[quote='SaNtO' pid='1407713' dateline='1574086689']
[quote='tomecki' pid='1407703' dateline='1574083257']
[quote='SaNtO' pid='1407701' dateline='1574080623']
A czy ja narzekałem? Uważam, ze to wielki sukces zebrać 1500 osób na dyscyplinę sportu, która[b] nikogo nie interesuje[/b]. To Potter narzekał, że było mało ludzi.
[/quote]
Nie do pomyślenia jak taki tekst mógł przejść przez klawiaturę kibicowi Cracovii ....
[/quote]
W skali globalnej. To chyba da się doczytać z domysłu. Szanuję każdego Pasiaka zajaranego hokejem ale nawet oni (a pewnie szczególnie oni) zdają sobie sprawę, że nikogo poza nimi ten sport nie rajcuje i że takich ludzi jest garstka.
Sorry wybaczcie, że to nudny sport. To nie odpowiedni wątek ale uważam, że [b]jeśli nie zostanie zrewolucjonizowany to wymrze[/b]. Muszą się zacząć chociaż lać jak w NHL żeby to miało jakikolwiek punkt zaczepienia. Ja bym może poszedł wtedy chętniej jakbym wiedział, że cham z Sosnowca albo Katowic dostanie w mordę o naszego zabijaki.
[/quote]
W Polsce hokej w mediach nie istnieje więc w świadomości ludzi w tym i Twojej go nie ma
ale zapewniam Cię, że w kilku krajach sąsiadujących z Polską hokej jest bardziej popularny od piłki nożnej a w bliskiej odległości znalazłoby się następnych kilka takich krajów. Poza tym w krajach gdzie nie jest bardzo popularny cały czas się rozwija więc "pogłoski o jego śmierci są mocno przesadzone"
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Masz całkowitą rację ale Santo pewnie miał na myśli polski hokej. Oczywiście życzyłbym sobie by było zgoła odmiennie ale mam podobne obawy, być może niczym nie poparte ale takie przeczucie.
Wróćmy jednak do życzeń transferowych w piłce nożnej :-D
No własnie. Focus chyba na urlopie bo nic nie podpowiada.
Peskovic przedłużył. Trzeba przyznać, że udało nam się przedłużyć wygasające umowy z wszystkimi ważnymi zawodnikami. Za to brawa, bo do tej pory nie było to u nas standardem. Teraz czas na JAKOŚCIOWE wzmocnienia. 3-4 ruchy konieczne. Skrzydłowy, środkowy pomocnik ofensywny i środkowy pomocnik defensywny to moim zdaniem priorytety. Możliwe, że przydałoby się też ściągnąć stopera jeżeli Datković prędko nie wróci, a temat bramkarza zrealizować latem. Wszyscy oczywiście pod względem umiejętności na poziomie Pellego bądź Rafy, albo i lepsi. ;) Tak bym to widział.
Dobrze gada. Polać mu.
[quote='girza' pid='1407780' dateline='1574152360']
No własnie. Focus chyba na urlopie bo nic nie podpowiada.
[/quote]
Mam nadzieję , że nie na bezpłatnym ? ;)
- Edytowany
a może coś focus pisał o zakupie mega kocura tylko namiętna dyskusja (przepychanka) na ostatnich 50 stronach o odejściu Cabrery i Javiego sprawiła, że nius przeszedł bez echa :P Mam wrażenie, że każdy z uczesnitków 'debaty' ~ 20 razy nowym postem bronił swojego stanowiska :( dobrze, że liga wraca to może odwróci uwagę od tego tasiemca.
Eee, do meczu Cracovii jeszcze prawie tydzień - zdążą naprodukować kolejnych 20 stron :P
[quote='KamilloLce' pid='1407791' dateline='1574163107']
Peskovic przedłużył. Trzeba przyznać, że udało nam się przedłużyć wygasające umowy z wszystkimi ważnymi zawodnikami. Za to brawa, bo do tej pory nie było to u nas standardem. Teraz czas na JAKOŚCIOWE wzmocnienia. 3-4 ruchy konieczne. Skrzydłowy, środkowy pomocnik ofensywny i środkowy pomocnik defensywny to moim zdaniem priorytety. Możliwe, że przydałoby się też ściągnąć stopera jeżeli Datković prędko nie wróci, a temat bramkarza zrealizować latem. Wszyscy oczywiście pod względem umiejętności na poziomie Pellego bądź Rafy, albo i lepsi. ;) Tak bym to widział.
