Kolejny, który spadł z księżyca
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Bany na tydzień dla wszystkich, których nick zaczyna się od jan.
[quote='Rock' pid='1419231' dateline='1580745634']
Bany na tydzień dla wszystkich, których nick zaczyna się od jan.
[/quote]
i tych z tytułami naukowymi :)
[quote='SaNtO' pid='1419203' dateline='1580741559']
Zwoliński kawał grajka ale wolałby Bilińskiego. To by był kocur. Jak nie to Sanogo. Jak nie to Zawada. Każdy z tych transferów to spadam z krzesła bo to realne wzmocnienie
[/quote]
Buahahahaha... Na skrzydło Majoros, a do obrony Żytko... A zamiast tych napadziorow Witkowski.
Ten wątek zrobił się w oczekiwaniach kabaretowy
dam przykład a nie wykład.
JIRA postanowił skrytykować nasze dotychczasowe transfery, dając za przykład super transfer Legii. No cóż, pominął zupełnie fakt, że Toni Segura wylądował w Warszawie mając za zadanie....wzmocnić rezerwy w walce o II ligę. Ale nic, ważne że Cracovia ściągnęła jakiego Loshaja a nie gracza z doświadczeniem drużyn rezerw z Hiszpanii.
SaNtO nawołuje do obalenia Filipiaka w przypadku braku transferów, które jak rozumiem Forowicz by uznał za satysfakcjonujące. No cóż, życzę powodzenia w tym obalaniu "Bossa" ;)
Sam czekam na jutrzejszy dzień, mam nadzieję, że ogłoszony zawodnik spełni oczekiwania nasze w tej materii.
Potter, możesz mi wytłumaczyć na czym polega osłabienie obecnej drużyny w stosunku do mijającej rundy? Dałeś przykład Datkovica, ile meczów ten zawodnik zagrał? Czym się wyróżnił w spotkaniach, ze jego brak spowoduje dramatyczny zjazd formy linii obronnej Pasów?
Piszesz drogi Potterze, że odszedł solidny napastnik. Hmmmm...możesz mi rozjaśnić umysł, na czym polega ta solidność i znowu duża strata? Ile goli strzelił Piszczek? Czy ta solidność to była ta z przedostatniego sparingu, gdzie fantastycznie....yyyyy...no wiadomo, jak rewelacyjnie wykończał akcje, czym przekonał trenera by go pozostawił?
Piszesz, Strózik zamiast Piszczka powinien być wypożyczonym zawodnikiem. Pewnie nie zauważasz, ze Strózik co jest ważne jest jeszcze juniorem, i może też pomóc w awansie rezerw. Mimo wszystko Piszczek w wieku 24 lat, już by raczej nie chciał mając ambicje biegać po boisku w Rajsku czy Staniątkach. Teraz może się wypromować a i Cracovii coś wtedy skapnie. Podobna sytuacja z Cecaricem. Nie mieli oni żadnych szans na grę w Cracovii, wiec wymieniono najsłabsze ogniwa.
Piszesz Potterze, że mamy trzech stoperów, nie, mamy czterech, bo Siplak w Cracovii z tej pozycji został przekwalifikowany na LO. Probierz ma więc możliwość wyboru.
Ja rozumiem potrzebę transferu do Cracovii skrzydłowego, ja bym chciał jak najlepszych graczy, z jednym się jednak nie zgadzam. Otóż wbrew alarmującym głosom nie uważam Probierza za debila który nie widzi potrzeb w przeciwieństwie do jaśnie oświeconego forum, nie uważam go też za osobę pozbawioną ambicji, która chce w Cracovii odcinać kupony. To jest brednia, bo można Probierzowi Z PERSPEKTYWY UPŁYNIĘTEGO CZASU zarzucić pomyłkę, stwierdzić że taktyka była zła, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie zarzuci mu braku ambicji wygrywania meczów. Ja osobiście, nie znam trenera, nawet w tej naszej słabej Ekstraklasie, który w klubie chce odcinać kupony, za gorący jest to fotel.
Szkoda, że nie nawołujemy do akcji przyjścia na stadion, kupna karnetów, by pokazać Pasiastą moc, za to zajmujemy się niszczeniem optymizmu, który wybuchł po pierwszej rundzie. Tylko nie piszcie mi tutaj, że to troska. Można dyskutować o Cracovii, pisać o potrzebach, pisać spostrzeżenia, tylko trzeba mieć styl, który nie szkodzi.
Wiecie dlaczego nie podoba mi się to okienko transferowe? Gdyby nie zapowiedzi że przyjdą nowi super zawodnicy i transfery będą na bogato to bym nawet złego słowa nie powiedział. Mało tego, nawet byłby umiarkowany optymizm bo opuszczają drużynę 2 złogi i przychodzą niezli dwaj zawodnicy plus trzeci w lipcu. Ale były zapowiedzi ze nie wiadomo kto przyjdzie a wyszła chuj...nią.
Ian sparing dla ciebie jest wykładnią formy i na tej podstawie twierdzisz że się nie nadaje? .Pozostali napastnicy ?Jakie liczby Lopeza ?Vestenicky 1 gol z karnego .Piszczek wchodzacy z ławki wielokrotnie dawał impuls i ma też fajne asysty min gole na 2-0 ze Śląskiem i świetne podanie do Diego czy gol na 2-0 Lopeza z Pogonią i swietna klepka .Myśle że nie wszystko wymieniłem .
Na pewno wartościowy zmiennik i trochę inny typ napastnika .Zawodnik harujący w defensywie twardy ,agresywny dobrze grający głowa wiięc przydatny w obu polach karnych .
Zauważam że Strózik jest juniorem ale nie ma szans na grę żadnych i dobrze o tym wiesz .Jest 4-5 wyborem (Pestka ,Lucek ,Rakoczy sa od niego lepsi )grać musi tylko 1 .Nie jest to moje zdanie wielu pasiaków ma podobne w kwestii odejścia Piszczka .Krótko zgoda na odejscie powinna być w momenie dopięcia przyjącia Alvareza już teraz .
Co do stopera mamy ich 3 i jeszcze nie wiemy czy np Jablonsky nie zniknie za stare grzechy korupcyjne .Masz pewnośc że go nie zawieszą .Lepiej dmuchać na zimne przy 3 jest mały margines bezpieczeństwa na kartki ,kontuzje itd. Przypomnę ci że do kontuzji w jesieni Datkovic stał się pierwszym wyborem Probierza .Zmieniał mu po błędach partnerów .Nic też lepiej nie robi dla formy jak konkurencja ,
Konserwo nie wrzucaj mnie do jednego worka z Jirą .Jak się pojawia coś dobrego to pierwszy ciesze i chwalę za określony ruch czy transfer .Jak jest słabo to oceniam fakty na dany czas .Pisze o tym wprost .Jak by to był miesiąc do ligi ok szukamy skrzydłowego wybieramy i mamy czas na zgranie na obozie .
Do ligi mamy 3 dni więc nie jest to powód do tego by wyrazić swoje zdanie w kwestii sprowadzenia zawodnika na pozycję która tego potrzebuje najbardziej ?Skrzydłowy powinien od co najmniej 2 tygodni powinien być w klubie i na obozie z drużyną .Słyszy się że może będzie w srodę w czwartek .Pytanie w jakiej formie fizycznej i pytanie o aklimatyzacje i zgranie.Mieliśmy na to pół roku a robimy to na łapu capu przed samym startem ligi .
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1419248' dateline='1580749207']
Szkoda, że nie nawołujemy do akcji przyjścia na stadion, kupna karnetów, by pokazać Pasiastą moc, za to zajmujemy się niszczeniem optymizmu, który wybuchł po pierwszej rundzie. Tylko nie piszcie mi tutaj, że to troska. Można dyskutować o Cracovii, pisać o potrzebach, pisać spostrzeżenia, tylko trzeba mieć styl, który nie szkodzi.
[/quote]
Na to Ian potrzeba kasy, ruszenia d... z przed ekranu komputera itd, itp. Nap..dalać można z domku w bamboszach i pewnie jeszcze z internetem w abonamencie ;)
Teraz ważne sa dla na dwie kwestie - jutrzejszy transfer i WD PZPN.
TYLKO JEDNOŚĆ !!!
Ja twierdzę Potterze, że Piszczek już na ławce nie chciał siedzieć a nie miał szans na grę w pierwszej drużynie - qmasz? Dlatego jego odejscie jest ok i nie jest osłabieniem drużyny. Dawał impuls bo biegał, Alvarez da większy, bo dużo biega ;)
Jablonsky ma cierpieć za grzechy, już wieszczysz co będzie. Potter, jak będzie cierpał to będziemy się zastanawiać, dzisiaj gra w I drużynie i uważam go za dobrego stopera. Przypominam też nawisko Siplak
Strózik może być wyborem pierwszym, bo inne nazwiska które podałeś kopią piłkę w innej przestrzeni boiska. Na dzisiaj na boku pomocy jest Strózik i Pik, ten drugi po kontuzji. Dlatego rozsądnie było pozostawić młodego bocznego pomocnika. Qmasz znowu? Myśl co piszesz, gdzie zawodnik gra a nie klep na sztukę.
Reszta Twoich słów dotyczy wzmocnienia skrzydła, a ja nie widziałem wpisu u największych optymistów, klakierów Filipiaka, że tego nie potrzebujemy ;)
Ludzie nie piszcie tyle jak nie macie nic do napisania bo nie ma czasu tego czytać :D
Proponuję już nie dyskutować na temat transferów, bo dysputa jest jałowa, dopóty transfery są jeszcze możliwe. Z ich oceną poczekajmy do chwili kiedy okienko się zamknie, albo jak będzie już wiadomo, że nikt więcej do nas nie przyjdzie!
Potter, ty chłopie jesteś jak chorągiewka łopocząca na wietrze, raz jesteś klakierem raz malkontentem i chyba sam nie wiesz kim jesteś. Poczekaj chociaż do piątku a może nawet do jutra i oceniaj a na razie się wstrzymaj z ujadaniem. Wystarczy, że są JIRA i Santo.
No nie Konserwa rozbił bank :D będę się gryzł w język bo jego psy w pracy mają ubaw :D W ogóle to przestanę narzekać żeby psy nie miały radochy :D
To nie ja się ośmieszam brakiem transferów tylko Filipiak. Bogacz nad bogacze z wielkim ego co nie potrafi zrobić wyniku w słabej lidze. Nawet cinkciarz robił wyniki, zwykły kablarz a Filipiak informatyczny guru nie jest w stanie. Kto ma się wstydzić?
Poza wszystkim opinia psa to ostatnia rzecz na świecie jaka mnie interesuje, bardziej bym się przejął gdybyś napisał, że żul na kleparzu miał polewkę.
Ja jestem za naszymi ale na forum nie zamierzam udawać, że mi się to co widzę podoba. Ruszy liga to pójdę kibicować ale brak sukcesu to będzie wina Filipiaka i trzeba wtedy z nim pojechać, że nie pomógł. Jeśli zrobiłby wszystko a by nie wyszło to bym złego słowa nie powiedział. Tymczasem mamy na ten moment transferową porażkę. Mogę wierzyć w cuda Probierza bo tylko on może coś z tego wycisnąć ale się martwię, że z tym materiałem może być ciężko
- Edytowany
[quote='potter' pid='1419254' dateline='1580751113']
Przypomnę ci że do kontuzji w jesieni Datkovic stał się pierwszym wyborem Probierza .Zmieniał mu po błędach partnerów .
[/quote]
Dla ścisłości, wyglądało to tak:
1 kolejka: cały mecz (+D)
2 ławka (H+J)
3 ławka (J+D)
4 poza kadrą (J+D)
5 poza kadrą (J+D)
6 ławka (J+D)
7 cały mecz (+D)
8 cały mecz (+D)
9 kontuzja w 30 minucie (+D)
Podsumowując, w tych 9 kolejkach Dytiatjew zagrał 8 meczów, Jablonsky 5, Datković 4, Helik 1.
- Edytowany
Ian a pytam skąd posiadasz taka ,,wiedze ''że piłkarz X chce czy nie chce siedzieć na ławce ?Jesteś w sztabie trenerskim ? Czy bawimy się ktoś tam coś powiedzial; i zrobiła się plotka ?
Nie jest to Ian jedyne zdanie Potera że szkoda Piszczka .Wielu doceniało jego harówkę .Oby się okazało że Vestenicky wniesie więcej i da gole czy asysty .Na razie przekonał i to bardzo ale tylko w 1 meczu w lidze .Na obozie w sparingach też nie przekonywał ba nawet nie dochodził do sytuacji .Biorę to na kark tego ze bardzo ciężko pracowali stąd u Tomasa braki w depnięciu ,zamulenie i bieganie bez przyśpieszenia .Oby to było to .
Generalnie powinniśmy się trzymać pewnej zasady odchodzi piłkarz x i przychodzi z wyprzedzeniem Y .Tu oddano zawodnika nie mając pewności że Alvarez już teraz przyjdzie .Takiej pewności nie ma i raczej mało prawdopodobne by przyszedł .
Co do Strózika już w jesieni powinien był wypożyczony do 1 ligi .Dla takiego zawodnika na dorobku najważniejsze jest regularna gra z seniorami .Jak dasz radę w 1 lidze i dostosujesz się do fizyczności ,agresywności to masz szanse na ekstraklasę .Twierdze Ian że pobyt Pestki w Chrobrym wybił go na wyższy lewel. Ile zagra w ekstraklasie Strózik ?Nazbiera 90 minut za całą rundę ?.Nie grając będzie się cofał w rozwoju .
Eredin też czekam na transfer skrzydłowego .Tą drugą sprawą się nie przejmuje w najgorszym razie dostaniemy finansową karę i tyle .
Co do karnetów mam całoroczny więc nie trzeba mnie nawoływać .Innych pasiaków owszem sam namawiam kogo się da .
Szkoda że klub mocniej nie pomaga w kwestii wzmocnień .Sceptycy nie mieli by argumentów żadnych i myślę że nawet bardzo wybredny Santo jak byśmy ściągli dobrego skrzydłowego ,Alvareza już teraz plus Loshaj i Thiago dziękował by i klaskał .Jira nie wiem bo komarchowiija przez 15 lat zryła mu psychikę .Jest bardzo nie ufny wszędzie widzi spisek .Człowiek nie ufny ze zmienioną psychą kąsa i gryzie .To nie jego wina to pacjent wyklarowany przez tabiszo bałdysow .
Mocne transfery też w jakimś tam stopniu pomogły by karnetom .
Tylko dodam na koniec, że z tego co wiem, to najbliższe inwestycje w piłkarzy są uzależnione od możliwej kary jaką czeka klub.Wiadomo za co. Więc proponuję na ten moment zakmnąć wątek i się skupić na rodzinie, pracy, Żonie, Narzeczonej itd. Każdy będzie zdrowszy. A jak wszyscy wiedzą, nikt nas w centrali nie kocha i związek nawet złośliwie może nam podarować - 30 punktów w przyszłym sezonie aby się pokazać i czeka nas obrona Częstochowy...a nie żadne puchary...
Dobranoc
[quote='SaNtO' pid='1419262' dateline='1580753284']
Poza wszystkim opinia psa to ostatnia rzecz na świecie jaka mnie interesuje, bardziej bym się przejął gdybyś napisał, że żul na kleparzu miał polewkę.
[/quote]
:D
Przecież to ci sami.
