[quote='leszeczek' pid='1418792' dateline='1580586849']
[quote='zibi03' pid='1418790' dateline='1580586052']
Zawsze można włączyć ignora
[/quote]
Niestety (przynajmniej u mnie) ta funkcja nie działa. Pozostaje tylko szybkie przewijanie.
[/quote]
Dobrze że mnie uświadomiłeś, cóż zostaje usunięcie linku
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
JIRA daj spokój. Nie przemowisz tutaj nikomu. Jest drugie miejsce i jest pięknie, wszystko jest cacy. Żeby ci ludzie zeszli na ziemię to musiałoby się stać 0-1 z Arką na dzień dobry. Wtedy zapewniam Cię że wszyscy mlaskajacy nad oknem będą mówisz Twoim/naszym głosem. Wtedy pójdą jeszcze głębiej i każdy będzie szrotem a. Probierz do zwolnienia.
Reprezentujemy rzadką szkołę Pasiaka mądrego przed szkodą. Mamy rację że nie mamy żadnych walorów ofensywnych. Oby jakimś cudem się okazało że wystarczy tych kilku chłopaków do wygrania ligi.
Ludzie uwaga znowu jakiś farmazoniarz napisał dla Was bajeczkę na tt. Zapytajcie forumowego guru czy to prawda i jak potwierdzi to będzie kolejne dwa tygodnia jarania się tym co ostatecznie się nie wydarzy bo ktoś na kogoś zgarnie sprzed nosa ;D
Ja jestem rozczarowany to naturalne i to pomimo tego że się nie łudziłem że tym razem Filipiak nie łże.
JIRA szkoda czasu na awantury. Wierz mi niczego nie zmienisz
Farciarz, ja tylko króciutko z telefonu, bo się powtarzasz w błędzie. Cracovia pozyskała OP, Florian Loshaj się nazywa. Poszukaj informacji na oficjalnej stronie lub na forum, bo przeoczyłeś info ;)
Trzymajmy kciuki by się Pasy wzmocniły skrzydłowym. Thiago wg informacji, jest fajnym wzmocnieniem i potwierdza to codziennie. Dzisiaj dodatków pierwszy gol. Będzie dobrze Pany :)
[quote='SaNtO' pid='1418796' dateline='1580589802']
JIRA daj spokój. Nie przemowisz tutaj nikomu. Jest drugie miejsce i jest pięknie, wszystko jest cacy. Żeby ci ludzie zeszli na ziemię to musiałoby się stać 0-1 z Arką na dzień dobry. Wtedy zapewniam Cię że wszyscy mlaskajacy nad oknem będą mówisz Twoim/naszym głosem. Wtedy pójdą jeszcze głębiej i każdy będzie szrotem a. Probierz do zwolnienia.
Reprezentujemy rzadką szkołę Pasiaka mądrego przed szkodą. Mamy rację że nie mamy żadnych walorów ofensywnych. Oby jakimś cudem się okazało że wystarczy tych kilku chłopaków do wygrania ligi.
Ludzie uwaga znowu jakiś farmazoniarz napisał dla Was bajeczkę na tt. Zapytajcie forumowego guru czy to prawda i jak potwierdzi to będzie kolejne dwa tygodnia jarania się tym co ostatecznie się nie wydarzy bo ktoś na kogoś zgarnie sprzed nosa ;D
Ja jestem rozczarowany to naturalne i to pomimo tego że się nie łudziłem że tym razem Filipiak nie łże.
[/quote]
Ochłoń
Santo, a powiedz mi może masz pare baniek wolnych na koncie. Wtedy wybierzesz dowolnego piłkarza i oplacaj go przez x kat.
Zrozum to nie są Twoje, moje pieniądze. Czy nam się podoba czy nie każdy klub sportowy to biznes i słupki powinny się zgadzać.
Ja też ponad 30 lat odkąd kibicuje Parom czekam na majstra, to jest moje marzenie, ale kurwa znam realia. Chcieć, a móc to 2 różne rzeczy.
Ps. Ja liczę jeszcze na skrzydło.
