W kozie za 100 koła to ja mogę siedzieć do końca życia.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Jaka jest współpraca z cyganen i z pozostałymi b.u.c.a.m.i z pięterka niech się wypowie Siemion albo Żołnierz...
[quote="mariusz" pid='1503277' dateline='1630643439']
Jaka jest współpraca z cyganen i z pozostałymi b.u.c.a.m.i z pięterka niech się wypowie Siemion albo Żołnierz...
[/quote]
A tam- FortArt nie narzeka ;-) ;-)
no ja jestem bardzo ciekawy co Kalkowski ma do powiedzenia :D
https://twitter.com/KotyzaMaciej/status/1433491843057135619/photo/1
Przyjmuję do wiadomości informacje oficjalna ale ... Tyle już mieliśmy tzw dziwnych spraw , że trudno się nie doszukiwać w kolejnych drugiego dnia .Niestety zarząd bardzo uczciwie na to zapracował .
5 dni później
Da się mówić jak człowiek i odpowiadać na pytania? Da się. Oby tak dalej.
[quote='Bucky Nome' pid='1503701' dateline='1631112366']
Da się mówić jak człowiek i odpowiadać na pytania? Da się. Oby tak dalej.
[/quote]
Oby konferencja była konferencja a nie teatrem jednego aktora .
Jak nie było nic, tak dalej nic nie ma.
Kompletny brak ładu i składu.
Graty "trenerze". Podziękuj Pestce i Rodinowi za to, ze dwa razy głowę przystawił.
Dwa tygodnie przepracowane, a myśli taktycznej zero. Totalny chaos w pierwszej połowie. Brak Alvareza nie tłumaczy, bowiem nie może o grze decydować jeden zawodnik. Najgorsze 45 minut od bardzo dawna, nawet w tych przegranych wcześniejszych meczach tak źle nie było.
#murem
dziś na E jakiś kolo krzyczał: Probierz, idź już stąd!!
nieźle
Cygan był zdaje się obrońcą, to powinien mieć choćby minimalną wiedzę o grze defensywnej.
W siedmiu meczach straciliśmy 12 bramek, gorsza jest tylko Łęczna :dodgy:
ale młyn mają od nas lepszy :D
Potrafię wiele rzeczy zrozumieć, ale tego że nadtrener nie widzi w jakiej formie są jego zawodnicy na treningach, to już nie bardzo potrafię!
Te decyzje co do wyjściowego składu wczoraj, wołają po prostu o pomste do nieba.
A tyle razy powołuje się w wywiadach czy na na konfach, że o miejscu w składzie na mecz decyduje właśnie forma na treningach.
To się kupy nie trzyma, chyba że on znowu chciał nam kibicom coś udowodnić, tylko znowu mu nie wyszło....
No chyba udowodnił...że młodzi Polacy są na razie słabsi od starych obcokrajowców.
Gra czym ma, nie dziwię się jego wkurwowi za brak sensownych transferów na wiceprezesa od spraw sportowych... ohhh wait :D
Do takiej roboty i w tych warunkach powinni się dogadać z Broszem i wziąć go sztabu.Mogliby się zmieniać w roli pierwszego trenera z Probierzem zależnie od doktryny,aktualnie obowiązującej.Błedy jednego poprawiałby drugi.Obecne dziadostwo w klubie to efekt braku kontroli i rozliczeń z działań ludzi zarządzających.
Nikogo nie wezmą do profesor to sknera, którego przerasta kupno nawozu do trawy. Zreszta za 100k ma trenera ( marnego ale jednak) do tego Dyra do spraw transferów i wice prezesa. Średnio wychodzi po 33k na głowę. A jakie oszczędności! I to jest cały powód trzymania tego marnego trenera.
Uyebaliscie sie cygana a on piekna serie ma ... 7 punktow w 3 meczach... zamaist otwierac szampany to malkontenctwo... ;)
[quote='KruszynaKSC' pid='1504015' dateline='1631440487']
Uyebaliscie sie cygana a on piekna serie ma ... 7 punktow w 3 meczach... zamaist otwierac szampany to malkontenctwo... ;)
[/quote]
Ciekawe co powiesz jak się ta seria w druga strone obróci :D
Poziom i szerokość naszej kadry to skandal w wykonaniu MP i Tabisza. Mamy jednego napastnika, jednego ofensywnego pomocnika i dwóch średnich stoperów.