Oby do jutra. Może się coś w końcu ruszy.
ZBigniewie T nie wyzywaj mnie od choragiewek .Oceniam uczciwie i nie jestem ani po stronie klakierów ani pesymistów .Interesuje mnie stan faktyczny .Jak jest coś zrobione dobrze to chętnie pierwszy pochwale .Jak jest coś sknocone to nie będę udawał że jest OK .
Przyjdzie dobry skrzydłowy to zmieni moją ocenę okienka .Z prostego powodu to był nasz priorytet transferowy czyli pozycja najbardziej potrzebująca wzmocnień .Mam nadzieje że to będzie zawodnik lepszy od Wdówki .Czy wymagam wiele ?2 dobrych skrzydłowych i Wdówka ze swoją szybkością wchodzący ok 60 minuty na podmęczonego obrońcę .Będzie rywalizacja bo Wdówka bedzie naciskał by grać .Jedyne obawy będą w jakiej formie fizycznej ten nowy przyjdzie i jak szybko się zaaklimatyzuje .Do ligi mamy 3 dni .Jak przyjdzie jutro to może zaliczy przed ligą ze 2 treningi z drużyną
Jak by się jeszcze okazało że Alvarez już teraz przyjdzie to okienko będzie bardzo dobrze .Szanse sa na to małe ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia .
Bardzo by się przydał bo jest ogromna szansa zapełnić gablotę klubową jakimś trofeami
[quote='SaNtO' pid='1419262' dateline='1580753284']
No nie Konserwa rozbił bank :D będę się gryzł w język bo jego psy w pracy mają ubaw :D W ogóle to przestanę narzekać żeby psy nie miały radochy :D
To nie ja się ośmieszam brakiem transferów tylko Filipiak. Bogacz nad bogacze z wielkim ego co nie potrafi zrobić wyniku w słabej lidze. Nawet cinkciarz robił wyniki, zwykły kablarz a Filipiak informatyczny guru nie jest w stanie. Kto ma się wstydzić?
Ja jestem za naszymi ale na forum nie zamierzam udawać, że mi się to co widzę podoba. Ruszy liga to pójdę kibicować ale brak sukcesu to będzie wina Filipiaka i trzeba wtedy z nim pojechać, że nie pomógł. Jeśli zrobiłby wszystko a by nie wyszło to bym złego słowa nie powiedział. Tymczasem mamy na ten moment transferową porażkę. Mogę wierzyć w cuda Probierza bo tylko on może coś z tego wycisnąć ale się martwię, że z tym materiałem może być ciężko
[/quote]
Wszystkim bamboszowym napierdalaczom przypominam,że czasy transferowej hossy w cupiałowo-wojciechowskim stylu,dawno już za nami.Zanim zaczniecie głośno mlaskać,jak to zajebiście potrafili wydawać swoje albo pożyczone miliony to radzę sprawdzić,gdzie oni i ich kluby teraz są ? I odpowiedzcie sobie szczerze,czy było warto ? Tego byście chcieli dla Naszej Cracovii ? Komorników,Królów,kambodżańskich księciów ? No koorwa,nie wierzę !!! Wydepilujcie sobie bez znieczulenia te wasze muchy w nosie i zostawcie trochę energii na najbliższy mecz.
Do zobaczenia na ukochanej Ziemi Świętej !
Z tego okienka transferowego bardziej od potencjalnych nazwisk zawodników którzy mogli do nas trafić zapamiętam słowo "Zaburzony" :D
jak dobrze że wraca liga,może co poniektórzy trochę ochłoną z emocji transferowych ;)
- Edytowany
Bruno ty tak na poważnie o tych sukcesach za Cupiała? Że niby nie chcielibyśmy podobnie?
Miesiąc czasu na transfery, na kary z WD nie czekamy. Bierzemy je na... Jak cała tą ligę jak już zakontraktujemy kota w najbliższych dniach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (8 użytkowników)
Blaszany, Niewidoczni (1), Goście (6)