[quote='tomecki' pid='1313288' dateline='1524485573']
[quote='morata' pid='1313286' dateline='1524484741']
Marcin Warcholak , [b]Sasa Żivec[/b] ,Vlastimir Jovanović ,[b] Martin Bukata [/b], [b]Jarosław Kubicki [/b], Jacek Kiełb , [b]Michał Marcjanik[/b] , [b]Damian
Zbozień[/b]
Zawodnicy bez klubów , pogrubione realne nazwiska (biorąc pod uwagę braki kadrowe / możliwości finansowe / koncepcje ) .
[/quote]
Plus Ojrzyński na ławkę i w sezonie 2018/2019 nie ma na nas mocnych ;;))
[/quote]
Zakładając że Nawałka może nie przedłużyć kontraktu z kadrą i następcą mógłby być Probierz to wcale nie jest to tylko surrealistyczna wizja .
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='morata' pid='1313286' dateline='1524484741']
Marcin Warcholak , [b]Sasa Żivec[/b] ,Vlastimir Jovanović ,[b] Martin Bukata [/b], [b]Jarosław Kubicki [/b], Jacek Kiełb , [b]Michał Marcjanik[/b] , [b]Damian
Zbozień[/b]
Zawodnicy bez klubów , pogrubione realne nazwiska (biorąc pod uwagę braki kadrowe / możliwości finansowe / koncepcje ) .
[/quote]
Może jeszcze Cywka. Jedyni wartościowi piłkarze, którym kończy się kontrakt w eklapie, to:
Kaczarawa, Kurzawa, Kante i raczej żaden z nich nie jest w naszym zasięgu.
[quote='Diabel' pid='1313289' dateline='1524486265']
dokupic tartak, wagon siekier , ogrodniczki dzinsowe i jedziemy z frajerami
[/quote]
Caly dzien jakis taki wqrwiony....Diabel a tym postem prawie sie poplakalem ze smiechu !!!
Dzieki!!
Nie wypowiadam się na temat perspektyw zakupowych, ale w kwestii transferów mamy też do rozstrzygnięcia(klub)/obgadania(kibice) ewentualne wykupienia naszych chwilowo zawodników:
Sergei Zenjov - 30.06.2018 (z opcją przedłużenia o rok) - przedłużyłbym, bo chociaż do końca mnie nie przekonuje, to jednak coś wnosi do gry
Michal Peškovič - 30.06.2018 (z opcją przedłużenia o rok) - zdecydowanie bym przedłużył, a któregoś z młodych dał na wypożyczenie, niech gra.
Ołeksij Dytiatjew - 30.06.2018 (z opcją przedłużenia o dwa lata) - zdecydowanie bym przedłużył
Javi Hernández - 30.06.2018 (z opcją przedłużenia o dwa lata) - zdecydowanie bym przedłużył
Matic Fink - 30.06.2018 (wypożyczenie z Rizesporu) - chętnie bym przedłużył, ale chyba nierealne
Deniss Rakels - 30.06.2018 (wypożyczenie z opcją pierwokupu z Reading) - spory zawód, wiązałem z nim spore nadzieje, ale prezentuje znacznie mniej niż się spodziewałem
Nicolai Brock-Madsen - 30.06.2018 (wypożyczenie z opcją pierwokupu z Birmingham) - on tak mało gra, że nie bardzo jest na czym opierać ocenę.
[quote='Diabel' pid='1313289' dateline='1524486265']
dokupic tartak, wagon siekier , ogrodniczki dzinsowe i jedziemy z frajerami
[/quote]
Post miesiąca . :)
Ja i tak bym przedłużył z Rakelsem.
A Brock-Madsen teraz jak już mamy spokojną grę, powinien dostać więcej minut, zwłaszcza jak będą mecze z drwalami walczącymi o życie.
Zdecydowanie zawodnicy z listy powyżej powinni dostawać więcej minut. Chyba, że decyzje już zapadły.
Rakels potrzebował trochę czasu by dojść do wybornej formy więc teraz dałbym mu go ponieważ znamy możliwości Denissa , o Brocku-Madsenie na razie niewiele można powiedzieć ale kiedy MP go chwali to chyba nie za piękne oczy .
Więcej minut to nasi młodzi gracze powinni dostać.
