[quote='KruszynaKSC' pid='1398922' dateline='1568660168']
[quote='Kubus21' pid='1398919' dateline='1568659897']
Michał musiał zejść przed 60minutą by nie było walkowera
[/quote]
Jak mozesz to rozpisz jak to wygląda gdy zawodnik zagra w rezerwach...
Ile moze grac w rezerwach zeby grac w 1 skladzie....
[/quote]
Łączny czas gry zawodnika nie może przekroczyć 90min.
Ale chyba tylko w ciągu 2dni, nie wiem jak to wygląda jeżeli rezerwy grałyby np. w czwartek a 1sza drużyną w poniedziałek czy niedzielę, nie mam czasu poszukać :(
-
-
Michał Rakoczy kolejny wielki talent-powodzenia !
Znalazłem coś takiego: (nie wiem na ile to aktualne)
[i]"Jeżeli zawodnik, który nie ukończył 19 roku życia, brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);"[/i]
Rakoczy w Derbach zagrał od 59minuty, czyli 31minut. Więc z tego wychodziłoby, że mógł dziś zagrać też ok.59minut jeśli dobrze to liczę (45minut 1połówka i te 14 brakujące wczoraj).
A przy okazji gratulacje. Świetny występ, mam nadzieję, że będzie dostawał więcej szans na grę w 1słakdzie i będzie szło mu równie dobrze.
- Edytowany
[quote="Matthias89" pid='1398931' dateline='1568661158']
[i]"Jeżeli zawodnik, który nie ukończył 19 roku życia, brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);"[/i]
Rakoczy w Derbach zagrał od 59minuty, czyli 31minut. Więc z tego wychodziłoby, że mógł dziś zagrać też ok.59minut jeśli dobrze to liczę (45minut 1połówka i te 14 brakujące wczoraj).
A przy okazji gratulacje. Świetny występ, mam nadzieję, że będzie dostawał więcej szans na grę w 1słakdzie i będzie szło mu równie dobrze.
[/quote]
Ty no, to ja to rozumiem inaczej.
Grał 31 minut w II, więc mógł być brany pod uwagę dzisiaj.
Natomiast według mojego rozumowania, to dzisiaj mógł grać jedynie połowę lub mniej.
Mam nadzieję, że Twoja logika (w sumie 90 minut w obu spotkaniach) jest tą prawidłową...
Apropos meczu - razem z Golem najlepsi na boisku.
Oby tak dalej :) !
[quote='Matthias89' pid='1398931' dateline='1568661158']
[/quote]
Wg tego przepisu to groziłby nam walkower, bo Rakoczy mógłby dziś zagrać max 45 minut. Na szczęście znalazłem wyciąg z regulaminu MZPN na ten sezon i tam nie ma podziału na zawodników do i po 19 roku życia. Zatem teoretycznie mógł dziś zagrać nawet cały mecz.
[quote='konserwa' pid='1398889' dateline='1568656861']
Ależ się cieszę.
Trzymałem cały czas kciuki za młodego. Po pierwszej połowie naliczyłem mu 4 plusiki i jeden duży za prawie bramkę co mi dało notę 7,5-8.
Jak strzelił gola to oszalałem z radości (i dostałem zjebkę od żony) i co mu dać. 10 chyba nie wypada 9+
Graj tak dalej Michał, ku chwale Cracovii :)
Maku, Ty tak na poważnie, czy już całkiem straciłeś obiektywizm. Właśnie ta decyzja MP była dla chłopaka najlepsza. Schodził w chwale, w momencie gdy mógłby już zacząć tracić siły. Potem głupi błąd wynikający z mieszanki utraty sił i pewności siebie i zamiast 9 i dych dostałby 7.
Bardzo dobra decyzja trenera :)
[/quote]
Ponarzekać trzeba, choćby z obowiązku, nawet jak jest dobrze. Pamiętajmy, że chłopak grał tez w meczu rezerw w drugiej p[ołowie i ma 17 lat. Nie można go zajechać.
W takim razie za bardzo nie rozumiem tej zmiany, jeśli mógł grać całe spotkanie, to spokojnie mógł jeszcze sobie z 10minut pograć. Fakt z tego co wkleiłem, to wynika to co piszecie, choć ja sobie sam wywnioskowałem to łączne 90minut, bo w sumie ta zmiana trochę dziwna mi się wydawała, tak trochę ni w pięć, ni w dziewięć.
