Raki z Knapem tworzą duet jak Flip i Flap
Jeden myśli, że jest tak chudy , że schowa się na boisku za przeciwnikami i nikt go nie będzie widzial a drugi nawet nie umie przyjąć piłki…
możecie sobie dopasować kto jest kim.
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
Brak ochronki za wiek, to i ławeczka już powinna częściej wchodzić moim zdaniem. Chciałbym żebyśmy mieli z niego pożytek, ale musi czuć, że nie zawsze będzie pierwszym wyborem.
Podobno agenty z Serie A wszystkie bilety na loty do Krakowa już wykupili po wczorajszym pokazie wirtuozerii Michasia!
Naprawdę zaczynam sie obawiać że już go nikt nie kupi.... może WRC ?
Papszun zamiast do Cracovi przyjść i mistrza zrobić to wykupuje całą Cracovię do Rakowa żeby tam mistrza zrobić 😉
Może go weźmie ???
papszun z Cracovia wiele porażek i remisów wiec zawsze zakochany w piłkarzach Pasów....
Rozegrał 90 minut? Rozegrał... nie ważne jak wazne ze caly mecz na boisku...
Ciągną go za uszy, żeby go sprzedać, na co zresztą on sam od dawna nalega.
Tylko nie ma chętnego 😁
Z taką grą lepiej dla niego jak zostanie w ekstraklasie.
Ciekawe, choć nie wiem jakie źródło...
https://x.com/JPaawlik/status/1815406849400979898
- Edytowany
Oj Michale, pora zastanowić się, czy chcesz być piłkarzem, czy po poprostu przeciętniakiem i dzięki sobie do tego dążysz.
Szkoda Michale, zacznij grać.
Switnie Paawlik to ujął na portalu X :)
Niestety Michał z taka gra i technika najwyżej może liczyć na transfer do rezerw...
I aby była jasność. Prywatnie lubię Rakiego, ale obiektywnie jest słabym piłkarzem. Wystarczy obejrzeć ostatni mecz rundy wiosennej i z Piastem.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, niestety jedna udana runda piłkarzem nie czyni. Zadać sobie trzeba pytanie ; czy ta aby przyzoita forma nie była po powrocie z Puszczy ?? Może obóz w lesie ??
Totalnie nic mu nie wychodzi... Może, za bardzo chce..albo nie potrafi. Na fajny transfer trzeba zasłużyć..niestety..
Moim zdaniem jest ustawiany za wysoko. Gdybyśmy nie mieli takich problemów z przetransportowaniem piłki od obrońców do drugiej linii to Rakoczy mógłby więcej pokazać bo miałby więcej miejsca pomiędzy obrońcami i pomocnikami przeciwnika. Moim zdaniem on mógłby grać coś takiego co gra Zieliński w kadrze. Schodzi po piłkę do obrońców wyciągając swojego plastra, podaje ją wyżej i idzie za tą akcją w drugie tempo. Jego najfajniejsze gole jakie pamiętam to take właśnie akcje gdzie piłka zostaje wycofana do niego na „szesnastkę”. On znajduje te wolne przestrzenie. Tylko akcja musi iść dynamicznie do przodu. On się nie nadaje do czekania na skrzydle na to aż Glik się odwróci i Sokołowski przyjmie piłkę poprawnie. On potrzebuje dynamicznego pchania piłki i akcji do przodu a do tego trzeba zrobić przewagę w środku czego w niedziele nie widziałem. Niech on częściej schodzi z tego skrzydła niżej i do środka.
