[quote]#post1606554 Rózga ma 17 lat i nie jest specjalnie mocno zbudowany. W juniorkach to on sobie może grać na wahadle, ale w seniorskiej piłce nie bardzo widzę możliwość by wywiązywał się z zadań defensywnych. Tak to też widziałem, gdy dostawał szanse w końcówkach. Ale może nie mam racji. Oby.[/quote]
ja bym chciał dowiedzieć się czemu służy "mocne zbudowanie" w kontekście gry na wahadle? tam się nosi szafę na plecach? czy się biega od linii do linii? jak się ma piłkę to się ciągnie ją do przodu a jak się nie ma to się wraca za swoim chłopem?
Czemu służy mocne zbudowanie. Chciałbym zrozumieć tą optykę.
Mamy w polskiej lidze na bokach obrony np Wdowika czy Kuna. Pierwszy jest chudy, drugi jest mały. Czy oni są wzorowi pod względem "mocno zbudowany"? Powoływani do szerokiej kadry reprezentacji. Ile Rózdze brakuje do ich poziomu wg Ciebie?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1606571 [quote]#post1606567 W tamtym meczu wprowadził debiutanta Bzdyla. Na Rózgę przyjdzie czas. W pełni to rozumiem i akceptuję bez zastrzeżeń. Dziwię się, że kwestia ewentualnego debiutu tego drugiego aż tak Was pochłania. Oczywistym jest, że chłopak wejdzie w najbliższych meczach wcześniej czy później. Abstrakcja jakaś dla mnie i przypierdalanie na siłę.[/quote]
Jakiego debiutu tego drugiego, skoro on już debiutował w ub. sezonie?!
Sportowo chłopak się broni i zasługuje na grę a nie na siedzenie na ławie.
Dużo lepszy niż taki Bochnak.[/quote]
Ale mniej ograny na poziomie seniorskim. Wybacz, ale w kwestii wprowadzania zawodnika do gry na poziomie ekstraklasy bardziej ufam zawodowemu trenerowi z doświadczeniem, niźli zbiorowej mądrości forumowiczów. Nic do niego nie mam. Dostanie szansę wcześniej czy później bo na nią zasługuje. To oczywiste. Reszta to forumowe bicie piany. Lokalny folklor.
pytanie jaki mają pomysł na niego w klubie i jak chcą go kształtować. Według mnie Rózga to naturalny zastępca dla Rakoczego jako lewy napastnik (ma gaz, nie boi się wejść w drybling), dlatego mam nadzieję, że Michał jeszcze wystrzeli z formą w tym sezonie i zostanie sprzedany w letnim okienku transferowym czym zrobi miejsce w podstawowej 11 dla Rózgi. Tak bym to widział
Ale trzeba mieć w głowie bajobongo żeby porównywać Rózgę do Wdowika czy Kuna, weźcie lód na czoła ludzie. Chłopak miał cztery epizody w lidze, z czego jeden z przebłyskiem a Ty go porównujesz do naprawdę solidnych ligowców 🤯🤯🤯
porównanie czysto fizycznych walorów, nic więcej.
Rózga jest na dodatek szybszy od ww.
Rózgo to nie transfer. Gdzie są transfery ?
No to będzie co nic ? Z waszej reakcji z wczorajszego spotkania z prezesem wynika że jeszcze jakiś wzmocnimy skład.
Ty powinnaś/ powinieneś wiedzieć najlepiej czy coś będzie 😉
[quote]#post1606600 No to będzie co nic ? Z waszej reakcji z wczorajszego spotkania z prezesem wynika że jeszcze jakiś wzmocnimy skład.[/quote]
Mam spore obawy , widząc, że idzie to jak po grudzie . Same dobre chęci to nie wszystko . Obym się mylił .
Trzeba być dobrej myśli @hank#159 .
[quote]#post1605580 [quote]#post1605579 Nie przejmuj się Nesta, pisz dalej.[/quote]
Ok rzucam wyzwanie!
Jak w poniedziałek/wtorek nie oglosimy transferu
Ktory jest juz zaklepany!
To prosze o zablokowanie mnie na forum! 🧐😎[/quote]
W SUMIE TO JEST CAŁY CZAS AKTUALNE!!🤔
Przecież nie ma nigdzie napisane KTÓRY poniedziałek/wtorek 😉 🤣😂🤣
Kruszyna możesz se napierdalać jak stara baba
Ale pisanie o Cracovii per „klub mem” jest obrażaniem naszego klubu więc nie obrażaj naszego klubu na naszym forum
Jak chcesz sobie popisać tak o Pasach to pewnie jest wiele miejsc w necie gdzie zyskasz kolegów i popleczników którzy chętnie takie gowniane teksty poczytają
Sam jesteś mem z tym Twoim narzekaniem jak baba z Kleparza
heh moze "oczyszczajacy" tydzien z zablokowanym watkiem ?
bo piane ubilismy juz gęstą
[quote]#post1606624 Kruszyna możesz se napierdalać jak stara baba
Ale pisanie o Cracovii per „klub mem” jest obrażaniem naszego klubu więc nie obrażaj naszego klubu na naszym forum
Jak chcesz sobie popisać tak o Pasach to pewnie jest wiele miejsc w necie gdzie zyskasz kolegów i popleczników którzy chętnie takie gowniane teksty poczytają
Sam jesteś mem z tym Twoim narzekaniem jak baba z Kleparza [/quote]
Nic nie poradze ze klub jest jednym wielkim memem... sama prawda.. a jak Cie obraza.. nic na to nie poradze..
widzisz mnie to nie obraza ze nazywasz mnie memem... mam to gleboko tam gdzie kolonoskopem nawet nie sięgną...
Tutaj akurat Kruszyna ma rację ostatnie lata Cracovia to klub mem , kto chodzi na Cracovię ten w cyrku się nie śmieje . Wszystko było robione od dupy strony , dziwne ruchy transferowe , wcześniej pozbywanie się kibiców ze stadionu . Brak walki o jakie kolwiek cele sportowe .Trwanie i tłumaczenie że nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru . Do tego bez poważnych struktur .Idzie nowe lepsze i może za rok , dwa będzie można mówić o klubie profesjonalnym , ale na teraz tak jeszcze nie jest
A ja się akurat dziwie i Kruszynie i innym starym nickom, którzy powinni pamiętać tamte czasy gdzie nie było tej właśnie wyśmiewanej obecnie ciepłej wody, nie było nawet wody mineralnej do picia czy kasy na wyjazdy drużyny po wiejskich boiskach. Niektóry nawet pomagali w tamtych trudnych czasach, a teraz często te same osoby nazywają nasz klub memem, a inne mu jeszcze wtórują!
A mnie wkurza gadanie o 3 lidze jako wymówce braku walki o jakiekolwiek cele sportowe. Ile będzie trwała ta trauma ? Chyba już wystarczy
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-02/1000018764-jpg-71659225.jpg[/img]
Lewe wahadło --> transfer
Brawo Tychy !!!
- Edytowany
Wahadlo Fiucaulta hmmm
[b]Edycja z 23.02.2024 o godz. 22:34 (scalono posty)[/b]
zabawna ta zajawka :) i swoją droga wiedział ktos ze jest takowe w Krakowie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (26 użytkowników)
Goście (26)