Na razie Rivaldinho zdobył w tym sezonie tyle bramek co Raków i Pogoń razem wzięte w pucharach. To całkiem dobry wynik chyba?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Damian Dąbrowski pozdrawia serdecznie pana Michałą!
[quote='Ogar2002' pid='1497532' dateline='1626989142']
Zamiast narzekania na wszystko co się dzieje w Cracovi ja proponuję żebyśmy zaczęli od siebie. Czemu my nie dajemy wszystkiego z siebie czemu nie przychodzimy przynajmniej w 10k na mecz?
[/quote]
Działania zarządu i wyniki sportowe drużyny bezpośrednio przekładają się na frekwencję.
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1497404' dateline='1626934103']
[quote='dziurkacz' pid='1497385' dateline='1626903648']
Przy całej mojej również niechęci do Probierza, który jest słabiutkim trenerem, to jeszcze słabiej posługuje się językiem polskim.
Drużyny które o coś grają - pewnie użył takiego sformułowania chcąc powiedzieć, że to drużyny mocne, które będą bić się o czołowe lokaty.
Cieszy mnie również, że nie pajacował o tym, że będzie bił się o mistrza, czy o puchary i nie robił z siebie pośmiewiska.
[/quote]
z całym szacunkiem ale właśnie o to się gra w tej lidze. dziwne, że dwa lata temu to opowiadał a teraz nie. to brak konsekwencji? czy wina też kibiców, którzy cały rok musieli kręcić z tego polew. ja tego właśnie oczekuję: gry o najwyższe cele
skoro on wychodzi i mówi, że jest lipa bo będziemy grać z tymi co grają o coś, a kibice mówią: dobrze, że nie pierdzieli, że gra o mistrza - to jesteśmy głębiej w comarchowskiej doopie niż do tej pory sądzilem
[/quote]
Ciszej jedziesz, dalej zajedziesz. Cel musi być przede wszystkim realny, gdy ze składem szrotu zapowiadał walkę o mistrzostwo, to był to dobry powód do kręcenia beki. To było tyle samo warte co opowieści Stawowego o Lidze Mistrzów.
Gdy trener jest pośmiewiskiem, to ma to katastrofalny wpływ na drużynę. To tak jakby przyszedł do was szef i nic nie zmieniając w firmie, powiedział by że liczy by firma za rok przegoniła pod względem zysku Amazon.. Motywacja siada, myślisz no kurcze wariat, trzeba się stąd zmywać. Dziwię się też, że wystarczają wam zapowiedzi, słowa, gadanie, zamiast po prostu na spokojnie ocenić jakie szanse są na tego mistrza po transferach np. Jakie znaczenie ma to co oni gadają? Patrzcie co robią? Co komu z tego, że padną jakieś puste slogany?
A ośmieszając się Probierz, robiąc z siebie pajaca na konferencjach, pisząc po pijaku na Twitterze odpryskiem dostaje Cracovia i ośmiesza również ją i mnie to bardzo przeszkadzało.
Realnie walczą o uniknięcie spadku, to jest cel, nie wypowiedziany, ale po prostu widoczny, puste słowa nic tu nie zmienią.
Nie chodzi o ośmieszanie, nie chodzi też o puste slogany, czy wymaganie Bóg wie czego, co przerasta ten zespół ludzki. To jest sport, gdzie słowa są częścią strategii, dążenia do osiągnięcia najlepszego wyniku, dania z siebie wszystkiego by ten wynik osiągnąć, wreszcie - bezpośredniej motywacji. Nie wiem co gorsze - fałszywa skromność i tulenie uszu po sobie czy kształtowania postawy zwycięzcy, wymagającego od siebie osiągnięcia wyznaczonego celu.
Ja wiem, że postawa skromnego kopciuszka, porzucającego kocmołuszy stan i stającego się królewną jest mocno zakorzeniona w polskiej świadomości, ale w zawodowym sporcie to raczej postawa pewnego siebie zwycięzcy, świadomego swojej siły i możliwości przynosi więcej korzyści.