[quote='mcz_' pid='1398938' dateline='1568661829']
[/quote]
Wg tego przepisu to groziłby nam walkower, bo Rakoczy mógłby dziś zagrać max 45 minut. Na szczęście znalazłem wyciąg z regulaminu MZPN na ten sezon i tam nie ma podziału na zawodników do i po 19 roku życia. Zatem teoretycznie mógł dziś zagrać nawet cały mecz.
[/quote]
W ciągu 48h nie może zagrać więcej niż 90min w 2giej i 1szej drużynie więc całego meczu nie mógłby zagrać
Tym, którzy uważają, że Rakoczy zszedł za wcześnie przypomnę, że MR grał dziś trzeci dzień z rzędu mecz ligowy: CLJ, rezerwa, EK. Może na początek wystarczy.
[quote='MakuKSC' pid='1398895' dateline='1568657328']
Konserwa, ja tak na powaznie, grales w pilke? Wiesz jaki dostaje sie kop po strzelonej bramce? Tymbardziej,ze do tego momentu byl najlepszy na boisku, a jedyny, ktory dotrzymywal mu kroku to Janusz Gol. Mogl jeszcze spokojnie pograc 10 minut, zwlaszcza,ze gralismy z przewaga liczebna, wiec byla wieksza szansa na jego druga bramke niz na strate gola.
[/quote]
Grałem, ale na bramce stąd może i nie wiem ile daje strzelenie gola, ale wiem, że dobry trener na tym poziomie na którym gramy, ma myśleć o zespole, wyniku, kalendarzu, opcjonarnie w zależności od wyniku o odbudowie graczy (jak np. dziś Vestenicki i Pestka) a na samym końcu o podbudowywaniu chłopaka, który i tak jest nabuzowny i raczej schłodzenia mu teraz potrzeba a nie grzania.
Druga sprawa to oczywiście to co kilku kolegów tu napisało - któryś z rzędu rozgrywany mecz, po co ryzykować, skoro cele osiągnięte.
[quote="gargamel9998" pid='1398882' dateline='1568655006']
obys okazał się nowym "Kapustka" a nie "Wdowiakiem".
[/quote]
Szczerze? Życzę Kapiemu wszystkiego co najlepsze ale z punktu widzenia kibica Cracovii wolałbym by Rakoczy był bardziej Wdowiakem niż Kapustką. Bartek zagrał fajny sezon i tyle go widzieliśmy a Wdówka mimo, iż często irytuje brakiem skuteczności od dawna gra dla nas dając nam wielokrotnie całkiem niezłe liczby i może według mnie przez lata stanowić ważne ogniwo naszego zespołu. I tego życzę obu naszym wychowankom, zapracujcie na status ikony Cracovii zanim wyjedziecie zarabiać większe pieniądze.
W naszym klubie, w niedalekiej przeszłości, udawało się zajeździć grą na kilku szczeblach rozgrywkowych, uzdolnionych młodych graczy - choćby Karola Kostrubałę
Brawo, oby tak dalej a będzie objawieniem sezonu.
[quote="Dorwas" pid='1398950' dateline='1568662714']
Tym, którzy uważają, że Rakoczy zszedł za wcześnie przypomnę, że MR grał dziś trzeci dzień z rzędu mecz ligowy: CLJ, rezerwa, EK. Może na początek wystarczy.
[/quote]
W CLJ nie grał.
- Edytowany
Super , ze Michał dostal prawdziwa szanse, bo widac bylo od jakiegos czasu, ze potrzebuje impulsu, zeby zrobic kolejny krok.
Przyznam, ze choc bylem goracym zwolennikiem, to nie wierzyłem, ze MP wystawi go od poczatku...jednak Lusiusz sie rozchorował i Rakoczy zagral w podstawie (Gdyby byl u nas wciaz Damian, to pewnie opcja wystepu od poczatku również nie wchodzilaby w gre).
Nikt chyba nie ma watpliwosci, ze zagrał swietnie, a jestem pewien iż to dopiero poczatek.
Jednak pamiętajmy, ze jest to nadal bardzo mlody chlopak i moze sie zdarzyc tak, ze w nastepnym wystepie, po 2-3 nieudanych pierwszych zagraniach zupelnie przygasnie i rozegra gorsze zawody.
