[quote]#post1544255 Gdzie grał do tej pory Makuch, a gdzie grał Jodłowski?[/quote]
Makuch w Miedzi Legnica (2 poziom w PL), Jodłowski w AS Othéllos Athiénou (2 poziom na Cyprze)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
No rzeczywiście, nagrał się tam.
14 meczów, zatem pewnie zagrał w co drugim meczu.
A potem Hutnik, czyli raczej progresu nie zrobił.
Będzie grał w rezerwach, podobnie jak Ożóg, Wójcik, Kapek.
Obawiamy się, żeby woda sodowa nie uderzyła do głowy naszym piłkarzom, a okazuje się że zaczyna ona uderzać niektórym naszym kibicom. Owszem, jest dobrze! Wystartowaliśmy bardzo dobrze, ale wygraliśmy dopiero trzy mecze i jeszcze daleka droga.
Graliśmy nieźle, były udane i ciekawe zagrania ale mieliśmy też trochę szczęścia (szczególnie w meczu z CWKS-em i częściowo z Górnikiem).
Dlatego nie można przymykać oczu na błędy i słabsze ogniwa zespołu.
[b]Drużynie nadal brakuje rozgrywającego i klasycznego skrzydłowego. Dlatego jeśli naprawdę chcemy walczyć o coś więcej to wzmocnienia są mile widziane[/b]. Ten zespół nie jest jeszcze kompletny i ma na niektórych pozycjach braki (szczególnie w linii pomocy).
Ostatnio głównie graliśmy z kontry ale przyjdą takie mecze w których to Cracovia będzie musiała prowadzić atak pozycyjny, a bez typowego ofensywnego pomocnika, nie jest to łatwe zadanie.
Oczywiście , klasyczna dziesiątka to jest priorytet transferowy .
[quote]#post1544267
[b]Drużynie nadal brakuje rozgrywającego i klasycznego skrzydłowego [/quote]
w taktyce Zielińskiego nie ma miejsca dla klasycznego skrzydłowego, sam o tym wielokrotnie mówił,
tyle…
Pan Jacek wie co robi sam powiedział że do tego zespołu nie będzie łatwo wejść jak kogoś sprowadzimy to będą na pewno dobrzy zawodnicy...
Pozostaje czekać. Do dwóch tygodni musi się coś wydarzyć w temacie transferów . Obyśmy byli wtedy po 5 zwycięstwach z rzędu, żeby nowy wiedział o co tu gramy 🙂
Uznajmy, że to co gramy, to jest takie 3-4-2-1
W takim wypadku:
GK - Niemczycki, Hrosso - jeśli obaj Panowie zostają w Klubie na cały sezon, to jest OK. Dwóch solidnych bramkarzy.
Półprawy Środkowy Obrońca ( w taktyce w zależności od sytuacji na boisku czasami pełni rolę jednego z trzech stoperów, czasami jednego z dwóch stoperów, czasami bocznego obrońcy) - w Pierwszym składzie Jugas, w odwodzie Jabłoński, Rapa.
Srodkowy Środkowy Obrońca ( w taktyce filar defensywy, czasami jeden z 2, czasami jeden z 3) - Rodin, w odwodzie Jabłoński, tutaj już raczej nie zagra ani Rapa, ani Siplak.
Półlewy Środkowy Obrońca (w taktyce jak półprawy) - Ghita, może na tej pozycji grać Siplak.
Przydałby się transfer jeszcze jednego ŚO na ogony, najlepiej młodego polaka, najlepiej mogącego grać na każdej z tych pozycji.
Prawe wahadło (w taktyce w zależności od sytuacji grający i prawego obrońcę i skrzydłowego). Kakabadze + Rapa na zmiennika.
Środkowy pomocnik ( w taktyce dwóch grających koło siebie) - Hebo, Loshaj w pierwszym składzie + Knap, Lusiusz, Japończyk, Thiago
Lewe wahadło (w taktyce jak prawe) - Pestka, Siplak.
Wahadła przy utrzymaniu Rapy i Siplaka na rezerwowych wyglądają solidnie. Gorzej ze środkiem pola. Tutaj najlepiej byłoby ściągnać gracza za większe pieniądze. Już ogranego do wyściowego składu. Najlepiej typowy DP pokroju Covilo, żeby Hebo mógł częściej podpinać się pod akcje ofensywne. IMHO to jest kluczowy transfer, który powinniśmy przeprowadzić.
dalej
Dwóch Ofensywnych pomocników( w taktyce schodzących na skrzydła, wychodzących na 9, lub schodzących do środka na "10" w zależności od sytuacji na boisku) - tutaj MUSZĄ grać nasi młodzieżowcy + wchodzi na SPO Kallman, jest Japończyk, jest Konop
Transferów ofensywnych nigdy za wiele, ale tutaj dla mnie jest oczywiste, że trzeba budować drużynę na duecie Myszka-Raki
Napastnik (też nie gramy typowym łowcą bramek. Nasz napastnik ma zarówno cofać się po piłkę jak wchodzić w fizyczny kontakt z obrońcami robiąc miejsce ofensywnym pomocnikom).