[quote]#post1632258 Moim zdaniem jest ustawiany za wysoko. Gdybyśmy nie mieli takich problemów z przetransportowaniem piłki od obrońców do drugiej linii to Rakoczy mógłby więcej pokazać bo miałby więcej miejsca pomiędzy obrońcami i pomocnikami przeciwnika. Moim zdaniem on mógłby grać coś takiego co gra Zieliński w kadrze. Schodzi po piłkę do obrońców wyciągając swojego plastra, podaje ją wyżej i idzie za tą akcją w drugie tempo. Jego najfajniejsze gole jakie pamiętam to take właśnie akcje gdzie piłka zostaje wycofana do niego na „szesnastkę”. On znajduje te wolne przestrzenie. Tylko akcja musi iść dynamicznie do przodu. On się nie nadaje do czekania na skrzydle na to aż Glik się odwróci i Sokołowski przyjmie piłkę poprawnie. On potrzebuje dynamicznego pchania piłki i akcji do przodu a do tego trzeba zrobić przewagę w środku czego w niedziele nie widziałem. Niech on częściej schodzi z tego skrzydła niżej i do środka.[/quote]
Ja się wręcz zastanawiam czy z korzyścią dla Rakoczego nie byłoby granie jako ŚP a nie ŚPO. Tylko wtedy musimy Janiego przyspawać do zadań typowo ŚPD.
- Edytowany
[quote]Ja się wręcz zastanawiam czy z korzyścią dla Rakoczego nie byłoby granie jako ŚP a nie ŚPO. Tylko wtedy musimy Janiego przyspawać do zadań typowo ŚPD.[/quote]
Moim zdaniem to się może dziać dynamicznie. Liczę na to że Al-Ammari będzie grał coś przypominającego Gola, czyli będzie tym który zawsze zostanie niżej i zabezpieczy a piłkę pcha dłuższymi podaniami. W tym czasie Atanasov i Rakoczy mogą się poruszać góra dół wedle potrzeb, z naciskiem na to że Rakoczy zaczyna wyżej a Atanasov niżej. Dobra, za dużo Football Managera…
Rakoczy ma fajne umiejętności, ale mam wrażenie, że mniej więcej od śmierci ś.p Profesora cierpi. Zawsze się szybko frustrował, ale teraz po jednym czy drugim nieudanym zagraniu od razu chce się "boksować" z przeciwnikiem, ośmieszać, udowadniać i tylko się w tym amoku zatraca. Bije od niego energia gry pod presją, taką sztuczną, że idzie odnieść wrażenie, że w tym meczu jak nie zaliczy jakiegoś gola, asysty albo nie wiem dziury Jędrzejczykowi albo piętki przy linii to świat się skończy, może się mylę, ale naprawdę mam takie wrażenie.
Jeżeli byłbym trenerem, a nie jestem, to bym powiedział: "Michał nie chce żebyś dzisiaj był najlepszy na boisku, wyobraź sobie że nie grasz z 10 na plecach tylko z jakimś 35 i jest to twój xxx mecz w lidze. Wejdź sobie w mecz jak w nowe buty, podaj celnie jeden raz drugi trzeci pozwól się napędzić"
wiadomo, że inną kwestią jest że jak się gra w głębokiej defensywie to frustracja po bieganiu za piłką przychodzi szybciej, ale nie o tym tu mowa
nie wiem jak temu chłopaku pomóc, ale na tak grającego zwyczajnie nie mogę patrzeć :(
- Edytowany
[quote]#post1632321 ... nie wiem jak temu chłopaku pomóc, ale na tak grającego zwyczajnie nie mogę patrzeć :(...[/quote]
Moze wszyscy go powinni na rozgrzewce palcem uciszyc 😉 😉 😉 wtedy wejdzie w mecz spokojnie 😆 😆 😆
[quote]#post1632187 Ciekawe, choć nie wiem jakie źródło...
[/quote]
stawiam na źródło z pizdy. albo niech ten wizjoner piłki wyjaśni w jaki sposób można mieć 33% skuteczności przy jednej próbie
[quote]#post1632354 [quote]#post1632187 Ciekawe, choć nie wiem jakie źródło...
[/quote]
stawiam na źródło z pizdy. albo niech ten wizjoner piłki wyjaśni w jaki sposób można mieć 33% skuteczności przy jednej próbie[/quote] jest 33% przy jednej udanej. Czyli jak łatwo wyliczyć, prób odnotował 3.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)