Z tym @JIRA nie ma co dyskutować, bo nie potrafi odpowiedzieć na argumenty, więc to tak jakby sam się przyznał do tego, że nie ma nic do powiedzenia poza powtarzaniem się i prezentowaniem swojego analfabetyzmu.
SaNtO!
Jasne, konstruktywna krytyka poparta najlepiej wnikliwymi obserwacjami i wiedzą o piłce jako takiej, a także oparta w jakiejś mierze na głębszej znajomości co się w klubie dzieje zawsze w cenie (w sumie dlatego mało piszę, bo hołduję zasadzie "nie wiem, to się nie wypowiadam")
Tylko jak w tym momencie pada argument np. że jesteśmy w ciemnej d... bo nominalni napastnicy mało bramek strzelają to ręce opadają, a łomot szczęki walącej o podłogę słychać gdzieś na Podlasiu.
W ten sposób można spokojnie udowodnić, że Ziemia ma kształt banana. Załóżmy np. że Pasy zdobyłyby 29 bramek (czyli tyle samo), ale powiedzmy 15 z nich zdobyłby 1 napastnik. To co wtedy? Dobrze? No nie, bo nagle okazuje się, że jest płacz, co to będzie jak ten zawodnik straci formę, albo złapie kontuzję.
Podsumowując:
Konstruktywna krytyka - tak! Malkontenctwo wymagające porażających fikołków intelektualnych - nie!
[/quote]
JIRA od maja do sierpnia trąbił jak to na wiosnę osiągnęliśmy max możliwości zawodników i go już nie przeskoczymy, jak to ściągamy tylko szrot i jak to Probierz wszystko zepsuł, stracił szacunek drużyny i nie przygotował piłkarzy do sezonu i teraz będzie już tylko gorzej i resztka kibiców ucieknie ze stadionu.
Przegraliśmy z ŁKS w 2 kolejce i tak, dla wielu z JIRĄ na czele był to świetny moment aby sobie poużywać na trenerze i zawodnikach. Jakbyśmy teraz przegrali z Arką na początek to pewnie też będzie.
Ale jeśli wg Ciebie lepiej napierdalać cały rok bo ojej może przegramy co to będzie, trzeba wszystko zrównać z ziemią bo Pelle czy Vestenicky to szrot a Loshaj to gówno a nie transfer (cytuję z pamięci bo Jira usunął z TT), to śmiało stań z nim w jednym szeregu.
[quote='gusto' pid='1418805' dateline='1580592378']
[/quote]
JIRA od maja do sierpnia trąbił jak to na wiosnę osiągnęliśmy max możliwości zawodników i go już nie przeskoczymy, jak to ściągamy tylko szrot i jak to Probierz wszystko zepsuł, stracił szacunek drużyny i nie przygotował piłkarzy do sezonu i teraz będzie już tylko gorzej i resztka kibiców ucieknie ze stadionu.
Przegraliśmy z ŁKS w 2 kolejce i tak, dla wielu z JIRĄ na czele był to świetny moment aby sobie poużywać na trenerze i zawodnikach. Jakbyśmy teraz przegrali z Arką na początek to pewnie też będzie.
Ale jeśli wg Ciebie lepiej napierdalać cały rok bo ojej może przegramy co to będzie, trzeba wszystko zrównać z ziemią bo Pelle czy Vestenicky to szrot a Loshaj to gówno a nie transfer (cytuję z pamięci bo Jira usunął z TT), to śmiało stań z nim w jednym szeregu.
[/quote]
Az ciezko uwierzyc ze JIRA jest kibicem Cracovii. Moze to ktos z gtsu i sieje ferment. Prawdziwy kibic czasem sie wk.ur.wi i ponarzeka ale za chwile przechodzi i czeka z niecierpliwoscia na nastepny mecz. Prawdziwy kibic zawsze jest z klubem nawet jakby spadl do 4 ligi. Moze to tylko moje zdanie, moze sie myle ::)
Mi osobiscie podoba sie obecny model zarzadzania. Malymi kroczkami ale prosto do celu. Wygralismy derby w psiej budzie co od wielu lat nie potrafilismy zrobic..