Priorytet ma CLJ , jak sądzę .
[quote='szaleniec' pid='1313436' dateline='1524564782']
[/quote]
Którzy?
Pestka grywa cale mecze.
Wdowiak regularnie wchodzi od początku lub na zmianę
Dimun podstawowy zawodnik od wielu meczy
Stózik , Kanach grają co 3-4 dni w CLJ o medal MP
Więc kto? Wilk?
[quote='szaleniec' pid='1313436' dateline='1524564782']
[/quote]
No to musimy się zdecydować, czy następcą Piątka ma być sprawdzony (o ile się sprawdzi) Brock Madsen, czy "jakiś grajek na dorobku" - Strózik.
Z drugiej strony jest trochę tych minut do rozdania.
I tu jest zagwozdka - czy dać Krzyśkowi szanse na strzelenie większej ilości bramek czy wystawiać jego zmienników z drużyny ?
- Edytowany
W ostatnich meczach trzeba zagrać na 2 napastników, tak żeby Brock-Madssen mógł się pokazać, a Krzysiek nastrzelać ;)
No to ja proponuje ustawienie 4-4-3 ze Strózikiem, Brock-Madssenem i Piątkiem z przodu. Krzysiek będzie mógł strzelać bramki, Brock się pokazywać a młody Strózik ogrywać obok bardziej doświadczonych kolegów :D
[quote='misiekm' pid='1313458' dateline='1524572079']
No to ja proponuje ustawienie 4-4-3 ze Strózikiem, Brock-Madssenem i Piątkiem z przodu. Krzysiek będzie mógł strzelać bramki, Brock się pokazywać a młody Strózik ogrywać obok bardziej doświadczonych kolegów :D
[/quote]
Wiem , że utrzymanie pewne ale mimo wszystko nie decydowałbym się na grę bez bramkarza.
Szczególnie,że wynika że tłum naszej zdolnej młodzieży to jedynie Wilk ;-)
Szaleniec, widać jakie masz pojęcie o zdolnej Pasiastej młodzieży. Gdybyś mniej spędzał czasu na napierdzielance, to byś więcej widział.
[quote='ian thorpe' pid='1313522' dateline='1524598834']
Szaleniec, widać jakie masz pojęcie o zdolnej Pasiastej młodzieży. Gdybyś mniej spędzał czasu na napierdzielance, to byś więcej widział.
[/quote]
Nie o to chodzi. Szaleniec którego masz rację większość wpisów to zwykła napierdalanka.
wolał nieudolnie poszydzić zamiast odpowiedzieć kto to taki jeszcze z młodych poza Wilkiem ma być ogrywany skoro walcząca [size=small]o mistrzostwo drużyna juniorów dostała priorytet?[/size]
Pestka gra, Wdowiak gra , Dumin gra. Juniorzy nie mogą. Grają co 3-4 dni.
Łatwiej napierdalać niż kompetentnie odpowiedzieć.
[quote='kwach' pid='1313525' dateline='1524599324']
[/quote]
Nie o to chodzi. Szaleniec którego masz rację większość wpisów to zwykła napierdalanka.
wolał nieudolnie poszydzić zamiast odpowiedzieć kto to taki jeszcze z młodych poza Wilkiem ma być ogrywany skoro walcząca [size=small]o mistrzostwo drużyna juniorów dostała priorytet?
[/size]
[/quote]
Strózik gra pełne mecze w CLJ, i nie o pietruszkę, tylko o medal. Widać wyraźnie (Giza jako trener od techniki) że klub chce z tej drużyny wycisnąć jak najwięcej, w odróżnieniu od poprzednich medalistów, którzy teraz kopią w okręgówce (i niestety - słusznie).
Brock-Madsen powinien dostać jakieś minuty, żeby ustalić, czy w ogóle jest temat przedłużenia kontraktu, czy po tej rundzie sobie dziękujemy.
zatrudnieni zawodnicy muszą podnosić poziom drużyny. Nie można zatrudniać zawodników tylko po to, by liczyć sztuki dla zadowolenia kibiców. Mamy paru zdolnych młodych graczy, którzy być może zagrają o złoto w CLJ. Równorzędny nowy zawodnik NIE MOZE zabierać placu gry najzdolniejszym naszym graczom, bo wtedy wali się system szkolenia.
