To trzeba naprawic, pytanie pozostaje nadal aktualne z lewa noga. Kto u nas ostatnio zdobyl bramke po precyzyjnym, mierzonym uderzeniu?
Hanca w derbach I wczesniej zza pola karnego, Diego w sytuacji sam na sam, Lopes w eliminacjach pucharow. Nie ma takich uderzen czy to slabsza czy mocniejsza noga.
-
-
Kamil Pestka -powodzenia chłopaku w 1 drużynie !
Ja się zasadniczo zgadzam, tylko nie ma sensu podkreślanie, że "z lewaski" jeśli to podstawowa noga danego zawodnika.
Chyba, że chodziło ci, że to nie jest podstawowa noga większości zawodników, ale dla mnie nie ma to znaczenia. EOT
Gol Kamila kandyduje do gola kolejki. Ktoś potrafi znaleźć stronę gdzie się na to głosuje? Bo mi się nie udało.
Pogratulować Kamilowi , ja również przeszukałem znane stronki i nic . :(
Ja osobiście wierzę, że ten gol sprawił, iż z chłopaka mamy już pełnowartościowego PIŁKARZA...!!! Kurła Kamil pokaż niedowiarkom, że siłą Cracovii mogą i muszą być KRAKUSI...tacy urodzeni w Krakowie i nie związani z tą gtsZOMOwską historią!!!
Dajcie spokój z tymi ohami i ahami nad Kamilem. Chłopak zagrał jeden dość dobry mecz A artykułów w prasie i tutaj na jego temat mnóstwo. Niech zagra dobrze serię meczy wtedy można się będzie zachwycać. Niemniej powodzenia Kamil. ps a gdzie jest Kruszyna?
Ohy i achy może nie, ale to był 3 dobry mecz Kamila, bramka to tylko wisienka na torcie.
Bałem się, i nie tylko ja, że ze względu na niewystarczającą wydolność nic z jego gry w e-klasie nie będzie, okazuje się, że dobre ustawienie i asekuracja w obronie są równie ważne jak żelazne płuca.
Mimo wcześniejszych wątpliwości mamy rywala (rywalizaję na prawej obronie) dla Siplaka... Jest zajebiście!!! Nie to, że nie lubię/cenię Siplaka, ale ta rywalizacja dla Cracovii może przynieść same sukcesy....
PS
Kurw.a, zajebiście, że doczekałem czasów, w których dobry piłkarz rywalizuje z dobrym piłkarzem w Cracovii...
Tak, na tej drugiej prawej :)
[quote='Jarek44' pid='1410908' dateline='1576095186']
Mimo wcześniejszych wątpliwości mamy rywala dla Siplaka... Jest zajebiście!!! Nie to, że nie lubię/cenię Siplaka, ale ta rywalizacja dla Cracovii może przynieść same sukcesy....
PS
Kurw.a, zajebiście, że doczekałem czasów, w których dobry piłkarz rywalizuje z dobrym piłkarzem w Cracovii...
[/quote]
Tak powinno być na każdej pozycji i taką mam nadzieję , że doczekam tego wreszcie u nas a zawodnik wchodzący na zmianę z ławki będzie grac lepiej od zmienianego .
8 dni później
Kolejny bardzo dobry mecz. Brawo brawo brawo.
Czas już by zmienić nieco tytuł wątku, pozbywając się "chłopaka"
Pestka to moj faworyt,przebije Siplaka w wartosci kilkukrotnie.widac po nim ze dojrzewa fizycznie i mentalnie. Bedzie z niego kawal grajka.
Ja aż tak wielkim optymistą nie jestem, ale z meczu na mecz widać wielki postęp, może rzeczywiście coś się w główce poukładało.
Mam wrażenie, że to bardziej zasługa poprawienia kondycji. Wcześniej miał siłę na 60 minut, a teraz spokojnie rozgrywa cały mecz. Zdaje się, że ma również więcej siły.
Ciąg na bramkę ma lepszy od Siplaka. Musi mocniej stać na nogach w obronie, szybciej doskakiwać do przeciwników (tak jak wczoraj w kilku sytuacjach) i będzie bardzo dobrze. Zauważalna jest poprawa kondycji jak słusznie zauważono. Byle tylko jakaś Valencia się znowu nie pojawiła. Kolejne 1,5 sezonu w Polsce krzywdy mu nie zrobi jak będzie grał.
Największy problem Kamila to krycie , krycie na radar , zbyt daleko od rywala . Na to powinien zwrócić najwięcej uwagi . Kolejny problem ,braki kondycyjne , jak zauważyli Koledzy chyba już poza nim .
Pestka nam rośnie :)
Fajnie. Mieć na najbardziej deficytowej pozycji w świecie piłki dwóch równorzędnych piłkarzy - WIELKA SPRAWA.
11 dni później
Kamil Pestka z nominacją do nagrody Młodzieżowca Grudnia PKO BP!
Doskonała dyspozycja naszego młodego obrońcy, Kamila Pestki, nie umknęła uwadze obserwatorom ekstraklasowych rozgrywek. Zdobywca 1500. bramki w najwyższej klasie rozgrywkowej został nominowany do nagrody Młodzieżowca Miesiąca PKO Banku Polskiego.
O statuetkę Kamil powalczy z zawodnikami Legii oraz Arki Gdynia - Michałem Karbownikiem oraz Mateuszem Młyńskim. To szansa na pierwsze tego typu wyróżnienie dla naszego młodego gracza w trwającym sezonie.
Kamil, gratulacje! Życzymy kolejnych doskonałych występów w 2020 roku!
za https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/kamil-pestka-z-nominacja-do-nagrody-mlodziezowca-grudnia-pko-bp/
[quote='Miszczu2007' pid='1412721' dateline='1576920915']
Mam wrażenie, że to bardziej zasługa poprawienia kondycji. Wcześniej miał siłę na 60 minut, a teraz spokojnie rozgrywa cały mecz. Zdaje się, że ma również więcej siły.
[/quote]
Nawet wczoraj było to widać:)
15 dni później
Mam nadzieję, że w swoim ostatnim sezonie jako młodzieżowiec będzie grał w podstawowym składzie zamiast Lusiusza, którego zastąpi Loshaj. Myślę, że tak wyciągniemy maksimum. Trochę szkoda Siplaka, no ale gdzieś ten młodzieżowiec musi grać. Pod koniec rundy miał dużo mniej głupich strat. Lusiusz znacznie więcej, plus jednak bardzo mało kretywnych podań, przeważała gra na alibi i o ile Sylwester zrobił progres to Pestka pokazuje dużo bardziej seniorska grę
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)