Ivan Marquez (24, ŚO, Valencia B) w Koronie
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
- Edytowany
Dlaczego nie zagrał Starzyński? Bo zagrał Paweł Żyra – tak trener Zagłębia Mariusz Lewandowski skwitował nieobecność byłego reprezentanta Polski w starciu z Jagiellonią (0:2). Problem trenera polega na tym, że porażka nie dała sensownych argumentów do uzasadnienia tej decyzji.
– Starzyńskiego brakowało. Mnie takie rzeczy się nie podobają. Fatalnie, że ważny piłkarz po jednym, może i słabszym występnie wypada z meczowej osiemnastki. To niczemu nie służy, tym bardziej że ta decyzja łączy się z sugestiami, że ktoś niewystarczająco angażował się w spotkanie. Słabo to wygląda i na pewno nikomu nie pomaga – mówi Kazimierz Węgrzyn, ekspert Canal+.
Brak Starzyńskiego w niedzielnym meczu był bardzo odczuwalny. Gospodarze kiepsko wykonywali rzuty wolne i zmarnowali jedenastkę. A Starzyński w tym sezonie zdążył wykorzystać dwa rzuty karne. – Jeśli już zapadła decyzja, że nie gra w wyjściowym składzie, powinien usiąść na ławce rezerwowych. Łatwo mogę sobie wyobrazić, że jego wejście do gry w drugiej połowie byłoby zbawienne dla gospodarzy – mówi Węgrzyn. Jego zdaniem trenerowi Lewandowskiemu zabrakło doświadczenia. – Nie jesteśmy ligową potęgą w Europie, gdzie szkoleniowcy mogą sobie pozwolić na odsunięcie nawet ważnego piłkarza, bo inni równie dobrzy tylko czekają na szansę gry. Sztuką jest umiejętne wyciągnięcie z każdego zawodnika, co ma najlepsze. Umiał to robić Jerzy Brzęczek w Wiśle Płock, stawiając na Štilicia, Recę czy Furmana. Warto się tego uczyć – zachęca Węgrzyn.
Po meczu Lewandowski nie upierał się, że wysłanie Starzyńskiego na trybuny było strzałem w dziesiątkę. – Po spotkaniu można żałować różnych rzeczy. Podejmowałem decyzje, co do których byłem święcie przekonany, że to się uda – wyjaśnił. I przyznał, że brak Starzyńskiego w składzie wcale nie musi trwać dłużej niż jeden mecz.
za https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/kghm-zaglebie-lubin/nieobecnosc-filipa-starzynski
************************************************************************************************************************************
Korona Kielce wzmacnia ofensywę. Dwuletni kontrakt z opcją przedłużenia o rok podpisał Słoweniec Matej Puczko, który może grać jako napastnik lub skrzydłowy.
Puczko ostatnio występował w Hiszpanii. Najpierw w Osasunie, a następnie w Realu Oviedo. W tym ostatnim klubie nie grał zbyt dużo, bo w zaledwie pięciu spotkaniach. Lepiej wiodło mu się w Osasunie, gdzie był wypożyczony z FC Koper. W Pampelunie rozegrał 31 spotkań, w których strzelił cztery gole i zaliczył jedną asystę.
24-letni zawodnik ma na koncie dwa mecze w reprezentacji Słowenii.
Korona całkiem dobrze rozpoczęła nowy sezon Ekstraklasy. Po czterech kolejkach podopieczni Gino Lettieriego plasują się na piątym miejscu w tabeli z dorobkiem siedmiu punktów. W 5. kolejce kielecki zespół czeka wyjazdowe starcie z beniaminkiem Ekstraklasy Miedzią Legnica.
za https://eurosport.interia.pl/klub-korona-kielce/news-korona-kielce-matej-puczko-nowym-zawodnikiem,nId,2618804
- Edytowany
Można,można !
A u nas jeden ogór pogania drugiego ogóra !!!
Paweł Stolarski w Legii.
