Jak coś funkcjonuje to się tego nie zmienia od dawna zasada w piłce jak było w piłkarski poker przyjdzie czas to zagra......
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1691339 Ta Irańczyk w poważnej piłce 2 sezon nie zweryfikowany nigdzie. Ten Aleksic podobno grał kiedyś na ataku, pewnie od biedy też tam zagra, skrzydło też obskoczy.[/quote]
No i jest jeszcze duży murzyn. Teoretycznie stoper czy DP, ale wiadomo, że taki w ataku zawsze da radę.
[quote]#post1691350 [quote]#post1691339 Ta Irańczyk w poważnej piłce 2 sezon nie zweryfikowany nigdzie. Ten Aleksic podobno grał kiedyś na ataku, pewnie od biedy też tam zagra, skrzydło też obskoczy.[/quote]
No i jest jeszcze duży murzyn. Teoretycznie stoper czy DP, ale wiadomo, że taki w ataku zawsze da radę.[/quote]
Fakt , Niczym Mario Balotelli .😉
- Edytowany
[quote]#post1691273 To przelicytuję. Ja liczę na majstra, a przynajmniejo bycie w grze do końca. Trzeba wykorzystać okres gdy "wielka czwórka" będzie się wykrwawiać w Europie, a wiosną wsiąść na kobyłę historii i ją dojechać. Jeśli to spierdolimy jak w poprzednim sezonie to chyba się wypiszę z tej zabawy.[/quote]
Fajny z Ciebie kibic na dobre i zle. Zawsze mnie dziwią kibice sukcesu a tu mamy jednego z nich.... Przykre
[b]Edycja z 06.09.2025 o godz. 20:45 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1691272 Dokładnie. Puchary można osiągnąć w tym sezonie już z 5 miejsca, czyli praktycznie zero progresu, co by było przy tych nakładach porażką.
Liczę na miejsca 1-2 dające szanse na LM ale też te 3 próby w eliminacjach które na 80% oznaczają fazę ligową. Liczę na Puchar Polski - to są sukcesy przy których można będzie powiedzieć - nakłady dały efekt.
Przede wszystkim w dalszej perspektywie liczę jednak na to, że ewentualny medal czy tytuł wywalczony w tym roku nie będzie takim jak w przypadku Piasta, Śląska i innych chwilowych zespołów. Liczę na to, że Cracovia pójdzie drogą Jagiellonii i Rakowa i na stałe się ulokuje w czołówce i Mistrza będzie walczyła co sezon. Dopiero to nam da gwarancję że sukcesy przyjdą.[/quote]
Przy tych nakładach? A Dlaczego Pan sądzi że tylko Cracovia się rozwija? A pogoń, Widzew czy inni stoją w miejscu?
A gdzie tam widzisz że "tylko" Cracovia się rozwija ???
Któryś z dziennikarzy ostatnio na YT (możliwe że Langier albo Ćwiąkała) zasugerował, że niektóre kluby z czołówki postrzegają ten i najbliższych kilka okienek jako okres kiedy będzie się tworzyła przepaść w Ekstraklasie pomiędzy klubami regularnie walczącymi o mistrzostwo i całą resztą. I teraz się będzie toczyć walka o to, kto się do tej grupy załapie oprócz tradycyjnych kandydatów.
@gusto#20710 To dobrze zarówno z punktu widzenia rozwoju Cracovii, jak i słabych możliwości gts-u, po potencjalnym awansie w 2038 r.
- Edytowany
[quote]#post1691378 Któryś z dziennikarzy ostatnio na YT (możliwe że Langier albo Ćwiąkała) zasugerował, że niektóre kluby z czołówki postrzegają ten i najbliższych kilka okienek jako okres kiedy będzie się tworzyła przepaść w Ekstraklasie pomiędzy klubami regularnie walczącymi o mistrzostwo i całą resztą. I teraz się będzie toczyć walka o to, kto się do tej grupy załapie oprócz tradycyjnych kandydatów.[/quote]
A to nie zawsze tak było? Legia Lech i długo długo nic? Później dołączył raków i Jaga
[b]Edycja z 06.09.2025 o godz. 21:13 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1691377 A gdzie tam widzisz że "tylko" Cracovia się rozwija ???[/quote]
Między słowami można wyczytać
[quote]#post1691378 Któryś z dziennikarzy ostatnio na YT (możliwe że Langier albo Ćwiąkała) zasugerował, że niektóre kluby z czołówki postrzegają ten i najbliższych kilka okienek jako okres kiedy będzie się tworzyła przepaść w Ekstraklasie pomiędzy klubami regularnie walczącymi o mistrzostwo i całą resztą. I teraz się będzie toczyć walka o to, kto się do tej grupy załapie oprócz tradycyjnych kandydatów.[/quote]
Bo to jest sezon, w którym mamy 2 drużyny w eliminacjach CL, a od przyszłego sezonu właściwie pewne, ze mistrz będzie grał w play-offach eliminacji, z szansą na bezpośredni awans jeśli odpowiednio się aktualny sezon w pucharach potoczy. Czyli po prostu kluby szykują się już teraz na to zeby zdobyć ogromną kasę za sezon albo dwa.
