Drugi gol byłby na jego konto, gdyby Deja nie przebił jego wyczynu. Przy trzecim dobry bramkarz mógłby to wyjąć, a przynajmniej by się lepiej zachował, a oprócz tego była jeszcze jedna sytuacja, w której nie padła bramka, ale było widać dużą nerwowość.
-
-
Adam Wilk - Pasiasta Forteca
Ian wg. mnie Sandomierski z racji doswiadczEnia był lepszą opcją na derby.
Probierz podjął taką a nie inną decyzję i to on ponosi odpowiedzialność.
Nie powiem ze Wilk zawalił nam mecz bo to nieprawda Zrobili to obrońcy. Widać, że było słaba komunikacja obrońcami i bramkarzem. I chyba tutaj był największy problem oprócz zawalanki samych obrońców.
Zgadzam się, że chłopak powinien się rozwijać...,ale w ESA będzie się tylko dołował...ze względu na brak doświadczenia, gry, itd. Dobrze by mu zrobiła stała gra w rezerwach, ale my, decyzję MP - naczelnego działacza na szkodę Cracovii, ich nie mamy...
Rzeczywiście, w 4 lidze by się rozwijał, że hej!
Pograł w Legionovii, bodajże, wiec trochę tam grania zaliczył. Może kolejne wypożyczenie byłoby o.k.? Kto wie. Ale gra w E-klapie byłaby zdecydowanie lepsza. O ile oczywiście Zabrze nie spali go do imentu, bo to trudne wyzwanie i istnieje takie zagrożenie.
Jak go rzucono na głęboką wodę to może lepiej żeby już w niej pozostał .Dziś się okaże jak u niego z układem nerwowym .
Chłopie, masz szanse jakich mało i postaraj się to wykorzystać.
Wychodzisz na pełnej ku..r..w.ie i wymiatasz na przedpolu ..wszędzie
Wóz albo przewóz... musisz zaryzykować i na całego z młodzieńczą fantazja...
Zaszalejesz i jak się uda będziesz na długi czas porządnym bramkarzem.
Asekuracyjnie "przyspawany" do bramki nic nie ugrasz - szarzyzna.
Powodzenia
Lepiej żeby bronił a nie szalał bo będziemy grać w "10" ale trzymam kciuki !.
Adam - bądź dzisiaj Wilkiem. Jak kiedyś Pfaff, Zoff, Kahan, Arconada i cała reszta wielkich. Nie bądź jak te nasze ligowe pierdoły. Dzisiaj w nosie mam wynik. Kibicuję tobie. Tacy jak ty, Pestka itd macie Pasiaste Serca! Zamuruj bramę. To twój dzień, twoje 90 min. To twój MECZ!!!
Adam powodzenia - nie łam się Derbami bo będą jeszcze kolejne! ;]
nasza "forteca" jak narazie elektryczny jak Wegiel z najlepszych czasów..
Adaś wszystko fajnie ale tymi nogami to najwyższa pora nauczyć się grać !.
p.s.Wiem,wiem że nie masz z kim tego zrobić.
brawo Adam za shutout :)
Ktoś wie czy on ma któraś nogę lepszą? Pamiętaj w juniorach prowadziłem stronę juniorów Clepardii. Przy składzie było dominującą noga. Wszędzie napisałem prawa albo lewa tylko sobie obie a innemu drewniakowi żadna. Tak ma chyba Wilk?
Nie jest to jeszcze bramkarz na ekstraklasę , tak na prawdę jeden raz coś obronił reszta to strzały w niego , może i ma warunki i to coś ale psychika słaba skoro nie pokazuje tego w meczach
Paradoksalny zawodnik - gra niepewnie, jakiś taki nieskordynowany, widać ze kompletnie nie rozumie się z obroną a zalicza drugi występ z czystym kontem (na 6 gier), podczas gdy Sandomierski, bramkarsko dużo lepszy, zaledwie 1 na 16.
Pomimo tych oszałamiających liczb, uważam, że potrzebujemy bramkarza nr.1 przy którym Wilk będzie się uczył, dojrzewał i konkurował, a jeszcze bardziej potrzebujemy trenera bramkarzy.
No właśnie -trenera bramkarzy !
Wilk moze byc bardzo solidnym bramkarzem, ale do tego potrzeba jeszcze sporo czasuuuu. Bo czasami jak patrze na niego, to mam wrazenie ze on sam nie wie co ma zrobic ...
[quote='konserwa' pid='1296058' dateline='1513629161']
Paradoksalny zawodnik - gra niepewnie, jakiś taki nieskordynowany, widać ze kompletnie nie rozumie się z obroną a zalicza drugi występ z czystym kontem (na 6 gier), podczas gdy Sandomierski, bramkarsko dużo lepszy, zaledwie 1 na 16.
