z Probierzem nie awansujemy do ligi
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Dlaczego Cracovia miała przed 1949 roku sukcesy i była najbardziej utytułowanym klubem Krakowa i jednym z najbardziej utytułowanych w Polsce?!
Bo w klubie była świetna atmosfera i rządzili Nią ludzie, którzy z krwi i kości byli Pasiakami kochającymi całym sercem klub, bo Cracovia była dla nich bardzo ważna i byli oni gotowi poświęcić dla Niej bardzo dużo i to bezinteresownie. Dziś takich ludzi w klubie nie ma.
[b]Stąd największą krzywdę jaką wyrządzili Cracovii komuniści[/b] nie była nawet pauperyzacja (choć i to było niebagatelne) ale [b]usunięcie z klubu po 1949 roku ludzi szczerze i uczciwie z Nim związanych, identyfikujących się z klubem, mających dusze w biało czerwone Pasy.[/b] Po 1949 roku do Cracovii wchodzili ludzie przypadkowi albo wręcz nieżyczliwi dla Niej, celowo szkodzący Jej i Cracovia zsuwała się po równi pochyłej nie tylko ze względu na biedę finansowo organizacyjną ale również z powodu braku kompetencji działaczy, których serce nie biło dla Cracovii. Ta sytuacja trwa niestety do dziś.
[quote='KruszynaKSC' pid='1479592' dateline='1616229393']
[quote='sterby' pid='1479588' dateline='1616228382']
Dokładnie tak. Probierz nie jest bez winy, ma brudne ręce, ale w tej chwili niewiele może zrobić.
[font=Arial Black]Za ewentualny spadek najbardziej odpowiedzialny będzie Procesor, głównie poprzez to, że nie przyjął dymisji Ogrodnika.[/font]
[/quote]
Mimo ze filipiak to rak klubu ale to nie filipiak sprowadzal synow ojca czy thiago czy innych parodystow pilkarskich... To nie filipiak jezdzil niby za nimi i ich ogladal... To wlasnie lysy mial ta wladze i byl od tego odpowiedzialny za sprowadzenie zawodnikow a nie amatorow kopiacych sie po czole...
To nie filipiak uklada od 3 i pol roku taktyke dzidy ibezsensownych wrzutek tylko lysy...
To Lysy sie nie wstawil za zadnym pilkarzem w sporze z klubem tylko pilnowal swojej wyplaty dajac sie dymac filipiakowi poprzez jego idiotyczne decyzje finansowania kontraktow....
Uwazam tez ze wlasnie odejscie lysego w trakcie sezonu tylko by jego uratowalo a nie klub... zaden inny trener z ta zgraja pajacow nic by nie zrobil...[b] i po mojemu ma sie meczyc z nimi do konca... nasprowadzal sobie dziadostwa to niech z nim pracuje... nikt z tego nic nie posklada...[/b]
[/quote]
To, że prawdopodobnie spowoduje to nasz spadek to mały piukś. Najważniejsze że chłopu doje,,,biemy i że Filipiak będzie miał z nim rachunki wyrównane za 2012 rok... A kto by się przejmował Cracovia.
A drużyny to my nie mamy od czasów odejścia pierwszego Stawowego z krótką przerwą na Jacka Zielińskiego.
Każdy trener u nas kończy jako ogrodnik, brygadzista, wuefista i dyzma.
Oczywiście nie twierdzę że Probierz jest bez winy, sam doprowadził do sytuacji jaka teraz jest, tylko marne to pocieszenie dla mnie jako kibica Pasów, że oto mamy winnego słabych wyników.
Ja oczekuje ( może naiwnie) reagowania na sytuację od zarządu i za wszelką ceną ratowania ekstraklasy, a nie psychicznego wyzywania się na trenerze, który sobie kompletnie nie radzi z otaczająca go rzeczywistością.