Oczywiście, jestem za każdym MOCNYM transferem, jest pytanie czy na taki transfer nas stać. Jest pytanie, czy pieniądze za Piątka warto wydać na "Iksińskiego", który nie wiadomo czy się sprawdzi ( Mihalik,) czy lepiej znaleźć takiego Pika z Polonii Warszawa, którego będziemy wychwalać na full ( wspomnicie moje słowa)
Ja wiem, że każdy w wyobraźni widzi i chce wielką Cracovię. Ja też, ale chcę by to się odbywało w ramach realizacji sensownego długoterminowego projektu budowy CAŁEJ STRUKTURY odpowiedzialnej za piłkę nożną. Temu kibicuję, i dlatego popieram trenera, bo uważam, ze mamy szansę jak nigdy na długo zagościć nad psami, stać się liczącą siłą w Ekstraklasie.
Ianie, przecież póki juniorzy starsi grają mecze CLJ, to warto sprawdzić, co jest wart Brock-Madsen. Jak chciałbyś u nas pewniaków, to wydaj 150 mln euro na Salaha, jego nie trzeba testować:)
Salah jak ptaszki ćwierkają jest już warty 250 mln Euro .
No to się kurna, Ianie, spóźniłeś... z Cracovią to tak zawsze :dodgy:
- Edytowany
Kolega Szaleniec chciał swoim wpisem wskazał że wbrew szumnym zapowiedziom Probierza, wcale nie stawia na tych "młodych,zdolnych Polaków" (być może zapomniał o Pestce, który jako jedyny coś tam gra). I ma rację.
Probierz tylko dużo gada, o tym jak to by chciał grać młodzieżą - opowiada jak to reforma rozgrywek sprawi że znowu nie będzie kiedy grać młodzieżą. A potem nagle okazuje się że "trzeba grać o wynik..." albo "są rozgrywki CLJ" ... W następnym sezonie oczywiście "gramy o mistrza", więc znowu się nie będzie dało... A jak...
Ale nie martwcie się - model jest. Niezastąpiony trener przyjedzie na mecz CLJ i będzie "obserwował" te rozgrywki o czym wspomni na konferencji i wszystko zgodnie z planem.
Probierz mógłby wyjść pełną jedenastką żywcem wyjętą z CLJ, ale przecież chyba nie o to chodzi? Trener ma rozwijać młodych zawodników, a w meczach pierwszej drużyny mają grać najlepsi. Jeżeli młodzi zawodnicy rozwiną się do takiego poziomu, że będzie ich stać na grę w Ekstraklasie to zagrają, ale to nie jest takie proste. Młodzi muszą robić postęp, a wtedy z pewnością dostaną swoją szansę - nie można im dawać miejsca w składzie za to, że są "młodymi, zdolnymi" Polakami.
Przypomnę, że Probierz ma okazję oglądać tych młodych na treningach i meczach CLJ na które (podobno) chodzi. On ocenia na tej podstawie przydatność zawodników do pierwszej drużyny. W miom zdaniem ocena przydatności zawodnika do gry w I drużynie o to zadanie trenera, a nie kibiców. Dodatkowo trener rozliczany jest z wyników po pierwsze przez prezesa, po drugie przez kibiców, którzy przecież, między innymi od wyniku sportowego, uzależniają swój powrót na trybuny.
Ma grać juniorami, by usłyszeć, że zajął na koniec 13 miejsce, więc nie widać prawie żadnej poprawy w stosunku do wyniku z zeszłego roku?
Za twitterem:
"Cvijanovic nie może się doczekać decyzji od władz Korony, więc wokół niego zaczynają chodzić przedstawiciele innych klubów. Mówi się o Cracovii, gtsie i Lechii, ale sytuacja może się rozwinąć."
