Ja głupi łudziłem się że kto jak kto ale Probierz ustawi tych korpocweli na Wielickiej przy aprobacie Filipiaka a tu trener idzie ramię w ramię z Tabiszem. Dramat. Jeszcze nigdy nikt mnie tak nie rozczarował jak kolejny korpoludek Michał Probierz.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Kasa zmienia ludzi! pytanie? jak długo (jeśli gra nie zmieni oblicza) wystarczy mu głupot do artykułowania ich na konferencjach.
Wypowiedź trenera z konferencji: [i]"Na drobny uraz jeszcze narzeka Culina, dlatego prawdopodobnie też nie będzie jeszcze brany pod uwagę"[/i] ... nie no serio to drewno jest jeszcze w ogóle brane pod uwagę do czegokolwiek? :D
A może Probierz chce przejąć klub w 2020 i dlatego taki wspólny język?...
Na początku pomyślałem że czyta wypominki za zmarłych. Ależ musiał się napracować trener z przerośniętym ego.
Niech on się zajmie treningami i przygotowaniem drużyny do każdego meczu a nie gadaniem.
[quote='Pavlopc' pid='1331700' dateline='1534418002']
A może Probierz chce przejąć klub w 2020 i dlatego taki wspólny język?...
[/quote]
Z panem Kucharem
Jeżeli chodzi o warsztat trenerski itp. to uważam nadal Probierza za solidnego fachowca, ale w związku z przemianą w kolejnego korpoludka straciłem wszelkie nadzieje na lepsze jutro, które pojawiły się we mnie przed startem tego sezonu. Wróciłem do stanu po zwolnieniu Zielińskiego - nie wiem co musiałoby się stać, żeby było lepiej. Albo inaczej - wiem, ale to nierealne..
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/771722/cracovia-potrzebuje-wzmocnien-ale-czeka-na-okazje-jestem-przeciwny-wydawaniu-kil
Już się zaczął syndrom oblężonej twierdzy:
- na początku kilka argumentów jaki jest zajebisty, ile zawdzięcza mu polska piłka, źli hejterzy
- usprawiedliwianie dwóch punktów, jaki to zaje.... wynik
- zły terminarz, słupek, kontuzje
- usprawiedliwianie tych parodystów, których trenuje
- podrasowanie tego kilkoma złośliwościami
- stwierdzenie że wygrania z Zagłębiem nie jest potrzebna, bo atmo w drużynie jest zajebiste
- zły wiatr, mocny, nie dało się grać w Szczecinie
On tez był taki żałosny w Jagiellonii?
Przed chwilą były płacze, ze nam go zgarnie reprezentacja, potem euforia i poklepywanie po plecach, ze się oparł pokusie, a teraz... po prostu nie wierzę w to, co czytam :D :rolleyes: :s
Ale te obawy i euforię wyrażały tylko 3 osoby: starysqrwysyn, staryskurczybyq i kingkong.
- Edytowany
[quote='niegramotnyj' pid='1331734' dateline='1534430852']
Przed chwilą były płacze, ze nam go zgarnie reprezentacja, potem euforia i poklepywanie po plecach, ze się oparł pokusie, a teraz... po prostu nie wierzę w to, co czytam :D :rolleyes: :s
[/quote]
Nie zauważyłeś ,że w wyniku MEGA ROZCZAROWANIA tym [size=small]co [/size][size=small]- po buńczucznych zapowiedziach płynących z Wielickiej -[/size]
[size=small]wydarzyło się przez ostatni miesiąc znaczna część forum przeszła w tryb: "rypiemy po wszystkim związanym z MKS"? :D [/size]
[quote='niegramotnyj' pid='1331734' dateline='1534430852']
[/quote]
Bo jesteśmy bogatsi o wydarzenia ostatnich tygodni .
Piłkarsko wyglądamy słabo , ale na to akurat wpływa szereg wydarzeń pozaboiskowych . Kontuzja Danka i Olivy , sprawa Miro i Siemiona . Odejście Piątka . Ciężko rywalizować w jedzeniu słonych krakersów na czas jak ma się wyrwanych świeżo kilka zębów ... To jest małe usprawiedliwienie jedynie .
Największą kompromitacją MP jest po prostu ... brak konsekwencji .
W jednym tygodniu w "środku" dajemy szansę młodym , później już szukamy kogoś "doświadczonego "
Szczepaniak - "nie broniły go liczby" - teraz ma podnieść rywalizację
Cetnarski - rok temu "całkowicie NIE brany pod uwagę " - teraz potrzebujemy kogoś doświadczonego - dodam że Budziński i Hernanzdez są tylko odpowiednio dwa i rok młodsi .
Stawianie na młodych Polaków - bez komentarza .
Transfery ? Wypalił Hernandez , Fink i Dytiatiev . Ile transferów przeprowadziliśmy łącznie , nie bawię się w procentowe wyliczenie bo winik byłby katastrofalny .
