[quote='Kamaz' pid='1260233' dateline='1499856425']
[quote='gargamel9998' pid='1260231' dateline='1499856207']
Kilku forumowiczów domagało się nazwisk. Przypominam:
Saidi - gość kosztował 700 000 (pierwszy najdroższy transfer w historii Comarchovii) - NIE WYGRAŁ nam ŻADNEGO meczu. W sezonie spadkowym jako jedyny nie podchodził dziekowac za doping kibicom.
Niedzielan, Radomski, Matusiak, Ślusarski - każdy chyba pamięta jak ci zawodnicy ciągnęli nasz zespół. Móglbym dodać Jarabicę, ale chłopaka zniszczyły kontuzje, dlatego go nie chciałbym wymieniać w tym gronie, bo z pewnością na to nie zasłużył.
A co pokazali zawodnicy niejako "mniej znani" wyciągnięci z jakiś wiosek? : Kosanović z 2 czy 3 ligi serbskiej, Boljević - moim zdaniem był lepszy od przereklamowanego Dąbrowskiego,
Owszem nie bronię Dei, ale ma u mnie pół roku zaufania. Albo się sprawdzi, albo nie.
Podałem wcześniej przykład Tomasika z Arki, który był za słaby na 1 ligę, a obecnie jest jednym z najlepszych LO w lidze.
[/quote]
Nie no Saidi w Bytomiu bramkę zza pola karnego od poprzeczki strzelił, wygraliśmy wtedy 2-1 (na 2-0 Żytko z karnego) i praktycznie zapewniliśmy sobie utrzymanie :)
[/quote]
na 2-0 to strzelił Suvorov, a Żytko to grał w Polonii
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='Kamaz' pid='1260233' dateline='1499856425']
[quote='gargamel9998' pid='1260231' dateline='1499856207']
Kilku forumowiczów domagało się nazwisk. Przypominam:
Saidi - gość kosztował 700 000 (pierwszy najdroższy transfer w historii Comarchovii) - NIE WYGRAŁ nam ŻADNEGO meczu. W sezonie spadkowym jako jedyny nie podchodził dziekowac za doping kibicom.
Niedzielan, Radomski, Matusiak, Ślusarski - każdy chyba pamięta jak ci zawodnicy ciągnęli nasz zespół. Móglbym dodać Jarabicę, ale chłopaka zniszczyły kontuzje, dlatego go nie chciałbym wymieniać w tym gronie, bo z pewnością na to nie zasłużył.
A co pokazali zawodnicy niejako "mniej znani" wyciągnięci z jakiś wiosek? : Kosanović z 2 czy 3 ligi serbskiej, Boljević - moim zdaniem był lepszy od przereklamowanego Dąbrowskiego,
Owszem nie bronię Dei, ale ma u mnie pół roku zaufania. Albo się sprawdzi, albo nie.
Podałem wcześniej przykład Tomasika z Arki, który był za słaby na 1 ligę, a obecnie jest jednym z najlepszych LO w lidze.
[/quote]
Nie no Saidi w Bytomiu bramkę zza pola karnego od poprzeczki strzelił, wygraliśmy wtedy 2-1 (na 2-0 Żytko z karnego) i praktycznie zapewniliśmy sobie utrzymanie :)
[/quote]
Żytko to na 2:1 z karnego bo grał wtedy w Polonii
Racja, coś mi błędnie świtało, pewnie dlatego, że obie bramki (o ile dobrze pamiętam) były wtedy z karnych. Dzięki za poprawkę :)
Jeszcze zapomniałem dodać że po dzisiejszym "wzmocnieniu" drużyny w końcu wyje..........em się z krzesła !!! :P
Strona 300 i jest transfer ;)
Ponadto Krzywicki na wylocie z Widzewa, brać ;)
[quote='pawelplksc' pid='1260249' dateline='1499857755']
Jeszcze zapomniałem dodać że po dzisiejszym "wzmocnieniu" drużyny w końcu wyje..........em się z krzesła !!! :P
[/quote]
A nie wyj*ebałeś czasem krzesła?
- Edytowany
Czuje się jak w jakimś filmie Barei. Adam Deja - "a kim ty kurwa w ogóle jesteś?". Wrócił Tabisz to mamy "transfery kontrolowane" - pozostając w tematyce filmowej :D. To korpo to kpina, po raz kolejny czuje się bezczelnie opluty. Nie ma co płakać, lepiej obrócić sobie to wszytsko w żart ;). Z Adamem Deją na podbój Europy :D, faktycznie spadłem z tego krzesła i nie moge wstac ze śmiechu.
