Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 17.01.2015 o 18:02
      Ostatnia aktywność 23.02.2021 o 22:27
      351514 wyświetleń
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 25.11.2020 o 07:39
      Post #1461921 25.11.2020 07:39
    "ja jestem kibicem Cracovii", ale co to znaczy Cracovia? Czy Cracovia to bardziej przedsiębiorca z Bydgoszczy, czy może chłopak z naszych osiedli biegający w pasiastej koszulce? Czy Cracovia to wspaniałe bilanse, którymi się zachwycają na tt, czy może tradycja, historia i to coś nieuchwytnego, kto każdy(?) z nas czuje, a co tak trudno zdefiniować. Czy Cracovia to lajkujący klubowy profil, czy jadący pociągiem gdzieś na drugi koniec Polski, aby potem nie być wpuszczonym na stadion? Każdy musi sobie sam odpowiedzieć na te pytania. Ja w każdym razie w sporze piłkarz pięterko będę za Cracovią.
    • SaNtO, Rock, szaleniec oraz 9 innych osób lubią to.
    • termi1995

865
      1.7K
    • 25.11.2020 o 07:55
      Post #1461922 25.11.2020 07:55
    Odchodząc od tego kto jest cacy a kto nie - na jakiej podstawie Wy tutaj tworzycie jakieś wnioski? Czy ktoś z Was ma jakiś dostęp do pism, korespondencji itd? Pytam szczerze, bo zastanawiam się jaki jest sens startować do drugiego forumowicza z toporkiem wojennym nie mając podstaw do posługiwania się jakimiś argumentami. Wiem co potrafi zarząd, ale ile razy zdarzyło się np. w procesach karnych tak, ze komuś przypisano drugie przestępstwo nie mając wogole dowodów a opierając się na tym ze kiedyś w przeszłości zrobił to raz. To że zrobił coś w przeszłości nie znaczy że musi być od razu seryjnym. Nie staję tu w obronie zarządu, tylko w obronie racjonalności. Ja dopóki nie mam jasnych dowodów to nie zabieram głosu i to w każdej dziedzinie, żeby się nie okazało że wyszedłem na idiotę. Niektórym też polecam takie podejście.
    • Sir Pablo, MSC, oldmen oraz 3 innych osób lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 25.11.2020 o 08:24
      Post #1461924 25.11.2020 08:24
    Skupiłbym się na meritum sprawy. Z tego co wiemy napewno to są słowa Probierza, że nie gra bo nie podpisał na konferencji. Może się bronić, że przez to że nie podpisał to jest myślami gdzie indziej i gorzej wygląda sportowo przez co został przesunięty do rezerw. Może trenować i trenuje. Nie widzę za bardzo szans na rozwiązanie z winy klubu chociaż na to bardzo liczę.
    • Jake Blues

4K
      8.3K
    • 25.11.2020 o 08:30
      Post #1461925 25.11.2020 08:30
    Szanse są spore, bo reguły w polskiej piłce są płynne :)
    • koziołek lubi to.
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 25.11.2020 o 09:53
      Post #1461934 25.11.2020 09:53
    [quote='termi1995' pid='1461922' dateline='1606287309'] Odchodząc od tego kto jest cacy a kto nie - na jakiej podstawie Wy tutaj tworzycie jakieś wnioski? Czy ktoś z Was ma jakiś dostęp do pism, korespondencji itd? Pytam szczerze, bo zastanawiam się jaki jest sens startować do drugiego forumowicza z toporkiem wojennym nie mając podstaw do posługiwania się jakimiś argumentami. Wiem co potrafi zarząd, ale ile razy zdarzyło się np. w procesach karnych tak, ze komuś przypisano drugie przestępstwo nie mając wogole dowodów a opierając się na tym ze kiedyś w przeszłości zrobił to raz. To że zrobił coś w przeszłości nie znaczy że musi być od razu seryjnym. Nie staję tu w obronie zarządu, tylko w obronie racjonalności. Ja dopóki nie mam jasnych dowodów to nie zabieram głosu i to w każdej dziedzinie, żeby się nie okazało że wyszedłem na idiotę. Niektórym też polecam takie podejście. [/quote] A co nam zostaje poza domysłami przy kneblujących umowach MKSu? Skoro piłkarze nie mogą mówić to zostaje obserwacja i wyrabianie sobie zdania na podstawie faktów dokonanych, a tych - jak zauważyłeś - już troche było. Dziwiłem się gdy ludzie bronili Wielickiej przy sprawie Covilo. Jeszcze bardziej dziwiłem się gdy to samo robili przy Golu. A teraz już zupełnie nie wiem jak można zakładać dobrą wolę Probierzo-Tabisza przy Wdowiaku. To są jednostki toksyczne i tyle. Myślę, że inne osoby przekonałyby na luzie i Wdowiaka i jego agenta do tych samych warunków które mu zaproponowano.
    • Diabel, garry, Ray Wilkins oraz 2 innych osób lubią to.
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 25.11.2020 o 09:58
      Post #1461936 25.11.2020 09:58
    Khalid nie próbuj rozwodnić problemu, wmawiając mi kalectwo umysłowe . To że ty łykasz bezproblemowo bełkot chamowatego alkoholika nie znaczy że ja też muszę.
    • termi1995

