[quote]#post1717957 pierwszy raz od dawna zagraliśmy jak za Sousy czyli na 3 napastników, odważnie bez drewniaka przecinaka w środku pola i w końcu się dało to oglądać. oczywiście czasem można przegrać, przegranie ze Szwedami to nasze frajerstwo ale tak się niweluje różnice w dzisiejszej piłce. żal patrzeć na naszych obrońców, żal patrzeć jak Kiwior został skręcony jak dziecko.. to nie są topowi obrońcy, to że grają w Porto nie czyni z nich kozaków, tam 85% ligi to granie z pastuchami. trzeba dalej szukać.
no i czas przyznać, że Sousa to najlepszy trener reprezentacji w XXI wieku[/quote]
Tak, Kiwior i Bednarek to dla mnie największe chyba rozczarowanie. Po recenzjach z Portugalii wydawało mi się, że na środku obrony mamy spokój...
Z dugiej strony Cash też słabiutko, a to już nie liga pastuchów...
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
- Edytowany
Swoją drogą to trzeba przekazać sędziowanie Sztucznej Inteligencji, bo to co czasem wyprawiają "sendziowie" to się w pale nie mieści. Aż rzygać się chce.
Wczorajszy "Sokole Oko" też się skompromitował.
No i git, przynajmniej będzie kumu kibicować na MŚ, Czesi do toho!!!! 🇨🇿
Tak dla rozluźnienia przy porannej kawusi.😉
https://www.youtube.com/watch?v=XLIHu2GllKY&list=RDXLIHu2GllKY&start_radio=1
Parę uwag
Odpadliśmy, to nie jest tragedia, myślę że wiele byśmy nie zrobili, może nawet nie wyszlibyśmy z grupy, czas na budowę nowej reprezentacji i odejście starszych piłkarzy
Już słyszę że sędziowie są winni, ale nie dziwi mnie to bo my tak mamy, musimy zwalić na sędziów, murawę, pogodę. Itp
Następna sprawa to Szwecja, że słaba w grupie zdobyła 2 pkt, ale nikt nie pisze że przyszedlł nowy dobry trener Potter, który widać gdzie był trenerem (druga bramka dla Szwedów, perfekcyjnie rozegranie SFG typowe dla ligi angielskiej)
Jeszcze jedna rzecz, graliśmy dobrze, ale zabrakło taktyki, tyle rzutów rożnych i żadnych efektów, brak spokoju i gry na czas pod koniec meczu, czyli takiego cwaniactwa boiskowego
Wygrywa ten, kto wiecej razy wpakuje piłkę do bramki rywala, tu trener Potter wypunktował trenera Urbana .
[quote]#post1717946 Brak awansu imienia Michała Probierza 😶[/quote]
heheheheheh
zrobiłeś mi dzień pawelski :)
Dziwi mnie że wesoły Janek zostaje. Sądzę że rerpezetacja wczoraj osiągneła maskymalny poziom + wielu zawodników dowozi w klubach. Wiadomo że Cygan zawalił temat, gdyby nie zawalił to by Janka nie było. Przegraliśmy bo robiliśmy KATASTROFALNE błędy w obronie. Pietuszewski + Grabara(wpychani do kadry kolanem) 3 bramke zawalili tak samo. Kulesza tak samo pod wpływem impulsu i herbaty z prądem ogłasza przedłużenie Janka. Komedia.
Naprawdę potrzebujemy kogoś na poziomie i nie szukałbym w Polsce selekcjonera. To że kulesza wybrał Santosa zamiast Bento, albo Renarda to już problem tego że prezes nie trafia z trenerami .
Piłkarze grali jak umieli, starali sie. Trener też. Po prostu czegoś brakło. Dla mnie żenujące jest to całe srodowisko medialne. Bo niektórzy zachowują się jakbyśmy wrócili z medalem MS. A nie dostalismy sie na MS gdzie będzie 1/4 wszystkich reprezentacji.
Przynajmniej nie bedzie trzeba wstawać o 4 rano żeby obejrzeć klęskę.
Jeśli faktycznie Urban zostaje to potrzebuje dobrych asystentów w tematach - gry obronnej i bramkarzy .
Sprawdziłem se listę tych 48 ekip, haha, no faktycznie wyczyn im Michała Probierza tam nie jechać :)
Tylko że to powiększenie ilości drużyn nie dotyczyło chyba Europy? Także z Europy wcale nie jest łatwiej awansować niż wcześniej.
Aż sobie sprawdziłem i z tych dodatkowych 16 drużyn tylko 3 miejsca przypadły Europie.
To i tak 16 drużyn ktore jedzie. Czyli mnie wiecej sklad jak przy starym formacie ME. Probierz zawalił temat po całości, ale też umówmy się po to został Urban zatrudniony aby to naprawić. Michniewicz został zatrudniony na baraże i je wygrał. Styl jest ważny i fajnie jak drużyna gra, ale baraże to mecze które należy przepchnąć.
