Koszernego kotleta
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1734498 https://x.com/KSCracoviaSA/status/2078180227461566493?s=20[/quote]
To jest ten Marchwiński tak ogłaszany czy nie?...
Nowe puzzle.
To są Scrablle ;)
Marchwiński oficjalnie
[quote]#post1734612 @ziper#6791 proponuje nie kupować karnetu skoro wszystkie mecze przegramy, ch... z tym wszystkim, lepiej kotleta zjeść w niedzielę przy piwku a nie się denerwować.... Od razu zgłośmy się do pierwszej ligi....[/quote]
... nie zapominaj o CZOSNKU!!! ❤️🔥🎭👽🎃
Już oficjalnie - Filip Marchwiński piłkarzem Cracovii .
Za www.cracovia.pl
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1784396072-070.jpg[/img]
Sobiech mówił o 1-2 zawodnikach przed startem ligi, ciekawe czy Marciniak + Marchwiński to wszystko, czy jeszcze ktoś wpadnie przed Lechem.
- Edytowany
No i są transfery, ale nadal brakuje mi bramkarza i typowego napastnika.
Ravas blokuje środki w pozycji "wynagrodzenia bramkarzy".
Dopóki mamy go na stanie, nie będzie nowego bramkarza (chyba, że jacyś juniorzy)
Tak to widzę.
[quote]#post1734631 Ravas blokuje środki w pozycji "wynagrodzenia bramkarzy".
Dopóki mamy go na stanie, nie będzie nowego bramkarza (chyba, że jacyś juniorzy)
Tak to widzę.[/quote]
Już nawet taki Batum znalazł sobie klub na wypożyczenie po zsyłce do rezerw. Ravas widać ma totalnie wyjebane na klub i chyba na swoją karierę też, przy takiej postawie to po kontrakcie u nas majac 32 lata zakończy karierę
Btw. Mamy Najpiękniejsze Koszulki Ever!!!!
[quote]#post1734632 [quote]#post1734631 Ravas blokuje środki w pozycji "wynagrodzenia bramkarzy".
Tak to widzę.[/quote]
Już nawet taki Batum znalazł sobie klub na wypożyczenie po zsyłce do rezerw. Ravas widać ma totalnie wyjebane na klub i chyba na swoją karierę też, przy takiej postawie to po kontrakcie u nas majac 32 lata zakończy karierę[/quote]
Ja bym tego pajaca jakoś zmusił to wypierdolenia albo DroDzowi kazał płacić .. siedzi menda na kontrakcie a huja gra..
Niestety pewnie niewiele można zrobić, ewentualnie rozwiązać umowę ale pewnie muszą mu wypłacić cały kontrakt z góry.
Kurde, nawet szkoda było żeby na obóz jechał...
Nurtuje mnie pytanie :
Co z Brodicem....??
@gbialas#2953 pamiętam i mam to we krwi ... ;)
Czekamy na napastnika bo ilość napastników u nas zero.
Kto będzie strzelał bramki w drużynie, która w ostatniej rundzie wygrała tylko 2 mecze i cudem się utrzymała.
Czy wiesz, kto u nas ma nr 9 na koszulce?
Nie zaklinajmy rzeczywistości, Cracovia nie ma napastnika
Ja pierdole jajo wam w dupie ugotować i tak będzie źle. Poczekaj kibic Cracovii przyzwyczajony do sukcesów
W polu gra 10 zawodników i każdy z nich może bramkę strzelić .
Właśnie wie ktoś kto u nas będzie grał na 9 :) ?
Jak Marchwiński będzie w formie może być klasyczną 9tką.
Może być nawet 15-stką byleby dobrze grał bramki strzelał
Za Zielińskiego graliśmy bez 9 i zrobiliśmy puchary. Jeśli ma ktoś przyjść to niech to będzie ktoś porządny.
Ja bym nie skreślal Zahiroleslana, coś tam pozytywnego jednak pokazał
@morata#15537 ale jak to? Nie narzekamy? Przed sezonem? Tak się nie da.....
Byłem mocno sceptyczny i nadal jestem sceptyczny tylko mniej.
Okienko mi się średnio podoba, ale coś się dzieje jednak.
Słucham trenera, słucham Sobiecha i jakoś(może się mylę) ale wzbudzają moje zaufanie i kurczę jakoś tak chciałbym abyśmy byli rewelacja sezonu.
Były różne letnie okienka i nadzieje. Rok temu była euforia, a okazało się że LE to trener nowocześnie wyglądający, ale preferujący archaiczny sposób grania.
Grzelak ma bardziej nowoczesne podejście wg mnie i przede wszystkim chce grać jak na na najlepszy krakowski zespół przystało czyli do przodu.
Na grę rok temu średnio dało się parzec
Co wcale nie bylo dziwne, bo opinia o Elsnerze była jasna, gra defensywną pilke.
Ogólnie LE poległ. Były okoliczności usprawiedliwające pewne rzeczy i wyniki, ale trener też jest od tego żeby dzwignąć zespół jak jest kryzys.
Brawo za grę defensywną, ale na to co gramy do przodu nie dało się patrzeć. A umówmy się, mamy zawodników do takiej gry. Hasic, Klich czy Krameri nawet potrafią grać w piłke
Potrzeba dwóch napastników. Na już.
Pozbyć się ślepego heńka , śmiglewskiego.
Już lepiej grać młodym co wszedł wczoraj na końcówkę niż trzymać steviego wondera w kadrze
O tym samym myślę.
- Edytowany
@morata#15537 chyba był to wyraźny sygnał ze strony Grzelaka, że Heniu nie ma co liczyć na grę. Tylko co z tego jak Henio ma na to wyrąbane
Za taką kasę jaką on ma to tez miałbys wyrąbane, a ambicje sportowe w jego przypadku najwyraźniej już nie działają.
Może Henia przygarnie gdzieś wujek Mateusz jak znajdzie pracę
No to występując jak zwykle ex cathedra ;-) oczywiście w kwestii transferów - niedowiarków odsyłam do moich przedsezonowych postów. W szczególności odnośnie Oskara przed początkiem sezonu poprzedniego. Bo co do naszej ogólnej sytyacji w poprzednim sezonie "lekko się pomyliłem" :-). Ad rem. Z początku lekko humorystycznie (chociaż nie do końca).
Pierwsze wzmocnienie - odejście Batouma i Domingeza - duży plus. Jest nadzieja, że Henia też się uda w podobny sposób "wytransferować".
A teraz poważnie :
- Burlet wg. mnie duży potencjał zarówno do gry na już jak i sprzedażowo - duży plus
- Alek Marciniak - niespodziewany transfer ale wg. mnie podobnie jw.
- Marchwiński - mam nadzieję
- Bogacz jw., życzę sobie i im jak najlepiej.
A teraz wzmocnienia nieoczywiste.
Dla mnie takowym jest Karol Knap, który po zawirowaniach różnych wrócił do nas i wygląda bardzo dobrze. No i na koniec "przepowiadam" i mam nadzieję, że tak jak przy Oskarze się nie pomylę. Wiktor Dej wygląda dobrze ijest to ciekawy zawodnik ale z całą sympatią nie jest to (póki co) game changer. Natomiast Jakub Chrapusta, tak. Według mnie jest to chłopak, z którego będziemy mieć duży pożytek. Gdyby to ode mnie zależało to postawiłbym na niego jako nr 1. Wiem, doważne stwierdzenie i drugie wiem, ja nie decyduję ale wróżę mu dużą karierę.
- Edytowany
[quote]#post1734982
Natomiast Jakub Chrapusta, tak. Według mnie jest to chłopak, z którego będziemy mieć duży pożytek. Gdyby to ode mnie zależało to postawiłbym na niego jako nr 1. Wiem, doważne stwierdzenie i drugie wiem, ja nie decyduję ale wróżę mu dużą karierę.[/quote]
Jak już straciliśmy nadzieję na przyjście bramkarza z zewnątrz, to ważne, żeby bez względu na wiek bronił najlepszy
Nie stać nas na to, żeby powiedzieć - niech broni młody, ma talent, co prawda na razie jeszcze słabszy od Madejskiego, ale się rozwija, nabierze pewności w miarę sezonu, to go przegoni.
Pamiętacie nieszczęsne derby, kiedy ogrodnik odstawił Sandomierskiego? Nie wiem, czy gdyby Wilk wtedy został na ławce, to zrobiłby większą karierę, ale pomóc mu to na pewno nie pomogło.
Albo Urbański (to akurat nie bramkarz 😁) , którego Majewski wystawiał zamiast Skrzyńskiego?
Ponieważ obecnie mamy (chyba) bardziej zrównoważonego trenera, niż tych dwóch psychopatów, mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie
[i]Nie stać nas na to, żeby powiedzieć - niech broni młody, ma talent, co prawda na razie jeszcze słabszy od Madejskiego, ale się rozwija, nabierze pewności w miarę sezonu, to go przegoni.[/i]
Co do Wilka i sytuacji, o której wspominasz to.......trudno powiedzieć. Pamiętam ten mecz i oczywiście fakt, że Wilk się "zagrzał". Czy to mu zaszkodziło w dalszej karierze ? Nie sądzę, widocznie to był jego szczyt. Co zaś do stawiania na młodych to być może masz rację ale patrząc przez pryzmat np. Jagielloni (Abramowicz) czy też Rakowa (Trelowski) to takie ruchy nie zawsze są złe.
@pawcross#356 ale ja nie twierdzę, że Madejski musi grać. Wręcz przeciwnie, niezmiernie ucieszę się, jeżeli Chrapusta okaże się takim kozakiem jak Abramowicz, Trelowski czy wcześniej w Jagiellonii Sandomierski.Ale niech wywalczy to na treningach, a nie w gabinetach, tylko o to mi chodzi.
A co do samego występu - niech się wypowiedzą ci, którzy mieli do czynienia z bronieniem, ale wydaje mi się, że gdyby zamiast tej spektakularnej interwencji padła bramka, to mielibyśmy pretensje, że nie wyszedł do tego dośrodkowania...
A Tabisz dlaczego nie grał ?
Czyżby też się nie nadaje czy jakiś uraz?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (31 użytkowników)
Goście (31)