Pamiętam, jakieś 3-4 lata temu Probierz w sparingu na zgrupowaniu z bodajże Dinamem Zagrzeb wystawił jedenastkę złożoną głównie z młodzieżowców, chyba żeby przez upokorzenie młodych pokazać im, że przed nimi wiele pracy.
Chyba coś podobnego chciał zrobić wczoraj zestawiając środek pomocy. Jeśli to skojarzenie nie jest błędne, to MP jest typem psychopatycznym i należy go trzymać z dala od pracy z młodzieżą i nic na tym polu nie osiągnie.
Jakby grał Alvarez czy był w klubie drugi napastnik to gra w I połowie wyglądałaby lepiej
… Gdyby nie słupek gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka...
- Edytowany
[quote="zubereg" pid='1504068' dateline='1631464630']
Jakby grał Alvarez czy był w klubie drugi napastnik to gra w I połowie wyglądałaby lepiej
[/quote]
Rozwin swoja mysl?? a kto niby mialby temu Alvarezowi dogrywac te pilki ?? Dalej Ci sami co dogrywali Balajowi... Wiec co niby by sie zmienilo w naszej grze?? Myslisz ze Alvarezwoi by te pilki dogrywali celniej??
Myslisz ze pomocnicy grali by lepiej bo Alvarez by im obiecal kebaba pomeczu za dobre dogrania pilki a Balaj im tylko bryndzowe hanuszki zaporpoowal?
pragnę Was uspokoić, za tydzień zagramy już z napastnikiem, Rivaldo wrócił do zdrowia i poprowadził dzisiaj rezerwy do zwycięstwa nad "najlepszym nawozem na pola" ;)
- Edytowany
Bałaj to jakieś totalne nieporozumienie. Juz wolę żeby grał Kapek z CLJ niż ten szrot.. co się dzieje z Rubio? Nie wierze ze jest gorszy od tego paralityka
Niestety ale takie są wybory Ogrodnika, zawsze wymyśli jakąś historyjkę, żeby udowodnić, że to on ma racje. Tak ten typ już ma.
Znakomicie potrafi pan "uziemić " młodych - wystawiając nieprzygotowanych a pózniej sie ich odstawia , bo słabi . Patrz - Rakoczy z cwks, Lusiusz z malinowymi, Zaucha posadzony za nie wiem co czy w sobotę Wisniewski .
Ale żeś się dopasował do comarchowii Filipiako-tabiszowskiego szamba.Masz zero honoru za to konto pełne.Zwykła szmata jak oni.
Nie zgadzam się z opinią, że MP "ugotował" młodego (?!) Wiśniewskiego, dając mu grać od pierwszej minuty. Moim zdaniem o zawodniku młodym można pisać gdy ma maks 19 lat, a piłkarz mający prawie 22 lata, ma grać. Jeżeli nie umie, to kończy w niższych ligach. Tak tylko przypominam, że z jego wieku, a wręcz miesiąca jest Strózik, a młodszy o kilka miesięcy Lucek jest podstawowym zawodnikiem. Bez jaj z tą "młodością".
Nie zgadzam się też z MP, z jego słowami na konfie. Nie, zawodnik mający prawie 22 lata, nie może tak wyglądać w meczu, albo się nadaje do Ekstraklasy albo niech idzie szukać szczęścia w niższych ligach.
Nie jestem od "dzisiaj" na forum i pamiętam, ile ochów i achów było o młodych naszych, że niby im nikt nie pomaga a wręcz szkodzi, by wspomnieć Kacpra Tatarę. Wieczna płyta. Który zawodnik z młodych, który nie przebił się do I drużyny zrobił karierę sportową gdzie indziej? Może trzeba przyjąć do wiadomości, że młody Pasiak (nie dotyczy zawodnika mającego prawie 22 lata) nie oznacza dobry, a w piłkę na poważnie pokopie promil z nich.
Wiśniewski podlega już poważnej ocenie jak każdy inny zawodnik, należy od niego wymagać tyle co od innych, zwłaszcza, że wg Probierza na treningach prezentuje się PODOBNO bardzo dobrze. Inna sprawa, że wg słów trenera po prezentacji umiejętności zawodników w treningu, mogę oczekiwać, że powinniśmy być Mistrzami Polski.
Nie rozumiem też tych tekstów o gotowaniu kogokolwiek. Umiesz grać w piłkę? Dawaj do składu i grasz. Nie potrafisz? To out.
Zgadzam się, że Wiśniewski nie jest młody. Jego wypożyczenie do Clepardii było dla mnie sygnałem. To, że tam nie zrobił furory drugim. Nie wyobrażam sobie metamorfozy, którą musiałby przejść by grać w ekstraklasie. Możemy więc sobotni mecz uznać, za weryfikacje. To jest stary koń. Gdyby miał 15-16 lat to możemy dyskutować. W wieku 22 albo to masz albo nie.
