[quote]#post1534554 Dla jasności: Dzień św. Zwislawa obchodzimy gdy już wiadomo, że sezon skończymy wyżej niż une.
To co mamy DZISIAJ to... właściwie nie wiadomo. Nigdy w historii takiego dnia/roku nie było.
Ma ktoś jakiś pomysł na takiego świętego?
[/quote]
Znaczy się nie masz racji. Pomysłodawca jakieś 3 godziny temu nakazał ogłosić sezon 2022/23 [b]Rokiem św Zwisława[/b] :)
-
-
Dzień św.Zwisława
[quote]#post1534373 Ponad czterysta osób na forum. Następny raz tyle będzie jak LM wygramy.[/quote]
hehe, w "godzinach szczytu" było ponad 800,
lubimy to
[quote]#post1534518 [quote]#post1534493 Ale nie uprzedzajmy faktów![/quote]
Wszyscy dostali licencje.
Nic nie wymyślą.
Ide pić dalej,auuuuuuuuu!!![/quote]
Zazdroszczę! Obecnie mieszkam w miejscowości gdzie nie ma sklepów całodobowych i nie mam gdzie dokupić trunków, a tu taaaaaka okazja ☹️
[b]Rok św. Zwisława :)
[/b]
Jestem za. Teraz trzeba te święte obrazki ogarnąć... Tylko czyje oblicze ma mieć św. Zwisław (Grubby? Jopa? Krzoski? Królewskiego? Łanina? Błaszczyszczykiewicza?), jakie szaty (bo torbę to wiadomo) co w rękach trzymać (gaz? pałkę?), w jakich okolicznościach być przedstawianym (spadająca gwiazda? jakieś szczekające psy? zomowska polewaczka?) itd. itp.?
- Edytowany
[quote]#post1534563 [b]Rok św. Zwisława :)
[/b]
Jestem za. Teraz trzeba te święte obrazki ogarnąć... Tylko czyje oblicze ma mieć św. Zwisław (Grubby? Jopa? Krzoski? Królewskiego? Łanina? Błaszczyszczykiewicza?), jakie szaty (bo torbę to wiadomo) co w rękach trzymać (gaz? pałkę?), w jakich okolicznościach być przedstawianym (spadająca gwiazda? jakieś szczekające psy? zomowska polewaczka?) itd. itp.? [/quote]
A niby dlaczego postać tak godna i wspaniała jak św. Zwisław miałaby mieć przyprawioną [Gombrowicz] gębę?
No to oblicze pomysłodawcy. Trzeba Klarosa zacząć portretować w różnych okresach życia :)
Technika take ze by może jakiejś AI zapisać wszystkich ojców sukcesu i niech cos wymkreuje
- Edytowany
Wykuć ich mordy na skałach Zakrzówka. 😁
Zacząłem już myśleć, że nie nadejdzie ten dzień, ale jest wreszcie, nareszcie 15 maja 2022 r. Dzień zwislAWa stał się FAKTEM
za twittem jednego z redaktorów 90 minut
Nigdy w historii nie było sezonu najwyższej klasy rozgrywkowej, w którym Cracovia byłaby na najwyższym szczeblu, a Wisły by zabrakło.
Słowem : " jeszcze przyjdą takie czasy..."
Mòj ŚP. Dziadek kolekcjonował kiedyś Przekrój i rôwnie dawno temu wpadł mi w ręce numer takim haselkiem w środku ''...spadnie wisla .Wejdą Pasy!"
WESOŁY DZIEŃ DZIŚ NAM NASTAŁ!!!
Fajnie Zarko że wróciłes ;)
A dopełnieniem wszystkiego jest to:
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,28456250,cyrki-pod-stadionem-wisly-kibice-pogonili-autokar-z-pilkarzami.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Sport
Pozdrawiali nas: a chujże wam w twarze konfidenci ubeccy patrioci macie to na co zasługiwaliście po odejściu cinkciarza z azylu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-05/gts-smacznej-jpg-18804930.jpg[/img]
w następnym sezonie dzień św. Zwisława będzie w pierwszej kolejce ekstraklasy :) i tak co roku :)
Nastał poniedziałek i szara połykendowa rzeczywistość. No to Pany,pijemy i robimy😁
Stan epidemii odwołany, wisła w 1 lidze- przypadek? nie sądzę!😀
Mam nadzieję, że to nie koniec i pójdą w ślady swoich przyjaciół z Chorzowa 🙂
To byłyby piękne derby Cracovia II - gts 😉
[quote]#post1534554 Dla jasności: Dzień św. Zwislawa obchodzimy gdy już wiadomo, że sezon skończymy wyżej niż une.
To co mamy DZISIAJ to... właściwie nie wiadomo. Nigdy w historii takiego dnia/roku nie było.
Ma ktoś jakiś pomysł na takiego świętego?
Ps.
Pomysłodawcą Dnia św. Zwisława jest forumowicz Klaros. Szkoda, że nie mamy propozycji lica i wizerunku świętego, bo by MKS więcej... obrazków sprzedał niż koszulek piłkarzy.
Ps2.
Może po prostu: Rok św. Zwisława. Skoro już nadszedł... I będziemy pić za kolejny rok w dniu, w którym nie awansują.
[/quote]
Dla ścisłości, na pewno nigdy w historii takiego dnia nie było??????
"Dzień św. Zwislawa obchodzimy gdy już wiadomo, że sezon skończymy wyżej niż une"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)