[quote='potter' pid='1277750' dateline='1505153569']
ian zastanów się co ty piszesz ?Niemiecka piłka to brak akcji ofensywnych tylko przeszkadzanie ?W bramce Jagi był gość 1 występem w lidze i nie miał co bronić .We wrocławiu podobnie 2 akcje w pierwszej połowie 0 w drugiej .Do tego tragicznie wykonywane stale fragmenty gry .
Rzygać się chce jak się patrzy na tych paralitów co nie potrafią za 90 minut oddać celnego strzału .Cieszy cię taka gra to klaszcz .Ja nie zamierzam bo mi to co grają się nie podoba .Takie ,,widowiska ''wyludnią do końca stadion .
[/quote]
Potter, spokojnie, Wdowiak oddal celny strzal, tyle tylko,ze zrobil to w najgorszym momencie jaki mozna bylo sobie wyobrazic, bo gdyby rozegral te kontre madrze, to dyskusja na forum mialaby inny ton. Piatek tez oddal celny strzal zakonczony bramka. Stale fragmenty w ten sposob lub nawet gorzej wykonywal przez ponad rok nie kto inny jak Cetnarski, ktory nie potrafil dokopac do bramki i rzucal balony liczac na Covilo.
Moge sie tylko zgodzic z Toba,ze ogladanie takiej Cracovii doprowadza czlowieka na skraj wyczerpania psychicznego, bo nie jest to gra rodem z ligi hiszpanskiej. Wszystko byloby dobrze, gdyby te mecze konczyly sie zwyciestwami,ale z drugiej strony gdyby nie kurw.y w czerni, to mielibysmy duzo wiecej punktow.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
[quote='Jarek44' pid='1277752' dateline='1505154098']
[quote='MakuKSC' pid='1277749' dateline='1505153419']
[quote='Jarek44' pid='1277746' dateline='1505152861']
Sorry, ale taka niemiecka piłka skończyła się ok 10 lat temu...
[/quote]
Nieprawda, trwa w najlepsze, tylko na najwyzszym poziomie wszyscy pilkarze potrafia grac w pilke,a wygrywaja ci z zelazna dyscyplina.
W naszym kraju nie bedzie "hiszpanskiej pilki" bo nie ma do tego wykonawcow. Na to potrzeba z 40-50 lat i kilku zmian pokoleniowych.
[/quote]
Przepraszam, a gdzie Ty widzisz w grze Cracovii żelazną dyscyplinę, bo chyba jestem ślepy, ale nie widzę żadnej dyscypliny :(
[/quote]
Nie napisalem tego,przeczytaj jeszcze raz, napisalem jak wygrywa sie mecze o stawke. Jak podczas euro ograla nas Portugalia, bo z tego co kojarze po drewnianym meczu zakonczonym karnymi?
Natomiast odnosnie samej gry obronnej, to widac postep u Probierza, powoli chyba zrobil odsiew, zauwaz, ze ostoja defensywy u Zielinskiego, stoper "przerastajacy lige" nie gra w ogole, bo jest za slaby. Na jego miejsce graja bardzo solidni zawodnicy, Ukrainice, Helik, Siplak(ten gosc ma kariere przed soba). Obrona w tym meczu grala bardzo dobrze, generalnie druzyna wyglada lepiej fizycznie, brakuje tylko ofensywy, ale trzeba sobie powiedziec jasno,ze w tym meczu zabraklo kilku waznych postaci jak Zenjov, Mihalik, Drewniak.
Jak tak dalej będziecie lizać po jajach trenera i naszych piłkarzyków, to już jesteśmy w 1 lidze, nie trzeba czekać do czerwca, bo z taką kopaniną nic nie zwojujemy w ekstraklapie ! [emoji48]
[quote='MakuKSC' pid='1277756' dateline='1505154797']
[/quote]
Nieprawda, trwa w najlepsze, tylko na najwyzszym poziomie wszyscy pilkarze potrafia grac w pilke,a wygrywaja ci z zelazna dyscyplina.
W naszym kraju nie bedzie "hiszpanskiej pilki" bo nie ma do tego wykonawcow. Na to potrzeba z 40-50 lat i kilku zmian pokoleniowych.
