#MuremZaAlieksiejem
-
-
Oleksiy Dytyatev - ukraiński wieżowiec. Witamy!
Ogrodnik dopiął swego
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/oleksii-dytiatiev-wypozyczony-do-puszczy-niepolomice/
Cygana i tabisza se na wypożyczenie dajcie.
Olek Dytiatjew!!!
- Edytowany
[quote='hank' pid='1499110' dateline='1627920954']
Zachowuje się jak typowy zupak , może wytransferować [b]do wojska[/b] ?
[/quote]
A po ch*j on tam? :P
Oczywiście pierwszy co murem...
https://twitter.com/FortArt/status/1432762518238384134
Jak ma siedzieć w domu bo trener ma focha to lepiej niech gra w tej Puszczy.
[quote='Jake Blues' pid='1503097' dateline='1630439304']
Jak ma siedzieć w domu bo trener ma focha to lepiej niech gra w tej Puszczy.
[/quote]
taaa ... ale jak za kilka tygodni okaże się ,że wybiegamy z jednym stoperem na derby to obiecuję sobie ,że nigdy więcej ani jednego kulturalnego przymiotnika na temat trenejro nie napiszę.
Mamy na dziś 2-ch zaledwie przeciętnych stoperów i trenejro z muchami w nosie.
- Edytowany
Pewnie że dla niego lepiej, u nas bez szans na grę, nawet jakby był jedynym stoperem to i tak by mu grać nie dali
ja dla przykładu zupełnie nie rozumiem poco robicie z Olka zbawcę i totalnego kozaka. Nawet jeśli nie pasował trenerowi z innych względów niż stricte sportowe to miał do tego pełne prawo. Definować na końcu go będą i tak tylko wyniki osiągane przez drużynę.
Przypomnę raz jeszcze, że Olek ma 50 lat i jest po ciężkiej kontuzji kolana. Do tego kończy mu się kontrakt. Trener miał pełne prawo z niego zrezygnować, zwłaszcza w sytuacji gdy niedługo do gry wróci Jabłoński. Na stoperze może grać z powodzeniem Siplak w razie konieczności co nie spowoduje wyrywy na lewym boku, tak samo w przypadku ewentualnej gry Rapy na tej pozycji o co od dawna wnoszę.
Zresztą najlepszą weryfikacją będzie gra Dytiatiewa w Puszczy. Jak jest kozak to na poziomie niżej powinien wymiatać. Ciekawe czy będzie
Probierz się pewnie uważa za bezkompromisowego macho, a tak naprawdę wychodzi z niego zwykła zawistna baba, której siedzi na wątrobie każda krytyczna uwaga usłyszana pod swoim adresem.
W sumie racja Santo.
Ale tutaj chyba najbardziej mierzi to ciagle kretactwo, sciemnianie, klamstwa, pierdolenie w wywiadach - fenomen ogolny, juz sie tyle tego zebralo ze ciezko czasem zdroworozsadkowo rozstrzasac sprawy.
Nie wiem czy to sie zmieni ;) wielokrotne zawiedzione zaufanie jest nie do odbudowania w krotkim czasie
@sterby, tez mam ten problem co do autora tweeta, wybralbym a
masz rację bo też ostatnio zwróciłem na to uwagę. Probierz dostał po uszach za kłapaniem jęzorem przy Wdowiaku i przez to Mati miał wolną drogę do rozwiązania kontraktu z winy klubu. Dlatego teraz pierdzieli, że każdy jest gra, trenuje i ma szanse
Tu zagadnieniem nie jest to, że klub pozbywa się słabego zawodnika.
Jakoś w innych przypadkach typu Marquez czy Szymonowicz nie było z tym problemu.
Ale to nie jest przypadek normalnej rotacji, tylko żywy przykład gnojenia pracownika, tak charakterystyczny dla naszej korporacji.
Ciągnąca się miesiącami telenowela, nie wstawianie Dytyatyeva nawet na ławkę, głupie tłumaczenia co do jego formy, nie przypomina Wam to casusu Wdowiaka? Nie znam dokładnie sprawy, ale jestem całkowicie pewien, że Olek coś po prostu chlapnął, nie jestem pewien czy do cygana czy, co IMHO bardziej prawdopodobne, do któregoś z pozostałych członków z.