- Edytowany
Te raklamy ktore sie w tym watku pojawiaja sa ewidentnie podpowiedzia dla trenera zeby podczas swojego samouwielbienia i nieomylnosci nie lizal sie z rozkoszy po jajach....Innego wytlumaczenia nie mam... ja psa nie mam takze nie znajduje wytlumaczenia na pojawianie sie takiej akurat reklamy :)
[img]https://scontent.frix7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/162987467_3863991147026973_4373749830970328938_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=F7D4vW_54WsAX828Md_&_nc_ht=scontent.frix7-1.fna&oh=4ff4071716d686765ad766feb29d4d20&oe=607CC7E3[/img]
@Kruszyna ok Probierz ściągał syna ojca i Thiago, ale głównie dlatego, że na takich gwiazdorów dostał kasę.
[quote="sterby" pid='1479604' dateline='1616232638']
@Kruszyna ok Probierz ściągał syna ojca i Thiago, ale głównie dlatego, że na takich gwiazdorów dostał kasę.
[/quote]
i to nie mala.... Przeca przewijaly sie ceny tutaj ze loshaj 300tys ojro syn ojca 300tys ojro... to nie sa male pieniadze...a wspomniani zawodnicy nadaja sie do tarcia chrzanu na swieta bo juz za pasem...bo na gre na boisku na pewno sie nie nadaja...nawet w tak buraczanej lidze jaka jest nasza ekstraklasa...
Przewinęły to nie znaczy, że zostały położone na stole PR-owcy z darmowych skyboxów niejedną bzdurę puścili w eter.
[quote='squier strat' pid='1479586' dateline='1616227989']
kadrę tworzy za drobne, których jeszcze nie udało się wyprowadzić z klubu i to widać na boisku.
a mówi że wszystko jest ok za 100k miesięcznie, droższa wersja chujołapa
[/quote]
Ponoć 125 koła . Tak przynajmniej w zeszłym roku podała prasa .
[img]https://i.ibb.co/PWDmG1G/received-256067026195350.jpg[/img]
Minęły 4 lata intensywnej nauki prowadzenia klubu na żywym organizmie.Robił,co chciał,jeżdził,gdzie chciał,nazwoził tony nikomu nie potrzebnych odpadów z różnych,egzotycznych nierzadko miejsc z nadzieją i wiarą,że ślepo wykonają każdy jego rozkaz.Tyle,że oni,wspólczesny futbol znają tylko z telewizji,a każda próba zrobienia z nich taktycznie ułożonej drużyny,kończy się takim wpierdoolem jak wczoraj.
Jeżeli graliśmy o Mistrza Polski to właśnie wczoraj straciliśmy na niego szansę.Definitywnie i ostatecznie.Trener powinien spakować pamiątkowe rzeczy z biurka i zgasić światło w swoim pokoju.
Dzisiaj już unormowane ciśnienie mam ( najpierw ukoili mnie hokeiści, potem piątkowy alkohol w miłym gronie, a na sam koniec czas który upłynął) więc napisze delikatnie:
Probierz jesteś złodziejem, okradłeś mnie z przyjemności i chęci oglądania mojej ukochanej Cracovii !!!
A jeśli prawdą jest o czym się mówi, że wycofałeś swoją dymisję z uwagi na fakt, ze twoje suto wypasione po tylu latach konto miałoby się zmniejszyć o jakiś tam procent i siedzisz tu nic nie robiąc ( a właściwie to robiąc z wszystkich idiotów np swoimi wypowiedziami na konferencjach) to jesteś zwykłym ZEREM, kanalią pozbawioną honoru, która sprzeda swój autorytet i nazwisko za kilka złotych. I oby ci ta kasa w gardle stanęła !!!
Podejrzewam,że nie o parę procent, a o okrągłą sumkę.
A jak oceniasz Prezesa który tej dymisji nie przyjął ?
Nie widzę potrzeby brania pod uwagę oceny Filipiaka, oceniając Probierza. Są siebie warci.
Para Alvarez - Rivaldinho miała pozamiatać tą ligę tymczasem...okazało się, że są najsłabsi w całej Ekstraklasie. Już obrońcy mają więcej strzelonych goli od nich... :dodgy:
Smutne jest to, że jeszcze przed pierwszym gwizdkiem w meczu ja już wiem, że ani jeden ani drugi, gola w meczu nie strzeli... :shy:
Probierz miał na pewno więcej do wydania niż Warta Poznań, a to my się rozpaczliwie będziemy bronić przed spadkiem, on jest po prostu zwykłym bucem dla którego piłkarze nie chcą grać i nawet jakby tu były wydane mityczne miliony to nic by nie pomogło. Wypie.rdolić czym prędzej, a potem martwić się resztą.
