[quote]#post1687887 Irański Amerykaniec ma warunki Krzywickiego[/quote]
czekac tylko na mecz z Belchatowem 😉 😉 😉
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Tak dla przypomnienia komentarze forum po debiucie Otara w Cracovii (nie przytaczam autorów :)):
"Co to kurrrewa za wynalazek????"
"gorszego debiutu nie pamiętam. Mam wrażenie ze Otar jest chyba w szoku co tu zastał i nijak ma się to do zapewnień i zdjęć z obrazków rącznej"
"Żeby tak zagrać musiałby zobaczyć obóz w Oświęcimu albo piwnicę Fritza. Zakładam, że go tam nie zabrali więc jest to po prostu najzwyklejszy w świecie szrot."
"Witaj i wynoś się."
"W zasadzie po za Jugasem nie było sensu robić żadnych transferów, no może jeszcze Ogorzały i Knap się bronią jako młodzi perspektywiczni, a reszta to kasa wywalona w błoto."
"To jest kasa wywalona w #mur"
"Nie wiem jakim cudem ten gosc gra w reprze Gruzji po tym co u nas pokazał"
Może warto dać każdemu trochę czasu do pokazania co potrafi zanim się zacznie wydawać cenzurki😀
Tak to jest jak frustraci biorą sie za pisanie. A przykładów było by dużo więcej:)
[quote]#post1687919 Tak dla przypomnienia komentarze forum po debiucie Otara w Cracovii (nie przytaczam autorów :)):
"Co to kurrrewa za wynalazek????"
"gorszego debiutu nie pamiętam. Mam wrażenie ze Otar jest chyba w szoku co tu zastał i nijak ma się to do zapewnień i zdjęć z obrazków rącznej"
"Żeby tak zagrać musiałby zobaczyć obóz w Oświęcimu albo piwnicę Fritza. Zakładam, że go tam nie zabrali więc jest to po prostu najzwyklejszy w świecie szrot."
"Witaj i wynoś się."
"W zasadzie po za Jugasem nie było sensu robić żadnych transferów, no może jeszcze Ogorzały i Knap się bronią jako młodzi perspektywiczni, a reszta to kasa wywalona w błoto."
"To jest kasa wywalona w #mur"
"Nie wiem jakim cudem ten gosc gra w reprze Gruzji po tym co u nas pokazał"
Może warto dać każdemu trochę czasu do pokazania co potrafi zanim się zacznie wydawać cenzurki😀[/quote]
Ale mnie wkurwił ten post!
:D
no może jeszcze [b]Ogorzały[/b] i Knap się bronią jako młodzi
🤣 🤣 🤣
- Edytowany
[quote]#post1687921 Tak to jest jak frustraci biorą sie za pisanie. A przykładów było by dużo więcej:)[/quote]
Frustraci życiowi czy ludzie z frustracją nabytą przy K1 ? Tych drugich potrafię trochę zrozumieć, dlatego, nie wyzywałbym Ich od frustratów.
- Edytowany
No nie wiem czy frustraci? Dla porównania zerknąłem na początek wątku Ravasa, też bardzo ciekawe 😂
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ
- Edytowany
Przecież to nie żadni frustraci. To tylko flustraci 😁
[quote][url=https://cracovia.krakow.pl/u/konserwa]@konserwa[/url] w temacie [url=https://cracovia.krakow.pl/t/23580-otar-kakabadze-witamy/1511945]Otar Kakabadze - Witamy ![/url]: Ze wszystkich niewiadomych sprowadzonych przez MP a ochrzczonych już jako "szrot" właśnie Kakabadze budzi moje największe nadzieje.
- Zastąpi Rupę - nasz najmniej oczywisty, ale jednak duży problem w kadrze
- reprezentant który ostatnio wygrał ze Szwecją z którą nasi polegli
- jego gol znamionuje pewne umiejętności techniczne[/quote]
No ja się specjalnie nie musze wstydzić 😀
A czemu Rock jest wkurzony też rozumiem po lekturze początków. Zastanawiałem się kto tak poetycko wplótł piwnicę Fritza 😉
Ekspert, jak to ekspert potwierdził prawdziwość zasady, że czytać go należy dokładnie odwrotnie, choć uczciwie trzeba przyznać, że zauważył że Otar jest "ciut lepszy" od Rapy.
Myśleniem że można poczekać jak się rozegrają , niczego się nie ugra , trzon ma być na obozie , można czekać na jednego kota trochę , ale nie na pół składu . Póki co ani Minczev , ani Dijon czy Perkovicz nie pokazali niczego wow , ten nowy napastnik też ma liczby jak nieudacznik , jedynie Filip wszedł do drużyny z wysokiego C i co się okazuje przyszedł przed obozem , cóż za zaskoczenie że się da
No dobra Juri. Ale jak to zmienić?
Jak pozyskać kotów, jako 6. klub ligi, z 14. budżetem już w czerwcu?
Generalnie ja bym co do życzeniowych tez się zgadzał. Też chciałbym, aby tak było. W idealnym świecie.
Ale po X latach prowizorki, transferów bez ładu i składu, po wagonach randomowych piłkarzach, sprowadzonych nie wiadomo skąd, nie wiadomo po co, w końcu mamy jakiś plan.
I ten plan jest odrobinę kulawy, bo nie na miarę potęg futbolu, ale pasuje do aktualnych możliwości Cracovii.
