Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA - Legia Warszawa 24.02.2018 (sobota), godz.20:30

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 18.02.2018 o 15:09
      Ostatnia aktywność 26.02.2018 o 20:16
      33586 wyświetleń
    • lambadia

1.6K
      680
    • 26.02.2018 o 12:17
      Post #1305775 26.02.2018 12:17
    Ale osoby, które były na meczu maja problem z tym bojkotem. Ja bojkotuje, ale nie mam problemu do chcących chodzić na stadion.
    • Aleks

1.9K
      226
    • 26.02.2018 o 12:24
      Post #1305780 26.02.2018 12:24
    Mógłbyś mi 'lambadia' wyjaśnić co bojkotujesz, bo ja naprawdę tego nie pojmuje. (Wez poprawkę na moje 32-letnie oddalenie od Krakowa).  Jeśli to kłopot  odpowiadać na forum, napisz mi na priva, albo na mój email address, który wyśle na Twój Priva.
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 26.02.2018 o 12:36
      Post #1305782 26.02.2018 12:36
    Co do meczu, to super, naprawdę bardzo dobry mecz, oby w kolejnych spotkaniach udało się to potwierdzić, ale też trzeba zachować chłodne głowy, bo jeden mecz tak naprawdę nic nie znaczy, trzeba kilku spotkań na takim poziomie by móc powiedzieć, że faktycznie może coś zaczyna się ciekawego dziać i Probierz faktycznie poukładał zespół. Co do bojkotu. Pisałem w innym wątku, że mam zamiar na mecze chodzić. Mam jasną, krytyczną opinię na temat tego co się stało 13.12 na naszym stadionie i dla mnie ten bojkot niestety w takiej formie w jakiej jest aktualnie, bardziej jest próbą obrony tamtego zachowania i ludzi, którzy brali w tym udział, niż bojkotem przeciwko niesprzedawaniu biletów. Dlatego ja takiego bojkotu poprzeć nie mogę. Oczywiście nie podoba mi się to co zrobił klub, choć bardziej nie tyle decyzja o braku biletów (tutaj możliwe, że klub był zmuszony do takiej decyzji, bo inaczej wisiało zamknięcie stadionu do końca sezonu), co o cenie karnetów, które powinny być tańsze by przyciągnąć ludzi na stadion.
    • STARA HUTA 82 lubi to.
    • lambadia

1.6K
      680
    • 26.02.2018 o 12:39
      Post #1305783 26.02.2018 12:39
    Aleks, Bojkotuje, protestuje poprzez nie uczestniczenie w meczach u siebie. Chcesz znać powody, czy tylko to potrzebowałes wiedzieć?
    • bastardKSC

1.1K
      1.3K
    • 26.02.2018 o 12:59
      Post #1305786 26.02.2018 12:59
    Po prostu jest spora grupa Pasiaków, którzy się muszę do czegoś przypierdzielić. Jest młyn: to lecą teksty żałosny młynek, żenujący doping, za dużo anty. Nie ma młyna: żenujący protest, szkodzicie swojemu klubowi i tak dalej. Ludzie zrozumcie: nie popieracie bojkotu - wasza sprawa - nikt wam nie broni chodzić na mecze śpiewać itp. Natomiast nie obrażajcie Pasiaków, którzy dużą część życia prywatnego poświęcili Cracovii i postanowili wprowadzić bojkot, bo nie podoba im się, że zarząd traktuje kibiców jak klientów korporacji i miłość do klubu mierzy w złotówkach. Co do obwiniania Stowarzyszenia o derby, to już brak słów. Rozumiem, że w waszym rozumowaniu, załoga sektora rodzinnego ( która jest częścią Stowarzyszenia) była zamieszana w ostrzał? Mam nadzieję, że nie dożyję czasów w których Ci ludzie znikną całkowicie z naszego stadionu, i zastąpią ich Comarchowi kibice.
    • Craxoholik, Rock oraz RobertoBaggio lubią to.
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 26.02.2018 o 13:17
      Post #1305789 26.02.2018 13:17
    • Edytowany
    [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=8393]@Diabel[/url] pamietasz jak Ci mowilem przed meczem co bedzie pisane na forum o meczu,dopingu,kibicach?? Dokladnie o szydzeniu z dopingu ,z ilosci ludzi ,z Hej Pasy Gol....z marnego dopingu itd itp.... I to jest wlasnie zalosne...
    • lambadia

