W żadnym wypadku się nie obrażam. Zgodze się z Tobą, że pełno tam debili. Natomiast ktoś musi działać na TT i prostować zakłamania - Knury, Białońskiego, Królewskiego czy innego Hawranka. Pozdro!
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote="octop" pid='1383664' dateline='1560533850']
[quote='konrad_cracovia' pid='1383663' dateline='1560533610']
Czy ja Ci każe iść na TT? Zamiast docenić, że grupa ludzi aktywnie działa ku chwale Cracovii to się zachowujesz jak dziecko. Bez sensu.
[/quote]
Zrobiłem ci coś, że się obrażasz, piszesz, że uciekacie na tt, bo się forum nie da czytać, to ja ci odpowiadam, że tam jest tyle debili, że szkoda gadać.
Ps.: Sam korzystam z tt, ale jakoś nie widzę w czym on niby jest taki zajebisty. Bardziej mi chodziło o to, że ludzie uciekają na tt tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie od nich, a przepychanki z psami i innymi debilami na twitterze im nie przeszkadzają.
[/quote]Przepychanki z psami na tt to indywidualna decyzja każdego. Nie musisz wychodzić z nimi w polemikę jeśli nie chcesz to po 1. A po drugie masz na tym forum tyle psów co i ja tt bo nikt nie kontroluje ludzi tutaj . Więc whatever
- Edytowany
Tu też jak z kimś nie chcesz się kłócić, to się nie kłócisz, a psów jest o wiele mniej, bo jak się jakiś pojawia i zaczyna szczekać to jest banowany.
[quote="octop" pid='1383675' dateline='1560536321']
Tu też jak z kimś nie chcesz się kłócić, to się nie kłócisz
[/quote]Dokładnie dlatego skończymy ten temat bo to nie miejsce by dyskutować o plusach i minusach tt . Skupmy się na Cracovii :)
A czy nie można z psami się ganiać na Twitterze jak ktoś to lubi, a tutaj kulturalnie wśród braci po szalu dyskutować o Cracovii. Myślę, że i tam i tutaj potrzebna jest nasza aktywność. Ja osobiście również działam na TT ale tutaj z przyjemnością zaglądam, bo to lubię.
- Edytowany
Sam widziałem na Twitterze kilka wpisów jak to forum jest złe, bo m. in. komuś się nie podobają transfery, albo komuś się nie podoba jakiś forumowicz i jego zdanie, ludziom zaczęło nagle przeszkadzać, że w wątku transferowym w czasie sezonu ogórkowego jest burdel, a co gorsza mają wrażenie własnej nieomylności i wyższości nad innymi użytkownikami internetu.
Wyciszamy się trochę będzie dobrze. Bez nerwów już niedługo spokojnie bez nerwów panowie
Chciałbym zauważyć, że obecny Mistrz Polski - Piast Gliwice w poprzednim sezonie bronił się przed spadkiem, a w obecnym sezonie najważniejszym transferem była „STABILNOŚĆ SKŁADU I SZTABU SZKOLENIOWEGO”!!! To wcale nie ilość transferów decyduje o jakości gry tylko stabilność! Jeden poważny ubytek i kilka korekcyjnych wzmocnień może w zupełności wystarczyć! A czy wystarczy ??? To się okaże .... na boisku ( nie tu na forum ).
- Edytowany
Eredin dawno mnie tak nie rozbawiłeś ,,przychodzi niezły bramkarz na pozycje która jest naprawdę dobrze obsadzona ",Mieliśmy 1 bramkarza na dobrym poziomie i nic więcej .To jak była dobrze obsadzona ?Liczyłeś Stępiowskiego do tej obsady ?,
Obrona grała dobrze i wraca do niej Pestka .Pytam to jest wzmocnienie jak w Chrobrym nie dawał rady ?
Skrzydła poza Hanca jaką masz jakość ?Na MP czy na faze grupową LE ?Jest na tej pozycji konkurencja?
Bapastnik tracimy gościa co te 15 goli gwarantuje a bierzeny Lopeza którego cenią w Portugalii za waleczność charakter jednocześnie piszą że ma problemy ze ....zdobywaniem goli .Wypisz wymaluj ponosimy ryzyko i bierzemy pobożne życzenie (oby odpalił )
Taras Kacharaba
Jesus Jumenez
Steven Vitoria
Migjen Basha
Musimy zadać sobie pytanie: chcemy zawodnika +26lat, który regularnie strzela bramki w lidze estońskiej lub czarnogórskiej czy chcemy zawodnika +26lat, który regularnie gra w lidze portugalskiej. Nie stać nas na gościa, który ma przyzwoity dorobek strzelecki i nie gra w słabej lidze. Legii na takiego nie stać, a co dopiero Cracovii. Cegiełka do cegiełki i co roku będzie nas stać na co raz to fajniejsze nazwiska.
