Oczywiście, że inna, ale chciałem pokazać, że raczej inne argumenty niż lojalność i "honor" przeważają
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
[quote='leszeczek' pid='1316117' dateline='1526068408']
Z tym honorem to bym tak nie przesadzał, już raz po słowie z prezesem zrobił bardzo nieładną woltę.
Myślę, że zostanie w Cracovii, bo tutaj ma największą swobodę w pracy i ponoć niezłą kasę.
[/quote]
Kolejny raz wypominanie tego co było. To nie jest brak honoru tylko prawo rynku! Poza tym chyba za ostatnie wyniki które mamy już dawno powinniśmy mu to zapomnieć.
Myślę też że nie jest on u nas wyłącznie dla pieniędzy. To człowiek z ambicjami, i tak jak ktoś wspomniał projekt Cracovia wypali i jestem przekonany że będziemy świętować u nas mistrzostwo Polski. To nie są życzenia naiwnego kibica tylko coś co ma prawdopodobieństwo rzędu 80% sądząc po tendencji wzrostowej i po ruchach które obecnie są w klubie. Sądzę też że jest to jeden z polskich trenerów który poprowadzi kiedyś jakąś Romę lub Borussię, no ale to już tylko moje subiektywne przypuszczenia.
Aż takim optymistą nie jestem, ale liczę na co najmniej osiągnięcie poziomu adekwatnego do bazy, organizacji i budżetu, czyli co roku walkę o górną połowę tabeli i ocieranie się o puchary i podium.
Ja mu nie wypominam, tylko zwracam uwagę, że gdzie indziej MP szuka motywacji. Piękne słowa jak honor czy lojalność zostawmy na inne okazje.
[quote='leszeczek' pid='1316133' dateline='1526076702']
Ja mu nie wypominam, tylko zwracam uwagę, że gdzie indziej MP szuka motywacji. Piękne słowa jak honor czy lojalność zostawmy na inne okazje.
[/quote]
Widocznie siła profesorskich argumentów była wtedy nie wystarczająca. :D
A tak zupełnie serio..Probierz dostał na Reymonta lekcję pokory i miejsca w szyku.Zrozumiał chyba,że jego model szkoleniowy nie będzie działał w każdym klubie.
Miałem nieprzyjemność obejrzenia w telewizji meczu rozegranego przez Lecha na R22 z towarzystwem zbudowanym przez zdrajców, zbrodniarzy i oszustów z UB zwanym "wisła" i stwierdzam, że najczęściej stosowaną taktyką tych ostatnich były faule (często brutalne) przy każdym wyprowadzaniu kontry przez Lecha. Zastanawiające, że sędziowie ubeckich spadkobierców nie karali kartkami. Gdyby nasi piłkarze tak grali to podejrzewam, że kończylibyśmy mecze w dziewiątkę. I to jest jedna z przyczyn dlaczego gts jest wyżej od nas - im się po prostu na więcej pozwala, w tym przypadku bezkarnie częściej i brutalniej faulować.
[quote='farciarz2' pid='1316383' dateline='1526239685']
Miałem nieprzyjemność obejrzenia w telewizji meczu rozegranego przez Lecha na R22 z towarzystwem zbudowanym przez zdrajców, zbrodniarzy i oszustów z UB zwanym "wisła" i stwierdzam, że najczęściej stosowaną taktyką tych ostatnich były faule (często brutalne) przy każdym wyprowadzaniu kontry przez Lecha. Zastanawiające, że sędziowie ubeckich spadkobierców nie karali kartkami. Gdyby nasi piłkarze tak grali to podejrzewam, że kończylibyśmy mecze w dziewiątkę. I to jest jedna z przyczyn dlaczego gts jest wyżej od nas - im się po prostu na więcej pozwala, w tym przypadku bezkarnie częściej i brutalniej faulować.
[/quote]
Było widać w tv " nigdy się nie wypalimy" hehehe
Można gdzieś znaleźć zdjęcia lub filmik jak im się te flagi jaraja ? :)
Ależ mi to dziś humor poprawiło :)
[quote='xyzKSC' pid='1316418' dateline='1526273877']
[/quote]
[/quote]
Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie "rozwiną" swoją nową umiejętność i podpalą własną budę
Płonie ognisko na Reymonta stadion wisły pali się.Pali się i nigdy nie zagaśnie...Cała Polska cieszy się.
Po tym, co się dzieje z Piastem to ja bym powiedział tak: Opatrzność czuwa jednak nad Cracovią, że nie udało nam się zaangażować Fornalika.
[quote='niegramotnyj' pid='1316438' dateline='1526290275']
Po tym, co się dzieje z Piastem to ja bym powiedział tak: Opatrzność czuwa jednak nad Cracovią, że nie udało nam się zaangażować Fornalika.
[/quote]
I Vasilieva ::D Przypomnę jedynie, że jego kontrakt obowiązuje do 2020 :v
Z tego co pamietam jego transfer mial sie spokojnie zwrocic kilkoma miejscami w tabeli wyzej niż bez niego ;)
Ale żeby nie bylo - też go u nas chciałem.
Myślę że wszyscy by byli zachwyceni gdyby Vassiliev u nas wylądował latem ubiegłego roku, on naprawdę był wtedy w gazie, ale cóż... futbol uczy pokory. Ale głównymi architektami ewentualnego spadku Piasta będą kibice za mecz z Górnikiem.
A Fornalik.. nie chciał mieć swego czasu spadku w CV..................
I tego Fornalikowi życzę, i wszystkim tego typu wynalazkom, jak Smuda czy chorąży Nawałka!
[quote='xyzKSC' pid='1316418' dateline='1526273877']
[/quote]
[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=YWtKYQP6mMQ
Z tym, że nigdy nie wiadomo jakby taki Vassiliew zagrał u nas. Kante w Górniku nie strzelił nic i spadli z ligi, a w Płocku ładuje bramę za bramą i czeka go przejście do lepszego klubu.
Co do Fornalika- jeden z bardziej przereklamowanych trenerów- dlatego życzę spadku i przy okazji obrony ekstrakalsy przez Zielińskiego
Nie przesadzajmy. Fornalik to dobry trener, tylko nie jako ratownik. Najlepiej na lata. Przygotować poukładać i przychodzą rezultaty.
Ciekawym czy będą podobnie surowi odnośnie kar dla gts jak dla nas ?
[quote='leszeczek' pid='1316474' dateline='1526306372']
Nie przesadzajmy. Fornalik to dobry trener, tylko nie jako ratownik. Najlepiej na lata. Przygotować poukładać i przychodzą rezultaty.
[/quote]
Ale tylko w Ruchu Chorzów, a i to nie zawsze
Michał Marcjanik przechodzi do Serie A
Michał Marcjanik, który dotychczas występował w Arce Gdynia, przeszedł testy medyczne i podpisał kontrakt z Empoli – poinformował serwis weszlo.com.
Po transferze Jakuba Piotrowskiego, do zachodniego klubu odszedł też Michał Marcjanik. Obrońca Arki Gdynia podpisał kontrakt z Empoli – poinformował serwis weszlo.com. Klub w przyszłym sezonie znów zagra w Serie A. Empoli wraca do tej ligi po roku nieobecności.
Drużyna z Estadio Carlo Castellani ma 11 punktów przewagi nad drugim Frosinone. Do końca zmagań pozostała jedna kolejka. W latach 2014-2016 na wypożyczeniu w Empoli grał Piotr Zieliński. Dobre występy w tej drużynie pozwoliły mu na transfer do Napoli.
Michał Marcjanik zagrał w tym sezonie w 41 meczach Arki Gdynia. Strzelił w nich dwa gole. W poprzednim sezonie zdobył z tą drużyną Puchar Polski, a w obecnym doszedł do finału. 30 czerwca kończy się jego kontrakt z Arką.
za https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/michal-marcjanik-przechodzi-z-arki-gdynia-do-empoli-or-transfery/bfjgzkx
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)