1.6K
      680
    • 26.02.2018 o 13:20
      Post #1305790 26.02.2018 13:20
    Protestuje przede wszystkim za korporacyjny styl zarządzania klubem. Protestuje za gluchosc zarządu w głos kibiców. Protestuje za brak wyznaczania wysokich celów sportowych dla najstarszego klubu w Polsce. Protestuje za stawianie celów biznesowych nad sportem. Protestuje za obecność Tabisza w klubie. Protestuje za traktowanie Cracovii jako słupa reklamowego comarchu. Protestuje za niewpuszczanie innych zasadniczych sponsorów. I na koniec, protestuje za traktowanie mnie kibica Cracovii, najstarszego klubu w Polsce za ignoranta, który zadowoli się kiełbasa i ekstraklasa. Chce mistrzostwa Polski!
    • VelVet, Craxoholik, Rock oraz 4 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 26.02.2018 o 13:21
      Post #1305791 26.02.2018 13:21
    Nikt rozsądny nie obwinia Stowarzyszenia za ostrzał. Są jedynie pretensje, że firmując bojkot po pierwsze stają w obronie rzeczywiście winnych. I mimo, że bojkot tego nie dotyczy, przez słabą informację o przyczynach i celach bojkotu, sami stawiają się w tej roli. Podobno przyczyną bojkotu jest nieuzgodnienie przez zarząd nowych cen biletów ze Stowarzyszeniem. Ale co przemawia za konsultowaniem czegokolwiek ze Stowarzyszeniem kibiców, jeśli Stowarzyszenie nie ma wpływu na to co się dzieje na trybunach? Jestem pełen uznania dla wielu aktywności, które podjęło Stowarzyszenie, jednakże fakt, że bardziej przejmują się zdaniem racowników niż pikników powoduje mój chłodny stosunek do niego.
    • KruszynaKSC, Markus68, cruxus oraz 4 innych osób lubią to.
    • gadget

534
      421
    • 26.02.2018 o 13:25
      Post #1305793 26.02.2018 13:25
    [quote='bastardKSC' pid='1305786' dateline='1519646393'] Po prostu jest spora grupa Pasiaków, którzy się muszę do czegoś przypierdzielić. Jest młyn: to lecą teksty żałosny młynek, żenujący doping, za dużo anty. Nie ma młyna: żenujący protest, szkodzicie swojemu klubowi i tak dalej. Ludzie zrozumcie: nie popieracie bojkotu - wasza sprawa - nikt wam nie broni chodzić na mecze śpiewać itp. Natomiast nie obrażajcie Pasiaków, którzy dużą część życia prywatnego poświęcili Cracovii i postanowili wprowadzić bojkot, bo nie podoba im się, że zarząd traktuje kibiców jak klientów korporacji i miłość do klubu mierzy w złotówkach. Co do obwiniania Stowarzyszenia o derby, to już brak słów. Rozumiem, że w waszym rozumowaniu, załoga sektora rodzinnego ( która jest częścią Stowarzyszenia) była zamieszana w ostrzał? Mam nadzieję, że nie dożyję czasów w których Ci ludzie znikną całkowicie z naszego stadionu, i zastąpią ich Comarchowi kibice. [/quote] Grupa przypadkowych osób sama dla siebie wniosła to wszystko i zupełnie przez przypadek wyszła im bardzo dobrze zorganizowana akcja. Sektora rodzinnego nie obwiniam bo wątpię żeby ktoś chciał aby jego dzieci takie coś oglądały ale cała akcja była dobrze przez kogoś zorganizowana. Co do młynu jest jaki jest i tu trzeba coś sensownego wymyślić to inna sprawa. Zarząd też poświęca klubowi sporą częśc swojego życia a tu wpada grupka szturmowców i mamy gwiezdne wojny. Nikt nie będzie rozmawiał z takimi ludzmi.  Uważam że lepszym pomysłem było by zmobilizowanie wszystkich na młyn i KULTURALNY doping do końca sezonu. A po sezonie delegacja kibiców z młyna powinna się na spokojnie spotkać z Tabiszem i przedyskutować wszystkie istotne sprawy. Nie wiem jaki jest układ z Tabiszem i jakie on ma podejście ale ktoraś strona powinna być mądrzejsza i jeśli nie będzie się do czego przyczepić to uważam że jakiś kompromis powinien zostać wypracowany. Ale dyplomatycznie a nie ubeckimi metodami.
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 26.02.2018 o 13:26
      Post #1305794 26.02.2018 13:26
    W sedno Leszeczku! Kto obwinia STCM za derby jest....kim chce byc niech sobie dopisze... Reszty lepiej nikt by nie ujal.
    • bastardKSC