Zlapanie pewnosci siebie w poczatkowych fazach meczu jest u Michała ( jak i prawie kazdego mlodego zawodnika) kluczowe. Dlatego proponuje podejsc do tego na chlodnoci w razie gorszego wystepu nie urządzać kamienowania ( jak chociazby w przypadku wczorajszego wystepu Strozika).
Mam również nadzieję, ze wczorajszy występ Michała bedzie motywacyjnym kopem dla tych, ktorzy troche ostatnio przyhamowali, a drzemie w nich duzy potencjal ( Remek, Patryk).
O Danielu nie wspominam, bo niestety w jego przypadku to zupelnie inna kwestia i mam coraz wieksze watpliwosci co do tego, ze jego problemy zdrowotne w koncu sie skoncza i uwolni pelnie swojego potencjalu.
Młody jest niesamowity , widziałem wiele debiutów w Pasach : Kostrubała, Klich, Steblecki , Kapustka , Wdowiak itd
Takiego wejścia nie miał nikt, dużo pewności siebie ,przede wszystkim [b]mądrych [/b] decyzji . Technika bardzo dobra, strzał również jest . Kurcze , cieszmy się że możemy chłopaka oglądać bo coś czuje że wyjedzie szybciej niż nam się wydaje i to za grubą kasę , większą niż za kogokolwiek dotychczas .
Bardzo się cieszę że trenerem jest Probierz , on go nie zagłaska i sprowadzi na ziemię kiedy trzeba.
Był kiedyś fenomenalny 16 latek , z Jagi . Myskowski się nazywał i człowieka nie ma a na starcie załadował dwie asysty w debiucie. Cieszmy się grą młodego , chwalmy kiedy trzeba ale nie przesadnie .
Tak czy inaczej , gratulacje występu !
- Edytowany
[quote='Kubus21' pid='1398945' dateline='1568662279']
[quote='mcz_' pid='1398938' dateline='1568661829']
[/quote]
[/quote]
W ciągu 48h nie może zagrać więcej niż 90min w 2giej i 1szej drużynie więc całego meczu nie mógłby zagrać
[/quote]
Tak mówił Trener na konferencji, tylko gdzie jest taki przepis?
[size=small][color=#000000][font=Calibri]2. Klub posiadający drużyny w kilku klasach rozgrywkowych może wystawić swoich zawodników do gry o mistrzostwo poszczególnych klas zgodnie z następującymi zasadami:[/font][/color][/size]
[color=#000000][size=small][font=Calibri]a) Jeżeli zawodnik brał udział w spotkaniu mistrzowskim lub pucharowym w wymiarze nieprzekraczającym połowy czasu gry, może uczestniczyć w spotkaniu innej drużyny swego klubu, które rozpoczyna się do 48 godzin po zakończeniu pierwszego meczu, w pełnym wymiarze czasu gry (przepis ten nie dotyczy zawodników występujących na pozycji bramkarza);[/font][/size][/color]
[color=#000000][size=small][font=Calibri] [/font][/size][/color]
[color=#1f497d][url=https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf][u][color=#0563c1][size=small][font=Calibri]https://www.mzpnkrakow.pl/media/files/regulaminy/4liga_reg_2019_20.pdf[/font][/size][/color][/u][/url][/color]
Więc, nie znamy w klubie przepisów czy jest jakiś inny przepis niż tu podany?
Przepis podany wyżej przez Matthiasa89, obowiązywał w latach wcześniejszych i według niego nie mógłby zagrać więcej niż połowę meczu z Piastem, ponieważ byłby walkower
[quote='morata' pid='1399068' dateline='1568714427']
Młody jest niesamowity , widziałem wiele debiutów w Pasach : Kostrubała, Klich, Steblecki , Kapustka , Wdowiak itd
[/quote]
[size=small]wląsnie sobie uswiadomilem, ze bylem swiadkiem debiutów w Cracovii Tomasza Rząsy, Mateusza Jelonka, Jacka Cyzio, a nawet... Rafała Wrzesniaka. Przerażające, jak ten czas leci [/size]:)
Jelonek chyba w debiucie strzelił? Mateusz Jelonek Milicyjny cz....
A Rakoczy czasami nie został naszym najmłodszym strzelcem gola w ekstraklasie w historii?
[quote='KamilloLce' pid='1399095' dateline='1568719232']
Nie. Buksa z gts najmłodszy od czasów Lubańskiego.
[/quote]
Pies Buksa nie jest nasz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)