[quote]#post1691373 ... Fajny z Ciebie kibic na dobre i zle. Zawsze mnie dziwią kibice sukcesu a tu mamy jednego z nich.... Przykre...[/quote]
Napiszę Ci tylko chłopaczku: nie pierdol. Kurwa jakiego sukcesu ja jestem kibicem od 20 lat?
[quote]#post1691400 [quote]#post1691373 ... Fajny z Ciebie kibic na dobre i zle. Zawsze mnie dziwią kibice sukcesu a tu mamy jednego z nich.... Przykre...[/quote]
Napiszę Ci tylko chłopaczku: nie pierdol. Kurwa jakiego sukcesu ja jestem kibicem od 20 lat?[/quote]
Kiedy ty pojedziesz po innych jak np po mnie w innym wątku jest ok ale jak ktoś po tobie to już źle kurwa ja jestem kibicem nie od 20 ale od ponad 30 lat
"Jeśli to spierdolimy jak w poprzednim sezonie to chyba się wypiszę z tej zabawy." Tak napisałeś i ja to rozumiem jak byś kibicował tylko wtedy gdy jest dobrze i są wyniki a jak nie ma to znikasz
Akurat kibice Cracovii nie powinni dyskutować na takie tematy - ja mysle, ze każdy ma/miewał przez ostatnie 2, 3 a moze 4 dekady (nie licytujmy sie) wzloty i upadki. Dola moze nie garbata, ale jeśli kogoś interesuje oglądanie piłki (a nie tylko doping tylem do bramki) to wszyscy byliśmy wystawieni na ciężkie próby ;)
W moim słowniku wypisanie sie z zabawy to np przerwa od oglądania, czytania , pisania - miałem takich kilka w ostatnim dwudziestoleciu. Ale zdecydowanie nie nazwałbym się "kibicem sukcesu "
Kolega dołaczył do forum w styczniu 2025 a zachowuje się jakby wszystkich znał i wszystko wiedział.
Dość miernoty, marazmu, zaczyna wiać wiatr historii Cracovii z lat ostatniego okresu 1948. Pamiętam jak przez mgłę, czekam już 77 lat. Czuję, to już ten czas, historia lubi się powtarzać, Cracovio do wielkich czynów bo jesteś wieczna i nie zniszczalna
Czekam prawie 70 lat i mam nadzieję, że może teraz .
Cracovia Pany .
Hanku a ja myślałem ze jestem już stary :)))
czekam dopiero koło 50 :)
no ale jesli wliczyć to co czekal Dziadek i co czeka Tata, to będzie jednak więcej;)
W górę serca Pasiaki, moze to faktycznie ta chwila
[quote]#post1691415 Czekam prawie 70 lat i mam nadzieję, że może teraz .
Cracovia Pany .[/quote]
Ja czekam od 1978 Cracovia - Star Starachowice 5 : 0 Bujak hat-trick
- Edytowany
@morgot2#10455 gdzie ja niby po tobie jechałem? Raczej pokazałem tym, którzy wytykali ci, że Twoich wpisów nie da się zrozumieć, że nie jest tak źle.
Co do @SzeryfzPC#42644 nawet mi się nie chce dyskutować. Na gorliwość neofity nie ma lekarstwa.
Nie tacy jak ja weterani już się z tej zabawy powypisywali, a żadnego nie nazwałbym kibicem sukcesu. Jak po 20 latach będziesz jeszcze taki zajarany to pogratuluję, o ile, w co wątpię, dożyję.
Odmłodniałem po kilku ostatnich postach. Zaledwie pół wieku czekania 😁
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!