1.1K
      1.3K
    • 26.02.2018 o 13:34
      Post #1305796 26.02.2018 13:34
    [quote='gadget' pid='1305793' dateline='1519647900'] [quote='bastardKSC' pid='1305786' dateline='1519646393'] Po prostu jest spora grupa Pasiaków, którzy się muszę do czegoś przypierdzielić. Jest młyn: to lecą teksty żałosny młynek, żenujący doping, za dużo anty. Nie ma młyna: żenujący protest, szkodzicie swojemu klubowi i tak dalej. Ludzie zrozumcie: nie popieracie bojkotu - wasza sprawa - nikt wam nie broni chodzić na mecze śpiewać itp. Natomiast nie obrażajcie Pasiaków, którzy dużą część życia prywatnego poświęcili Cracovii i postanowili wprowadzić bojkot, bo nie podoba im się, że zarząd traktuje kibiców jak klientów korporacji i miłość do klubu mierzy w złotówkach. Co do obwiniania Stowarzyszenia o derby, to już brak słów. Rozumiem, że w waszym rozumowaniu, załoga sektora rodzinnego ( która jest częścią Stowarzyszenia) była zamieszana w ostrzał? Mam nadzieję, że nie dożyję czasów w których Ci ludzie znikną całkowicie z naszego stadionu, i zastąpią ich Comarchowi kibice. [/quote] Grupa przypadkowych osób sama dla siebie wniosła to wszystko i zupełnie przez przypadek wyszła im bardzo dobrze zorganizowana akcja. Sektora rodzinnego nie obwiniam bo wątpię żeby ktoś chciał aby jego dzieci takie coś oglądały ale cała akcja była dobrze przez kogoś zorganizowana. Co do młynu jest jaki jest i tu trzeba coś sensownego wymyślić to inna sprawa. [b]Zarząd też poświęca klubowi sporą częśc swojego życia[/b] a tu wpada grupka szturmowców i mamy gwiezdne wojny. Nikt nie będzie rozmawiał z takimi ludzmi.  Uważam że lepszym pomysłem było by zmobilizowanie wszystkich na młyn i KULTURALNY doping do końca sezonu. A [b]po sezonie delegacja kibiców z młyna powinna się na spokojnie spotkać z Tabiszem[/b] i przedyskutować wszystkie istotne sprawy. Nie wiem jaki jest układ z Tabiszem i jakie on ma podejście ale ktoraś strona powinna być mądrzejsza i jeśli nie będzie się do czego przyczepić to uważam że jakiś kompromis powinien zostać wypracowany. Ale dyplomatycznie a nie ubeckimi metodami. [/quote] Ad 1 Tak za GRUBE pieniądze, które biorą... Ad 2 Na tym właśnie polega całe zamieszanie, że Tabisz ma w dupie kibiców i nie chce z nikim rozmawiać i tylko informuję o swoich decyzjach.
    • Ijmuiden

979
      418
    • 26.02.2018 o 13:38
      Post #1305797 26.02.2018 13:38
    gadget nikt cie nie będzie hejtował, dlaczego? bo właśnie wrzuciłeś Stowaryszenie (czyli ludzi od pasiastych mikołajów, dnia dziecka, od sektora rodzinnego, i tysiąca innych pozytywnych akcji ) do jednego worka z ostrzałem i wszystkim złym co dzieje się na stadionie - wniosek jest prosty masz zerową wiedzę o tym co się dzieje wokół. Nikt nikomu PESONALNIE nie będzie tłumaczył dlaczego jest bojkot, dla Ciebie zrobię ukłon: Ci ludzie którzy wkładają masę serca, czasu w przygotowanie paczek, ogranizację sektora rodzinnego. Po co to robią? Ano dlatego, że jednemu smykowi z drugim spodoba się na sektorze dostanie jakiś prezent, w emocjach powie o tym sąsiadowi, nauczycielowi, kolegom w szkole i tak na kolejny mecz przyciągnie tego kolegę, sąsiada itd. W tym momencie sąsiad, kolega, nauczyciel dowiaduje się że nie ma szans kupna biletu na mecz, musi wydać 149PLN na karnet. Proszę nie odpisuj jeśli nie rozumiesz tak prostych spraw, które były już wałkowane w TRZECH tematach.
    • Craxoholik, RobertoBaggio, Rock oraz 6 innych osób lubią to.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 26.02.2018 o 13:50
      Post #1305798 26.02.2018 13:50
    gadget[i] [i]Zarząd też poświęca klubowi sporą częśc swojego życia a tu wpada grupka szturmowców i mamy gwiezdne wojny. Nikt nie będzie rozmawiał z takimi ludzmi[/i]. Dawno sie tak nie uśmiałem:)
    • Rock, lambadia, Merol oraz 4 innych osób lubią to.
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 26.02.2018 o 13:56
      Post #1305799 26.02.2018 13:56
    Podobno niektórzy z Zarządu nawet we własnych garażach kosiarki do trawy z MKSu trzymają, tak się zżyli z Cracovią :D
    • RobertoBaggio, lambadia, 3lvis oraz 4 innych osób lubią to.
    • Jacek S

