[quote]#post1707891 Ja bym brał Roche z Rakowa i siemano. Nawet bym się nie zastanawiał 15 sekund, tylko jedyny mankament że nie za bardzo pasuje do naszej gry wysokim pressem[/quote]
Człowieku, zawodnik może grać tylko w dwóch klubach w jednym sezonie, w trzecim już nie może!
Elementarnej wiedzy piłkarskiej brakuje.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Przepraszam fakt, już pisał ktoś wyżej o tym. Zajarałem się transferem tego Hiszpana i mi odcięło racjonalne myślenie, już się odmulam 😉 no dobra a taki Zjawiński ?
- Edytowany
Już mieliśmy jednego Zjawińskiego, króla pierwszej ligi
Miałem pisać to samo że jednego króla strzelców z pierwszej ligi o takim nazwisku mieliśmy. :D
[quote]#post1707835 Ten Arkadiusz Biegan to jakiś dzieciak. :D[/quote]
ale z tego co obserwuję to jest dobrze poinformowany bo wszystko się zgadza.
takie mi skojarzenie przychodzi do głowy, mylę sie czy będziemy jak farma ? podchować i sprzedać.
- Edytowany
Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie (dla tych co zapomnieli, polska piłka to dalej plakton w świecie piłki jeśli chodzi o siły, finanse, wpływy etc.).
Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.
- Edytowany
[quote]#post1707902 Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie. Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.[/quote]
Zgadzam się, jedynie trochę żal, że nie puściliśmy go za 5 baniek w sierpniu
- Edytowany
[quote]#post1707903 [quote]#post1707902 Będziemy jak każdy polski klub w tym peletonie. Przy pewnych parametrach finansowych głupotą jest odrzucanie pewnych ofert.
Zarówno finansowo jak i pod kątem budowania swojej pozycji na rynku transferowym.[/quote]
Zgadzam się, jedynie trochę żal, że nie puściliśmy go za 5 baniek w sierpniu[/quote]
Albo za 1,5 (lub wcale) jakby kopnął się 3 razy w czoło na wiosnę, lub kontynuował swój performance z końca rundy.
Pytania na które nie ma odpowiedzi. Tylko gdybanie. W Rakoczym też gdybaliśmy bo śmialiśmy się z ofert na poziomie +3/4mln swojego czasu za taki talent a finalnie poszedł za przysłowiową "siatkę piłek", a sam chłopak w oczach wielu od miana talentu bóg wie jakiego, ba, naszego kapitana w pewnym momencie przerodził się w obiekt skupiający na sobie pośmiewisko i irytacje ludzi. To jest temat prosty jak w inwestowaniu, górki są po to aby na nich sprzedawać.
[quote]#post1707878 ... śmieszne jest jak niektórzy pisza ze to świetny interes bo sprzedano zawodnika kilkukrotnie drożej niż kupiono.....[/quote]
To jest obiektywnie prawda, a nie "śmieszne"
Ale rozumiem o co Ci chodzi. Że ważny jest interes Cracovii, a nie Platka. Tylko musisz zrozumieć realia. Właściciel zawsze będzie dążył do poprawy bilansu finansowego. Czasy Cupiałów, Wojciechowskich i innych Filipiaków już się skończyły. Może jeszcze goście z Pogoni czy Widzewa myślą, żeby sobie podbudować ego, ale i oni prędzej czy później pierdolną tym interesem jak będą musieli zbyt dużo dopłacać. Więc i w naszym interesie jest to, żeby klub zarabiał na takich transakcjach.
- Edytowany
Patrząc emocjonalnie - dramat
Patrząc przez PR i ekonomię - zwrot inwestycji w 7 miesięcy ponad 800% - nieźle
Patrząc marketingowo przez pryzmat pozyskiwania piłkarzy - rewelacja - jesteśmy świetną trampoliną, nie blokujemy rozwoju jeśli możemy na tym zarobić....
tylko jakiś napastnik by się kurcze przydał....
Ważne, czy gość ma teściową albo kandydatkę i co u niej? To jego pierwszy wyjazd z kraju.
Tak mi się jakoś skojarzyło...
- Edytowany
To był ten gagatek:
https://es.wikipedia.org/wiki/Elady
On miał wtedy 28 lat, więc raczej "starych drzew się nie przesadza"
Dobra... tak na szybko podsumowywujac...
Odchodzi nasz najlepszy strzelec.. Nasz jedyny napastnik do gry... pwoiedzmy 3 banki z bonusami bo tak pisza...
W zastpestwie bedzie kombinowane z Minchevem czy z tym Zacsotam costam ktory sie kopie po czole i za bardzo prosto biegac nie potrafi..
Do tego pojawia sie ogloszenie na napastnika wystawione przez nasz klub... czyli zgubili ten magiczny notes z nazwiskami w ktorych byla kolejka zawodnikow do zakontraktowania czy poprostu wszyscy odmowili???