Spotkalem sie tutaj tez z wypowiedziami ze tylko mistrzostwo sie liczy i ze 2 lub 3 miejsce to porazka.
Teraz chcialbym zapytac czy jest tu jakis forumowicz ktory pamieta ostatnie pudlo Cracovii, bo jak sie nie myle to bylo to w 1949 r ::)
[quote='Myroo' pid='1418808' dateline='1580593840']
[quote='gusto' pid='1418805' dateline='1580592378']
[/quote]
[/quote]
Az ciezko uwierzyc ze JIRA jest kibicem Cracovii. Moze to ktos z gtsu i sieje ferment. Prawdziwy kibic czasem sie wk.ur.wi i ponarzeka ale za chwile przechodzi i czeka z niecierpliwoscia na nastepny mecz. Prawdziwy kibic zawsze jest z klubem nawet jakby spadl do 4 ligi. Moze to tylko moje zdanie, moze sie myle ::)
Mi osobiscie podoba sie obecny model zarzadzania. Malymi kroczkami ale prosto do celu. Wygralismy derby w psiej budzie co od wielu lat nie potrafilismy zrobic..
Spotkalem sie tutaj tez z wypowiedziami ze tylko mistrzostwo sie liczy i ze 2 lub 3 miejsce to porazka.
Teraz chcialbym zapytac czy jest tu jakis forumowicz ktory pamieta ostatnie pudlo Cracovii, bo jak sie nie myle to bylo to w 1949 r ::)
[/quote]
W 1952 r. było 3 miejsce przy dziwnym podziale ligi na grupy.
Też uważam, że miejsce na pudle byłoby super zwłaszcza, że szlag człowieka trafia, gdy pomyśli, że w XXI w. mieliśmy 3 razy 4 miejsce i raz 5.
Nie pamiętam pudła, ale i tak uważam, że liczy się tylko mistrzostwo LUB/I Puchar Polski, reszta to nagrody pocieszenia.
Jeszcze będzie co poniektórym wstyd za lekceważenie Thiago, bo to będzie mega kocursko, a wtedy na bank wystawie co poniektórym ocenę (-3=), za defetyzm i sianie fermentu. Są też tacy co pałę wyłapią
A tak na marginesie, to ta ocena robi od paru dni wielką karierę w liceum u mojego syna, marzenie połowy szkoły z np. matematyki, czy fizyki :P .
[quote='frik' pid='1418819' dateline='1580599898']
Jeszcze będzie co poniektórym wstyd za lekceważenie Thiago, bo to będzie mega kocursko, a wtedy na bank wystawie co poniektórym ocenę (-3=), za defetyzm i sianie fermentu. Są też tacy co pałę wyłapią
A tak na marginesie, to ta ocena robi od paru dni wielką karierę w liceum u mojego syna, marzenie połowy szkoły z np. matematyki, czy fizyki :P .
[/quote]
Tego nie wiemy dopóki się nie przekonamy ...ale wiemy jedno na 100% . Gdybyśmy teraz brali za 500kEuro Rodrigeza (czy jak mu tam ) z ŁKS to panowałby entuzjazm a jak tego samego grojka Probierz sprowadziłby z Olsztyna w lipcu 2019 to wrzaskom o sprowadzaniu szrotu nie byłoby końca. :D
ps: co nie zmienia faktu ,że nasz zarząd jak narazie ma problem z dokonaniem transferów na miarę naszej pozycji w tabeli. Powszechnie wiadomo ,że podchodziliśmy pod "przekocurów" jak na naszą ligę ale nie wyszło.
Jednak sprowadzeni gracze są raczej dość obiecujący.
[/quote]
Santo( Jira) czy ty czasem nie polemizujesz ze sobą ?
