Niby wszystko wskazuje, że sprawa jest domknięta, ale przypominam, że z Brlekiem było tak: "trener się zmienił, chłopak nie mieści mu się w składzie, a my mamy napięcia finansowe... może byście go wzięli z powrotem?"
Gts był zdesperowany i nie chciał Brleka z powrotem, tzn. wziął, ale na wypożyczenie. My zdesperowani finansowo nie jesteśmy i ewentualna rozmowa o powrocie wyglądałaby pewnie inaczej.
Ale kolejny morał: dopinać wszystkie szczegóły kontraktu!
-
-
Krzysztof Piątek żegnamy i powodzenia!
z tym Brlekiem z GTS-u, to też tak nie było, że z powodów finansowych nie chcieli płacić. Oni kupują kopaczy nawet za 10 mln euro. Farciarz pisze bzdury. Po prostu chcieli się wycofać z gracza. Na dzisiaj w czerwcu upływa im ostatnia rata za kupno tego gracza z azylu i temat płatności będzie zakończony. Warto wiedzy troszkę poszukać, a nie bić piany i straszyć jakimiś zaległościami.
Co jak co, ale ja tam wierzę, że prędzej Tabisz "przewiezie" tamtych, niż tamci naszych ;)
Ja może jestem trochę niedzisiejszy, ale mnie te mln euro nie fascynują, ponieważ jakoś nie przewiduję związku tych milionów z tzw. wartością dodaną w grze naszej ekstraklasowej drużyny... :(
[quote='Jarek44' pid='1319531' dateline='1528393735']
Ja może jestem trochę niedzisiejszy, ale mnie te mln euro nie fascynują, ponieważ jakoś nie przewiduję związku tych milionów z tzw. wartością dodaną w grze naszej ekstraklasowej drużyny... :(
[/quote]
A czym to w pierwszej kolejności kierują się młode talenty w swoich wyborach ? Nie przypadkiem najkrótszą drogą do grania za granicą za prawdziwe pieniądze ? Jeżeli mistrz Premierschip płaci Cracovii za wschodzącą gwiazdkę kwotę w okolicach rekordu transferowego w Polsce to jest to dla nich jasny komunikat.Jest w tej lidze inny klub,niż Lech i Legia ,który stawia na młodych i pozwala im odejść do najlepszych lig w Europie za naprawdę godziwy kontrakt.Piona i Jaro tylko potwierdzili swoimi transferami,że młodzież w Cracovii,mając trochę talentu i chęć do rozwoju, może liczyć na szybki deal i grę w całej Europie.
Te związki o których wspomniałeś,mają raczej fundamentalny wpływ na relację pomiędzy Dobrodziejem a naszym obecnym trenerem,
[quote='ian thorpe' pid='1319525' dateline='1528388437']
z tym Brlekiem z GTS-u, to też tak nie było, że z powodów finansowych nie chcieli płacić. Farciarz pisze bzdury. Po prostu chcieli się wycofać z gracza. Na dzisiaj w czerwcu upływa im ostatnia rata za kupno tego gracza z azylu i temat płatności będzie zakończony. Warto wiedzy troszkę poszukać, a nie bić piany i straszyć jakimiś zaległościami.
[/quote]
Nie wiem skąd czerpałeś takie informacje bo ja niemal za każdym razem kiedy zobaczyłem wywiad z kobietą prezes gts-u to dochodziły z niego ich jęki i lamenty, że Genoa nie wywiązuje się ze zobowiązań i nie płaci w terminie za Brleka. Zresztą do dziś ma opóźnienia i nie zapłaciła za niego. Ba! Nawet dziennikarze fanatycy gts-u raz z entuzjazmem przyjęli wiadomość, że Genoa sprzedała jednego ze swych graczy i może wreszcie ureguluje zaległości wobec gts-u właśnie za transfer Brleka.
Zresztą w dzisiejszym Przeglądzie Sportowym podkreślił to zaślepiony fan gts-u Michał Trela - oto cytat z jego tekstu:
[color=#3c3c3c][size=large][font=Kanit, sans-serif]"Transfer Piątka byłby w ostatnich miesiącach kolejnym na linii Kraków – Genua. [b]W sierpniu zeszłego roku Genoa kupiła z Wisły Kraków Chorwata Petara Brleka za półtora miliona euro. [u]Doświadczenia Białej Gwiazdy powinny być przestrogą dla działaczy Pasów, bowiem Wisła wciąż nie doczekała się całości kwoty za pomocnika[/u], którego Piątek może spotkać w drużynie." [/b][/font][/size][/color]
Jest to czwarte od końca zdanie w tym tekście:
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/cracovia/krzysztof-piatek-moze-przejsc-z-cracovii-do-fc-genoa/fby9v26
Wynika stąd, że to Ty Kolego Ian piszesz bzdury, [size=small]a nie ja! [/size]
[size=small][b]Genoa jest niesolidnym płatnikiem i robić z nimi interes jest poważnym ryzykiem![/b][/size]
Niech się one najpierw same przestrzegą i zaczną miastu płacić za stocznie w terminie.