Też liczę na otrzeźwienie u kilku osób, który się wydaje, że Probierz ma młodych asów a nimi nie gra bo jest frajerem.
p.s. Tatara był kozakiem
Wiśniewskiego ocenić nie mogę ponieważ po prostu nie widziałem go w grze . oczywiście , ze zawodnik mający 22 lata powinien być już ukształtowany - tu pełna zgoda . natomiast wystawianie go w takim meczu w dodatku obok jeszcze dwu młodych przeciwko bardziej rutynowanym rywalom - to - nie napisze co bo musiałbym użyć brzydkich słów . W dodatku chłopak w EK gry jak dotąd nie powąchał wiec trudno było liczyć, że zagra jak drugi Messi . I jaki mamy efekt ?
Niestety negatywny .
Czy było to działanie przemyślane ? Nie wiem ale wygląda to tak jakby trener , po fali krytyki w mediach o braku Polaków w składzie chciał pokazać , że jest inaczej .
Ale nic na siłę . To co sie sprawdziło w meczach z Jagą czy Termaliką nie wyszło z Zabrzem . Może dlatego, że brakło kontuzjowanych Siplaka i Alvareza ?
Może . W każdym razie ja desygnował bym do gry prędzej Ogorzałego lub Zauchę niż Wiśnię .
A jeśli Wiśnia jest faktycznie dobry - jest czas by powoli go do gry w EK wprowadzać .
[quote="ian thorpe" pid='1504143' dateline='1631529695']
Nie zgadzam się z opinią, że MP "ugotował" młodego (?!) Wiśniewskiego, dając mu grać od pierwszej minuty. Moim zdaniem o zawodniku młodym można pisać gdy ma maks 19 lat, a piłkarz mający prawie 22 lata, ma grać. Jeżeli nie umie, to kończy w niższych ligach. Tak tylko przypominam, że z jego wieku, a wręcz miesiąca jest Strózik, a młodszy o kilka miesięcy Lucek jest podstawowym zawodnikiem. Bez jaj z tą "młodością".
[/quote]
Zalecialo takim lekkim usciskiem drogiego treneroviceprezesa ;) ... Wisniewski 22 lata nie jest mlodym za to loshaj mlody reprezentant kosowa 25lat niech jeszcze zostanie... bo ma odpalic... chyba grila zeby steka alvarezowi zrobic...
Tak czepiam sie tego drewna z kosowa bo to jest dno dna pilkarza...
Hank, jakich dwóch młodych? Rozumiem jeszcze nazwisko Knap (który w poprzednich meczach wyglądał dobrze) ale chyba nie uważasz, że już otrzaskany (już prawie 50 razy wąchał murawę o punkty Ekstraklasy i PP) Lucek to młody? Trzeba też pamiętać, że wyróżniający się nawet zawodnik rezerw, niekoniecznie da radę w Ekstraklasie. Szewczyk jako napastnik strzelał w tych rozgrywkach mnóstwo goli, i co? Kopie w Wieczystej, ale też coraz mniej.
Co do Knapa jeszcze, akurat młody (chociaż za parę dni 20 lat) zawodnik ma prawo mieć wahania formy, zwłaszcza, że był na zgrupowaniu repry i ja to rozumiem.
Coz, jesli ma to cos, to moze wroci i jeszcze pokaze. Nie kazdy debiut jest udany. Presja moze jest duza, trema. Probierz nie nalezy chyba do przyjemniaczkow, napierdala z tej swojej lawki non stop itd
Mnie osobiscie bardzo rozczarowalo to co zobaczylem w pierwszej polowie. Jak pisalem, malo braklo a bym w przerwie wyszedl; po prostu mam serdecznie dosci ogladania gowna, a widzac to co sie dzialo, nie jestem w stanie zrozumiec jak mozna do czegos takiego doprowadzic.
Mam rozwalac takich frajerow jak zabole. Jak sa goscie do debiutu czy ogrywania, to jesli istnieje cien watpliwosic czy dadza rade od 1ej minuty to wpuszcza sie ich pozniej.
MP na konfie powiedział, że z powodu kontuzji to tak wyglądało. Ja jednak przypomnę stare powiedzenie "pokaz mi ławkę rezerwowych, to ci powiem jak mocną masz drużynę". To się świetnie potwierdziło w ostatnim meczu.