[/quote]
Przepraszam, a gdzie Ty widzisz w grze Cracovii żelazną dyscyplinę, bo chyba jestem ślepy, ale nie widzę żadnej dyscypliny :(
[/quote]
Nie napisalem tego,przeczytaj jeszcze raz, napisalem jak wygrywa sie mecze o stawke. Jak podczas euro ograla nas Portugalia, bo z tego co kojarze po drewnianym meczu zakonczonym karnymi?
Natomiast odnosnie samej gry obronnej, to widac postep u Probierza, powoli chyba zrobil odsiew, zauwaz, ze ostoja defensywy u Zielinskiego, stoper "przerastajacy lige" nie gra w ogole, bo jest za slaby. Na jego miejsce graja bardzo solidni zawodnicy, Ukrainice, Helik, Siplak(ten gosc ma kariere przed soba). Obrona w tym meczu grala bardzo dobrze, generalnie druzyna wyglada lepiej fizycznie, brakuje tylko ofensywy, ale trzeba sobie powiedziec jasno,ze w tym meczu zabraklo kilku waznych postaci jak Zenjov, Mihalik, Drewniak.
[/quote]
Zabrakło też w ośmiu kolejkach dwóch meczy bez kolejnych roszad personalnych i szukania ustawienia.
Budowa oczywiście - ale do 30 kolejki zdążymy ustabilizować skład?
- Edytowany
Jurassic jaka jest Twoja propozycja? Wizyta na treningu i złamanie nogi Pestce? Wymiana Probierza na [tu wstaw konkretne nazwisko]? Czy coś innego?
Ja licze,ze przynajmniej formacja defensywna sie wykrystalizowala, atak w postaci Piatka jest bardzo dobry, potrzeba doszlifowac to co laczy defensywe z atakiem, kandydaci sa tak jak Mihalik, Zenjov,Drewniak. Nie zapominajmy o Dabrowskim, na ktorego chyba kazdy liczy. Wojcicki powinien wrocic do formy i mu sie to uda, tylko potrzeba troche czasu. Wdowiak powinien sie rozpedzic i jebnac glowa w sciane, to moze zrozumie czy chce cos osiagnac w pilce czy zostac niespelnionym talentem. W zimie oczywiscie przydalyby sie ze 2,3 transfery, ktore poprawia nasza pomoc i ofensywe. Pytanie tylko czy do tej zimy dotrwa Trener i czy zdolamy nastukac punkty, tak zeby sytuacja w tabeli byla komfortowa.
[quote='MakuKSC' pid='1277756' dateline='1505154797']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Generalnie zawsze staram się dokładnie czytać wszelakie wpisy, jednak pomimo faktu, iż wysiliłem swoją wyobraźnię do granic możliwości, nie bardzo jestem w stanie zobaczyć tego postępu w grze obronnej. Może mnie pamięć zawodzi, ale po 8 kolejkach sezonu 16/17 mieliśmy bodajże 7 bramek straconych, a dzisiaj mamy ich 15 (rzeczywiście zadziwiająca poprawa). Wiem, że można powiedzieć, że w dalszej części sezonu będzie lepiej, ale to są tylko i wyłącznie niczym nie poparte marzenia i oczekiwania...;)
Nawet nie wiedziałem że taki postęp w grze obronnej zrobiliśmy. Fiu fiu fiu. Czapki z głów.
Mimo wszystko wyskakiwanie po 8 kolejce z "a nie mówiłem" trochę dziecinadą zalatuje.
Też uważam że jest dużo mankamentów i nie daje czasu "cały sezon" na rozpęd, ale bez przesady szczególnie po grze takim składem (pomoc).
Za miesiąc pewnie żaden z nich się nie zmieści w składzie (ewentualnie Wójcicki, choć i to nie jest pewne).
Mowilem o ostatnim spotkaniu, 4 walnela nam Korona, jedna z meczu z kiepskimi sie nie liczy, bo to urojenia pedalow w czerni. Mam na mysli ostatnie spotkanie, w ktorym gdyby nie sedzia, to tej bramki by nie bylo. Oczywiscie pozniej setki mial sheridan z wasem, ale spierdolil je koncertowo. Ta koncowka byla slaba, wtedy juz zeszlo z naszych powietrze,ale wczesniej wygladalo to w miare ok z jakby nie patrzec druzyna z czolowki. Zdaje sobie sprawe ze troche na sile szukam pozytywow w naszej grze, ale pewnie dlatego,ze jesli Probierzowi sie tutaj nie uda, to jestesmy w czarnej dupie i mozemy wylaczyc ciepla wode i delektowac sie pojedynkami 3 ligowymi. Przy tym ukladzie personalnym na gorze, tylko ten Trener moze cos zbudowac. Ryba psuje sie od glowy,a glowa nie jest tu Trener.