Piłka nożna jest sportem zespołowym i to dobrze poukładane zespoły najczęściej wygrywają. Nie wystarczy nakupować „przekotów”, by wygrywać. Z tego co ja widziałem to kilka meczów przegraliśmy, bo mieliśmy przygotowanych za mało wariantów w grze ofensywnej i przeciwnicy nas rozpracowali. Różnorodność rozgrywania akcji, przy utrzymaniu stabilizacji gry obronnej całego zespołu pozwala na zmiany w trakcie meczu i odwrócenie losów w zależności od sytuacji na boisku.
Cała tutejsza dyskusja skupia się na porównywaniu poszczególnych graczy. Owszem, Indywidualności są bardzo ważne, ale podstawą jest stabilny trzon drużyny. Tym się wygrywa ligę! Z Europą może być gorzej, ale na ligę i walkę o czołowe lokaty to co jest powinno wystarczyć.
Parę razy tu na forum padło stwierdzenie, że mieliśmy duży problem z kreowaniem sytuacji bramkowych. Jeśli tu nastąpi poprawa to mimo braku AC będzie dobrze, a może nawet lepiej, bo akcenty w ofensywie rozłożą się na więcej ogniw.
[quote='potter' pid='1383686' dateline='1560538704']
Eredin dawno mnie tak nie rozbawiłeś ,,przychodzi niezły bramkarz na pozycje jtóra jest naprawdę dobrze obsadzona ",Mieliśmy 1 bramkarza na dobrym poziomie i nic więcej .To jak była dobrze obsadzona ?Liczyłeś Stępiowskiego do tej obsady ?,
Obrona grała dobrze i wraca do niej Pestka .Pytam to jest wzmocnienie jak w Chrobrym nie dawał rady ?
Skrzydła poza Hanca jaką masz jakość ?Na MP czy na faze grupową LE ?Jest na tej pozycji konkurencja?
Bapastnik tracimy gościa co te 15 goli gwarantuje a bierzeny Lopeza którego cenią w Portugalii za waleczność charakter jednocześnie piszą że ma problemy ze ....zdobywaniem goli .Wypisz wymaluj ponosimy ryzyko i bierzemy pobożne życzenie (oby odpalił )
[/quote]
Obsadzona czyli przychodzi solidny zmiennik zamiast ręcznika plażowego.
Nie wiem czy Pestka nie dawał rady w Chrobrym więc że ma możliwości i Probierz widzi jego a nie Danka.
Co do skrzydeł napisałem że jest Hanca i mam nadzieję Rubio.
Co do Airama zgadzam się z Tobą i wiesz o tym ::) Ale skoro zapadły takie decyzje, to trzeba mieć nadzieję że będzie przynajmniej równie dobrze
Matthias
„Pamięć jest krótka, ale warto pamiętać, że sporo meczów wygrywaliśmy fartem”
A ile meczów przegraliśmy pechowo czy przez błędy sędziowskie? Weź chłopie doceń drużynę bo teraz pisząc ze ta sama a nawet lekko wzmocniona drużyna która zdobyła miejsce 4 będzie na 14 (alescie się uczepili tego miejsca niektórzy po prostu załamać się można) ich po prostu obrażasz
Będąc kibicem Cracovii zostaw inwektywy i obrażanie na przeciwników a naszych wspieraj zamiast takie paszkwile na nich pisać
Sorry ale wkurwia mnie już to mekolenie jak baby na Kleparzu
Potter piszesz że Airam gwarantował 14 bramek. Skąd wiesz, miał to w kontrakcie? Może właśnie jak by zgodził się na np: 10k euro a reszta +/- od ilości strzelonych bramek to by został. Teraz będziemy albo żałować, albo się cieszyć. Ale w 100% miarodajne odpowiedzi mieć nie będziemy.
Airama już nie ma i nie będzie. Jakiekolwiek przepychanki związane z jego kontraktem, a raczej jego brakiem absolutnie niczego nie zmienią. Ktoś napisał, że Lopez miał problemy ze zdobywaniem goli w lidze portugalskiej, ale to nie znaczy, że w polskiej również tak będzie. Przychodzą do nas goście z trzeciej hiszpańskiej bez szałowych statystyk i są gwiazdami ligi, więc nie pozostaje nam nic, tylko pozytywnie się do naszych latynoskich transferów nastawić. Czekam na start sezonu, bo coś czuje, że nowi zawodnicy sami niektórym narzekaczom wytrącą argumenty. Ten sezon kończymy na pudle, czy się to komuś podoba czy nie.
Może się okazać, że w tym oknie transferowym będziemy najlepsi w lidze, chodzi mi o całokształt. Puki co nie odchodzi nikt kto grał w zeszłym sezonie, a ma kontrakt. To może być nasze największe wzmocnienie. Czekam na Marco i stopera/obrońcę, a ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik klasy Kożulija to byłoby okno na miarę zapowiedzi i moich oczekiwań.
Wtedy jedziemy z ligą.
- Edytowany
[quote='Karvin' pid='1383695' dateline='1560543503']
Matthias
„Pamięć jest krótka, ale warto pamiętać, że sporo meczów wygrywaliśmy fartem”
A ile meczów przegraliśmy pechowo czy przez błędy sędziowskie? Weź chłopie doceń drużynę bo teraz pisząc ze ta sama a nawet lekko wzmocniona drużyna która zdobyła miejsce 4 będzie na 14 (alescie się uczepili tego miejsca niektórzy po prostu załamać się można) ich po prostu obrażasz
Będąc kibicem Cracovii zostaw inwektywy i obrażanie na przeciwników a naszych wspieraj zamiast takie paszkwile na nich pisać
Sorry ale ***** mnie już to mekolenie jak baby na Kleparzu
[/quote]
Naprawdę nic nie można napisać ::) Jednak mam potwierdzenie - pamięć jest krótka, ale ok, pożyjemy, zobaczymy, liczę tylko, że jak będzie do d.... to nie będę czytał płaczu na forum, jak u starych bab na Kleparzu, że gramy do d..., że zwolnić Probierza, że dziadowski trener, że dziadowscy zawodnicy, że to, że tamto.
Po drugie, nie obrażam drużyny. To jest polska liga i cały czas w niej gramy. A polska liga ma to do siebie, że dziś jesteś 3, a w kolejnym sezonie grasz o utrzymanie, w jednym sezonie walczysz o utrzymanie, a rok później ten sam skład gra o puchary. Naprawdę w naszej lidze nie ma żadnej, kompletnie żadnej stabilności i przewidywalności, i to, że dziś zespół zajął 4miejsce, nie oznacza, że w przyszłym sezonie ten sam skład nie będzie walczył o utrzymanie. Może warto pamiętać, że na początku sezonu, gdy mieliśmy słaby start, to w pierwszej 11 grało sporo zawodników z obecnej kadry. Tak więc oni są tak słabi jak na początku sezonu, czy tak mocni jak podczas serii 7zwycięstw? Ani to, ani to, po prostu nasza liga jest tak wyrównana, tak słaba, że decydują niuanse, przypadki, fart. I to nie jest żadne obrażanie naszych zawodników, to są po prostu realia naszej piłki.
Po trzecie, dla mnie to jest fenomenalne co tutaj się stało. Najpierw na forum większość jasno pisała o konkretnych wzmocnieniach składu, 3-4transfery, teraz widzę, że jest lekkie zaklinanie rzeczywistości, czyli że wystarczy ten skład co jest, plus te uzupełnienia, które mamy. Co ciekawe, wielokrotnie na tym forum po naszych meczach na wiosnę była krytyka naszej gry i pisanie, że ten skład w przyszłym sezonie nie da rady. Intrygujące co się stało, że zaszła nagle taka zmiana? Zaskakujące jest, że po raz chyba n-ty, znowu uwierzono w gadanie Filipiaka, o budowie mocnej drużyny, o milionach do wygadania, co potem nie przekłada się na konkrety. Do złudzenia przypomina mi to rok 2016 i puchary za Zielińskiego, wtedy też pamiętam, że grupa osób, która pisała o tym, że ta druzyna wymaga konkretnych wzmocnień, by utrzymać poziom, została zakrzyczana, że w zasadzie dobrze jest jak jest, mamy mocny zespół i jedziemy dalej i damy sobie radę, jak to się potem skończyło, wszyscy dobrze wiemy. W zasadzie śmieszne jest zarzucanie mi, że dzisiaj piszę paszkwile na naszych zawodników, czy że ich obrażam, bo akurat przez rundę wiosenną starałem się tego unikać, w przeciwieństwie co do poniektórych. Śmieszne jest też sugerowanie, że nie doceniam tego co zrobiliśmy na wiosnę i zajęcia 4miejsca, bo w ubiegłej rundzie, to czasem miałem wrażenie, że bardziej to doceniam niż znaczna część forum... Inna sprawa, że chyba jest jasne do zrozumienia, że pisanie o 14 miejscu jest ironiczne, a chodzi po prostu o kwestię tego, że w naszej lidze ten sam skład, dziś może być na pudle, a jutro w grupie spadkowej.