Żeby nie było, nigdy nie uważałem i nie uważam Ukraińca za bardzo dobrego obrońce, nie zasługuje on również, moim zdaniem, na miano wyróżniającego się Pasiaka, ale na pewno warto go bronić jako CZŁOWIEKA.
ale jaka krzywda mu się dzieje? nikt nie powiedział, że go odsuwa z powodów poza sportowych. mógł trenować, miał możliwość przygotowania się do grania, trochę słabe jest tylko to, że nie grał ostatnio w rezerwie. ostatecznie puszczono go na wypożyczenie. tutaj nie było żadnego szantażowania się w sprawie kontraktu. klub prawdopodobnie nie chce go przedłużać. Olek ma dobrą kasę więc też nie koniecznie chciał ją tracić. Prawdopodobnie wykorzystuje kibiców do osiągnięcia własnych finansowych celów.
oczywiście perspektywa też się zmienia w sytuacji gdy mówimy o zawodniku, który nie ma większego znaczenia dla kadry. to przykre ale tak jest. znam praktyki szmaciarzy ale nie jestem przekonany o krzywdzie, która mu się dzieje
[quote='SaNtO' pid='1503129' dateline='1630488086']
ja dla przykładu zupełnie nie rozumiem poco robicie z Olka zbawcę i totalnego kozaka. Nawet jeśli nie pasował trenerowi z innych względów niż stricte sportowe to miał do tego pełne prawo. Definować na końcu go będą i tak tylko wyniki osiągane przez drużynę.
Przypomnę raz jeszcze, że Olek ma 50 lat i jest po ciężkiej kontuzji kolana. Do tego kończy mu się kontrakt. Trener miał pełne prawo z niego zrezygnować, zwłaszcza w sytuacji gdy niedługo do gry wróci Jabłoński. Na stoperze może grać z powodzeniem Siplak w razie konieczności co nie spowoduje wyrywy na lewym boku, tak samo w przypadku ewentualnej gry Rapy na tej pozycji o co od dawna wnoszę.
Zresztą najlepszą weryfikacją będzie gra Dytiatiewa w Puszczy. Jak jest kozak to na poziomie niżej powinien wymiatać. Ciekawe czy będzie
[/quote]
Zgadzam sie, że trener ma prawo odstawić od składu zawodnika, którego w tym składzie nie widzi . jest jedno ale - w takim przypadku musi mieć zastępcę . Czy ma ?
Nie wiem czy młody Bracik w razie konieczności podoła obowiązkom , nie wiem czy Siplak , niegrający na pozycji stopera chyba z rok lub dłużej , niezgrany z kolegami także da radę ?
Krótko, jest to działanie na szkodę klubu. Dwie kontuzje i będziemy bez obrony (w sumie ta nasza obrona teraz to śmiech na sali).
Przypomina mi to sytuację z czasów drugiego Stawowego, kiedy ten usilnie nie chciał wstawiać Mikulica sprowadzonego przez dyrektora sportowego, z którym miał kosę. W derbach w azylu wystawił parę stoperów Nykiel z Dąbrowskim bodaj, dostaliśmy w dupę 3:1, ale najważniejsze było postawienia na swoim.
Oby w kolejnych derbach nie było powtórki, bo staczy kontuzja , albo nie daj Boże kontuzja + kartki i jesteśmy w czarnej dziurze.
Ja nie twierdzę że Olek nas zbawi, ale mając dwóch stoperów, reprezentujących jako taki poziom , dobrze mieć w rezerwie chociaż jednego, bo to bardzo newralgiczna pozycja.
Pomijajac juz czy Olek jest do gry czy nie... odstrzelili zawodnika z pozycji na ktora mamy dwoch golych stoperow... nie ma nikogo na zmiane... a latanie dziury zawiodnikami typu Sadikovic czy Siplak.... dno dna...
My mamy od groma stoperow i skrzydlowych, jeszcze sie zdziwicie :)
[quote='KruszynaKSC' pid='1503159' dateline='1630501904']
Pomijajac juz czy Olek jest do gry czy nie... odstrzelili zawodnika z pozycji na ktora mamy dwoch golych stoperow... nie ma nikogo na zmiane... a latanie dziury zawiodnikami typu Sadikovic czy Siplak.... dno dna...
[/quote]
Z drugiej strony potem będzie wytłumaczenie : "wypadło nam przed meczem dwóch stoperów przez co już na wstępie byliśmy osłabieni, stąd taki a nie inny wynik spotkania"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)