Patrząc na nasze ruchy transferowe i skład kadry na trzy dni przed meczem inauguracyjnym po raz kolejny dochodzę do wniosku ... Wiara w Michała Probierza jest ogromna!
Gargamel pisz do końca pewne rzeczy .
Saidi piłkarsko-bardzo dobry zawodnik .Sporo meczy miał tych bardzo dobrych ,Między czasie miał kontuzję oczodołu stracił pół roku .Piszesz wydano 700 000 .Ok ale było to do odzyskania jak by nieudacznicy przedłużyli z nim kontrakt po powrocie do ekstraklasy .Był po kontuzji i miał rok do końca kontraktu .Jestem przekonany że była to kasa do odzyskania jak najbardziej .Jak odchodził od nas po skończeniu kontraktu chętny by się na niego znalazł .
Podobnie zwlekali z Kosą ,Rakelsem ,Budzikiem i straty mamy spore .Wnioski ?A po to Tabiszowi będzie dalej żyłował na kontrakty Wójcickiego ,Dąbrowskiego czy Sandomierskiego i będzie zdziwiony że ci w zimie nie będą chcieli przedłużać .Tak to się dzieje jak nie rozmawiamy wcześniej i siadając do rozmów musimy tańczyć tak jak nam zagra Bolek czy inny menago .Licytujemy bez atutów w ręce.
Teraz atuty mamy i musi piłkarz się zastanowić czy iść na udry z klubem i ryzykować klub kokosa cały rok .W zimie atutów brak mamy opcje żetony albo nic .
Co do Deji to jest cały obraz korpo krakowia .Zamiast zrobić spektakularny transfer i zachęcić do kupowania karnetu to robią coś odwrotnego kolejny szrot ,zniechęcenie i obdarcie ze złudzeń że nie będziemy ,,pykać ''Probierza pewnie po jesieni już nie będzie .
[quote='potter' pid='1260259' dateline='1499858797']
Gargamel pisz do końca pewne rzeczy .
Saidi piłkarsko-bardzo dobry zawodnik .Sporo meczy miał tych bardzo dobrych ,Między czasie miał kontuzję oczodołu stracił pół roku .Piszesz wydano 700 000 .Ok ale było to do odzyskania jak by nieudacznicy przedłużyli z nim kontrakt po powrocie do ekstraklasy .Był po kontuzji i miał rok do końca kontraktu .Jestem przekonany że była to kasa do odzyskania jak najbardziej .Jak odchodził od nas po skończeniu kontraktu chętny by się na niego znalazł .
Podobnie zwlekali z Kosą ,Rakelsem ,Budzikiem i straty mamy spore .Wnioski ?A po to Tabiszowi będzie dalej żyłował na kontrakty Wójcickiego ,Dąbrowskiego czy Sandomierskiego i będzie zdziwiony że ci w zimie nie będą chcieli przedłużać .Tak to się dzieje jak nie rozmawiamy wcześniej i siadając do rozmów musimy tańczyć tak jak nam zagra Bolek czy inny menago .Licytujemy bez atutów w ręce.
Teraz atuty mamy i musi piłkarz się zastanowić czy iść na udry z klubem i ryzykować klub kokosa cały rok .W zimie atutów brak mamy opcje żetony albo nic .
Co do Deji to jest cały obraz korpo krakowia .Zamiast zrobić spektakularny transfer i zachęcić do kupowania karnetu to robią coś odwrotnego kolejny szrot ,zniechęcenie i obdarcie ze złudzeń że nie będziemy ,,pykać ''Probierza pewnie po jesieni już nie będzie .
[/quote]
Z Rakelsem nikt nie zwlekał, nie opowiadaj bzdur. Akurat w tym wypadku zawalili wpisując do kontraktu niską klauzulę odstępnego. A że Łotysz od razu się napalił na zagranicę jak szczerbaty na suchary, to inna sprawa jest.
Nie zawalili - to był warunek Rakelsa, że tylko pod warunkiem wpisania kwoty odstępnego przedłuży kontrakt.
- Edytowany
Zresztą Rakels przedłużył kontrakt we wrześniu 2015, a już w styczniu 2016 go nie było. I sam się też nie zachował do końca elegancko.