Sprawa Covilo i udział w tym MP jest bardzo niejasny ... Miro rzucił opaksą , powinna być druga grupa treningowa , a nie pierszwy skład na Śląsk .
Probierz jest bardzo dobrym trenerem , z bardzo dobrym warsztatem ! Z tym , że u nas jest słynny model Angielski i czy jest dobrym Menadżerem ? Na ten moment nie wiem . Władza jaką dostał musi smakować , aczkolwiek na jedną osobę jest to mega duże obciązenie . Z opinią ostateczną poczekam do 30 kolejki .
Sorry, ale trzy osoby to pisały... ale odwrotnie przewidując co się stanie (@Pasiak64, [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=7356]@szaleniec[/url], [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=5900]@Velvet[/url] - pozdrawiam, a pewnie o kimś zapomniałem to sorry), pokazując że Probierz jak nic dogadał się co do "celów" przyświecających klubowi z Tabiszem.
Zdecydowana większość nawalała wówczas że sieją defetyzm, gdy trzeba wspierać zespół i trenera.
A piszę to tylko po to, że zaraz może Janusz znowu coś wymyśli: (zatrudni dyrektora sportowego, trenera z zagranicy, czy może szarpnie się na ratunkowy transfer gotówkowy) i 90% forum znów będzie oczekiwać cudów.
Są osoby, które [s]jak wiatr powieje[/s] zależy jaka jest narracja, tak będą pisać. Byle zdobyć poklask i kilka polubień.
Sam tego nie wymyśliłem, ale już słyszałem z kliku źródeł, że następną opcją będzie trener z zagranicy, oczywiście taki, o którym nikt nigdy nie słyszał.
Uważam, że Kolega CP zbyt surowo ocenia naszych forowiczów, dla lajków i poklasku to pisze chyba tylko ten gość od wierszyków (chwilowo zapomniałem jego nicka).
Jest to logiczne co pisze kolega Sterby , trener z zagranicy nie będzie miał wielkich wymagań co do krajowych zawodników i sobie pościaga swój szrot - a spółka akcyjna MKS Cracovia w tym się specjalizuje . Dodam , że JT się na pewno ułoży pod taki układ pewnie .
Mam nadzieję jednak że to nie nastąpi i MP wypełni kontrakt . Jak on tu nie da rady to chyba już nikt nie pomoże .
To już Filipiak skończył program "Buduj z Michałem?"
Zgoda, Morata - nie cytuję, bo się tego nie da przeczytać - jesteśmy bogatsi o doświadczenia ostatnich tygodni. A przedtem byliśmy bogaci o doświadczenia ubiegłego roku: Probierz nie jest u nas od przedwczoraj, nie od dzisiaj znamy styl jego konferencji, a narzekanie na to, że postawił na dobre stosunki z Prezesem (zwłaszcza po tym, jak był to główny argument przeciw wzięciu reprezentacji) jest doprawdy kuriozalny.
Bywa, że układy personalne się wyczerpują. Siemion? Nikt do końca nie wie, o co poszło. Miro? im dłużej to trwa, tym bardziej to jest porąbane - a jednostronne poparcie go przez forum jakże typowe.
W dalszym ciągu uważam że Probierz jest najlepszym polskim trenerem na ten moment i że kiedyś będziemy żałować jak weźmie nam go reprezentacja lub Legia. Co do euforii, to mając wszystkie dane klub jednak się rozwija (nie tylko finansowo). Od czasów drugiego awansu do ekstraklasy zajmowaliśmy miejsca kolejno: 14, 9, 4, 14, 9 - czyli tylko 2 razy na 5 walczyliśmy o utrzymanie o przed awansem było to co roku dosłownie. Wiadomo że wciąż jest to KOMPROMITACJA dla klubu z ponad 110 letnią tradycją, ale jednak dane liczbowe mówią o tendencji wzrostowej.
Dlatego właśnie przyszedł Probierz, żeby z powolnego wzrostu zrobić szybszy i trwały wzrost. Obecnie budujemy struktury klubu i myślę że miejsce w 8 przy tym trenerze jest pewne a być może uda się wskoczyć do 3 (zapamiętajcie bo po sezonie będziecie to wspominać). Za rok już na pewno będziemy w ścisłej czołowce jeśli nikt nie zepsuje tego projektu.
Co do pracy w Jagielloni a pracy i nas to wygląda podobnie. Jest to struktura chirurgiczna, gdzie Probierz jest głównym autorem. Jeśli ktoś posiada podstawową wiedzę ekonimiczną to chyba wie co dzieje się w momencie gdy ze struktury wypada główny autor, dlatego jak ktoś myśli o jego zwolnieniu to jest to dla mnie działanie na szkodę naszego klubu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)