[quote='leszeczek' pid='1445437' dateline='1597650056']
Naszła mnie taka refleksja. Od dłuższego czasu widać było, że głównym problemem Mateusza jest głowa. Po wczorajszym meczu mam spostrzeżenie, że chyba nie był pewien o jaki aspekt tej "głowy" chodzi i popracował nad oboma;)
Latał w polu karnym jak Covilo. Jeszcze trochę popracuje nad precyzją (minimalnie, bo jednak 2 poprzeczki) i będzie mega!
[/quote]
Jest lepsze pytanie. Skoro on tak gra w powietrzu to jak świadczy o Probierzu to, że kazał mu przez tyle lat czekać z tyłu na kontrę przeciwnika?
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
Kontry są po to, by Wdówka miał setkę sam na sam, bramkarz wybija na róg, a potem ich Wdówka dobija z rogu.
Proste.
- Edytowany
No to wygląda na to że ich Wdówka jest lepszy od naszego.
Pisałem niedawno, że widać było na fecie zmianę nastawienia Mateusza, widać było ten błysk w oku i ogromną pewność siebie. Wczorajszym meczem tylko to potwierdził, właściwie wszystko co groźne z naszej strony przechodziło przez Wdówkę, prawdziwy lider na boisku i liczę że tak to będzie wyglądało cały sezon.
Dużo biegał, fizycznie przygotowany jest znakomicie, widać w końcu że nie boi się wejść w drybling, że potrafi minąć rywala w pojedynku 1 na 1 a nie tylko odwraca się i oddaje do tyłu jak wcześniej. Do tego takie zagrania jak wrzutka zewnętrzną częścią buta.
Te dwie poprzeczki po strzałach głową, byłem w szoku, ten wyskok trochę jak Cristiano, widać że nad tym elementem popracował i są efekty, brawo.
I na końcu gol. