Za pół roku będziemy mieli Glika 😁
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Nasz bierność na rynku to nie wina scoutingu. Szczędzimy pieniędzy (co jest prawdopodobnie związane z szeroko pojętą zmianą właściciela). A jednocześnie nie chcemy ściągać szrotu i słusznie. Troche martwy punkt.
No dobrze, to w jakim celu rozbudowywaliśmy dział?
Bo dział scoutingu z tego co mi wiadomo w ogóle nie istniał. Po sezonie będzie kolejne okienko. Mam nadzieję że nie patrzymy tylko miesiąc do przodu.
No ale to mi się nie zgrywa z tezą. Rozbudowywaliśmy dział którego nie było, który sam w sobie też kosztuje, po to by patrzeć perspektywicznie, ale niewiele robić by nie generować kosztów związanych ze zmianami właścicielskimi.
[quote]#post1660306 No ale to mi się nie zgrywa z tezą. Rozbudowywaliśmy dział którego nie było, który sam w sobie też kosztuje, po to by patrzeć perspektywicznie, ale niewiele robić by nie generować kosztów związanych ze zmianami właścicielskimi.[/quote]
Może zatrudnili za dużo ludzi i brakło na transfery ;)
[quote]#post1660296 [quote]#post1660290 ... Arpad Majoros jeszcze...[/quote]
🤣 😂 🤣
a po prawdzie Saidi jest na tej liście na wyrost.[/quote]
Nie widziałem lepszego w e-klapie o takiej charakterystyce. Wiadomo różnie z nim bywało, ale umiejętności top. Liczę na Rózgę bo ma podobne papiery.
[quote]#post1660286 Obecne okienko transferowe przypomina skecz Kabaretu Moralnego Niepokoju "...co bym Ci kupił na imieniny gdybym miał pieniądze...".
To może takie podsumowanie ( bo i tak nic się nie dziej e w tym wątku) udanych transferów po powrocie do Ekstraklasy w Erze Comarchu:
1. Węgrzyn
2. Bojarski
3. Covilo
4. Gol
5. Javi Hernandez
6. Airam Cabrera
7. Saidi Ntibazonkiza
8. K. Piatek
9. D. Rakels
10. Peskovic[/quote]
Pelle, Kosanović, Helik
[quote]#post1660308 ... Liczę na Rózgę bo ma podobne papiery...[/quote]
I 1na1 na środku boiska z Pawełkiem nie przegra
zajawka na oficjalnej z filmikiem "admin wita w nowym tygodniu" to kwintesencja sytuacji transferowej.
[quote]#post1660306 No ale to mi się nie zgrywa z tezą. Rozbudowywaliśmy dział którego nie było, który sam w sobie też kosztuje, po to by patrzeć perspektywicznie, ale niewiele robić by nie generować kosztów związanych ze zmianami właścicielskimi.[/quote]
Jak to po co... zeby kibic byl zadolony... cofnij sie nawet na forum jakie peany pochwalne byly pisane na temat calego tabunu zatrudnianych osob... Jak to bedzie pieknie,kolorowo zajebiscie tylko dac czas... pol roku,rok dwa osiem... co tam... poczekaja wszyscy ...
Może będzie, nie wiem. Na razie nie ma, a w lecie dali radę. Nie neguję formy istnienia działu, a jedynie podkreślam, że teza jakoby nic nie (z)robili aktualnie w zimie jedynie ze względu na zmiany własnościowe, nie trzyma się kupy.
- Edytowany
Też chciałbym już widzieć wzmocnienia i dużo lepiej byłoby mieć nowych graczy już na obóz, lub na 1 mecz, ale zauważcie, że podczas poprzedniego zimowego okienka Maigaarda podpisaliśmy 13 lutego a Olafssona 26 lutego więc nie siejmy defetyzmu, że nikt nie przyjdzie i rozgonić skauting. Spokojnie, miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś porządny, wolę to niż uzupełnienia składu od 1 stycznia.
Źle , że jest dział scoutingu .
Niektórzy tęsknią za Stefanem.
Teraz zostało już tylko czekać jak będą pretensje ,że wygrywają .
[quote]#post1660325 Źle , że jest dział scoutingu .
Teraz zostało już tylko czekać jak będą pretensje ,że wygrywają .[/quote]
Nie no jak można mieć pretensje do skautingu jak nie ściągnęli nikogo. No w dupach sie poprzewracało...
[quote]#post1660325 Źle , że jest dział scoutingu .
Teraz zostało już tylko czekać jak będą pretensje ,że wygrywają .[/quote]
Poczekam z pretensjami jak zaczną ;-)
Panowie,
Sa trzy opcje na ktore wplywu caly dzial analiz i skutingu nie ma zadnego:
1 - Po pierwsze czy stac klub na danego zawodnika w tym momencie ? Jesli tak, to czy dany zawodnik chce u nas na pewno grac ?
2 - Po drugie moze klub ma zakaz wydawania pieniedzy, bo nie chce udzialowiec wiecej juz inwestowac i czeka na sprzedaz klubu. Tez nie wiemy.
3 - Po trzecie, to rynek jest tak przetrzebiony, ze nie ma w kim wybierać. A Ci co sa, to nas na nich nie stac - patrz punkt pierwszy.
Sam Prezes aktualnie bierze pelna odpowiedzialnosc swoim prywatnym majatkiem za jakies nieprzemyslane decyzje, ktore moga narazic klub na straty. A kapital zakladowy nie wynosi 5000 PLN, tylko nieco wiecej :)
Dlatego nie bedzie takich ruchow jak w Piascie Gliwice, ze klub jest zadluzony - dostaja pozyczke na splate zobowiazan od miasta i z tego finansuja dwa transfery. Bo musza sie utrzymac w esktraklasie...
Dlatego o tym pisalem juz wiele razy. Powinien aktualny udzialowiec zorganizowac konferencje i powiedziec wprost.
Prosze Panstwa, zaszly zmiany strukturalne, ale np. w dalszym ciagu Pani Elzbieta Filipiak bedzie nadzorowac wszystko co sie dzieje i wydarzy w Grupie Comarch. A Pani Elzbieta powinna powiedziec jakie ma plany wobec klubu itd. Bo zostawic tak jest tego sie nie da. Trzeba miec jakis plan - strategie itd. A od grudnia ciagle slyszymy pitu-pitu... Wiem, ze nic nie wiem...
@naki#14649 plan i strategia na pewno są. Tylko niekoniecznie chce się ją opowiadać kibicom i ogólnie publicznie.
- Edytowany
[quote]#post1660278 [quote]#post1660273 Hoskonen w Cracovii>Glik w Cracovii
Dajmy już odpocząć Kamilowi , nie ma co dłużej igrać z jego zdrowiem, bo jak słyszę że Kamil ma po ciężkiej kontuzję jeszcze w tej rundzie wskoczyć do składu to jestem w strachu .[/quote]
Co rozumiesz przez "dajmy Kamilowi"? O jego grze decyduje lekarz i trener a nie forumowe "dajmy".
ps: ja niczego Kamilowi nie daję , chce aby choć w kwietniu mógł zasiąść na ławce i w razie czego wejść.[/quote]
Jeśli kogoś uraziłem swoją opinią to przepraszam, ale jak widzę Kamila na boisku to cierpię razem z nim.
[b]Edycja z 06.02.2025 o godz. 00:29 (scalono posty)[/b]
[quote]
To możesz opłać mu jeszcze jedne wakacje jak sobie za mało wypoczął w Turcji.[/quote]
Uważam że klub podjął bardzo dobrą decyzję zabierając Kamila na obóz ponieważ jest to piłkarz którego, pomimo wieku , trzeba cały czas pilnować .
Żeby czegoś nie chlapnął w social mediach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!