Kruszyna, ja kieruję się swoim zdaniem, dlatego obok mnie są tylko ci, co mają być ;)
Mimo Twojej oceny Loshaja, nie zamienił bym go po ostatnim meczu na Wiśniewskiego. To jego dokładna długa piłka do Pestki, dała nam ten ważny rzut wolny. Oczywiście, od reprezentanta kraju, nawet tak małego jak Kosowo oczekiwania są większe. Inna sprawa, że gdyby błyszczał na maksa, to by w Pasach nie grał. Takie realia. Gra w Cracovii, bo to jest na dzisiaj poziom wynagrodzeń naszego klubu oraz poziom umiejętności zatrudnianych obcokrajowców. Mimo wszystko z Loshajem mamy szanse zająć wyższe miejsce, niż z Wiśniewskim.
By było jasne. Byłem (przecież wiesz) wielki zwolennikiem Wiśniewskiego, cmokałem, gdy strzelał jako junior pięknego gola lewą noga na Hutniku. Natomiast oceniam go na dzisiaj. W rezerwach strzelił ostatnio ładnego gola ;)
[quote='ian thorpe' pid='1504150' dateline='1631531936']
Hank, jakich dwóch młodych? Rozumiem jeszcze nazwisko Knap (który w poprzednich meczach wyglądał dobrze) ale chyba nie uważasz, że już otrzaskany (już prawie 50 razy wąchał murawę o punkty Ekstraklasy i PP) Lucek to młody? Trzeba też pamiętać, że wyróżniający się nawet zawodnik rezerw, niekoniecznie da radę w Ekstraklasie. Szewczyk jako napastnik strzelał w tych rozgrywkach mnóstwo goli, i co? Kopie w Wieczystej, ale też coraz mniej.
Co do Knapa jeszcze, akurat młody (chociaż za parę dni 20 lat) zawodnik ma prawo mieć wahania formy, zwłaszcza, że był na zgrupowaniu repry i ja to rozumiem.
[/quote]
W Europie Zachodniej już nie ale w Polsce zawodnik w wieku Łucka uważany jest jeszcze za młodego .Taki już mamy trend i ciężko go zmienić .
Przejście z rezerw do EK to przeskok o trzy poziomy rozgrywek i oczywiście nie każdy da radę .Dlatego myślę, że młodych trzeba wprowadzać powoli i planowo , nie jak Wiśnię czy u malinowych Łucka , który po tym meczu na jakiś czas zniknął .Zawodnik musi być gotowy do gry na wyższym poziomie i dobry trener powinien to wiedzieć a nie dopiero to sprawdzać podczas meczu ligowego .
Wiśnia , Jaśki jest faktycznie dobry to myślę, że może się przebić , podobni jak Knap , który z racji wieku może mieć spore wahania formy .A tak na marginesie to szkoda, że nasi młodzi pomocnicy nie mają za partnera jakiegoś repa , który by ich czegoś mógł nauczyć .pokierować , podpowiedzieć .
Co do Wiśniewskiego, założe sie, że inaczej chłopak by wyglądał na boisku wchodząc na kilkanaście minut w drugiej połowie, niż wychodząc w podstawie na GZ.
Ma gotowego do gry Zauche, który powinien się sukcesywnie ogrywać, to kombinuje jak koń pod górkę.
Za Wiśnie trzymam kciuki, jak za każdego naszego zawodnika, ale mam duże obawy czy ekstraklasa to nie jest dla niego, i nie tylko dla niego z tych występujacych obecnie na boisku, za wysoki poziom.
[quote='paulo' pid='1504167' dateline='1631536978']
Co do Wiśniewskiego, założe sie, że inaczej chłopak by wyglądał na boisku wchodząc na kilkanaście minut w drugiej połowie, niż wychodząc w podstawie na GZ.
Ma gotowego do gry Zauche, który powinien się sukcesywnie ogrywać, to kombinuje jak koń pod górkę.
Za Wiśnie trzymam kciuki, jak za każdego naszego zawodnika, ale mam duże obawy czy ekstraklasa to nie jest dla niego, i nie tylko dla niego z tych występujacych obecnie na boisku, za wysoki poziom.
[/quote]
No właśnie . Nie bardzo rozumiem taktykę Probierza , ma Zauchę ale go odstawia i wyciąga niczym królika z kapelusza Wiśnię . A teraz co dalej ? da mu jeszcze szanse czy było to klasyczne podanie wędki jak w przypadku Patryka ?
Jeśli tak to kto następny ? Myszor ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)