś ty sportowa brać! [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Idź śmiało w boje [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Choć myśli twoje [/size][/color][/i][i][color=#000000][size=small]Przesłoni czasem klęski cień[/size][/color][/i][/size]
[/quote]
Chyba kolega przecenia znaczenie tego forum.Z tego co pamiętam to było 15 lat konstruktywnej krytyki i jakby to powiedzieć kupa z tego.
Jedyne co mi pozostało w tych trudnych czasach to szczątkowe poczucie humoru i bardzo proszę mi chociaż tego nie zabierać.
Być może jakby kolega nasmarował więcej niż 12 postów i zaglądał częściej na forum to by wiedział ze moich wpisów nie należy traktować zbyt poważnie , łącznie z tym.
Ja nadszarpuje wizerunek Klubu? Ładna heca., no to mamy winnego ostatnich zawirowań.
Ja tam uwielbiam każdy post Kajaka :)
[quote='mcz_' pid='1330825' dateline='1533921769']
Dokładnie - Rybnik duże miasto z ogromną ilością rond. A ROW w latach 70 tych grywał w ekstraklasie. Stadion duży, z jupiterami.
[/quote]
Ba w ekstraklasie , miał też od 1971 pierwszą w Polsce ogrzewaną murawę.
G...o to urządzenie było warte , żarło prądu tyle co pół miasta ;;) i tylko baroni węglowi z ROWęglowego sobie na to pozwalać .
humor i szydera pozwala dalej trwac mimo wszystko. dzieki Kajaku ze jestes ;)
Dokładnie. W tych smutnych jak pizda czasach, poczucie humoru Kajaka jest na wagę złota.
[quote='Kajak' pid='1330899' dateline='1533981116']
[quote='ZbigniewT' pid='1330874' dateline='1533976790']
[/quote]
[/quote]
Chyba kolega przecenia znaczenie tego forum.Z tego co pamiętam to było 15 lat konstruktywnej krytyki i jakby to powiedzieć kupa z tego.
Jedyne co mi pozostało w tych trudnych czasach to szczątkowe poczucie humoru i bardzo proszę mi chociaż tego nie zabierać.
Być może jakby kolega nasmarował więcej niż 12 postów i zaglądał częściej na forum to by wiedział ze moich wpisów nie należy traktować zbyt poważnie , łącznie z tym.
Ja nadszarpuje wizerunek Klubu? Ładna heca., no to mamy winnego ostatnich zawirowań.
[/quote]
No może nie nasmarowałem tyle co ty postów kolego, ale na mecze chodzę już od lat 60 -tych i wiele widziałem a pierwszy raz byłem z ojcem na meczu 56 lat temu...gdy grali Rewilak, Mikołajczyk, Hausner czy Kowalik
Nie przeceniam znaczenia forum bo jak sam napisałeś kupa jest z tych pisań ale kupa jest śmierdząca jak się źle pisze o klubie. Można natomiast tak pisać o obecnych władzach i właścicielach w jednej osobie, które są, ale których może nie być za chwilę.
Ponadto to nie było wprost do ciebie kolego ale tak ogólnie
Dawno, dawno temu, jak byliśmy młodzi i niemądrzy postanowiliśmy założyć oficjalny fanklub. Poszliśmy na rozmowy na Wielicką z samym vickiem, ten się bardzo ucieszył, pokazał prezentacje w powerpoincie jak słupki rosną, a następnie skierował nas do ustalenia szczegółów z pracownikiem niższego szczebla.
Akurat była to dziewoja, ale w tej sprawie płeć nie miała znaczenia. Paniusia zaczęła od tego, że wszystko cacy, ale nazwa naszego fanklubu (Wariaci 51) musi być zmieniona, bo może odstraszać ludzi i źle się kojarzy :D:D:D
Tak oto pierwszy raz zderzyłem się z korporacją, która i wtedy i teraz nie ma żadnego poczucia humoru, ani dystansu, a piłka nożna wbrew sygnaturce rmszara, nie jest sprawą ważniejszą od życia i śmierci, dlatego śmiech, szydera, kpina są tu jak najbardziej na miejscu.
Mam takie wrażenie, że w ostatnich miesiącach pojawia się tu na forum coraz więcej kibiców, którzy zaczęli chodzić na Cracovię, gdy większości naszych rodziców nie było na świecie lub chodzili do przedszkola. Ciekawe, że mimo zaawansowanego wieku nie mogą zdobyć się na pewien dystans wobec kibicowania. Dlatego polecam im książkę "Fanatycy", może wtedy zauważą jak czasy bardzo się zmieniły.
[quote='sterby' pid='1330917' dateline='1533984679']
Dawno, dawno temu, jak byliśmy młodzi i niemądrzy postanowiliśmy założyć oficjalny fanklub. Poszliśmy na rozmowy na Wielicką z samym vickiem, ten się bardzo ucieszył, pokazał prezentacje w powerpoincie jak słupki rosną, a następnie skierował nas do ustalenia szczegółów z pracownikiem niższego szczebla.