Uważam, że Strózik czy Kanach, powinni łapać minuty w Ekstraklasie (Probierz mówił, że gdyby nie CLJ to tak by było). Podniecamy się rozgrywkami juniorów, których wyniki nie mają kompletnie znaczenia... Liczy się rozwój tych zawodników a CLJ im tego nie zapewni, każdy rozegrany mecz w Ekstraklasie to dla nich niesamowita szansa rozwoju, nie ma na to lepszego momentu niż właśnie w tych ostatnich meczach granych o pietruszkę. Uważam to za kolejny błąd MP, po likwidacji rezerw. O których pisałem, że nie ma szans na jakiekolwiek sparingi w sezonie na ogranie pozostałych zawodników (wracających po kontuzjach, nie łapiących się w kadrze pierwszej drużyny), co próbował nam wmówić MP oraz kilka popierających tutaj ten pomysł osób...
Kolega jankes gdyby lepiej słuchał Probierza to by wiedział, ze celem nadrzędnym juniorów było utrzymanie. Bo kolega jankeszapewne nie wie, ze w przyszłym sezonie będzie jedna grupa do której awans automatycznie wywalcza po sześć najlepszych drużyn. Matematycznie jeszcze nie jesteśmy utrzymani, hehe.
A tylko gra z najlepszymi zapewni rozwój o który tak się martwisz.
Tyle
Wszystko to racja ale w sytuacji kiedy najlepsi z CLJ będą grać w EK kto ich zastąpi w meczach CLJ ? Wszak nie gramy tam o pietruszkę .
[quote='kwach' pid='1313525' dateline='1524599324']
[/quote]
wolał nieudolnie poszydzić zamiast odpowiedzieć kto to taki jeszcze z młodych poza Wilkiem ma być ogrywany skoro walcząca [size=small]o mistrzostwo drużyna juniorów dostała priorytet?[/size]
[/quote]
Przecież ci odpisałem- cała nasza zdolna młodziez to Wilk. Przekonałeś mnie, że nie ma kogo wystawić. A skoro wy macie większe pojęcie to podajcie nazwiska. To, że dobrze gramy w CLJ nic nie znaczy dla seniorskiej piłki. Kiedyś mielismy mistrza Polski juniorów, anie dało nam to utrzymania w II lidze.
[quote='szaleniec' pid='1313715' dateline='1524749677']
Przecież ci odpisałem- cała nasza zdolna młodziez to Wilk. Przekonałeś mnie, że nie ma kogo wystawić. A skoro wy macie większe pojęcie to podajcie nazwiska. To, że dobrze gramy w CLJ nic nie znaczy dla seniorskiej piłki. Kiedyś mielismy mistrza Polski juniorów, anie dało nam to utrzymania w II lidze.
[/quote]
Bredzisz kolego. Mistrzowie juniorów z 1990 i 91 stanowili trzon drużyny która awansowała do II ligi i otarła się o awans do I ligi. Że tak się nie stało, to już zupełnie inna historia, może zabrakło wówczas "okupanta" czy "złotoustego" trenera. Może za mało było agonii, w każdym razie nie względy czysto sportowe decydowały. Sportowo Rząsa, Duda, Hajduk, Zegarek czy Kwedyczenko dawali radę.
https://www.transfermarkt.com/serginho/profil/spieler/329013
?Ofensywny zawodnik Sérgio Antônio Soler de Oliveira Júnior "Serginho" z Santos FC, obecnie wypożyczony do América Futebol Clube (MG)??wzbudził zainteresowanie Cracovii.
Czyli co, bo aż boje się otwierać linki?
Bo tego co prezentował Sławek nie da się nazwać gra w piłkę :)
Sérgio Antônio Soler de Oliveira Junior „Serginho”.. drogo mu wyjdzie nadruk na koszulce.
Eeee tam, zrobi się SASO w skrócie, Rudolf ma chyba jeszcze tą czarną taśmę.
Na koszulce pewnie miałby "Serginho" tak jak wielu zawodników z Brazylii.
Szkoda Drewniaka, gość, był wg. mnie odkryciem rundy (czego się nie spodziewałem)
Mam nadzieję, że to plota...
[quote='Muertes' pid='1313730' dateline='1524763657']
z gry przypomina trochę Sławka Szeligę ;)
https://www.ilfattoquotidiano.it/2016/01/24/calcio-show-di-serginho-nel-brasileirao-veronica-e-bolide-sotto-lincrocio/469561/
https://www.youtube.com/watch?v=h4rGO29nrWQ
https://www.youtube.com/watch?v=IHeZM_XvbQk
[/quote]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
niegramotnyj, Pasiak04, Goście (3)