Witamy w Gdańsku @kmichalak97
Korona już któryś sezon z kolei jest skazywana na spadek i jakoś to się nie sprawdza.
- Edytowany
[quote='Colorado66' pid='1331544' dateline='1534280719']
Korona już któryś sezon z kolei jest skazywana na spadek i jakoś to się nie sprawdza.
[/quote]
Lettieri trzyma dyscypline i ma troche pojecia o zarzadzaniu. Ci cudzoziemcy (ku mojemu zdumieniu i nie tylko) to w wiekszosci przypadkow "niezli" kopacze. Niewielu z nich zakotwicza tam po to zeby przykryc sie ciepym kocykiem. Chca wyplynac na szersze wody. Jezeli kasa wplywa co miesiac...to nie ma do czego sie przyczepic. Nie zdziwi mnie jezeli z tego konceptu narodzi sie awans do LE. Mogl Gornik to i pol ligi moze....
- Edytowany
Ciekawie jest analizowac inne kuby. To tak jak z analiza czyjegos auta, czlowiek wychwyca drobne szczegoly. Czysty relaks.
Stokowiec robi ciekawa robote w Gdansku. Odmladza zespol i stawia na Polakow. Tutaj bym wskazal czarnego konia do LE w tym sezonie. Legia, Lech i Jagiellonia wydaja sie byc po za zasiegiem.
[quote='Nalesnik' pid='1331612' dateline='1534345104']
Ciekawie jest analizowac inne kuby. To tak jak z analiza czyjegos auta, czlowiek wychwyca drobne szczegoly. Czysty relaks.
Stokowiec robi ciekawa robote w Gdansku. Odmladza zespol i stawia na Polakow. Tutaj bym wskazal czarnego konia do LE w tym sezonie. Legia, Lech i Jagiellonia wydaja sie byc po za zasiegiem.
[/quote]
Ja uważam że w dalszym ciągu Probierz jest niedoceniany i to my mamy dużą szanse dogonić te drużyny poza zasięgiem. O mistrzostwio nie ma się co łudzić ale miejsce 3 jest z tym trenerem jak najbardziej osiągalne. Wystraczy wejść do 8 i później złapać formę na ostatnie mecze
[quote='piotrek67' pid='1331522' dateline='1534271206']
Można,można !
Paweł Stolarski w Legii.
[/quote]
Stolarskiego chciałeś? Hau hau :D
[quote='eredin' pid='1331616' dateline='1534352192']
[quote='piotrek67' pid='1331522' dateline='1534271206']
Można,można !
Paweł Stolarski w Legii.
[/quote]
Stolarskiego chciałeś? Hau hau :D
[/quote]
Nie Stolarskiego tylko daje przykład że jak ktoś chce kupić porządnego grajka to kupuje a nie ściąga masowo darmowe ogóry-Rusek jedna bramka w 30 meczach !
Poza tym pisze tam o dwóch zawodnikach ale ten drugi już ci nie pasuje do teorii.
- Edytowany
Porządnego grajka? Ale kto to jest Stolarski? Kto to jest Michalak? Z tego towarzystwa, o którym tu była mowa, tylko Przybyłko ma jakieś staty w 2 Bundeslidze. Dwaj poprzedni zaliczyli wspólnie 350 minut w E-klasie, 0 bramek. To tak, jakby ktoś z naszych rywali się jarał, że pozyskał Strózika. Który jest naszą nadzieją, ale na przyszły sezon, a na razie powinien dostawać końcówki po 15-20 minut.
[quote='niegramotnyj' pid='1331624' dateline='1534357469']
Porządnego grajka? Ale kto to jest Stolarski? Kto to jest Michalak? Z tego towarzystwa, o którym tu była mowa, tylko Przybyłko ma jakieś staty w 2 Bundeslidze. Dwaj poprzedni zaliczyli wspólnie 350 minut w E-klasie, 0 bramek. To tak, jakby ktoś z naszych rywali się jarał, że pozyskał Strózika. Który jest naszą nadzieją, ale na przyszły sezon, a na razie powinien dostawać końcówki po 15-20 minut.