Akurat była to dziewoja, ale w tej sprawie płeć nie miała znaczenia. Paniusia zaczęła od tego, że wszystko cacy, ale nazwa naszego fanklubu (Wariaci 51) musi być zmieniona, bo może odstraszać ludzi i źle się kojarzy :D:D:D
Tak oto pierwszy raz zderzyłem się z korporacją, która i wtedy i teraz nie ma żadnego poczucia humoru, ani dystansu, a piłka nożna wbrew sygnaturce rmszara, nie jest sprawą ważniejszą od życia i śmierci, dlatego śmiech, szydera, kpina są tu jak najbardziej na miejscu.
Mam takie wrażenie, że w ostatnich miesiącach pojawia się tu na forum coraz więcej kibiców, którzy zaczęli chodzić na Cracovię, gdy większości naszych rodziców nie było na świecie lub chodzili do przedszkola. Ciekawe, że mimo zaawansowanego wieku nie mogą zdobyć się na pewien dystans wobec kibicowania. Dlatego polecam im książkę "Fanatycy", może wtedy zauważą jak czasy bardzo się zmieniły.
[/quote]
Nie wiem co to znaczy zaawansowany wiek bo np. choroba zaawansowana źle się kojarzy. Dojrzały to lepiej brzmi odnośnie wieku.
Jeden żyje lat 50, drugi 60 a inny 95 i w wieku 60 lat jeszcze nie jest zaawansowany. Mo ojciec przestał chodzić na mecze gdy miał 81 lat.
Do kibicowania mam stosunek stosowny, stonowany a na derbach byłem na B z 15 letnim synem i widziałem fanatyków czy chuliganów - nie wiem kim oni byli. Jak się ma pisać głupoty to lepiej nic nie pisać, no chyba, że ktoś nie ma co z czasem robić.
[quote='ZbigniewT' pid='1330918' dateline='1533985585']
Jak się ma pisać głupoty to lepiej nic nie pisać, no chyba, że ktoś nie ma co z czasem robić.
[/quote]
No, lepiej bym tego nie ujął. :D
No to załóżmy że nie mam co robić czasem z czasem.Tym sposobem mój wpis będzie usprawiedliwiony.
Drogi Panie Zbigniewie z długich obserwacji wywnioskowałem że zmienianie świata poprzez forum odnosi mizerne skutki.
Proponuje też nie przejmować się że "burki" to czytają, to są jakieś plotki, przecież jakby umieli czytać nie byli by kibicami tamtej drużyny, choć były wyjątki oficerowie SB podobno umieli.
A może byśmy wrócili do tematu wątku...? ;)
Nacieszmy rozgrywkami o Puchar Polski dopóki w nich uczestniczymy. Wikipasy pokazują, że w oficjalnych meczach nie udało nam się nigdy wygrać ani nawet strzelić gola drużynie z Rybnika:
II Liga 1967/1968
1967-09-17 ROW Rybnik - Cracovia 2:0
1968-05-09 Cracovia - ROW Rybnik 0:0
[url=https://www.wikipasy.pl/ROW_Rybnik]www.wikipasy.pl/ROW_Rybnik[/url]
Czyli, że 0:0 i karne? ;)
- Edytowany
Coś czuję że przelecimy przez te rozgrywki jak huragan (czyli jak zawsze).
[quote='gronix' pid='1330935' dateline='1533989715']
A może byśmy wrócili do tematu wątku...? ;)
Nacieszmy rozgrywkami o Puchar Polski dopóki w nich uczestniczymy.(...)
[/quote]
Skoro tak to może lepiej jak najwięcej popisać w tym wątku do meczu :-)
Mam nadzieję, że termin mi spasuje na wyjazd :-)
Jak będzie to zobaczymy już niedługo, ale póki co to gramy a raczej nic nie gramy w lidze. Może na ROW to wystarczy. Było tak, że lidze graliśmy kiepsko i w pucharze też, Było też tak, że lidze wiodło się w miarę dobrze ale w pucharach kiszka. To może teraz będzie odwrotnie bo nie sądzę aby nasza gra w lidze się poprawiła za miesiąc z okładem i po raz pierwszy w stylu Arki [color=#000000][size=small] [/size][/color][color=#000000][size=small]przelecimy przez te rozgrywki jak huragan !![/size][/color]
Ejże, sterby, moja sygnaturka też powinna być traktowana z przymróżeniem ucha. A Bill to był klawy gość.
Jest traktowana z ;) podobnie jak i pewne niedoskonałości orto :D
Czepiasz się przymrużenia. Raz na 100 lat i mnie się trafi. Tym bardziej, że z żadnej autokorekty na telefonie nie korzystam.
Przez te "parszywe komputery" (jak mawiał T. Beksiński) zdarza się robić błędy, których przy pisaniu na kartce nie popełnia się. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)