Pomimo tych oszałamiających liczb, uważam, że potrzebujemy bramkarza nr.1 przy którym Wilk będzie się uczył, dojrzewał i konkurował, a jeszcze bardziej potrzebujemy trenera bramkarzy.
[/quote]
W Polsce nie ma się czego od kogo uczyć. Już chcesz go sprzedać? Ma grać!
A kto tu pisze o jakimś sprzedawaniu?
A po za tym kto by chciał Wilka dziś kupić?
Za słaby na to. Ma się uczyć, konkurować i dojrzeć do gry a jak w ten sposób wygra rywalizację wtedy trener powie "ma grać", bo mówienie tego teraz wbrew faktycznym umiejętnościom, właśnie to pachnie handelkiem.
Nie ukrywam, że nie widzę w nim naszej przyszłości w bramce, ale kto wie. Ma jeden wielki atut, jest wychowankiem i dlatego, życzę mu jak najlepiej a sam chciałbym się mylić w ocenie jego potencjału.
[quote='konserwa' pid='1296087' dateline='1513632811']
A kto tu pisze o jakimś sprzedawaniu?
A po za tym kto by chciał Wilka dziś kupić?
Za słaby na to. Ma się uczyć, konkurować i dojrzeć do gry a jak w ten sposób wygra rywalizację wtedy trener powie "ma grać", bo mówienie tego teraz wbrew faktycznym umiejętnościom, właśnie to pachnie handelkiem.
Nie ukrywam, że nie widzę w nim naszej przyszłości w bramce, ale kto wie. Ma jeden wielki atut, jest wychowankiem i dlatego, życzę mu jak najlepiej a sam chciałbym się mylić w ocenie jego potencjału.
[/quote]
Nie zrozumiałeś tego co napisałem. U nas to on się może jedynie uczyć opierdzielac. Przez przypadek słyszałem jak swoje nauki paląc fajkę przekazywał Marciniak Wdowiakowi. Mniej więcej. .. i będzie kontrakcie a potem już leci. Ma grać i sam się rozwijać
Brawo Adam, dałeś radę w trudnej psychicznie sytuacji. Lepszy mecz zagrałeś w Gdańsku, ale dzisiaj wytrzymałeś. Sytuację miałeś nieco łatwiejszą, bo obrona nie przysypiała i jeździła na doopach. Nie przejmuj się krytyką, wielu długo będzie pamiętało tragiczne derby mam nadzieję, ze jeszcze wyleczysz ich z tej traumy.
Inna sprawa, że porządny trener bramkarzy by się przydał, bo jest nad czym pracować!
Dzisiaj bardzo pewny, choć musiał się wykazać w jednej niebezpiecznej sytuacji. Łapał to, co miał złapać, dobrze zagrywał, nie dał się nadziać na minę przez własnych obrońców. Tylko tak dalej!
[quote='kaleb' pid='1296137' dateline='1513643630']
Dzisiaj bardzo pewny, choć musiał się wykazać w jednej niebezpiecznej sytuacji. Łapał to, co miał złapać, dobrze zagrywał, nie dał się nadziać na minę przez własnych obrońców. Tylko tak dalej!
[/quote]
no, kaleb, chyba zbyt wygładzona ta laurka. Minimum 2 razy sam wpakował się na minę.
Nie ma co się oszukiwać - potrzebujemy znacznie lepszego trenera bramkarzy i tyle. Jeżeli nie widać progresu lub jest on zbyt wolny to musi być przyczyna w szkoleniu/nauce bo Wilk warunki na TOP naszej ligi ma.
od ściany do ściany w opiniach ;) Ostatnio wieszany, za niby błędy przy wszystkich golach po derbach, teraz po Zabrzu już noty bliskie ideału.
Powoli. Fakt, zagrał na zero z tyłu. Tylko, ze jakiś trudnych sytuacji nie miał. Raz mu piłka wyleciała z rąk, sędzia gwizdnął faul, ale miałem wrazenie, ze piłka mu wyleciała wcześniej. Nie był to pewny chwyt.
Niestety, musi potrenować wykopy piłki z ziemi. Za dużo autowych, niecelnych. Raz wręcz stworzył taką mało fajną sytuacje, gdy wykop był niebezpieczny.
Młody jest, ma grać, ale to nie był występ pomimo zera z tyłu, na bardzo wysoką ocenę. Dużo pracy !
Roznie mogl sie skonczyc ten mecz, gdyby w 15 min. podal pilke pilkarzowi Gornika bo nie duzo braklo .... :rolleyes:
Z ciekawością mecz oglądnę , raz pod kątem gry Dimuna , dwa gry Wilka .Bardzo dobrze, że Adam zagrał w Zabrzu - taki mecz musiał znakomicie wpłynąć na jego mocno nadwyrężoną psychikę po derbach .
28 dni później
Co ten Wilk?