Zdaję sobie sprawę, że tych 17 lat trwania mocno wpłynęło na postawy kibiców, ale naprawdę nie jesteśmy jakimś pariasem polskiego futbolu, ani ta kadra nie odstaje od reszty ligi.
Dlatego stawiajmy sobie cele najwyższe i ich wymagajmy. Inaczej cała ta zabawa w sport i kibicowanie traci sens.
- Edytowany
Idąc tym tokiem myślenia, to nawet nie Mistrzostwo Polski, ale powinni zapowiadać również, że celem jest też nie tylko awans ale i wygranie Ligii Mistrzów i tego superpucharu, gdzie mierzą się zwycięzcy Ligii Mistrzów i Ligii Europy. To najwyższy cel, choć mogli by im stawiać jeszcze ambitniejszy cel, zdominowanie tych rozgrywek na dziesięciolecia. Dobra, dość żartów, też byś się wtedy popukał w głowę i nie pisał o mentalności zwycięzców, pariasach, itd :)
Nie. Trapez Ci pokazał jakimi tuzami się w tej lidze zdobywa MP. Nie jest to cel ani nieosiągalny dla takiego klubu i drużyny jak Cracovia, ani abstrakcyjny.
[quote='pasiasty68' pid='1497536' dateline='1626996468']
Zamiast narzekania na wszystko co się dzieje w Cracovi ja proponuję żebyśmy zaczęli od siebie. Czemu my nie dajemy wszystkiego z siebie czemu nie przychodzimy przynajmniej w 10k na mecz?
[/quote]
[b]W tym samym stopniu dajemy z siebie wszystko co zarząd daje z siebie wszystko żeby osiągnąć sukces sportowy.[/b]
[/quote]
Czyli krótko mówiąc mamy wywalone na wynik sportowy.......... nie świadczy to zbyt dobrze o nas jako kibicach.
Ogar podniosłeś bardzo dobry ale niewygodny temat, niestety wśród kibiców Cracovii panuje nie wiem jak to nazwać, swego rodzaju lenistwo, tzn. każdy by chciał wyników, ale ze swojej strony jak trzeb coś dać to zostają nieliczne pojedyncze jednostki.
Dlatego coraz częściej przekonuje się, iż wyniki sportowe drużyny są takie na jakie kibice Cracovii zasługują.
Żeby nie było, to Tabisz huuuu.... Filipiak i Probierz to samo..
Konkrety kolego ALRS.
Co kibic ma z siebie dac oprocz kupowania karnetu, chodzenia na mecze i wspomagania druzyny.?
Ci co tego nie robia, moze zatem nie maja prawa wymagac , ale nie do konca, bo to czesto wypadkowa tego jak klub jest zarzadzany, kibice traktowani i jakie sa wyniki.
Mroz, lejtwa, upal, na stadionie jestem. Jakby ceny byly wyzsze , tez pewnie bym karnet kupil. Nie napierdalam na naszych zawodnikow podczas meczu.
Co szaraczek kibic ma zrobic niby wiecej? Bo jesli piszesz o aktywistach, liderach, to przeciez zupelnie inna para kaloszy i nie dla kazdego.
Bedzie trzeba pojsc manifestowac , pojde. Sa jakies akcje, staram sie wspierac w miare mozliwosci fianansowych.
Uwazam, ze jak najbardziej mam prawo wymagac. I zaloze sie wielu mysli podobnie,
Zacznijmy od siebie, fajnie to brzmi, ale to dla mnie troche pustawy slogan.
[quote='ALRS' pid='1497558' dateline='1627036377']
[/quote]
[b]W tym samym stopniu dajemy z siebie wszystko co zarząd daje z siebie wszystko żeby osiągnąć sukces sportowy.[/b]
[/quote]
Czyli krótko mówiąc mamy wywalone na wynik sportowy.......... nie świadczy to zbyt dobrze o nas jako kibicach.
Ogar podniosłeś bardzo dobry ale niewygodny temat, niestety wśród kibiców Cracovii panuje nie wiem jak to nazwać, swego rodzaju lenistwo, tzn. każdy by chciał wyników, ale ze swojej strony jak trzeb coś dać to zostają nieliczne pojedyncze jednostki.