865
      1.7K
    • 25.11.2020 o 10:15
      Post #1461939 25.11.2020 10:15
    [quote='Rock' pid='1461934' dateline='1606294410'] [quote='termi1995' pid='1461922' dateline='1606287309'] Odchodząc od tego kto jest cacy a kto nie - na jakiej podstawie Wy tutaj tworzycie jakieś wnioski? Czy ktoś z Was ma jakiś dostęp do pism, korespondencji itd? Pytam szczerze, bo zastanawiam się jaki jest sens startować do drugiego forumowicza z toporkiem wojennym nie mając podstaw do posługiwania się jakimiś argumentami. Wiem co potrafi zarząd, ale ile razy zdarzyło się np. w procesach karnych tak, ze komuś przypisano drugie przestępstwo nie mając wogole dowodów a opierając się na tym ze kiedyś w przeszłości zrobił to raz. To że zrobił coś w przeszłości nie znaczy że musi być od razu seryjnym. Nie staję tu w obronie zarządu, tylko w obronie racjonalności. Ja dopóki nie mam jasnych dowodów to nie zabieram głosu i to w każdej dziedzinie, żeby się nie okazało że wyszedłem na idiotę. Niektórym też polecam takie podejście. [/quote] A co nam zostaje poza domysłami przy kneblujących umowach MKSu? Skoro piłkarze nie mogą mówić to zostaje obserwacja i wyrabianie sobie zdania na podstawie faktów dokonanych, a tych - jak zauważyłeś - już troche było. Dziwiłem się gdy ludzie bronili Wielickiej przy sprawie Covilo. Jeszcze bardziej dziwiłem się gdy to samo robili przy Golu. A teraz już zupełnie nie wiem jak można zakładać dobrą wolę Probierzo-Tabisza przy Wdowiaku. To są jednostki toksyczne i tyle. Myślę, że inne osoby przekonałyby na luzie i Wdowiaka i jego agenta do tych samych warunków które mu zaproponowano. [/quote] Bo przy domysłach górę biorą tylko i wyłącznie wnioski subiektywne a nie obiektywne. Domysły mogą dotyczyć rzeczy przyziemnych jak przewidywanie pogody na podstawie chmur a nie gdy sprawa dotyczy negocjacji i jedna strona robi drugą w ciula (możliwe jest też że obie strony mają coś za uszami).
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 25.11.2020 o 10:18
      Post #1461940 25.11.2020 10:18
    [quote='Kajak' pid='1461936' dateline='1606294697'] Khalid nie próbuj rozwodnić problemu, wmawiając mi kalectwo umysłowe . To że ty łykasz bezproblemowo bełkot chamowatego alkoholika nie znaczy że ja też muszę. [/quote] Nic  Ci Kajaku nie wmawiam. Jak Cie uraziłem to sorx. Mea Culpa ,więcej nie bede;)   Natomiast dalej twierdzę ,że to szufladkowanie na dwa obozy to jest bzdura . Jak nie lubisz smerfów i krasnali to porównanie inne. W naszym pięknym kraju od kilku już lat jak skrytykujesz jedną  partię na P. to słyszysz  "a bo Ci tacy owacy (tez na P ;)) to to i tamto a ty jesteś za nimi i jesteś 'gupi' ;;) " i dokładnie na odwrót w druga stronę.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 25.11.2020 o 10:22
      Post #1461941 25.11.2020 10:22
    no ale po czasie okazuje się, że stanowisko klubu i osób tłumaczących pięterko to były brednie i co wtedy? ileż to ja się nasłuchałem gdy pisałem, że nie ma podstaw by uważać, że klub straci finansowo na covidzie. mija pół roku i okazuje się, że klub wyszedł jeszcze lepiej pod względem wpływów. zły Gol nie zgodził się na obniżkę w ciężkich czasach. klub ma problemy finansowe wszyscy chcą klubowi pomóc a zły Gol nie. No i co zostało z tej narracji? Tutaj cała rzecz rozbija się ciągle o ego Filipiaka. Jak mu się ktoś postawi do jest po nim. Bez względu na koszty sportowe trzeba go zniszczyć i to wszystko. Schemat jest ten sam: Covilo, Hernandez, Gol a teraz Wdowiak. To z tych bardziej oczywistych przykładów. To nie jest żaden przypadek ani zachłanny piłkarzyk. To jest schemat działania w MKSie. Ile jeszcze takich historii musi się powtórzyć byście zrozumieli, że problemem tego klubu jest Filipiak?
    • Kajak, mzilikazi, Rock oraz 10 innych osób lubią to.
    • alocha