Ta zgodność poglądów jest [size=small]zadziwiająca :D :D [/size]
Na wszelki wypadek potwierdzę, że to nie są te same osoby. Ale dowcip niezły. ;)
[quote='Khalid' pid='1418822' dateline='1580601275']
[quote='frik' pid='1418819' dateline='1580599898']
[/quote]
Tego nie wiemy dopóki się nie przekonamy ...ale wiemy jedno na 100% . Gdybyśmy teraz brali za 500kEuro Rodrigeza (czy jak mu tam ) z ŁKS to panowałby entuzjazm a jak tego samego grojka Probierz sprowadziłby z Olsztyna w lipcu 2019 to wrzaskom o sprowadzaniu szrotu nie byłoby końca. :D
ps: co nie zmienia faktu ,że nasz zarząd jak narazie ma problem z dokonaniem transferów na miarę naszej pozycji w tabeli. Powszechnie wiadomo ,że podchodziliśmy pod "przekocurów" jak na naszą ligę ale nie wyszło.
Jednak sprowadzeni gracze są raczej dość obiecujący.
[/quote]
Tak, to prawda , jeszcze nic nie wiadomo. Tylko niektóre rzeczy widać jak na dłoni. Widać technikę, szybkość, odwagę w podejmowaniu decyzji, ale i te cechy to pikuś, najważniejsze to taki prawdziwy entuzjazm, radość z tego co się robi i determinacja, aby osiągnąć sukces. Do tego liznął siłowej 1 ligi i się nie odbił, tylko grał, uczył się polskiego i to z jakim skutkiem! Wolę 1000 razy takiego chłopaka jak zmanierowanego starego Hiszpana czy innego kasztana za grubą kasę, z rozdętym ego i przekonaniem o własnej zajebistości (Polaków też się powyższe dotyczy). To nie jest jakiś Majoros czy Witkowski, poza tym SaNtO go lekceważy, co jest dobrym znakiem. Jest kocur, jakiego jeszcze nie mieliśmy, to pewne. ;)
- Edytowany
Gusto, wspominasz moje słowa o "osiągnięciu maxa przez piłkarzy" to zapytam obiektywnie uważasz, że jest inaczej? Końcówka sezonu była idealna i generalnie porażki które mieliśmy i brak skuteczności w napadzie oraz brak skrzydeł to tylko wynik przypadku? (trener też sobie to wymyślił wraz z Januszem) . Uważasz, że zespół ma potencjał ofensywny dużo większy niż ten który został osiągnięty teraz?
Moim zdaniem po obecnych sparingach raczej nie widać różnicy - chce przypomnieć, że okres przerwy jest krótki i piłkarze przez ten czas powinni raczej złapać trochę świeżości niż utrzymywać bieżące standardy - jakoś nie widać poprawy.
Argumenty, że strzelać może każdy są śmieszne - w takim razie po co taktyka w której wystawia się napastników i gra się dośrodkowaniami o których mówi a Probierz do wykończenia przez napastnika?
Niestety ale potencjał ofensywny w nowoczesnym futbolu nie jest związany tylko z dobrym funkcjonowaniem skrzydeł ale także wykończeniem tych akcji - podaj mi przykłady akcji ofensywnych w których zadziałało dobre dośrodkowanie i wykończenie akcji przez napastnika.
Ja przyznaje grzeje się mocno, wkurzam i wygląda to czasami żenująco próbując na siłę przemówić ludzią do rozsądku zgadzam się z tym, ale wynika to z faktu, że pierwszy raz od wielu lat mam dość powielanego corocznego schematu że strony klubu i Janusza.
Możecie mi ze spokojem powiedzieć, że to okienko wygląda inaczej?
Z mojej perspektywy wygląda to tak:
1) Pod koniec ostatniej rundy już słyszeliśmy od trenera i Janusza i konieczności wzmocnień formacji ofensywnych,
2) Przyszedł czas obietnic Janusza w wywiadzie i konkretna informacja o ściąganiu "prze-kotów" do 15 aby zdążyli się zaaklimatyzować i zgrać Się zespołem,
3) Czas mija mamy nie cały tydzień do rozpoczęcia nowej rundy a my teraz nie mamy wcale wzmocnionych zapowiadanych pozycji, dodatkowo wszyscy widzą problemy w defensywie po kontuzji Datko i nawet sam Probierz to udowadnia próbując ustawiać tam Dimuna,
4) Ściągamy piłkarzy do środka gdzie mamy cenionego przez zarząd Dimuna i Rakoczgo oraz Gola, Pele itd. (nie rozumiem w takim razie logiki zmiany pozycji Dimuna wygląda na desperację)
5) Do ludzi ciągle są przekazywane pierdy i przecieki bez pokrycia,
6) Między czasie "kupujemy" Alvareza który jest już u nas i wszyscy się nim podniecają - ok wygląda na świetnego piłkarza ALE jego nie ma teraz w zespole nie pomoże nam w niczym więc jak można traktować go jako wzmocnienie?