Wszyscy pisza i mowia o covid... o -5 punktach ... o dopie marynie... a zapomnieliscieo najwazniejszym... Przeceiz ta niska pozycja i choojowa gra to wina niczego innego jak.... POCALUNKU SMIERCI... przeceiz zapomnieliscie ze gralismy w " pucharach" ;) ;) ;)
To jest wina "najwinsza z najwinszych"... przeciez to wina gry w eliminacjach pucharow....
;)
I jak na złość mamy z promil szansy na kolejny pocałunek śmierci, ale to już w 1 lidze
W kwestii tego kto jest winien obecnej sytuacji - dla mnie jest oczywiste, że mamy do czynienia ze spotkaniem dwóch dyletantów, z których każdy myśli, że uda mu się wykorzystać drugiego dla własnych celów. Takie spotkanie kończy się zawsze całkowitą katastrofą. Obaj powinni znaleźć się natychmiast jak najdalej od zarządzania klubem, drużynami, czymkolwiek w Cracovii. Argumenty przeczące tezie w stylu "bo prezes chciał dobrze i zatrudnił geniusza i nie jego wina że geniusz nie jest geniuszem i wszystko spieprzył", lub w stylu "bo trener zacny tylko kasy mu nie dał zły prezes i kogo miał sprowadzić za takie drobne" uważam za dziecinne i głupie. Trzeba najpierw pomyśleć za co w klubie odpowiedzialny jest prezes i jakie są kompetencje trenera-dyrektora sportowego, a wtedy stanie się jasne, że mamy do czynienia z dwoma osobnikami, którzy powinni przestać zajmować się tym czym się aktualnie zajmują i twierdzą bezczelnie, że potrafią to robić. Co do samego trenera, to myślę jest to koniec jego kariery zawodowej. Każdy widzi jak gra drużyna będąca przez cztery lata pod jego rządami. Tego się nie da odzobaczyć. Być może jeszcze ktoś z I ligi da się nabrać, jak w przypadku Ulatowskiego, ale generalnie gość już nikogo poważnego nie nabije w butelkę.
Najgorsze jest to, że wszyscy ([size=small]no może poza nielicznymi wyjątkami[/size],) z Filipiakiem na czele i daliśmy się zwieść ogrodnikowi, Dyzmie wśród trenerów. Filipek, który ma ego do nieba, myślał, że wszystkich wyjeb.ał bo będzie miał spokój na lata jak w hokeju i my w większości kibice Cracovii, bo myśleliśmy, że w końcu ktoś na stałe wyniesie Cracovię do czołówki ligi. A okazało się, żę to Probierz wszystkich przekręcił, bo jego umiejętności skończyły się na gadaniu i konfach,a szczęście dopisało mu tylko raz- w pucharach. Rozwalił za to wszystko, nic nie zbudowawszy i zostawiając po sobie spaloną ziemię i animozje w klubie.
Światełka w tunelu nie widać :@ a sytuacja robi się tragiczna! Do tego wszystkiego staliśmy się pośmiewiskiem i wielu życzy nam spadku, bo ani umiejętności ani ambicji w naszej grze nie widać a do tego gramy zagranicznym szrotem.
Jeżeli w podejściu Profesora nic się nie zmieniło to czytajcie aż zrozumiecie:
[align=justify][color=#333333][size=small][font=Arial, Helvetica, sans-serif][b]Jakaś granica jednak musi być. Ile Cracovia musi jeszcze przegrać meczów, aby pan zwolnił Majewskiego? [/b][/font][/size][/color][/align]
[align=justify][color=#333333][font=Arial, Helvetica, sans-serif]- A niech sobie ten Majewski będzie, niech czuje na sobie odpowiedzialność, niech się z nią męczy. Prawda jest taka, że jakbym zwolnił Majewskiego, to zrobiłbym mu dobrze. Miałby kłopot z głowy. Zamknąłby jeden zeszyt, potem by się zatrudnił w innym klubie i otworzył nowy kajet. Jak gdyby nigdy nic. A tak - musi cierpieć.[/font][/color][/align]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)