[/quote]
Kupmy teraz 1 lub dwóch przekotów i będzie dobrze. W/g mnie najpilniejszy temat to gość o umiejętnościach Janusza Gola, ale na pozycje Javiego czyi środkowy ofensywny pomocnik. Pewnie że przydało by się obsadzić pozostałe pozycję o jakich piszesz, tylko obawiam się, że ilość obniży jakość. No chyba że faktycznie nasz prezes się podjarał grą o MP, ale jakoś w to nie wierzę.
Kiedy rusza okienko i do kiedy trwa?
Od 1 lutego do 28 lutego chyba :)
W Europejskich topowych ligach okienka sa otwarte od 1 stycznia do ostatniego Stycznia...
Jesli sie rozchodzi o nasza lige to okienko trwalo od 1 lutego do konca lutego...
Wiec jesli nic nowego nie ustalili i nic nowego w przepisach sie nie pojawilo to w naszej lidze okienko przez caly miesiac luty.
Jak szukamy to już na całego , oto lista gwiazd bez kontraktu od lipca 2020 - nic tylko wybierać :) :
https://gol24.pl/gwiazdy-do-wyjecia-za-darmo-top-10-pilkarzy-bez-kontraktu-od-lipca-2020/ga/c2-14594427/zd/40175931
[quote='hank' pid='1408007' dateline='1574340463']
Jak szukamy to już na całego , oto lista gwiazd bez kontraktu od lipca 2020 - nic tylko wybierać :) :
https://gol24.pl/gwiazdy-do-wyjecia-za-darmo-top-10-pilkarzy-bez-kontraktu-od-lipca-2020/ga/c2-14594427/zd/40175931
[/quote]
A tam na całego. Wystaczy, że byłym gwiazdom ekstraklasy się kończą w czerwcu (Dani Quintana, Razack Traore czy juz wolny Nakoulma) a pewnie i tak nikt nie skorzysta.
To ja jeszcze przypomnę o okienku transferowym - to jest czas, kiedy można [b]rejestrować[/b] zawodnika pozyskanego z innego klubu (który miał ważny kontrakt z tym klubem), czytaj: może on w nowym klubie grać w oficjalnych spotkaniach o punkty.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się kluby dogadały wcześniej, choćby dzień po ostatnim grudniowym meczu.
Tak więc uprasza się wielbicieli zarządu o nie używanie argumentu "co się czepiacie, że nie ma transferów, przecież jeszcze okienko zamknięte"
sprawa jest prosta: mianowicie jeśli będziemy na styku z pierwszym miejscem z minimalną stratą przed zimą uważam że warto kupić 3 kotów, natomiast w innym wypadku też warto :) ale nie wiem czy Janusz to wie.
Janusz...
i wszystko jasne :)
Jak będom w promocji te koty, to bieremy :P
Ktoś dzisiaj ma imieniny... i jest to właśnie Janusz.
- Edytowany
[quote='janczer' pid='1408019' dateline='1574346268']
To ja jeszcze przypomnę o okienku transferowym - to jest czas, kiedy można [b]rejestrować[/b] zawodnika pozyskanego z innego klubu (który miał ważny kontrakt z tym klubem), czytaj: może on w nowym klubie grać w oficjalnych spotkaniach o punkty.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się kluby dogadały wcześniej, choćby dzień po ostatnim grudniowym meczu.
Tak więc uprasza się wielbicieli zarządu o nie używanie argumentu "co się czepiacie, że nie ma transferów, przecież jeszcze okienko zamknięte"
[/quote]
Kupowanie lub ostateczne dopinanie transferów TERAZ służyłoby jedynie doraźnemu podniesieniu nastrojów na tym forum. Samo zestawienie dat okienek transferowych (nasze otwiera się wtedy, kiedy zamyka się w najlepszych ligach) oznacza, że zawodnik będący dla nas "przekotem" mógł nie dostać takich warunków (lub[i] po prostu[/i] kontraktu) w najlepszych ligach i nagle znajduje się w naszym zasięgu. Chyba że odwołamy wszystkie płacze nad przepaścią, jaka dzieli obecnie naszą ligę od tych z topu i uznamy, że różnicy nie ma i wymagamy zatrudnienia najlepszych, jacy są na rynku, i już.
Pelle i Lopes trafili do nas chyba na takiej zasadzie. Wyżej bym raczej nie sięgał, nawet jeżeli marzy nam się (mnie się marzy) MP.
P.S. hanku, z twojej listy Goetze spełnia chyba wszystkie nasze oczekiwania na pozycję OP, prawda?:)
wieści niosą że rozmawiamy z kimś ciekawym z dużo mocniejszej ligi i to nie z drugiego czy trzeciego poziomu tylko 1 liga.
