Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.08.2016 o 22:20
      Ostatnia aktywność 6 godzin temu
      6054074 wyświetleń
    • Ivory THC KSC

961
      320
    • ponad tydzień temu o 22:42
      Post #1738658 10.08.2026 22:42
    Bo to jest robione celowo ,chcieli by to by kupili ,a takto powiedzą staraliśmy się kolejny raz ale nie wyszło .Zwykle robienie z Nas debili ..
    • KruszynaKSC oraz paulo lubią to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 22:44
      Post #1738659 10.08.2026 22:44
    • Edytowany
    Debili robia sami z siebie kupując za 200 tys jakiegoś Dominguez. Sobiech ucz że się człowieku na błędach innych a nie powielają. Dać 500 tys Pogoni i brać chłopa. Madejski na Bank zaliczy zjazd z którego ciężko mu będzie wyjść, jak zwykle. Jestem pogodzony z tym że gramy o utrzymanie, ale żeby sprowadzać jakiś gości z dziwnych lig a nie widzieć że bramkarz jest niezbędny do konkurencji, to trzeba być niestety ignorantem
    • RZ1975 lubi to.
    • Ivory THC KSC

961
      320
    • ponad tydzień temu o 22:57
      Post #1738660 10.08.2026 22:57
    A Ty nie rozumiesz tego że to jest wszystko robione tak żeby nie kupować tylko pokazywać że coś tam działamy ale nie wychodzi .Tak będzie z każdym transferem jesteśmy zainteresowani i na tym się kończy nic więcej nie będzie
    • KruszynaKSC, pasiasty68 oraz paulo lubią to.
    • RZ1975

4.1K
      7.6K
    • ponad tydzień temu o 23:00
      Post #1738661 10.08.2026 23:00
    • Edytowany
    Niestety, ja długi czas broniłem Sebastiana i trzymałem za niego kciuki, ale po "formie" z wiosny i z tym uporczywym nieuctwem gry nogami plus potencjalnym i wielce prawdopodobnym zjazdem formy za raz(dwa)(trzy) spotkania niestety oczekiwałem przyjścia tego Holewińskiego jak świeżego powietrza. I jak zwykle u nas ch... bombki strzelił
    • Jeden9Zero6 oraz Lakbeti lubią to.
    • Przemo

3.6K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 23:05
      Post #1738662 10.08.2026 23:05
    • Edytowany
    Nie mogę czytać tego pierdolenia co jest w internecie..na Holewinskiego nie mamy a tego Sowa byśmy chcieli.. nie ma co wierzyć tym bredniom bo to same farmazony..miejmy tylko nadzieję że te dziady skończone w klubie cos zrobią i pozyskamy kogos bo inaczej możemy się żegnać z ligą centralną..
    • paulo oraz Lakbeti lubią to.
    • Miszczu2007

10.5K
      4.6K
    • ponad tydzień temu o 23:09
      Post #1738664 10.08.2026 23:09
    Jeśli naprawdę poszło o procent od następnego transferu to są to jakieś jaja. Czemu Madejski miałby zaliczyć zjazd? Inna sprawa, że nie ma nikogo za niego, a Holewinski mógłby być lepszy. Najbardziej potrzebujemy napastnika, skrzydłowych i defensywnego pomocnika typu Janusz Gol. Knap kontuzja, Ammari zmęczony mundialem a taki grajek jak JG na tej pozycji robi ogromną różnicę.
    • Jeden9Zero6

1.3K
      2.8K
    • ponad tydzień temu o 23:16
      Post #1738665 10.08.2026 23:16
    • Edytowany
    Ruchy pozorowane, Transfery niedograne, Bramkarz niekupiony, Marchwiński przestrzelony, Jedenastka niewzmocniona, Ławka osłabiona. Al-Amari wymęczony. Burlet zalękniony. Dla Grzelaka gramy lepiej, Pod Colakiem coraz cieplej.
    • Lakbeti lubi to.
    • SzeryfzPC