Czaimy się jak lisek-chytrusek i wyłapujemy te kurki, które zabłąkały się z dala od kurnika pod koniec okienka.
Bierzemy gości na odbudowanie. Co to oznacza? W języku forumowym to, że tacy piłkarze "nie zbawią" nas od razu, "nie rzucą na kolana", ani też nikt nie pospada z krzeseł. Ale po jakimś czasie pokażą, że w ich sprowadzeniu był jakiś pomysł. Póki co myślę tu o:
- Maigaardzie
- Al Ammarim
- Minczewie (5 meczów, 2 gole i asysta - już ma dorobek bramkowy Rózgi, więc źle nie jest)
A nawet Henrikssonie (niedoceniany, a nie wyglądał na jakiegoś szefa jak przychodził)
Wiem, że mamy zakorzenione napier*alanie mocno w DNA pasiastego kibica. No ale też nauczmy się doceniać, że więcej w ostatnim czasie dobrego, niż złego. I że mamy Gambala, którego notes > laptop Stefana.
I nawet dosyć ciekawie przeprowadzono roszadę właścicielską. Nie zaorano tego, co było tu dotychczas, tylko próbuje się zrobić płynne przejście, a Robert Płatek nadzorował wzmocnienia letnie, jeszcze zanim stał się w klubie decydentem numerem jeden.
Ja oczywiście staram się zachowywać trzeźwe myślenie i nie wszystko mi się podoba, ale nie kryję, że po latach dziadowizny z zainteresowaniem patrzę na kierunek, w którym podąża Cracovia.
A jest to krzywa wznosząca. Delikatnie, ale systematycznie. I to już nie jest wyłącznie trwanie.
@ssj#3515
Nie no jaja sobie robisz kolego,wiem że lubimy narzekać...ale bez przesady,przecież wiadomo że do Ligi Polskiej nikt od razu nie przyjdzie przed sezonem jesteśmy ligą trzeciego wybory itp....
Największe wzmocnienie to trener,a Filip jest wart 4-5 mionów euro już teraz,to gigant,okienko transferowe na duży plus...a to nie koniec,jedynie ten Zahir to niewątpliwie niewiadoma.
@Kamaz80#42570 nie wiem czy widziałeś jego bramkę w rezerwach - decyzja i precyzja pokazały że piłka mu nie przeszkadza, A to że nie rozumie się z drużyną to widać. Ale się zrozumie. Minchev na początki tez nie ogarniał.
przyszedł trener Elsner, Klich, Stojilković, Piła,
po 5 meczach mamy 3 wygrane, 1 remis i 1 (pechową, choć wynik może być mylący) porażkę
ale trzeba jojczyć, że słabo,
oj w dupach się poprzewracało 😀
@Rafi#57 a Maigaard to nie był jeszcze z laptopa Stefana?
[quote]#post1688001 @Rafi#57 a Maigaard to nie był jeszcze z laptopa Stefana?[/quote]
Ja go liczę już jako transfer ery "nowożytnej".
Dróżdż przyszedł w styczniu, 6 lutego wyeksmitowano Stefana, 24 lutego kontrakt podpisał Maigaard...
Idąc taka polityką , popełniamy błędy poprzedniego sezonu , jedyna nadzieja w tym że za pół roku chłopaki zatrybią i nikogo nie wyciągną z tej maszyny , na chwilę obecną kadra jest krótka i sama kontuzja Aidina pokazuje jak ciężko go zastąpić . Ja wiem że nie jesteśmy klubem 1 wyboru , że liga polska to nie jest jeszcze top europejski , ale jeżeli chcemy to zmieniać to musimy mieć też mocniejsze składy personalnie . Trzeba też patrzeć czy przychodzący zawodnik jest przygotowany do sezonu bo gdzieś trenował czy przychodzi całkowicie do odbudowy . To że ktoś uchodzi za młody talent i grał w LM w wieku 17 lat nie oznacza że po 5 kontuzjach wróci do dawanej dyspozycji . wielu zawodników nigdy nie osiągnęło swojego topu z przed urazów . Takie transfery to dalej na dwoje babka wróżyła . Maigard , Filip , Al Amari , Piła zatrybili , natomiast Minczev , Ravas , Perkovicz , Dijon póki co są mocnymi średniakami których w tej lidze są całe worki . Kolejnym kamyczkiem do ogródka jest zbyt mała liczba polaków . I nie chodzi o narzekanie dal narzekania , po prostu patrzmy an to realnie a nie przez różowe okulary i nie róbmy z Cracovii dziadów , bo inne kluby mają gorsze budżety a są w stanie wyłapywać perełki przed sezonem .
Weszliśmy nieźle w sezon ale do oceny potencjału potrzeba 5-6 meczów , czy nowi do tego czasu złapią jako taką formę zobaczymy . Z jednym się zgodzę , że lepsze jest takie szukanie zawodników o danym profilu i określonych umiejętnościach niż zarzucanie haka i łowienie co jest byle by było , jednak dalej będę stać przy swoim że trzon drużyny musi być na obozie i solidnie go przepracować żeby od początku łapać punkty . Jeden zimny prysznic z Jagielonia już był oby pierwszy i ostatni
- Edytowany
Klubów z mniejszym budżetem niż nasz jest w tym sezonie ekstraklasy.... 4:
Arka, Radomiak, Katowice i Nieciecza.
Nie wiem jakie to Oni perełki przed sezonem wychaczyli?
Gdzie som transfery????.....🤔
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)