Dlatego coraz częściej przekonuje się, iż wyniki sportowe drużyny są takie na jakie kibice Cracovii zasługują.
[/quote]
Nie możemy mieć przecież wywalone na coś,czego nie ma w naszym Klubie.A to nie o nas świadczy tylko o pożal się Boże zarządzie czy raczej nierządzie.Owego zarządu nie sposób opisać z braku słów dostatecznie obelżywych. Jak po 17 latach nie zakumałeś że co byś nie zrobił to Janusz I Skąpy i tak będzie miał na ciebie (nas) wyje.ane to tylko współczuć.Ale jak mimo chcesz próbować zmieniać świat no to powodzenia z tym że zacznij od siebie samego bez oceniania innych.
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1497564' dateline='1627037455']
Konkrety kolego ALRS.
Co kibic ma z siebie dac oprocz kupowania karnetu, chodzenia na mecze i wspomagania druzyny.?
Ci co tego nie robia, moze zatem nie maja prawa wymagac , ale nie do konca, bo to czesto wypadkowa tego jak klub jest zarzadzany, kibice traktowani i jakie sa wyniki.
Mroz, lejtwa, upal, na stadionie jestem. Jakby ceny byly wyzsze , tez pewnie bym karnet kupil. Nie napierdalam na naszych zawodnikow podczas meczu.
Co szaraczek kibic ma zrobic niby wiecej? Bo jesli piszesz o aktywistach, liderach, to przeciez zupelnie inna para kaloszy i nie dla kazdego.
Bedzie trzeba pojsc manifestowac , pojde. Sa jakies akcje, staram sie wspierac w miare mozliwosci fianansowych.
Uwazam, ze jak najbardziej mam prawo wymagac. I zaloze sie wielu mysli podobnie,
Zacznijmy od siebie, fajnie to brzmi, ale to dla mnie troche pustawy slogan.
[/quote]
Akurat to Ciebie się nie dotyczy skoro chodzisz dopingujesz, problem w tym , że takich jak Ty jest dosłownie garstka. Popatrz na naszą frekwencję i zestaw ją w resztą ligi, jesteśmy gdzieś na szarym końcu, nasz młyn wygląda nie raz jak na Stali Kraśnik, nasze wyjazdy są na poziomie III ligi.
Ja się tak po prostu nie raz zastanawiam, czy my kibicowsko zasługujemy nawet na to mityczne 4 miejsce, i uważam ,że adekwatnym miejscem do tego co dajemy z siebie, a nawet lekko wygórowanym.
Trafia mnie jak widzę ekipy z mniejszych miast, z niższych lig z mniejszym potencjałem które dopingiem czy liczbami nas bija na głowę, co oni mają powiedzieć jak ich kopacze grają w takiej II lidze, ich działacze często kradną....
Naprawdę myślisz, że taki Tabisz czy Filipiak występuje tylko u nas ????
Ech szkoda gadać........
[quote='pasiasty68' pid='1497567' dateline='1627038074']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Nie możemy mieć przecież wywalone na coś,czego nie ma w naszym Klubie.A to nie o nas świadczy tylko o pożal się Boże zarządzie czy raczej nierządzie.Owego zarządu nie sposób opisać z braku słów dostatecznie obelżywych. Jak po 17 latach nie zakumałeś że co byś nie zrobił to Janusz I Skąpy i tak będzie miał na ciebie (nas) wyje.ane to tylko współczuć.Ale jak mimo chcesz próbować zmieniać świat no to powodzenia z tym że zacznij od siebie samego bez oceniania innych.
[/quote]
Liczby wyjazdowe wielkość młyna, frekwencja na stadionie jakość dopingu ŚWIADCZY o nas , a nie o Tabiszu czy Filipiaku, i ich takie a nie inne ruchy NIE powinny mieć na te aspekty żadnego wpływu.......................
Ale tak jest może dla kibiców wygodniej..............