- Edytowany
[quote='gadget' pid='1408075' dateline='1574408251']
wieści niosą że rozmawiamy z kimś ciekawym z dużo mocniejszej ligi i to nie z drugiego czy trzeciego poziomu tylko 1 liga.
[/quote]
Oby nieskończyło się tylko na luźnych rozmowach przy kawie
[/quote]
Czyli Hiszpania.
[quote='girza' pid='1408078' dateline='1574410486']
[/quote]
Czyli Hiszpania.
[/quote]
z jakiego to klucza?
[quote='squier strat' pid='1408080' dateline='1574411219']
[quote='girza' pid='1408078' dateline='1574410486']
[/quote]
Czyli Hiszpania.
[/quote]
z jakiego to klucza?
[/quote]
Jesli chodzi o 2 i 3 poziom rozgrywkowy to polskie kluby upatrzyły sobie wlasciwie tylko jeden (i slusznie) kierunek. Dla mnie najsensowniejszy. Szukałbym głównie tam (moze jeszcze ewentualnie na najwyzszym poziomie w Portugalii i Ukrainie). Ale Hiszpania z wielu względów najsensowniejsza (pod Ekstraklasę).
na Cabrerę z trzeciego poziomu Filipiaka nie było stać
Hiszpania bez szans, może znów Portugalia, Holandia, ew. Ukraina ale czy to dużo mocniejsza liga ? Zależy co mamy na myśli pisząc dużo, bo mocniejsza na pewno.
[quote='squier strat' pid='1408082' dateline='1574412447']
[/quote]
Z drugiego. Nie wiem czy nie stać. Kwestia kalkulacji. Teraz kasa z praw jest inna a i cele coraz wyższe. Taki Hanca, Lopes czy Pelle pokazują, że dokonujemy solidnych transferów. Ja bym nie przekreslal naszych szans na zadownika z mocnej ligi.
[quote='pasiak na zawsze' pid='1408083' dateline='1574412684']
Hiszpania bez szans, może znów Portugalia, Holandia, ew. Ukraina ale czy to dużo mocniejsza liga ? Zależy co mamy na myśli pisząc dużo, bo mocniejsza na pewno.
[/quote]
Żeby doprecyzować, to ja sugerując Laliga nie miałem na myśli zawodnika, który tam gra. Bardziej o takim solidnym 2-3 ligowcu (coś jak Imaz), który np. awansował i się "odbił". Pierwszy lepszy z transfermarktu:
[url=https://www.transfermarkt.pl/ariday-cabrera/leistungsdatendetails/spieler/76032]https://www.transfermarkt.pl/ariday-cabrera/leistungsdatendetails/spieler/76032[/url]
uwielbiam te rozkminy. Jestem mlodym stażem kibicem Pasów w porównaniu do innych, ale odkąd założyłem forum co pół roku jest podobnie :D rozmawiamy z kimś mocnym z lepszej ligi. I tak sobie rozmawiamy.
Taka specyfika kibicowania :)
Ale patrząc realnie to coraz lepsze te transfery robimy więc szansy rosną na coraz lepszych piłkarzy.
Del_Piero bo każda liga jest mocniejsza :)
[quote='girza' pid='1408085' dateline='1574412814']
[quote='squier strat' pid='1408082' dateline='1574412447']
[/quote]
Z drugiego. Nie wiem czy nie stać. Kwestia kalkulacji. Teraz kasa z praw jest inna a i cele coraz wyższe. Taki Hanca, Lopes czy Pelle pokazują, że dokonujemy solidnych transferów. Ja bym nie przekreslal naszych szans na zadownika z mocnej ligi.
[/quote]
Potwierdzam. Filipiaka nie stać na takie wydatki. Nie było go stać na Cabrerę stać go tylko na Strózika. Filipiak jest biedny a przy tym wszystkim ma węża w kieszeni. Wydaje tylko tyle ile by wydał na reklamę Comarchu i ani grosza więcej.
- Edytowany
Myślę, że jednak stać tylko się poparzył na transferze Mihalika a preferuje inną formę zatrudnienia .
To jak sie poparze przy kotlecie to juz wiecej mam nie jesc kotletow bo sie moge sparzyc kolejny raz???
[quote="del_piero" pid='1408088' dateline='1574418528']
uwielbiam te rozkminy. Jestem mlodym stażem kibicem Pasów w porównaniu do innych, ale odkąd założyłem forum co pół roku jest podobnie :D rozmawiamy z kimś mocnym z lepszej ligi. I tak sobie rozmawiamy.