7) Pozbywamy się Piszcza i Cecarica (którego nie lubię i uważam, że to dobry ruch) ALE osłabiany pozycje o zmienników którzy już znają się z zespołem a w przypadku Piszcza uważam, że to duże osłabienie bo chłopak często wchodząc z ławki robił zamieszanie i różnice.
8) Wszyscy mówią o wzmocnieniach ale przecież nie zrobiliśmy wzmocnień 1 do 1 za Piszcza ktoś, za Cecarica ktoś,
9) Co chwilę słychać pierdy od Franka itd o kolejnych 3 prze-kotach z terminami na wtorek itd, wtorek to tylko sekunda przed rozpoczęciem sezonu,
10) Finalnie dojdzie do tego, że Janusz powie - tak to wina słabej ligi, dużej kasy, agentów i samych piłkarzy i zostaniemy z niczym bo to wytłumaczenie zawsze się przyjmie w głowie Pasiaka.
Czy dla Was nie wygląda to jak co roku? Patrzycie że spokojem na ligę? Czujecie faktycznie, że jesteśmy na tyle silni, że od początku będziemy walczyć dalej o czołowe lokaty?
Cały czas podnosicie jako argument tego, że jesteśmy na 2 pozycji, że się nie osłabiliśmy nazywacie to sukcesem - rozumiem to i także uważam to za sukces ale jak pokazują przykłady z ostatnich lat Lechii, Jagielloni i Piasta niestety rzeczywistość potrafi na wiosnę mocno weryfikować ligę - kurde mamy sporo meczów do rozegrania jesteśmy dopiero w połowie, będziemy grać z zespołami które będą walczyły tak samo jak my o utrzymanie, premie w związku z górną 8, premie za awans do pucharów europejskich i lm itd. Ja czytając to co piszecie uważam, że Wy już myślicie o tym, że zostaliśmy mistrzami bo "konkurencja" się osłabiła - chciałem tylko przypomnieć - GŁÓWNIE MECZE PRZEGRYWALIŚMY NIE Z KONKURENCJĄ A Z OGÓRAMI LIGI.
Powiem tak akceptując zachowanie i działania zarządu i olewając obietnice bez pokrycia Janusza mówiąc ciągle, że jest dobrze to błąd dający Januszowi oręż do pięknych odpowiedzi czemu się nie udało po zakończeniu okienka. Później będzie już zbyt późno.
Ps. Z tego co widzę Alvarez dzisiaj znowu w składzie na mecz swojego zespołu.
Jira podobno miałeś już się nie udzielać w tym temacie,masz dobrą pamięć,tylko krótką.
Gościu nie będę siedział bez odpowiedzi kiedy kilka osób o mnie pisze.
- Edytowany
[quote='zibi03' pid='1418788' dateline='1580585799']
https://twitter.com/FrankTedu/status/1223688409589460997?s=20
[/quote]
Szczerze mówiąc te przecieki czy twitterowe czy forumowe etc. (nieważne czy robi to Focus , Frank czy powiedzmy
Malachiasz Salomonowy) strasznie mnie wnerwiają. Transfery maja być robione po cichu...przynajmniej dopóki nie "jesteśmy Barceloną" , która (a i to nie zawsze) mówi chcemy tego i tego i jest tylko kwestia negocjacji ceny.
My grzebiemy na rynku gdzie setki Klubów z budżetami lepszymi od naszego chcą kupić "okazję" .
Już kilka PrzeKOtów :D (jak na ekstraklapę) poszło do Rosji , 2-ej Bundesligi etc. Po kiego nakręcać frustrację i karmić trole.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)