Lepiej teraz niż w lidze.
Ale heca:)
[quote='Żarko' pid='1300051' dateline='1516197383']
Ale heca:)
[/quote]
W końcu "Pasiasta Forteca" :D
Znaczy ten... tego... Marcin Cabaj dołączył do sztabu szkoleniowego nie? :D
Marcinie Cabaju weź naszego Adasia w swoje ręce !
Od początku mówię i powtórzę to raz jeszcze: Wilk [b]NIGDY[/b] nie będzie bramkarzem na ten poziom rozgrywek, który nas interesuje.
Piszę to nie tylko jako oglądacz meczów, ale też ktoś kto grał na tej pozycji i to zarówno w rękę (Mistrz województwa w 1982), jak i w nogę (amatorsko).
Chłopak ma już 20 lat, trudno mówić że nie opierzony junior, mecze na róznych poziomach w tym i na najwyższym - gość bez koordynacji, słaba komunikacja, i ogólnie brak mu tego czegoś - On po prostu nie ma nawet jednej mocnej strony, która zrekompensowała by braki (przykładowo Cabaj miał niewiarygodny refleks).
[b]
TO NIE JEST BRAMKARZ NUMER 1 !!![/b]
[quote='Sehtan' pid='1300055' dateline='1516199947']
Znaczy ten... tego... Marcin Cabaj dołączył do sztabu szkoleniowego nie? :D
[/quote]
Słabo to widzę... Pisałem nie raz! Zły trener i slaby material ...ogrom pracy! Nie ma blysku,tak jak miał Dragowski w Jadze....Zmiencie tytuł wątku!
Nie ma co zmieniać. Ewidentny błąd zdarzył się nawet Borucowi w meczu reprezentacji. Wynik najprawdopodobniej braku koncentracji.
Ale bramkarza szukać należy
a ja bym Konserwa jeszcze poczekał z tym jego skreślaniem słowem NIGDY. Krytyka za utratę gola słuszna. Ale tak grającego bramkarza na przedpolu, dawno nie mieliśmy. Wychodzi odważnie, nawet poza pole karne. Gol przypadkowy, poszła piłka pod butem jak np. Diego przy linii autowej. Tylko bramkarz jak saper, pomylić się nie może. Bramkarz jest jak wino, czym starszy tym lepszy. Ma już 20 lat, ale w wieku bramkarza to jest słowo jeszcze.
Oczywiście, NA DZISIAJ potrzeba wzmocnienia tej pozycji, ale z pozostawieniem Wilka w rezerwie.
Sami eksperci. Adam jest młodym bramkarzem, ale ma potencjał i jeszcze nie raz będziemy się nim zachwycać. Trzymaj się Adam i cierpliwie trenuj. Adam to dobry bramkarz i dobrze, że trener na niego stawia. W przypadku innych zawodników wierzycie Probierzowi, a jak chodzi o wychowanka to kontestujecie.
Nie ma co chłopaka za wcześnie skreślać, ale lepiej żeby frycowe płacił gdzieś na wypożyczeniu. Do tej pory w niczym nie pomaga drużynie, a wręcz przeszkadza. No może mecz w Gdańsku na początku sezonu na plus.
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
[quote='Pasiak64' pid='1300148' dateline='1516217282']
Sami eksperci. Adam jest młodym bramkarzem, ale ma potencjał i jeszcze nie raz będziemy się nim zachwycać. Trzymaj się Adam i cierpliwie trenuj. Adam to dobry bramkarz i dobrze, że trener na niego stawia. W przypadku innych zawodników wierzycie Probierzowi, a jak chodzi o wychowanka to kontestujecie.
[/quote]
To nie jest kwestia traconych bramek i baboli, Tomaszewski też takie puszczał. Ja po prostu nie widzę w nim tego potencjału o którym piszecie. Jedynym plusem Adama jest więź z klubem. Piszesz Ianie, że dobrze gra na przedpolu, ale czasem wygląda to tak jak w jednym meczu jesienią (nie pamiętam już w którym), gdy ostro wychodzi do szarżującego napastnika, ma bliżej do piłki i nagle staje niezdecydowany, przez co goście mają arcygroźną sytuację (chyba nam się wtedy upiekło). To ewidentny problem z decyzjami. Bramkarz nie może za dużo myśleć - szybka decyzja i realizacja.
Kontestacja, raz jeszcze podkreślę, nie wynika z przekory, czy ze złośliwości wobec wychowanków, ale w tym że kompletnie nie widzę w nim potencjału na dobrego bramkarza. Ale to tylko moja prywatna decyzja.
Z drugiej strony, jeśli zapewnimy sobie większą moc ofensywną i gra się będzie bardziej zazębiała to nie mam nic przeciwko ogrywaniu Adama. Niech ma szansę i niech próbuje ją wykorzystać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)