[quote]#post1717984 ... Dziwi mnie że wesoły Janek zostaje. Sądzę że rerpezetacja wczoraj osiągneła maskymalny poziom + wielu zawodników dowozi w klubach. Wiadomo że Cygan zawalił temat, gdyby nie zawalił to by Janka nie było. Przegraliśmy bo robiliśmy KATASTROFALNE błędy w obronie. Pietuszewski + Grabara(wpychani do kadry kolanem) 3 bramke zawalili tak samo...[/quote]
Właśnie rozumiem Kuleszę, jakby to było pod wpływem emocji, to by wywalił Urbana, żeby rozładować złość. Nie, chodzi o to, żeby skończyć z tym chocholim tańcem, żeby była jakaś stabilizacja przez rozsądny czas. Natomiast Urban musi sobie dobrać konsultanta od gry obronnej, bo tego co i jak było już się nie da kontynuować.
Co do Grabary - nikt go nie wpychał kolanem, po prostu był drugi na liście do gry, jak Skorupski dostał kontuzję wskoczył do bramki. Pietuszewski owszem, był wpychany przez media i 'ekspertów', z Albanią pomógł, na Szwedów okazał się zbyt nieopierzony.
Lewandowski oczywiście kończy z grą w reprezentacji 'o coś', choć zdaje się, że mamy jeszcze Ligę Narodów. Teraz nadchodzi czas młodych grajków z kadry Brzęczka oraz naszego Oskara. Trzeba zacząć wymieniać najsłabsze ogniwa - czyli obronę. Po Albanii i wczorajszym meczu zastanawiam się, czy robić to stopniowo, czy zaorać wszystkich, którzy się pojawili na boisku.
- Edytowany
https://x.com/sportowy_kanal/status/2039120427826512211/mediaviewer
[b]Edycja z 01.04.2026 o godz. 14:15 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1717920 ... Fatalna zmiana Pietuszewskiego, widać, że gówniarzowi już sodówka do głowy uderzyła....[/quote]
[quote]#post1717890 Pietuszewski za Świderskiego i jest szansa na bramkę dla nas.[/quote]
No i wpadła...tyle że dla Szwedów...
Chuja sie znam...
Grabara gra w slabym Wolfsburgu... traca ogrom goli bo maja ponad 50 stracownych ale... Poza dwoma babolami jakie odwalil w tym sezonie noty jakie otrzymywal byly jedne z najwyszych z calej druzyny... tracac 3 gole mial note w Kickerze 1,5 gdzie 1 to klasa swiatowa... Jest chwalony po meczach swojego zespolu.. robi co moze.. czepianie sie jego jest poprostu slabe.. Nie Grabara przegral wczoraj mecz... przegrala go smieszna obrona kopiaca sie po czolach...
- Edytowany
[quote]#post1718002 Grabara gra w slabym Wolfsburgu... traca ogrom goli bo maja ponad 50 stracownych ale... Poza dwoma babolami jakie odwalil w tym sezonie noty jakie otrzymywal byly jedne z najwyszych z calej druzyny... tracac 3 gole mial note w Kickerze 1,5 gdzie 1 to klasa swiatowa... Jest chwalony po meczach swojego zespolu.. robi co moze.. czepianie sie jego jest poprostu slabe.. Nie Grabara przegral wczoraj mecz... przegrala go smieszna obrona kopiaca sie po czolach...[/quote]
I tak i nie.
Albowiem cała ta sytuacja bramkowa na 3:2 własnie zostala sprokurowana przez niego. Fajnie złapał w zęby wcześniej strzał, ale zaraz na konia wsadził Kiwiora złym podaniem mu pilki.
Chlop nie jest nowicjuszem, wie ile czasu do konca, nosz kurwa mam prawo od niego wymagac umiejetnosci regulowania tempa gry, ale nade wszystko, bezpiecznego wprowadzenia pilki do gry...
A on uruchomił lawinę akademii glupich krokow w naszej grze...
Panowie tracimy 2 z Maltą, 1 z Albania (chociaż powinniśmy jeszcze ze dwa), 3 ze Szwecja.
Uczciwie, z czym do ludzi?
Oba mecze zaczynasz na -1 no to nie da się tak grać, jak musisz gonić na okrągło wynik
Obrona jest dramatyczna, dramatyczna.
Może kiedyś to ktoś zrozumie, nie da się grać w piłkę bez obrony. Jasne, to się dobrze ogląda i jest ciekawie, ale na dłuższą metę od obrony się wszystko zaczyna i kończy zawsze.
Już nie mówię, o graniu z wahadłowymi, z których żaden wahadłowym nie jest, a później zdziwienie że są korytarze po bokach dla przeciwników.
Kocham te truizmy :D, więc dodam od siebie.
Nie da się grać w piłkę bez piłki!
A jak ktoś myśli inaczej to niech myśli.
Gdyby nie USA gospodarz, to MŚ bez nas i całego Januszostwa w kraju podczas potrafią być piękne.
W różnych obszarach życia społecznego jest obecnie widoczna tendencja do promowania Global South. Widać to także w konstrukcji tych eliminacji. Nie ma się więc co dziwić nadreprezentacji na tych MS piłkarskiej bylejakości.
Powinni zorganizować tak na chybcika w innym kraju MŚ B, dla powiedzmy 24 ekip, które na główne nie jadą :D
Faworytem Włochy imo :D
My w 16tce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)