164
      108
    • ponad tydzień temu o 01:26
      Post #1738676 11.08.2026 01:26
    A ja mam lekka bekę ogólnie z tego forum. Ogólnie rzecz biorąc kibicem Cracovii jestem fiu fiu będzie 22 lata. Pamiętam jak dziś jak ten klub wybrałem, przeglądałem telegazetę. Wszyscy w domu za Wisła i tak patrzę na Cracovię na strefie spadkowej i już wiedziałem że to mój klub. Ale do sedna bawi mnie to że jak już rok temu mówiłem że Minchev to kupa drewna to byłem ciśnięty i wytykaliscie mi jakieś statystyki że dobry w destrukcji( WTF napastnik dobry w destrukcji) Napastnik jak sama nazwa mówi ma atakować i strzelać bramki, bo od odbierania piłki jest stoper pomocnik i inny Traore. Wytykalem odrazu że ollafssoon kupa złomu. I też byłem jechany, że taki i owaki że walczy. XDD Walczy no za taką łaskotek też bym walczył. Śmigło też jechałem od początku że rusza się jak wóz towarowy a nie Striker. Może przesuniecie na obrone by było lepsze dla Niego... Co do napastnika do dizdisj żałuję że nie podpisaliśmy tego napastnika z mls co strzela teraz często. Współczuję jak ktoś czytal te wypociny do tego momentu bo kompletnie nic nie wnoszą😅 nie ma puenty. Ktoś wyżej pisał że zarobislimy z transferow out 6 mln euro. A ja przypomne że już Filipiak mówił że co roku tylko dokłada do interesu więc pewnie te 6 mln zapewniły punkt zero jeśli chodzi o bilans gotówkowy.
    • KruszynaKSC lubi to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 06:10
      Post #1738679 11.08.2026 06:10
    Seba ma 29 lat, wątpię żeby nauczył się wykopów, nie wiem chyba jest jakaś bariera fizyczna. Na ławce nie ma nikogo, jak Chrapusta gra w rezerwach. Poza tym Chrapusta grał na poziomie juniorów i to nie zawsze i bez sukcesów większych. Holewinski grał 1,5 roku w Polonii, był jednym z lepszych bramkarzy. Nie wiem nad czym się ten pion sportowy zastanawia. Nas jakimś procentem? Przecież taki bramkarz 20 letni powinien u nas pograć z 4 lata. Na trubalskiego nie liczę bo on się pewnie zajmuje negocjacja ceny elektrolitów, ale Sobiech chłopie ogarnij się
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 14:34
      Post #1738778 11.08.2026 14:34
    Wybór Lechi, która nie płaci? Bo i nas jest jakiś dyskusja o odostępnym. No comments. Naprawdę zmarnowany transfer. Panie Sobiech, dramat!!! Solidny bramkarz do wzięcia a my szukamy po jakiś rumuńskich klubach i jeszcze latamy do Włoch po Marchewka, z którym saga trwała z miesiąc ponad. Szkoda mi Filipa, ale puścić do Lechii takiego solidnego polskiego bramkarza. To Lechię stać na to żeby zapłacić Pogoni? Czy może znowu będzie to samo co wcześniej, umowy i brak zapłaty? Axel Holewiński (Polonia Bytom)FOT. GRZEGORZ RADTKE / 400mm.pl Finalnie kończy się długa saga związana z przyszłością klubową Axela Holewińskiego. Utalentowany golkiper Pogoni Szczecin opuszcza ekipę Dumy Pomorza i zasili szeregi pierwszoligowca. Axel Holewiński wraca do pierwszej ligi Przygoda Axela Holewińskiego z Pogonią Szczecin dobiega końca. Transfer definitywny zawodnika do pierwszoligowej Lechii Gdańsk jest bliski realizacji, a kluby osiągnęły już w tej sprawie pełne porozumienie – informuje serwis PogońSportNet. W najbliższych dniach piłkarz przejdzie testy medyczne, po których nastąpi dopełnienie formalności oraz podpisanie dokumentów pomiędzy stronami.
    • RZ1975

4.1K
      7.6K
    • ponad tydzień temu o 14:39
      Post #1738779 11.08.2026 14:39
    • Edytowany
    Jak tak to się skończy, to będzie kompromitacja Sobiecha, Trubalskiego i całej reszty. Dokładnie tak jak pisze @Lakbeti#42816, za uczciwe pieniądze mielibyśmy dobrego bramkarza, Polaka, a znów jest, jak to zwykle ostatnio. I ten transfer do betonów to jakieś jaja (co z zakazem transferowym nałożonym na nich? Już nie obowiązuje?)
    • Lakbeti, paulo, Jeden9Zero6 oraz hank lubią to.
    • Malak