- Edytowany
No właśnie chcieli zapłacić, ale to Genoa ich wyruchala i znowu nie maja.
I teraz widać jaka role w tym nagłaśnianiu rzekomych opóźnień Wlochow maja związani z gts dziennikarze
W każdym razie Tabisz od razu powinien żądać od Genui tych 4 milionów euro "na stół" albo domagać się gwarancji bankowych.
[quote='Bruno' pid='1319540' dateline='1528400374']
[/quote]
A czym to w pierwszej kolejności kierują się młode talenty w swoich wyborach ? Nie przypadkiem najkrótszą drogą do grania za granicą za prawdziwe pieniądze ? Jeżeli mistrz Premierschip płaci Cracovii za wschodzącą gwiazdkę kwotę w okolicach rekordu transferowego w Polsce to jest to dla nich jasny komunikat.Jest w tej lidze inny klub,niż Lech i Legia ,który stawia na młodych i pozwala im odejść do najlepszych lig w Europie za naprawdę godziwy kontrakt.Piona i Jaro tylko potwierdzili swoimi transferami,że młodzież w Cracovii,mając trochę talentu i chęć do rozwoju, może liczyć na szybki deal i grę w całej Europie.
Te związki o których wspomniałeś,mają raczej fundamentalny wpływ na relację pomiędzy Dobrodziejem a naszym obecnym trenerem,
[/quote]
Ok, tylko chciałbym, żeby ta młodzież odchodziła z Cracovii walczącej przynajmniej o pudło, a nie utrzymanie....
[quote='Jarek44' pid='1319556' dateline='1528407535']
[quote='Bruno' pid='1319540' dateline='1528400374']
[/quote]
[/quote]
Ok, tylko chciałbym, żeby ta młodzież odchodziła z Cracovii walczącej przynajmniej o pudło, a nie utrzymanie....
[/quote]
I to właśnie najsłabszy punkt mojej tezy. :D
Ale mamy w Naszym klubie fachowca od takiej roboty. Michał Probierz.
Powiedziałbym nawet,że w Cracovii zaczął poprawiać swoje rekordy .Do tej pory kupcy zostawiali w kasie po milion ,półtora.Transfer Piątka to już w naszych warunkach spora kasa na inwestycje.
Liczę,że trener nie pozwoli na obniżkę jakości w pierwszym składzie.
A jaki % z transferu ma ZL?
We Włoszech podobnie jak w PL istnieją procesy licencyjne i myślę, że Genoa nie może sobie pozwolić na duże opóźnienia w zapłatach.
Mam nadzieje że nie mają (poza wyszkoleniem). W końcu zapłaciliśmy im tyle za młodego chłopaka (którego nie chcieli) ile na naszym krajowym rynku się nie daje.
- Edytowany
Oby, ale coś mi chodziło po głowie, że była mowa o % od transferu. Oni nie tak do końca go nie chcieli. On do nas przychodził po 5 występach (ok. 150min) i z jedną bramką już strzeloną w tamtym sezonie. To my chcieliśmy go bardziej.
... a najbardziej to podobno chciał Piątek ;)
[quote='leszeczek' pid='1319573' dateline='1528442343']
[/quote]
O tym zadecyduje sąd ;)
[quote='sterby' pid='1319597' dateline='1528452201']
[quote='leszeczek' pid='1319573' dateline='1528442343']
[/quote]
O tym zadecyduje sąd ;)
[/quote]
Tekst roku :D
Krzysztof Piątek pomyślnie przeszedł testy medyczne w klubie [url=https://twitter.com/GenoaCFC][s]@[/s][b]GenoaCFC[/b][/url], który występuje we włoskiej [url=https://twitter.com/SerieA_TIM][s]@[/s][b]SerieA_TIM[/b]
[/url]
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1005031018615721984
OFICJALNIE: Krzysztof Piątek zamienia najstarszy klub sportowy w Polsce undefined na najstarszy klub piłkarski we Włoszech Piona dziękujemy za wszystko i życzymy powodzenia
[img]https://pbs.twimg.com/media/DfKlA-WW4AAIaZ9.jpg[/img]
Twitter mks
Dzięki za wiele bramek. Powodzenia we Włoszech.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)