Można się teraz tylko zastanawiać, czy nie można było wywalczyć z nim wyższej kwoty. Przecież nawet Tabisz powinien rozumieć, że 1,5 - 2 mln euro byłoby dla klubów Championship do łyknięcia.
Może można było, ale po co nam pieniądze...Przecie mamy. Miliony.
Przyszedł Dejna, a Wy narzekacie...
[quote='Bucky Nome' pid='1260263' dateline='1499859774']
Może można było, ale po co nam pieniądze...Przecie mamy. Miliony.
[/quote]
w punkt!!;) Krzesło poszło!
[quote='zerox1906' pid='1260201' dateline='1499853254']
Artukuł "z brodą" , ale może trochę nam rozjaśni sytuację ;)
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/katowickisport-pl-pilka-nozna-nice-i-liga,adam-deja-zaczal-spelniac-oczekiwania-w-podbeskidziu,artykul,522004,1,12449.html
Jakby się komś nie chciało czytać całości:
"...Pamiętam go jeszcze z czasów drugoligowych z Kluczborka i wiem, że ma wielkie możliwości. Przyda się Podbeskidziu, a myślę, że jeszcze nie pokazał pełni potencjału – ocenia Robert Kasperczyk, były trener bielszczan..."
[/quote]
Skałt - i wszystko jasne.
Te transfery to jakieś DEJA VU
- Edytowany
Jaka jest kurwa logika takiego działania, żeby zakontraktować bardzo drogiego trenera i dostarczyć mu tak mizerny materiał ludzki do pracy? To już nawet JF i JT wiedzą, że nie ma opcji żeby z takiego zestawu kopaczy MP wyczarował górną ósemkę. Bardzo to teraz gorzka chwila jak czytało się o zainteresowaniu: Olkowskim, Gollą, Vackiem, Wolskim, Vassilievem, Muchą, Żyro czy nawet Kapustką (no tego to nie kupuję ;)) a dostajemy: Sowaha, Deję, Siplaka, Drewniaka i Peskovica. Pewnie niektóre z tych pogłosek o transferach były prawdziwe... Są gorsi i lepsi trenerzy, którzy więcej wycisną z piłkarzy. Ale też nie ma cudów - Mourinho, Conte czy ktokolwiek inny nie nauczą 25 letniego byka gry w piłkę, jak jest po prostu słabym kopaczem.
Na 90minut mamy 8 nowych grajków na zielono, niektórzy wracają z wypożyczeń, a w kadrze nie będziemy mieć przecież 30 piłkarzy... W to mityczne zakończenie okienka to więcej niż 2 - 3 PIŁKARZY nie przyjdzie (o ile w ogóle ktoś przyjdzie), a zapotrzebowanie jest dużo wyższe.
Łudził się człowiek, że wzięli Probierza i pójdą za ciosem, zbudują coś fajnego nareszcie - nigdy więcej nie uwierzę w szambo wypływające z ust JF.
[quote='potter' pid='1260259' dateline='1499858797']
Zamiast zrobić spektakularny transfer i zachęcić do kupowania karnetu to robią coś odwrotnego kolejny szrot ,zniechęcenie i obdarcie ze złudzeń że nie będziemy ,,pykać ''Probierza pewnie po jesieni już nie będzie
[/quote]
Wolę by do zakupu karnetów skłaniały wyniki drużyny a nie nazwiska gwiazd które albo już spadły albo zaraz spadną
O jest nadworny obrońca nieudolnego zarządu Eredin .Jeszcze na słupkowego Nowaka czekam .
.Klask ,Klask ,klask na nowy ,,transfer:''Wolisz miernoty co gwiazdami nigdy nie będą bo nie mieli nigdy umiejętności i nie mieć nie będą .
.Mogą być gwiazdami najwyżej kiepskiego korpo kabaretu .Mam nawet reżysera i scenarzystę .To złotousty Profesor i jego giermek .
Na wyniki drużyny ma wpływ kadra .Jakość ostatnich ,,transferów ''woła o pomstę do nieba .Podcieranie dupy szkłem .Co jeden to k...gorszy .
Wzięli do nas klasowego kierowce (trenera)i karzą mu się furmanką ścigać z samochodami .Ba jeszcze krzyczą głośno zobaczycie jak furmanka ich dopadnie ..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!