Radosc z 3mln ojro ktora sie tu pojawia i zrozumienie sprzedazy JEDYNEGO napastnika obecnie WAS tutaj piszacych jest kolejnym przykladem przyzwolenia na dziadostwo i na godzenie sie z tym dziadostwem... no nie widze innego sensownego zrozumienia tego ze godzicie sie a nawet niektorzy bronia sprzedazy JEDYNEGO napastnika....
Mecz ligowy za...niecaly tydzien.. jednostek treningowych zostalo moze z 4 moze z 5... tabela plaska jak nigdy... dwa mecze pod rzad na wyjezdzie... no kurwa nikt mi nie wmowi ze nie ma nad czym panikowac czy siac defetyzmu... no nie nie nie...
Czara goryczy przelewa ten jebany anons na zatrudnienie napastnika na portalu... no zenujace w chuj... nie ze jest ogloszenie.. bo tak teraz robi xxxxx klubow... ale czas i pora ktora pokazuje ze nie bylo i nie ma jakiejkolwiek alternatywy na zastepstwo dla Filipa...
Pokazuje to ze przespano okres miedzy rundami...
Nie chce mi sie czytac nawet tlumaczen ze... awansowalismy majac w ataku defensywnego Boljevicia... nie uwierze patrzac po sparingach ze po przyjsciu Domingueza i tego mlodego hiszpana zaczna grac kombinacyjna pilke z duza wymiennoscia pozycji jak za Jaculi I .... no nie nie wierze w to...
Pisalem ze okienko pokaze w ktora strone klub pojdzie... i na chwile obecna.. na piec dni przed pierwszym meczem utwierdza mnie ze niestety ale w ta chujowa pozbywajac sie TOPowego zawodnika ze skladu nie majac przygotowanego zastepstwa tylko dajac ogloszenie w powiedzmy przededniu sprzedazy zawodnika...
heh zapomniałem jak tu śmiesznie :P
- Edytowany
Kruszyno, a ile ten "jedyny napastnik" nastrzelał goli w ostatnich 5-ciu 10-ciu meczach?
Już kiedyś graliśmy bez klasycznego napastnika z trójką ofensywnych graczy, którzy rozwalali obronę przeciwnika. Może to idzie wtym kierunku?
Ja właśnie nie narzekać i patrzeć w przyszłość z optymizmem.
A propos transferroomu i notesu Gambala.
Co innego skautować napastnika i mieć czas na jego zakontraktowanie. Może nie szukali profilu Filipa więc nie mają rozpoczętych rozmów z realnymi zastępcami. Był Drożdż to może gadali, że zostanie do końca sezonu i teraz już ot tak nie zaczniesz szukania i wybrzydzania.
Plus Transferroomu jest taki, że możesz za małą kwotę kogoś wypożyczyć by pilnie sprowadzić zawodnika.
Tego kogo chciałbyś to musisz sobie wypracować.
Tutaj fakt że był średniakiem , ja też nie rozpaczam że odejdzie za taka kase bo z niewolnika nie ma pracownika , natomiast się zgadzam z Kruszyną że to jedyny napastnik i jak wiedzieli o zainteresowaniu nim to powinni już mieć na jego miejsce 3 kolejnych na liście , Jeżeli ja miałbym przy obecnym składzie decydować kto ma grać to wystawiłbym Minczeva , Jeruzalem po swoich występach wygląda bardziej na Balaja 2.0 niż realne wzmicnienie
- Edytowany
moze wrzucmy to ogloszenie lokalnie na grupach fejsbukowych i innych, przecież napewno jest jakiś napastnik co szuka pracy,
...
oj brutalne mamy zderzenie z rzeczywistością
tez uważam że odpuszczamy ambitne cele, oby to nie spowodowało kolejnych decyzji, jak mamy grać bez napastników, to moze spróbujmy też bez pomocników , takie combo
ręce opadają, dejcie bana dobrzy ludzie
- Edytowany
Realnie biorąc pod uwagę że scouting liczy u nas Gambal + 2 scoutów to myślę że nazwisk mają nawet po kilka na każdą pozycję pod model gry.
A ten transferoom to też może być zasłona i rozgrywanie czegoś lub test czy ktoś [b]z top 5 gdzie okienka są do poniedziałku[/b] nie chcą czegoś wypchnąć na koniec. Więc to że kluby tam wrzucają zapytania nie oznacza że nagle odchodzi Stojilković a klub się połapał że potrzebuje zawodnika i biorą się za szukanie. Takie rzeczy mają też swoją funkcję transakcyjną i przy negocjacjach. O niczym to nie świadczy że "nie mamy kogo brać". To tak nie działa. Że wam się tak chce naiwnie gadać z tymi grupami i nagłą paniką. Tutaj uwierzcie że mamy jednego z topowych speców w Polsce w tej materii.
Nie zapominajcie jednego, nie ma jeszcze oficjalki i równie dobrze (co włosi akurat często praktykują) może być last minute zmiana i powiną kogoś innego. Więc musi się zmaterializować jedno by ruszło u nas. Domino.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (27 użytkowników)
Goście (27)