3.9K
      3.8K
    • 25.11.2020 o 10:47
      Post #1461944 25.11.2020 10:47
    Kolego termi1995, jeśli chodzi o to co wiemy na pewno, to: - Wdowiak ma kontrakt do 06/2021 - Klub i Wdowiak negocjują ewentualny nowy kontrakt - Probierz odsuwa Wdowiaka od składu, bo ten nie chce się zgodzić na warunki Klubu (powiedział to sam Probierz w wywiadzie) Co jeszcze chciałbyś wiedzieć, żeby wyrobić sobie zdanie? Tylko błagam, nie pisz czego (być może) żąda Wdowiak w nowym kontrakcie, bo nas to nie interesuje. My tu mówimy o tym co jest tu i teraz w kontekście celu sportowego jakim jest walka o jak najwyższe miejsce w tabeli.
    • squier strat, pasiasty68, Rock oraz 8 innych osób lubią to.
    • termi1995

865
      1.7K
    • 25.11.2020 o 11:51
      Post #1461955 25.11.2020 11:51
    [quote='alocha' pid='1461944' dateline='1606297677'] Kolego termi1995, jeśli chodzi o to co wiemy na pewno, to: - Wdowiak ma kontrakt do 06/2021 - Klub i Wdowiak negocjują ewentualny nowy kontrakt - Probierz odsuwa Wdowiaka od składu, bo ten nie chce się zgodzić na warunki Klubu (powiedział to sam Probierz w wywiadzie) Co jeszcze chciałbyś wiedzieć, żeby wyrobić sobie zdanie? Tylko błagam, nie pisz czego (być może) żąda Wdowiak w nowym kontrakcie, bo nas to nie interesuje. My tu mówimy o tym co jest tu i teraz w kontekście celu sportowego jakim jest walka o jak najwyższe miejsce w tabeli. [/quote] Okej, na podstawie informacji które podałeś powienien grać. Ale argumentu że nie powinniśmy dociekać czego oczekuje Wdowiak w kontakcie totalnie nie przyjmuje. Powinniśmy zarówno wiedzieć czego sie domaga jak i tego co zaoferował klub. Za dużo jest przypadków w sporcie gdzie ktoś złapie na chwilę formę a później żąda nie wiadomo czego i za dużo jest przypadków gdzie się robi zawodników w buca. Nie chce sie rozpisywać podając argumenty za Probierzem i za Wdowiakiem bo to nie ma sensu nie znając szczegółów negocjacji. Oczywiście Wam nie zabraniam i nawet bym nie śmiał tego robić, ale jak macie dyskutować to za szacunkiem do siebie Panowie. Z szacunkiem.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 25.11.2020 o 11:59
      Post #1461957 25.11.2020 11:59
    Kolego termi. To załóżmy, że Wdowiak oczekuje pensji 200 tysięcy złotych tygodniowo. Jest to nie do przyjęcia prawda? Prawda. Co to zmienia w sprawie? Proszę wytłumacz
    • termi1995

865
      1.7K
    • 25.11.2020 o 12:18
      Post #1461962 25.11.2020 12:18
    [quote='SaNtO' pid='1461957' dateline='1606301967'] Kolego termi. To załóżmy, że Wdowiak oczekuje pensji 200 tysięcy złotych tygodniowo. Jest to nie do przyjęcia prawda? Prawda. Co to zmienia w sprawie? Proszę wytłumacz [/quote] To że dla pracodawcy jest to chore a pracownik w razie odmowy spełniania żądań może nie być zaangażowany w realizację swoich obowiązków na 100% - klasyczne robienie na złość. Skąd mamy wiedziec jak Wdowiak podchodził do treningów i ile by włożył od siebie w mecz w czasie trwania takiego konfliktu?  Żeby nie było ze uderzam w Wdowiaka, zarząd też moze robić na złość i również by mnie to nie zdziwiło.  A z innej beczki - ostatnio widziałem że trochę forumowiczów wkurzyła postawa Kapustki. Że jak to poszedł do cwelki. Jaki to może mieć związek z Wdowiakiem? A no taki że nie rzadko pieniądz dominuje nad przywiązaniem do barw.  Każdy post forumowicza który mi odpisze oczywiście przeczytam z szacunku, aczkolwiek już Panowie nie odpisze Wam w tym temacie bo moglibyśmy tak nieustannie pisać i pisać.
    • squier strat