194
      380
    • ponad tydzień temu o 14:42
      Post #1738780 11.08.2026 14:42
    @Lakbeti#42816 weź pod uwagę, że środki są mega ograniczone. Sobiech jest tu ostatni do oskarżenia. Za Wójcika pieniądze dopiero wpłyną, podobnie jak raty z kilku wcześniejszych transferów. W każdym razie, mając mega ograniczone środki, to ten bramkarz, NIESTETY, ale jest gdzieś na dalszym miejscu na liście priorytetów. Wyobraź sobie reakcję kibiców, gdybyśmy sprowadzili teraz bramkarza ("na c**j nam bramkarz, jak mamy dwa czyste konta w trzech meczach, tu napastnika trzeba!"), a potem brakłoby np. na drugiego napastnika lub skrzydłowego. I to nie tak, że bronię dziadostwa, bo tak nie jest, też mnie denerwują te związane ręce na rynku transferowym, tylko po prostu Sobiech jest najmniej temu winny.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 14:47
      Post #1738783 11.08.2026 14:47
    • Edytowany
    Kolego, zgoda że bramkarz to nie priorytet priorytetów, ale chyba można jakiś umowę przedwstępna zawrzeć ? Przyjaciel Murat I Alex chyba sobie bardziej ufaja niż temu oszustowi urferowi? To po ch szukają jakiegoś defensywnego pomocnika.... ? Tego nie rozumiem. Za porządnego napastnika trzeba dać 1 mln. Więc Holewinski to nie koszt, co więcej z tego co waliły pismaki poszło nie o kasę s zapis w umowie.
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 14:49
      Post #1738784 11.08.2026 14:49
    [quote]#post1738779 ... Już nie obowiązuje...[/quote] Ufer coś tam.spłacił i zakazu nie ma...
    • quresma77PASY

1.4K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 14:50
      Post #1738785 11.08.2026 14:50
    Bardziej niż kasa nawet myślę że Holewiński idzie do Gdańska GRAĆ co jest pewne. U nas pewnie do "walczenia o miejsce w składzie". Młody jest, jeśli klub ma nie upaść i się nie zwinąć to będzie musiał mu te pieniążki z opóźnieniem bo opóźnieniem ale zapłacić. A na zarabianie kasy to ma ogólnie jeszcze czas, jako bramkarz.
    • Miszczu2007 lubi to.
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 14:51
      Post #1738787 11.08.2026 14:51
    Pilkarz ma agenta. To że turki się dogadały to jedno. Agent to drugie. Może nam dali warynki zaporowe, bo mimo wszystko nie chciał iść do Cracovii a dla betonów inne...
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 14:54
      Post #1738790 11.08.2026 14:54
    • Edytowany
    @quresma77PASY#8513 jasne, ale u nas też miał szansę być jedynką. Jestem przekonany patrząc na jego grę i to że jest rozwojowy że wysadziłby Madeja z bramki. Taki interes, że teraz kosztuje 500 tys albo może nawet 350 , a za rok będzie kosztował milion. Btw Cracovia zapłaciła za Vincenta Burleta kwotę szacowaną na 500 tysięcy euro. Takie ruchy są robione, a solidny Polski bramkarz to problem. Zwłaszcza że nasza jedynka ma swoje braki, dwójka jest ślepa, s trójka nie zagrał ani jednego meczu ponad 3 ligę.
    • RZ1975 lubi to.
    • quresma77PASY

1.4K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 15:01
      Post #1738792 11.08.2026 15:01
    Chłopak od kilku miesięcy trenował z juniorami i oglądał mecze sprzed telewizora. Z tą grą to tak powolutku. Co tego nie wiemy jakie zapewnienia padły ze strony klubów oraz jaki pomysł na ścieżkę ma zawodnik ze swoim otoczeniem. Pewne jest że w Gdańsku idzie na bycie pewną jedynką gdzie dostanie odpowiedni kredyt zaufania nawet jeśli zrobi głupie błędy a pewnie zrobi bo jest młody. U nas być może byłby już kwestionowany. Jeśli taki przedstawił mu się horyzont, to też bym poszedł do Gdańska.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 15:06
      Post #1738793 11.08.2026 15:06
    • Edytowany
    @quresma77PASY#8513 może tak być, ale był na okresie przygotowawczym więc jest gotowy do gry. Patrzyłem na niego na rozgrzewce przed meczem z nami, tam można już było zauważyć jaki ma dryg do tego. Gorszy od ślepego Henryka nie będzie, któremu zresztą klub płacy pewnie niezły kontrakt, a Chrapusta będzie grał w rezerwach. Cóż, dzięki za dyskusję ale chyba musimy ten wątek przenieść do historii 🫪
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 15:11
      Post #1738795 11.08.2026 15:11
    @Lakbeti#42816 Kurwa, wystarczy Doktoratu lub profesury z olania klubu przez Holewińskiego nie będziemy tu robić. Ileż można ciągle to samo... Wyjebane mają na Cracovie. Tyle.
    • Jake Blues oraz gusto lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie