Pestka na lewym skrzydle nie jest głupim pomysłem. Jest szybki, ma niezłe podanie, widzi dużo, a jeśli straci piłkę, będzie ubezpieczony przez obrońcę.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Chyba sobie żartujecie z Pestką na skrzydle - chłopak nie ma żadnych cech skrzydłowego, zero dryblingu, plus mocno średnie dośrodkowania.
Matsui: Probierz weźmie kadrę. To najlepszy trener, jakiego miałem w karierze
Były reprezentant Japonii bardzo ceni szkoleniowca, który prowadził go w Lechii Gdańsk.
Gdybym miał wybrać jednego człowieka w Lechii, który zrobił na mnie największe wrażenie, nie wskazałbym żadnego piłkarza, tylko trenera. Miałem w karierze wielu szkoleniowców, ale Michał Probierz prawdopodobnie był najlepszym z nich. Potrafił sprawić, że czułem się mocny, pewny siebie. Gdyby nie on, być może nie grałbym już w piłkę nożną. Probierz to człowiek, który ma wszystko, by kiedyś poprowadzić reprezentację Polski i, jeżeli do tego dojdzie, wasza drużyna ma dużą szansę osiągać bardzo dobre wyniki.
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/mundial-2018/reprezentacja-japonii/daisuke-matsui-michal-probierz-przejmie-reprezentacje-polski/0wgdp7q
- Edytowany
Piotrek martwią mnie Twoje posty które wklejasz w wątku o Probierzu....mam nadzieję że tylko informacyjnie a nie ze przyswajasz nam że jednak stracimy Probierza na rzecz kadry...
Spoko,kiedyś pewnie tak ale moim zdaniem jeszcze za wcześnie na niego,zwycięży opcja zagraniczna żeby zadowolić gawiedź.
Jednak cieszą pozytywne opinie o nim bo ma też wielu wrogów na co jednak sam usilnie pracuje.
[quote='piotrek67' pid='1322462' dateline='1530174737']
Spoko,kiedyś pewnie tak ale moim zdaniem jeszcze za wcześnie na niego,zwycięży opcja zagraniczna żeby zadowolić gawiedź.
Jednak cieszą pozytywne opinie o nim bo ma też wielu wrogów na co jednak sam usilnie pracuje.
[/quote]
Będę zdziwiony jeśli Probierz weźmie kadrę. Praca w klubie i praca w reprezentacji to coś zupełnie innego. Nawałka nie buduje tylko dokonuje pewnej selekcji. Ale z drugiej strony w tym kraju mnie już nic nie zdziwi
[quote='calder' pid='1322467' dateline='1530178519']
[quote='piotrek67' pid='1322462' dateline='1530174737']
[/quote]
Będę zdziwiony jeśli Probierz weźmie kadrę. Praca w klubie i praca w reprezentacji to coś zupełnie innego. Nawałka nie buduje tylko dokonuje pewnej selekcji. Ale z drugiej strony w tym kraju mnie już nic nie zdziwi
[/quote]
W naszym kraju calder, w naszym. Tworzymy go My, nie krasnoludki.
W klubie można coś zrobić - niewielkie nakłady, praca, taktyka dobrana do materiału, który ma się do dyspozycji i można grać o MP. Vide wynik Cracovii na wiosnę, grając drewnianym składem, z licznymi dziurami i brakami punktowo osiągnęliśmy podium, długi czas będąc liderem wiosny.
W reprezentacji nie zrobi się nic, dopóki nie będzie materiału wyprodukowanego w klubach.
Jeśli się zmieni filozofię, przeprowadzi parę reform, zaostrzy proces licencyjny, jeśli się trafi kilku Probierzy, Broszów i kilku prezesów, gotowych zainwestować w przyszłość dalszą niż pół roku, to za kilka lat może....
Pasiaki …
w klubie się jest TRENEREM
w narodowej jest się SELEKCJONEREM.
Dlatego inaczej się nazywa te funkcje, bo czego innego poniekąd dotyczą, pomimo, że się prowadzi drużyny.
Probierz jest trenerem, to mu odpowiada, kontakt z zawodnikami codzienny, TRENOWANIE (nie prowadzenie selekcji pod kątem powołań) młodych, wprowadzanie ich do drużyny, szlifowanie perełek itd. Facet żyje KLUBEM, co podkreśla sam Filipiak, a co widzą kibice chociaż trochę zaglądający na Wielicką.
M. Probierz: Będziemy jeszcze chcieli wzmocnić naszą siłę ofensywną [VIDEO]
- W okresie przygotowawczym nie ma nic lepszego niż sparingi z mocnymi zespołami. Na zmęczeniu widać wyraźnie jakie popełniamy błędy - w taki sposób mecz kontrolny z Partizanem Belgrad skomentował trener Michał Probierz.
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/michal_probierz_po_sparingu_z_partizanem
[quote='ian thorpe' pid='1322508' dateline='1530200856']
Pasiaki …
w klubie się jest TRENEREM
w narodowej jest się SELEKCJONEREM.
Dlatego inaczej się nazywa te funkcje, bo czego innego poniekąd dotyczą, pomimo, że się prowadzi drużyny.
Probierz jest trenerem, to mu odpowiada, kontakt z zawodnikami codzienny, TRENOWANIE (nie prowadzenie selekcji pod kątem powołań) młodych, wprowadzanie ich do drużyny, szlifowanie perełek itd. Facet żyje KLUBEM, co podkreśla sam Filipiak,[b] a co widzą kibice chociaż trochę zaglądający na Wielicką.[/b]
[/quote]
eee takich nie ma wielu.... bojkot Wielickiej trwa od lat :-D
Sodówka i menedżerowie problemem młodzieży. Nie da się ich odseparować od nich przynajmniej w czasie obozu?
to jest wieczny problem. Zawodnikowi, zamiast proponować ciężką pracę by podnosił swoje umiejętności, by walczył ostro o skład, proponuje się przejście do innego klubu, gdzie ma gwarantowany skład. Oczywiście, menager na każdym takim przejściu zarabia, bo przecież "załatwił" mu klub by grał.
Młodzi są jak "leszcze" do łapania.
Jeżeli powiedzie się program Probierza, to wkrótce na Kałuży zagęści się od "uczynnych", chcących zarabiać na szkolonych młodych graczach Cracovii.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kJHOAyNE-74[/video]
Polecam wysłuchać co mają do powiedzenia panowie redaktorzy od ok. 24:30 :)
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/nawalka-spotyka-probierza-boniek-to-moze-byc-przyszly-selekcjoner-nagranie-z-2015/dtnfj2n
Boniek: (jescze) selekcjoner i przyszły selekcjoner?
[quote='misiekm' pid='1322469' dateline='1530179360']
W naszym kraju calder, w naszym. Tworzymy go My, nie krasnoludki.
[/quote]
Oczywiście że w naszym, ale tym bardziej przykro na to wszystko patrzeć :s
Co do Pestki to też ja go raczej widzę na obronie, ale sprawdzić zawsze warto
- Edytowany
Pestka na ten moment nie ma siły, żeby biegać od szesnastki do szesnastki przez 90 minut, a tak ma grać lewy obrońca. Paradoksalnie, lewoskrzydłowy ma tylko 'pomagać' w obronie, ale jego główna odpowiedzialność to gra do przodu; jak coś sknoci w grze obronnej, to źle, ale jest jeszcze LO. No i z Pestką jest dylemat: mamy czekać, aż dojrzeje fizycznie do pozycji LO, gdzieś na wypożyczeniu w 1 lidze, gdzie przy przeciętnym trenerze, słabej opiece medycznej i braku opieki fizjologa może zrobić krok w tył, albo grać (na razie) z pożytkiem na lewym skrzydle? Tak już bywało u dobrych LO: Piszczek, Mierzejewski, Moskała (hm...) zaczynali w ataku, a w końcu wylądowali na LO. Ostatnio podobnie z Recą.
gimli: Pestka zero dryblingu? dawno się tak nie uśmiałem.
Zawsze można namówić na grę u nas Mierzejewskiego ;]
Łukasza, a i owszem, ale to prawa obrona
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)