10.1K
      14.8K
    • 25.11.2020 o 12:37
      Post #1461965 25.11.2020 12:37
    • Edytowany
    My wiemy jak Wdowiak podchodzi do treningów. Z większym zaangażowaniem niż dotychczas. W innym wypadku korpo puściło by go w skarpetkach. Odpowiedz na pytanie Santo. Może Wdowiak żąda milion tygodniowo. I co to zmienia? Wdowiak ma grać
    • mariusz lubi to.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 25.11.2020 o 12:49
      Post #1461966 25.11.2020 12:49
    Gdyby Wdowiak coś odwalał to natychmiast dostałby karę finansową z klubu.
    • mariusz lubi to.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 25.11.2020 o 13:40
      Post #1461969 25.11.2020 13:40
    Ja koledze jeszcze spróbuję wytłumaczyć. Prowadzisz żabkę. Zatrudniłeś studenta. Okres próbny. Nie był genialny ale przedłużasz bo nie masz lepszego. Kolejna umowa na 12 miesięcy. W międzyczasie Twój student pracuje coraz lepiej a w ostatnim miesiącu zrobił rekordowy utarg. Jesteś w szoku. Nic nie wskazywało na to, że on zrobi tak świetny utarg a tu trzask i zrobił. Wielkie zaskoczenie. Idziesz do niego i mówisz: dobra przedłużmy umowę już na stałe. Podoba mi się jak pracujesz. On mówi: dobra ale ja chcę 10 tysięcy miesięcznie i zapewnienie, że jak będę chciał odejść do innego sklepu to odejdę z dnia na dzień. No cóż sytuacja Ci nie odpowiada. Nie chcesz zostać bez pracownika z dnia na dzień ale też jego warunki są z kosmosu, przecież nikomu nigdy tyle nie płaciłeś. Był słabym pracownikiem, który niedawno wystrzelił z jakością obsługi i bije rekordy. Mimo tego proponujesz mu 5 tysięcy miesięcznie co jest wielką kasą jak na obsługę żabki a on i tak nie chce się zgodzić. Co robisz w takiej sytuacji? A) Zostawiasz go na aktualnych warunkach do końca umowy, w międzyczasie szukasz pracownika, jak znajdziesz kogoś na zastępstwo to wtedy pozwalasz mu odejść nawet wcześniej. Jak nie chce odejść wcześniej to respektujesz umowę Cieszysz się bo ciągle kręci Ci dobre utargi. B) Szmacisz go, obrażasz publicznie, zabraniasz korzystać z kibla, każesz mu nie przychodzić do pracy i sam stajesz na ostatnie miesiące za kasą a jemu płacisz za siedzenie w domu. On i tak jak skończy się umowa z żabką to pójdzie do Kauflanda i zarobi 7 koła miesięcznie. Ewentualnie czekam na inne propozycję w sprawie studenta w żabce
    • destroyer, Craxoholik oraz Miszczu2007 lubią to.
    • J&B

1.9K
      2.3K
    • 25.11.2020 o 13:54
      Post #1461971 25.11.2020 13:54
    Byli już kierowcy autobusu i kanary, jest sprzedawca z Żabki. Może by jakiś tomik wydać? Zrozumiejo? Wątpię.  Za chwilę i tak ktoś napisze, że Wdowiakowi rozum odjęło i chce za dużo.
    • alocha, pasiasty68, Diabel oraz 4 innych osób lubią to.
    • Ave Cracovia

339
      54
    • 25.11.2020 o 14:49
      Post #1461974 25.11.2020 14:49
    Kiedy młody Tabisz będzie mógł zadebiutować w pierwszej drużynie? Mysle ze jak skończy odpowiedni wiek to napewno go wcisna do 1 drużyny... warto by jakoś się staremu tabiszowi odegrać za traktowanie innych zawodników i troszkę napsuć krwi jego dzieciakowi:)))))))) może fiut odpuści
    • alocha

3.9K
      3.8K
    • 25.11.2020 o 15:08
      Post #1461975 25.11.2020 15:08
    Mam nadzieję, że to żart. Jestem zdecydowanie przeciwny jakimkolwiek formom odgrywania się na młodym za przewinienia starego. Jak se sam nagrabi, to będziemy po nim jechać ale nie za winy starego.
    • koziołek, Bartossus oraz Bambusfeld lubią to.
    • Diabel

14.8K
      18.5K
    • 25.11.2020 o 15:11
      Post #1461976 25.11.2020 15:11
    trzeba obskoczyc wszystkie sektory, ci co nie rozumiejo, wpisujcie wasze [s]miasta[/s] dzialki biznesu wam bliskie, Santus uwzgledni w aktach sprawy poradnik
    • SaNtO, sterby oraz mariusz lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie