Pół składu odejdzie i jestem ciekaw co pokaże Sobiech bo będzie miał okazję się wykazać
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Ja mam pewne oczekiwania w kontekście Sobiecha. Wiadomo przejął trudne stanowisko, a zwłaszcza jeśli mówimy o warunkach jakie panują w polskiej piłce.
Doświadczenia na tym stanowisku oczywiście nie posiada, ale też umówmy się nie jesteśmy na tyle atrakcyjnym miejscem pracy żeby sprawdzić kogoś z dużym bagażem i jakością, więc będziemy się opierać na świezaku.
Sobiech ma jednak doświadczenie jako były piłkarz z karierą zagraniczną w której aż siedem lat spędził w Niemczech, co powinno dawać jakiś możliwości, na pewno musi posiadać znajomości i kontakty po takim czasie w Bundeslidze, język niemiecki ma opanowany, a ciekawych piłkarzy w niższych ligach tam nie brakuje.
Pytanie jakie dostanie możliwości od klubu, bo to ma duże, wręcz kluczowe znaczenie.
Poza transferami do klubu, trzeba też dobrze sprzedawać i wypychać zawodników mało wartościowych. W pojedynkę Sobiech oczywiście działał nie będzie, to musi być współpraca całościowa klubu.
Już to widzę jak Płatek wymienia pół składu na lepszy😀 😀 😀 Żebyśmy jeszcze nie zatęsknili za piłkarzami pokroju Sans, którego dzisiaj chcemy się lekką ręką pozbyć...
Platek to niech odda klub w inne rece parch zaje...
[quote]#post1726009 Ja mam pewne oczekiwania w kontekście Sobiecha. Wiadomo przejął trudne stanowisko, a zwłaszcza jeśli mówimy o warunkach jakie panują w polskiej piłce.
Doświadczenia na tym stanowisku oczywiście nie posiada, ale też umówmy się nie jesteśmy na tyle atrakcyjnym miejscem pracy żeby sprawdzić kogoś z dużym bagażem i jakością, więc będziemy się opierać na świezaku.
Pytanie jakie dostanie możliwości od klubu, bo to ma duże, wręcz kluczowe znaczenie.
Poza transferami do klubu, trzeba też dobrze sprzedawać i wypychać zawodników mało wartościowych. W pojedynkę Sobiech oczywiście działał nie będzie, to musi być współpraca całościowa klubu.[/quote]
Ja myślę, że MRKT Insights i Timoty Keech będą jednak szczebelek ponad Sobiechem w tej letniej Cracovii od nowa vol.2...
[quote]#post1726009 ... Sobiech ma jednak doświadczenie jako były piłkarz z karierą zagraniczną w której aż siedem lat spędził w Niemczech, co powinno dawać jakiś możliwości, na pewno musi posiadać znajomości i kontakty po takim czasie w Bundeslidze, język niemiecki ma opanowany, a ciekawych piłkarzy w niższych ligach tam nie brakuje...[/quote]
Goretzka bez kontraktu... niech zalatwia... ma znajomosci ..kontakty... zna jezyk...😆 😆 😆 😉 😉 😉
[quote]#post1726125 [quote]#post1726009 ... Sobiech ma jednak doświadczenie jako były piłkarz z karierą zagraniczną w której aż siedem lat spędził w Niemczech, co powinno dawać jakiś możliwości, na pewno musi posiadać znajomości i kontakty po takim czasie w Bundeslidze, język niemiecki ma opanowany, a ciekawych piłkarzy w niższych ligach tam nie brakuje...[/quote]
Goretzka bez kontraktu... niech zalatwia... ma znajomosci ..kontakty... zna jezyk...😆 😆 😆 😉 😉 😉[/quote]
A to cos mniej niż miał Gambal? Mi,w Gambal znał chorwacki zamiast niemieckiego.
[quote]#post1726009 Ja mam pewne oczekiwania w kontekście Sobiecha. Wiadomo przejął trudne stanowisko, a zwłaszcza jeśli mówimy o warunkach jakie panują w polskiej piłce.
Sobiech ma jednak doświadczenie jako były piłkarz z karierą zagraniczną w której aż siedem lat spędził w Niemczech, co powinno dawać jakiś możliwości, na pewno musi posiadać znajomości i kontakty po takim czasie w Bundeslidze, język niemiecki ma opanowany, a ciekawych piłkarzy w niższych ligach tam nie brakuje.
Poza transferami do klubu, trzeba też dobrze sprzedawać i wypychać zawodników mało wartościowych. W pojedynkę Sobiech oczywiście działał nie będzie, to musi być współpraca całościowa klubu.[/quote]
Ja to widzę tak, że Sobiech działać będzie operacyjnie z Filipem i będzie twarzą projektu. Transfery będą z komputera doradcy Płatka. Nie twierdzę że Sobiech czegoś ekstra nie wniesie, ale raczej będzie realizował linie obrana przez platek footbal group
- Edytowany
[quote]#post1725901 ... BR:........( Madejski )OB: Kakabadze, Perković, Henrikson, Wójcik( [s]Traore,[/s] Piła )Pom: Al Ammari, [s]Hasić.[/s].....( Klich, Praszelik, Kameri)Nap: ......( Bogacz )
Out: Sutalo, Glik, Sans+ Ravas nie wiem jak ale może jakaś Puszcza czy Hutnik wezmą😅+ Charpentier ?? ( jakiś sensowny kontrakt jestem na tak )Minchew???
[s]Batoum???Zahir?[/s]??...[/quote]
Knap nie jest zapchajdziurą i ma kontrakt.
Batouma i Zahira na wypożyczenie, a najlepiej wymianę z dopłatą za jakiegoś przyzwoitego napastnika z spadkowicza lub 1-ligowca. Przypominam - są tam ciekawi ludzie, pierwszy przykład z brzegu, Adamski, a przecież znalazłoby się jeszcze 2-3 podobnych.
Na Hasicia jak będzie kupiec, sprzedać. Do obrony może być zaraz do wzięcia Rodin, najchętniej za Traore... ale obawiam się, że odejdzie Wójcik. Choć końcówkę rundy ma średnią - maiła być kadra, ale to się oddala.
Zjawińskiego! Czubak tez mial nie byc pilkarzem mimo ze strzelal w 1 lidze jak na zawolanie. A to nie jest jednorazowy wyskok, bo drugi sezon z rzedu laduje bramki
Nie stać nas
[quote]#post1726237 Zjawińskiego! Czubak tez mial nie byc pilkarzem mimo ze strzelal w 1 lidze jak na zawolanie. A to nie jest jednorazowy wyskok, bo drugi sezon z rzedu laduje bramki[/quote]
Jeden Zjawiński już u nas był😑
I też w 1. Lidze strzelał jak na zawołanie 😉
Jakubczyk z Arki. Oglądam go w Gdyni, szybki jest i napędza akcje.
Na Jakubczyka nie ma szans.
Zjawinski nie moja bajka ale przy utrzymaniu mamy szanse go ściągnąć bo nie ma 19 tylko 24 lata i dostałby lepszą pensję i miejsce w 11.
Łukasz Zjawiński powinien być potraktowany priorytetowo, być celem numer jeden, jeszcze nie raz będę o tym pisać.
Nie możemy tego przegapić, to jest gotowy pomysł na napastnika, zamiast szukać jakichś wynalazków po europie.
Kurczę ja mam mieszane uczucia co do niego. Ani nie jakiś techniczny, ani nie jakiś fizyczny, ani nie szybki. Kurczę to już nie te czasy że wystarczyło umieć strzelać. Dzisiaj napastnik musi dużo więcej
Gość jest bardzo groźny w polu karnym, ma instynkt strzelecki, jest pracowity, potrafi grać z obrońcą na plecach. W dwa sezony strzelił 42 bramki.
Mnie to wystarczy żeby uznać gościa za wartościowego i godnego zaufania. Jak nie to kto jest alternatywą? jakiś Zjawinić z Kosowa czy inny Zjawonescu z drugiej ligi rumuńskiej? nie dziękuję.
Jedyne kogo możemy zakontraktować to jakiegoś randoma z dupy, który jak Bóg da odpali albo gościa z kontuzjami.
Chyba nie myślicie że wyciągniemy młodego Polaka, na którego parol zagięło pół ligi?
A dlaczego nie. Zjawiński to już nie młodzian, sam chce odejść, a wymagania finansowe nie powinny być zbyt wygórowane. Jakby ogarnąć sprawę szybko, zanim do głosu ewentualnie dojdą więksi, to szansę oceniam wysoko.
Na ale to trzeba działać, a nie grzebać w dupie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (13 użytkowników)
farciarz2, Goście (12)