[quote='ALRS' pid='1497571' dateline='1627039750']
[quote='pasiasty68' pid='1497567' dateline='1627038074']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Liczby wyjazdowe wielkość młyna, frekwencja na stadionie jakość dopingu ŚWIADCZY o nas , a nie o Tabiszu czy Filipiaku, i ich takie a nie inne ruchy NIE powinny mieć na te aspekty żadnego wpływu.......................
Ale tak jest może dla kibiców wygodniej..............
[/quote]
Jeśli nie można ludzi przyciągnąć na stadion wynikiem sportowym to czym innym można to zrobić ? Nie tak dawno temu była już przed ostatnim meczem pozytywna atmosfera na trybunach i nie najgorsza frekwencja no to nasze orły dostały w skórę bodaj 0:3 chyba z Pogonią - niech ktoś poprawi jeśli coś pomyliłem...Tak to my tej wojny nie wygramy bo ludzie są ludźmi a nie robotami do dopingowania i obecnie mają dużo więcej możliwości spędzania wolnego czasu.Nie wystarczy już tańsza kiełbasa i więcej musztardy na wąsy żeby tłumy przyciągnąć.Zresztą to jest pewnie bardziej złożone zagadnienie niż nam się wydaje...
W innych miastach sama ekstraklasa wystarcza na przyciągnięcie ludzi na stadion, naprawdę uwierz mi że inni mają od nas jeszcze gorzej i chodzą na stadion.
Popatrz na taki Widzew ? jaki wynik sportowy ich przyciąga na stadion ? środek tabeli I ligi ?
Panowie,
Zapeniam, ze jesli kilka sezon z rzedu Cracovia byla min. w pierwszej piatce na zakonczenie rozgrywek, to by ludzie chteniej zaczeli przychodzic na mecze. A jak nie ma na co patrzec, to takich swirusow jak my tutaj jest mniejszosc. Przez ostatnie lata klub przyzwyczail kibicow, ze kladzie nacisk na minimalizm. I dlatego sa takie a nie inne tego efekty. To samo sie tyczy transferow. Stara prawda mowi sama za siebie - pokaz mi swoja obrone, to ci powiem jaka masz druzyne...u nas jest odwieczny problem w tej formacji od lat. I brak stabilizacji - ciagle zmiany personalne i teraz nastawienie na gre juniorami...no to nie jest w zadnym stopniu zachecajace. Jutro czeka nas ciezki mecz i na pewno nie jestesmy w nim faworytem. Lecznej sklad wcale nie jest slabszy od naszego, ale zobaczymy.
Wystarczy, że przez trzy sezony bylibyśmy wyżej nad rzeką i zapewniam Was, że frekwencja by znacząco wzrosła!
- Edytowany
[quote='kaleb' pid='1497588' dateline='1627048096']
Wystarczy, że przez trzy sezony bylibyśmy wyżej nad rzeką i zapewniam Was, że frekwencja by znacząco wzrosła!
[/quote]
Trzeci sezon pod rząd zdobyliśmy więcej punktów w lidze niż oni. W sumie nawet PP wygraliśmy i byliśmy w półfinale a oni po 1 rundzie wypad.
[quote='wojtas90' pid='1497590' dateline='1627048560']
[quote='kaleb' pid='1497588' dateline='1627048096']
[/quote]
Trzeci sezon pod rząd zdobyliśmy więcej punktów w lidze niż oni. W sumie nawet PP wygraliśmy i byliśmy w półfinale a oni po 1 rundzie wypad.
[/quote]
Wisienką na torcie w odniesieniach do gts są wyniki meczów derbowych (które wiadomo jakie są) wraz z poziomem samej gry naszej drużyny szczególnie w sytuacji kiedy wszyscy twierdzimy że są najsłabsi od lat.
[quote='naki' pid='1497585' dateline='1627047523']
Panowie,
(...)
Brak stabilizacji - ciagle zmiany personalne i [b]teraz nastawienie na gre juniorami[/b]....
[/quote]
A ta informacja to skąd, jeśli można wiedzieć?
Bo mam wrażenie, że tworzy się forumowy mit bez podstawy w faktach (wszak jeszcze nie rozegraliśmy w tym sezonie żadnego meczu
"Brawo" dla Michołka za puszczenie lekką Filipa Majchrowicza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)