[quote='quentin' pid='1277772' dateline='1505157277']
Nawet nie wiedziałem że taki postęp w grze obronnej zrobiliśmy. Fiu fiu fiu. Czapki z głów.
Mimo wszystko wyskakiwanie po 8 kolejce z "a nie mówiłem" trochę dziecinadą zalatuje.
Też uważam że jest dużo mankamentów i nie daje czasu "cały sezon" na rozpęd, ale bez przesady szczególnie po grze takim składem (pomoc).
Za miesiąc pewnie żaden z nich się nie zmieści w składzie (ewentualnie Wójcicki, choć i to nie jest pewne).
[/quote]
A po której kolejce można wyskoczyć "a nie mówiłem"???
Budowanie drużyny to nie jest łatwa i szybka sprawa.Więc zamiast pierd.lić i lamentować to dać trenerowi pracować.Co po niektórzy myślą że przybył Harry Potter (nie mylić z tym Potterem) :D i za poruszeniem czarodziejskiej różczki wszystko zmieni na cacy. Nazywanie na samym początku piłkarzy szrotami miernotami i parchami nie jest na miejscu nie dając im szansy gry.Moim zdaniem np. taki Deja zagrał dobre spotkanie nie gorzej Dimun. Więc nie oceniajmy i nie skreślajmy ich.
Tu nie chodzi o to,zeby Probierza nie krytykowac, nalezy mu sie zjeba za derby, ktore w duzej mierze przegral tak naprawde tylko on.
Roszady w obronie tez nie byly zbyt ciekawe, zwlaszcza odstawianie zawodnikow, ktorzy rozegrali dobre zawody, ale on tez glupi nie jest, bo np taki Helik grajacy na lechii pierwsze skrzypce we Wroclawiu odpierdolil "Zytko-Polczaka" przy kryciu karla ze smierdzieli, takze mysle,ze Trener wie co robi. Odstawienie Sandomierskiego na boczny tor zaowocowalo tym,ze teraz Grzesiek broni na miare swoich umiejetnosci.
Rodzi sie pytanie do tych krytykujacych, jesli to Trener jest problemem to kto w takim razie za niego? Tylko wsrod propozycji oczekiwalbym lepszych a nie kolejnych wynalazkow rodzimej mysli szkoleniowej. Dlatego sytuacja dla mnie jest klarowna albo Probierz zrobi druzyne i ten projekt wypali albo mozna sobie odpuscic pilke i skupic sie na hokeju.
Focus zakładam, że żaden z kibiców Cracovii szczerze nie nazywa tak piłkarzy ukochanej drużyny... Problem w tym, że my kibice już naście lat oczekujemy na wyniki, a tych nie ma. Liczyliśmy na MP, ale chyba większość obawia się, że on nie buduje Wielkiej Cracovii, tylko wdraża w życie swoje niczym nie poparte pomysły...:(
- Edytowany
Więc tak sytuacja jest następująca
Całe lata na forum czytałem o tym że jak mamy przegrać to byle po walce. By było wiadomo że dali z siebie wszystko. Miało się dużo łatwiej wybaczać porażki. Tymczasem okazuje się jednak najważniejszy jest styl. Potterowi się chce rzygać a Rafi tęskni za bezproduktywnym klepaniem.
Sprawa jest prosta bo mieliśmy już takie piękne granie. Pięknie było za Stawowego pięknie za Zielińskiego na początku ale szybko stosunkowo okazywało się że rywal nas czyta i stajemy się chłopcami do bicia.
U Probierza już za chwilę (mam nadzieję szybciej niż później) zbudujemy coś co będzie trwałe i na stałe zagościmy w czołówce bo na dobrą grę defensywna i szybkie zabójcze kontry i wysoki mocny pressing jeszcze lekarstwa nie wymyślono.
Dajcie chłopu pracować. Popatrzcie na takiego Pottera. W lecie pisał dajcie trenerowi pracować bo goście zapierdzielaja na treningach jak nigdy siódme poty itd a nie dostał jakiś pedałów vasilievow vackow czy innych przereklamowanych dziadów i płacze wyje jak baba.