[/quote]
Dużo więcej od Zenjova,Culiny i Ruska razem wziętych !
Co do Zenjowa i Czuliny zgoda, ale o rusku obaj wiemy tyle co nic. Czyli poczekajmy.
- Edytowany
Tylko ze Michalak to mlody chlopak i objawil sie dopiero w zeszlym sezonie. Wiec nie wieszalbym zbytnio wzroku na jego liczbach. Porownywanie go z Kucharczykiem to bezsilnosc i zazdrosc niektorch kibicow Legii. Kucharczyk musi sobie ta pilke ustawic i przelozyc 10 razy zanim cos zrobi. Biega i dziala chaotycznie. Nie wiem tez kto dal mu zielone swiatlo do bicia roznych skoro jego rakiety poprawiaja prace kosiarki albo wychodza na aut...
- Edytowany
Jedynym atutem Michalaka jest szybkość, nic wielkiego nie pokazał, już kilku takich było w eklapie (Moneta, Przybecki czy nawet Dudzic), ale na bezrybiu i tak ryba.
A tak btw. to można się śmiać z Kucharczyka, że drewniany i wogóle, ale jest to jeden z niewielu skrzydłowych w naszej lidze, który ma dobre statystyki w każdym roku i w wielu meczach ratował ległej dupę.
Póki co to Kucharczyk wciąga tego Michalaka nosem.
Gdyby Dudzic grał w Legii i dostawał tyle szans co Kucharczyk to też miałby podobne statystyki.
- Edytowany
[quote='octop' pid='1331634' dateline='1534364750']
Jedynym atutem Michalaka jest szybkość, nic wielkiego nie pokazał, już kilku takich było w eklapie (Moneta, Przybecki czy nawet Dudzic), ale na bezrybiu i tak ryba.
A tak btw. to można się śmiać z Kucharczyka, że drewniany i wogóle, ale jest to jeden z niewielu skrzydłowych w naszej lidze, który ma dobre statystyki w każdym roku i w wielu meczach ratował ległej *****.
Póki co to Kucharczyk wciąga tego Michalaka nosem.
[/quote]
Swietnie ogarnietego technicznie skrzydlowego w ekstraklasie nie zatrzymasz dlugo. Tu nie ma co ogladac superpucharu Europy i myslec ze miara Lemara jest wyznacznikiem dla ekstraklasy. Masz szybkosc to juz cos masz bo wielu nawet tego nie ma tylko odwraca sie z pilka i podaje do tylu albo posyla "lampiony szczescia" byle dalej od wlasnej bramki.
Kucharczyk liczby moze i ma ale co z tego wynika? Amatorzy z Luksemburga wyslali go do zerowki.
Trzymam sie mojej teorii ze Michalak sie rozwinie i Lechia troche groszy na nim zarobi. Nie wiem gdzie wyladuje za granica ale biorac pod uwage stan ekstraklasy napewno na tym zle nie wyjdzie...
Pozdrawiam
7egła właśnie sobie zapewnia ciężkie kolejne miesiące, jeżeli chodzi o finanse - a gts nie zobaczy nawet złamanego grosza za Carlitosa :) Dobry dzień :)
- Edytowany
Ile może kosztować kupienie całego zespołu DUDcośtam?
PS: zwróciliście uwagę jaki to jest oldschoolowy mecz? Ani jednej reklamy wokół boiska :))) W tym Luksemburgu maja totalnie wywalone na piłkę.
Jestem pelen podziwu dla kazdego szanownego forumowicza ktory oglada te pucharowe potyczki, ja jestem za slaby choc wiem ze widziec to nie to samo Co uslyszec, a historia potrzebuje swiadkow, szacun
Lech też już w pizdę, widocznie nasze eksportowe drużyny po raz kolejny stwierdziły, że chlebuś jest w lidze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)