Pożyjemy, zobaczymy, mam nadzieję, że będzie dobrze, ale tak jak pisałem, bez konkretnych transferów, nie ma co się napalać na jakąś walkę o podium, bo zderzenie ze ścianą będzie bardzo bolesne. Jeśli mimo wszystko się uda, to fajnie, jak nie, to rozczarowanie będzie mniejsze. Liczę, że może jeszcze jakiś ciekawy transfer jest szykowany, i będzie wzmocnienie, wtedy będę się bardzo cieszył, a jeśli nie, to oczywiście tragedii nie ma, ale trzeba się liczyć z tym, że może być różnie. Może aktualne uzupełnienia kadry okażą się wzmocnieniami, wtedy powinno być nieźle, ale to jak wróżenie z fusów. W każdym razie wszystko zweryfikuje boisku. Osobiście chciałbym się mylić, i zobaczyć na jesieni, że ten skład da radę walczyć o podium.
A teraz lecę sobie kupić karnet na przyszły sezon :)
- Edytowany
Zeszły sezon zaczęliśmy źle, oczywiście mając złą wolę można napisać że to była ta sama drużyna co później, ale jednak to spore nadużycie, ten koszmarny start odbił się na całym sezonie zdobyliśmy 3 punkty w 8 meczach, odpadł Covilo, Elady, Oliva którzy mieli pociągnąć te drużynę do przodu, gdybyśmy cały sezon punktowali jak w pozostałych 29 meczach to byśmy byli wicemistrzem Polski. Można tak napisać rownie dobrze jak marudzić ze mieliśmy szczescie, bie mam krótkiej pamięci po prostu wiem ze pisanie o szczęściu jest bardzo dyskusyjne bo raz jest raz go nie ma a pamięć podpowiada to co się chce pamiętać
Wiem natomiast ze w obliczu tego co się stało sezon temu, w tym sezonie wiedząc o potencjalnych problemach związanych z odejściem Airama - zadbano o dwóch potencjalnych następców dwa tygodnie przed rozpoczęciem przygotowań, według wszelkich sygnałów nikt więcej nie odejdzie, ja wiem ze duzo ludzi ma jakiś niezrozumiały pęd ku transferom najlepiej duzo i drogo i jeszcze koniecznie gotówkowe bo goscie którym się kończą kontrakty są nic nie warci, ale tak po prawdzie to ta drużyna jest systematycznie wzmacniana i budowana a na forum część działa na zasadzie totalnej krytyki - wszystko źle...
A zarzuty o jakiejś zmianie podejścia w sezonie, marudzenie czy cokolwiek innego to nie do mnie, bie piszę na tym forum od wczoraj i poza okresami kiedy trenował nas jeden wąsaty pan od wf nigdy nie nawoływałem do zmiany trenera
[quote="Matthias89" pid='1383717' dateline='1560581379']
Może warto pamiętać, że na początku sezonu, gdy mieliśmy słaby start, to w pierwszej 11 grało sporo zawodników z obecnej kadry. Tak więc oni są tak słabi jak na początku sezonu, czy tak mocni jak podczas serii 7 zwycięstw? Ani to, ani to, po prostu nasza liga jest tak wyrównana, tak słaba, że decydują niuanse, przypadki, fart. I to nie jest żadne obrażanie naszych zawodników, to są po prostu realia naszej piłki.
[/quote]
Siła drużyn nie jest bezpośrednią sumą umiejętności jej zawodników. Gdyby tak było, niepotrzebny byłby trener. Oczywiście, indywidualne umiejętności są istotną składową tej siły, ale tę grupę ludzi trzeba odpowiednio zgrać, znaleźć taktykę dopasowaną do ich walorów i osobowości oraz odpowiednio nastawić mentalnie, tak w szatni jak i na boisku. Te właśnie działania mogą sprawić, że drużyna, która wcześniej broniła się przed spadkiem w następnym sezonie może być bez istotnych zmian personalnych w czubie tabeli.
To potrafi zrobić doby trener, a jeśli jeszcze wzmocni skład, to niech żyje Probierz :D
Wydaje mi się, że przez to liga jest ciekawsza, bo mnie się już znudziło czekać, czy mistrzem będzie Legia czy być może czasami Lech.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)