Na razie Makuch bardzo fajnie się z tych zadań wywiązuje, do tego jest Kallman i jest Balaj. Oczywiście jakbyśmy mieli ściagnąć kota za bańkę euro to jak najbardziej, ale nie jest to aż tak kluczowe, jak ściągniecie defensywnego pomocnika.
Typowym skrzydłowym nie gramy po prostu, bo ze skrzydła w zależności od sytuacji gra wahadłowy, albo ofensywny pomocnik.
Podsumowując: na chwilę obecną potrzebujemy min jednego transferu na już do wyjsciowej jedenastki (defensywny pomocnik) i na pewno potrzebujemy backup dla stoperów (zawodnik już prezentujący jakiś poziom, ale do rozwoju). Oczywiście jak będzie do wyjęcia jakiś dobry gracz ofensywny, taki co pospadamy z krzeseł - BRAĆ.
Za chwilę już można podpisywać umowę z Kapustka - jeśli Legia będzie chciała coś na nim zarobić to musi go puścić w zimie :)
[quote]#post1544284 Za chwilę już można podpisywać umowę z Kapustka - jeśli Legia będzie chciała coś na nim zarobić to musi go puścić w zimie :)
[/quote]
Tylko czy on tego chce
Tylko czy My chcemy kolejnego zawodnika schodzącego mocno z kontraktu? Praktyka pokazuje, że tacy nie zapierniczają jak motorki tylko myślą nad tym co zrobią po meczu.
Pytanie-czy chcielibyśmy go teraz po tym co pokazał w piątek,nie będąc wcześniej naszym zawodnikiem?
Kalafior niech ИДИ НА ХУЙ!
Puknijcie się w czoło, thanks.
Dokładnie Kalafior niech spierdala
Każdy ciśnie po najemniku Lopesie ; a p otej qrwie juz nikt
A co złego Kapustka zrobił Cracovii? Wypowiadał się źle na nasz temat? Ja takich rzeczy nie widziałem. Cały czas życzył nam dobrze, jak były derby to życzył powodzenia mimo tego że jest zawodnikiem Legii, nie dbał o jakieś docinki kibiców z jego obecnego klubu. Zdziwiły mnie gwizdy na niego w ostatnim meczu, fajnie że młyn pociągnął skandowanie Kapustki. Ja go dobrze wspominam i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do nas wróci.
no nie wiadomo czy specjalnie przestrzelił z 5 metrów na 1:1
Mam nadzieję, że dwa ruchy transferowe jeszcze „wypalą”. Po meczu z Koroną byłem przekonany, że jeden transfer nam „wypali”, ale się „wysypał”. Jestem zadowolony z tej kadry, którą mam, ale by mówić o wyższych celach, [b]to trzeba dwa ogniwa dołożyć[/b]."
https://dziennikpolski24.pl/jacek-zielinski-trener-cracovii-po-trzech-kolejkach-nikt-jeszcze-nie-zostal-mistrzem-polski/ar/c2-16535939
Mam nadzieję że Tabisz z Januszem nie spie.dolą tego. I dadzą nam szansę przeżycia walki o tytuł.
[quote]#post1544305 A co złego Kapustka zrobił Cracovii? Wypowiadał się źle na nasz temat? Ja takich rzeczy nie widziałem. Cały czas życzył nam dobrze, jak były derby to życzył powodzenia mimo tego że jest zawodnikiem Legii, nie dbał o jakieś docinki kibiców z jego obecnego klubu. Zdziwiły mnie gwizdy na niego w ostatnim meczu, fajnie że młyn pociągnął skandowanie Kapustki. Ja go dobrze wspominam i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś do nas wróci. [/quote]
Za mega bujanie sie w bluzie cwelki i chodzenie z mega podniesiona glowa w chmurach jak prawdziwe słoiki
Dla mnie niech gosc spierdala, to jest moje osobiste odczucie ale farszafka chyba wplynela na rozwoj jego kariery....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
marsiep, Goście (2)