134
      5
    • 26.02.2018 o 14:30
      Post #1305801 26.02.2018 14:30
    Brak sprzedaży biletów jest stratą dla klubu oraz niedogodnością dla kibiców. Ale w sytuacji jaka była po derbach to było jedyne wyjście. Bojkotu Stowarzyszenia nie rozumiem. Mam wrażenie że na derby przyszli przebrani kibice psiarni, po t, żeby tak narozrabiać, żeby Craxie najbardziej zaszkodzić. Na przeciętnym meczu jest 6 - 8 tys kibiców, a na derbach było 14 tyś, dlaczego ? Tyle w tym wątku, szkoda więcej pisać bo ponoć  "na głupotę nie ma lekarstwa." Mam nadzieję że bedzie w nastepnych meczach nas kibiców Cracovii coraz więcej. Pozdrawiam Wszystkich Sympatyków Cracovii !
    • leszeczek, KruszynaKSC oraz Maxwell lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 26.02.2018 o 14:32
      Post #1305802 26.02.2018 14:32
    Zaraz przyjdzie sterby i zamknie wątek;) Oby!
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 26.02.2018 o 14:41
      Post #1305804 26.02.2018 14:41
    [quote='Jacek S' pid='1305801' dateline='1519651834'] Mam nadzieję że bedzie w nastepnych meczach nas kibiców Cracovii coraz więcej. Pozdrawiam Wszystkich Sympatyków Cracovii ! [/quote] Ale jak ma być ich więcej skoro nie ma sprzedaży biletów, a do zakupu karnetów nie przekonano nikogo mimo najciekawszego meczu w rundzie? Skąd oni się mają wziąć - Filipiak wynajmie statystów?
    • lambadia oraz ORO45 lubią to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 26.02.2018 o 14:55
      Post #1305807 26.02.2018 14:55
    Niedostępnych w sprzedaży jest około 3700 miejsc na stadionie (po odliczeniu A,D i J), więc są rezerwy.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 26.02.2018 o 15:02
      Post #1305808 26.02.2018 15:02
    Proponuję ochłonąć i nie dopisywać sobie swoich urojeń do faktów. [quote][/quote] No co się stało? Kilka anonimowych osób odpaliło petardy w stronę sektora gości. Taka sytuacja mogła się zdarzyć na każdym stadionie i nie odbiegała znacznie od sytuacji, które już miały miejsce. Kamienie są niby lepsze i bezpieczniejsze od petard? Stowarzyszenie za to odpowiada? Wszyscy kibice na stadionie? Otóż klub umywa ręce i broni się przed zarzutem prokuratury, że to niby MKS Cracovia jest podmiotem winnym zaistniałej sytuacji i odbija piłeczkę wskazując palcem na wszystkich kibiców, a szczególnie na Stowarzyszenie jako podmiot, który ich reprezentuje. Tymczasem klub powinien się bronić, ale stając także w obronie ogółu kibiców. W dodatku decyzja klubu jest absurdalna z tego względu, że bilety też są imienne, więc karnety nic nie zmieniają. [quote]Zarząd też poświęca klubowi sporą częśc swojego życia a tu wpada grupka szturmowców i mamy gwiezdne wojny. Nikt nie będzie rozmawiał z takimi ludzmi.[/quote] Co to znaczy TAKIMI ludźmi? Czy jeśli ta grupka jest jakaś tam, to wszyscy kibice, a zwłaszcza Stowarzyszenie to TACY (w domyśle źli) ludzie? [quote=”Jacek S”]Bojkotu Stowarzyszenia nie rozumiem. Mam wrażenie że na derby przyszli przebrani kibice psiarni, po t, żeby tak narozrabiać, żeby Craxie najbardziej zaszkodzić. Na przeciętnym meczu jest 6 - 8 tys kibiców, a na derbach było 14 tyś, dlaczego ? [/quote] Dlatego, że wielu naszych kibiców to nie fanatycy, którym chce się chodzić na wszystkie mecze, które piłkarsko są na bardzo słabym poziomie. Na każdym stadionie na szlagiery przychodzi więcej kibiców niż na zwykłe mecze. Tak Cię to dziwi?
    • Jacek S

134
      5
    • 26.02.2018 o 15:02
      Post #1305809 26.02.2018 15:02
    Po pierwsze kupią karnet, cena karnetu maleje Po drugie nie wszyscy wiedzieli że karnetowicze mogli w meczu z Legią brać udział. Po trzecie nie będzie tak przeraźliwie zimno Po czwarte sezon grypowy minie Po piąte - ja już przyjdę :)

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie