[quote='hank' pid='1329543' dateline='1533470339']
Tak sobie pomyślałem, że znając naszego pana prezesa i jego węża w kieszeni , gdyby chciał tylko zrobić kolejną woltę i pokazówkę dla kibiców po co zatrudniał gościa za gażę 130 000 PLN - mógł spokojnie znaleźć gościa za jakieś 30 - 40 patoli .Miał w tym jakiś cel czy zatrudnił tylko dla picu ?
[/quote]
A pamiętasz zaraz po zatrudnieniu Probierza tą falę artykułów o Cracovii i wywiady z Filipiakiem. Te opowieści o budowaniu, wydawaniu, że Comarch, że go stać, że podbój ligi itd. itp.
Za to Janusz zapłacił. Trener za 30-40 tysięcy by mu tego nie dał.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Filipek tyle płaci za to by mieć spokojny byt w lidze. Wychodzi taniej niż budowa drużyny
dochodzimy do centrum sporu. Ja uważam, że Probierz jest drogim trenerem, ale jest postacią która kwitów za darmo nie odcina, dlatego pomimo rządów korporacyjnych, wierzę (liczę na to) że w perspektywie z nim osiągniemy sukces sportowy. Zakładam też, że jak on polegnie, to reszta do czasów końca rządów ComArchu, nie będzie miała znaczenia. Jednym słowem, na stadion tak, ale bez emocji.
Inna część Forowiczów uważa, że Michał za wielką kasę się zaprzedał, stał się korpoludkiem realizującym tylko zysk słupków, bez walki o cel sportowy, Jak to napisał Zubereg, łatwiej zatrudnić trenera do spokojnego pływania, niż kopaczy walczących o MP.
Czas pokaże, kto miał rację. Jeżeli Cracovia będzie na pudle, uznam że ja. Oczywiście, ja nie uważam miejsca na pudle w Ekstraklapie za coś wybitnego. Dla mnie to tylko wstęp do poważnej piłki w Europie.
Z dzisiejszego wywiadu z Helikiem (PS - link w wątku o Michale)
Mordercze treningi
...[b]Na początku odczułem treningi u Michała Probierza, co było widać na boisku. W Ruchu trenowaliśmy inaczej, tam od lat obowiązuje szkoła Jerzego Wielkoszyńskiego opierająca się na treningu siłowym. Trener Probierz ma inny pomysł. Nigdy w życiu tyle nie biegałem, zajęcia wydawały się mordercze. Musiałem się przestawić, przeskok był duży. Teraz widzę, że to mi pomaga. Na boisku czuję się dobrze fizycznie i o to chodzi, żeby prowadziły do tego metody treningowe.[/b]
W ostatnim roku, poprzez pracę na treningach i indywidualnie, stałem się silniejszy. Zmieniłem też sposób gry, ustawienie na boisku. Trenerzy zwrócili mi uwagę na detale – odskakiwanie od przeciwnika, obracanie się. Proste zachowania ułatwiające grę.
[b]W ostatnim sezonie na pewno poprawiłem skuteczność, to są gołe fakty. Wcześniej jedna bramka, a teraz osiem. W Cracovii kładzie się nacisk na stałe fragmenty gry. Trener Probierz też mnie dobrze nastawił i trochę... zdenerwował. Zaraz na początku, gdy jeszcze się poznawaliśmy, podszedł na treningu.
– Ty wbiegasz w to pole karne, jakbyś nie chciał strzelić gola – rzucił z przekąsem.
Poczułem się urażony, postanowiłem mu udowodnić, że się myli. I odpowiedziałem trenerowi najlepiej, jak mogłem. Chyba o to mu chodziło, żeby wzbudzić we mnie złość. To mu się udało.[/b]
W rundzie finałowej poczułem, że przeciwnicy zwracają już na mnie większą uwagę. A i tak udawało się ich oszukać. Czasem, gdy rozmawiałem z kolegami z innych zespołów przed meczem, to śmiali się, że u nich odprawa o stałych fragmentach gry była o mnie. Zdaję sobie sprawę, że pod względem skuteczności tamten sezon trudno będzie powtórzyć, ale nie zamierzam zaprzestać strzelania.
Do Kolegi Gronix - ten cały szum medialny jakoś mi z głowy wyleciał a wywiady naszego prezesa przestałem w zasadzie czytać - bo i po co ?
Obecnie moją praktycznie jedyna nadzieją jest osoba trenera , jeśli on nie zrobi czegoś dobrego w klubie to chyba już nikt .Jeśli jemu się nie powiedzie to chyba czas przerzucić się na kibicowanie szachistom .
Niestety, ale z tego co wiem sekcja szachowa w Cracovii zawiesiła swoją działalność. Tak więc...
To już prędzej piłkarki ręczne można jeszcze oko zawiesić :)
A co się dzieje ja wszedłem normalnie bez problemów... ?
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Cetnar tak dobrze prezentował się na treningach że nawet na ławkę z Arką się nie załapał...
Rozumiem, że korpo, że brak atmosfery, że słabi grajkowie, ale...
Rok pracy i dalej zero pomysłu na grę. Coraz bardziej utwierdzasz Pan, że jesteś tylko bajkoopowiadacz a nie solidny trener...
Jacy słabi zawodnicy? Ma takich jakich chciał.
Bardzo przeciętny trener z przerośniętym ego!
- Edytowany
Nie da sie na to patrzec Probierz
Przeciez tu nie ma zadnego pomyslu, zadnej taktyki, jiz nie wspomne o umiejetnosciach.....podstawowych w przyjeciu pilki wewnetrzna czescia stopy.
Bodajże Majdan w przerwie majaczył, że Cracovia jest w przebudowie. Tylko ileż można budować?
Zostało pół godziny. Może coś wgniotą.
No to "wgnietli" :-|
Pierwszy punkt w drodze do mistrzostwa zdobyty! Brawo ! Piękny mecz , widowiskowa gra, porywające widowisko. Sugeruje zacząć intensywniej trenować! bo na tę chwilę słabo to wygląda! Tak się zastanawiam czy nie jest panu wstyd brać tyle kasy za pracę z tak słabym efektem!
"Michał Trela
@MichalTrelaBlog
Probierz: Mówienie, że będziemy grali o mistrzostwo było jednak trochę na wyrost. Musimy pracować od podstaw."
To jest jakiś kur... dramat....
Panie trenerze, a może Pana wielkość też jest trochę na wyrost???
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
Jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu jak rok temu.
Co pan zrobił przez dwanaście miesięcy?
Pytam poważnie.
Sprzedał zawodnika Piątka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)