[/quote]
Rafa Lopes - zawodnik grający wcześniej w znacznie mocniejszej od naszej najwyższej lidze portugalskiej.
Pelle van Amersfoort - zawodnik grający wcześniej w znacznie mocniejszej od naszej najwyższej lidze holenderskiej.
Sergiu Hanca - zawodnik grający wcześniej w mocniejszej od naszej najwyższej lidze rumuńskiej.
David Jablonsky - zawodnik grający wcześniej w mocniejszej od naszej najwyższej lidze bułgarskiej.
Tak sobie rozmawiajmy częsciej jak w tym roku a nie będę narzekał.
- Edytowany
W tej chwili transfery gotówkowe nie gwarantują jakości. Jestem zdania, że lepiej "przetrzepać" rynek i poszukać gościa konkretnego, który np. w danej chwili siedzi na ławce albo gra ogony w mocniejszych klubach od polskich i zaproponować mu dużą kwotę za podpis i dużą pensję dzięki czemu namówimy go do transferu niż dogadywać się z klubami na odstępne rzędu kilkuset tysięcy euro "na siłę", żeby pokazać że nas stać. Inna sprawa, że w okienku zimowym ciężko znaleźć zawodników, za których kompletnie nie będziemy płacić odstępnego. Przykładowo, nawet za Hancę zapłaciliśmy jakieś grosze Dinamo. Siak czy tak, ważne żeby było nas stać na te wysokie pensje dla nowych zawodników, a czy zapłacimy za nich 20 tysięcy euro czy 500 tysięcy euro - to już dla mnie nie ma znaczenia.
Warto też pamiętać, że zawodnicy osiągający niezłe liczby w podobnych ligach jak polska nie gwarantują od razu wejścia na inny poziom (case Mudrińskiego z Jagiellonii, wybulili za niego 600 tysięcy euro, a facet strzelił 1 gola), stąd ja na miejscu naszych włodarzy bardziej skłaniałbym się ku kierunkom takim jak Holandia, Portugalia, Rosja, Belgia, Turcja, Ukraina.
Przy tych rozmowach z tym przekotem proponuję promować bardzo korzystny barter dla drugiej strony - Dimuna i Cecarica.
[quote='3lvis' pid='1408110' dateline='1574426256']
[quote='del_piero' pid='1408088' dateline='1574418528']
[/quote]
Rafa Lopes - zawodnik grający wcześniej w znacznie mocniejszej od naszej najwyższej lidze portugalskiej.
Pelle van Amersfoort - zawodnik grający wcześniej w znacznie mocniejszej od naszej najwyższej lidze holenderskiej.
Sergiu Hanca - zawodnik grający wcześniej w mocniejszej od naszej najwyższej lidze rumuńskiej.
David Jablonsky - zawodnik grający wcześniej w mocniejszej od naszej najwyższej lidze bułgarskiej.
[/quote]
Każdy z nich grał i dla swoich poprzednich zespołów nie byli to słabi zawodnicy, więc Filipiak pewnie im dużo płaci. Problem polega na tym, że Filipiak może zapłacić maksymalnie 6-7 takim grajkom, a Legia kilkunastu. Z kolei Lech ma od nas większy potencjał finansowy i od dawna im nie idzie.
Ja wcale nie każę nikomu płacić za transfer. Może być kot za darmo. Tylko takiemu trzeba dać 100 albo 150 tysiecy miesiecznie a Potter już pilnuje żebyś nie proponował nawet takich kwot bo się zawodnicy inni obrażą. Jak Potter pilnuje kasy Filipiaka to bądźcie pewni, że Filipiak dusigrosz tym bardziej to zrobi.
zapomnijcie o realnych wzmocnieniach. czym szybciej się pogodzicie z tym, że nie przyjdzie nikt klasowy tym mniej będzie boleć 29 lutego (chyba mamy rok przestępny?) jak się obudzicie z ręką w nocnikach
- Edytowany
[quote='3lvis' pid='1408110' dateline='1574426256']
[quote='del_piero' pid='1408088' dateline='1574418528']
[/quote]
[/quote]
Z całym szacunkiem ale David Jablonsky to zły przykład. Generalnie chodzi mi o piłkarzy robiących różnice z tych których wymieniłeś, zgoda co do Hancy i może Lopes. Natomiast to i tak nie ten kaliber o którym ja mówię. Melikson, Carlitos czy Stilic w swoich czasach u onych wciągali nosem resztę ::) takich piłkarzy oczekuję, potrzeba jakości. Piłkarz, który będzie miał odpowiednią jakość będzie u nas grał pół roku max rok. Niestety.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)