Tw praca da efekt. Jestem pewien bo z meczu na mecz nasza defensywa gra coraz lepiej. Cała gra defensywna. A gdyby nas sędziowie nie kręcili to już dziś byście mówili o względnym zadowoleniu.
- Edytowany
[quote='Jarek44' pid='1277782' dateline='1505158727']
Focus zakładam, że żaden z kibiców Cracovii szczerze nie nazywa tak piłkarzy ukochanej drużyny... Problem w tym, że my kibice już naście lat oczekujemy na wyniki, a tych nie ma. Liczyliśmy na MP, ale chyba większość obawia się, że on nie buduje Wielkiej Cracovii, tylko wdraża w życie swoje niczym nie poparte pomysły...:(
[/quote]
Michał Probierz w Cracovii to ledwie kilka tygodni wspólnej pracy.Nie można winić człowieka za kilkanaście poprzednich lat degrengolady,bo nie miał z tym nic wspólnego.Przyszedł tutaj z misją reaktywacji klubu w którym sportowo nic nie działało poprawnie.Poprzednicy przychodzili tylko po to,żeby w krótkim czasie,najmniejszym nakładem sił i środków,ukoić skołatane ciągłą huśtawką nastrojów ego właściciela za przyzwoitą kasę.Chyba przekonał Filipiaka,że to bilet w jedną stronę i trzeba zacząć od podstaw.Otwartym tekstem mówi i domaga się spełnienia elementarnych zasad prowadzenia klubu w dobrym kierunku.Popełnia błędy bo jest w tej roli nowicjuszem,ale stara się zmienić Naszą Cracovię w zdrowo funkcjonujący organizm.Nie stanie się to w miesiąc,ani nawet pięć,bo przez kilkanaście lat zbyt wielu ludziom,żyło się w tym "zgniłym jabłku",całkiem wygodnie mimo smrodu i ogólnego rozkładu.Być może Probierz chce głową przebić szklany sufit,ale to jedyna droga do normalności.
Pomyśl o tym kibicu Cracovii,zanim zaczniesz pisać o parchach,nieudacznikach czy miernotach w kontekście klubu któremu rzekomo kibicujesz.
no właśnie Santo.
jakże inne byłoby spojrzenie na drużynę gdyby nie wałki sędziów i pechowa porażka z gts-em
na tę chwilę nasz szrot miałby więcej punktów niż hiszpańskie gwiazdy z Reymonta
Może Tabisz też nie jest taki zły! Dajcie chłopu popracować nad finansami 30lat a później jak przypierdolimy gotówką to sam Neymar będzie się prosił żeby u nas grać :D. Dajmy szansę wszystkim! Dajcie popracować uchodźca w Krakowie wysadza kilka budynków w mieście i odrazu odblokują się kanały wentylacyjne - problem smogu rozwiązany. A my tu piece likwidujemy głupki! Trzeba dać wszystkim szansę :D
Haha hihi ale jaja ale jestem śmieszek
- Edytowany
[quote='Vola1906' pid='1277799' dateline='1505162515']
Może Tabisz też nie jest taki zły! Dajcie chłopu popracować nad finansami 30lat a później jak ***** gotówką to sam Neymar będzie się prosił żeby u nas grać :D. Dajmy szansę wszystkim! Dajcie popracować uchodźca w Krakowie wysadza kilka budynków w mieście i odrazu odblokują się kanały wentylacyjne - problem smogu rozwiązany. A my tu piece likwidujemy głupki! Trzeba dać wszystkim szansę :D
[/quote]
Takiej zgagi nie da się zaleczyć farmakologicznie..Polecam wizytę u doktora Szczyta albo innego Ambroziaka.
Powiem tylko,że medycyna estetyczna nie przypudruje głupoty.Poprawi tylko nastrój.
A u mnie Probierz ma pełne poparcie. Widać walkę czyli to czego brakowało. Punkty też by były gdyby nie złodzieje z gwizdkiem. Brakuje też trochę farta. Liczę na spokojne utrzymanie parę niespodzianek (np. W Warszawie). A przyszły sezon to już walka o coś więcej i rozliczanie. Problem Cracovii to nie trener ale "góra" dla której liczy się tylko kasa...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)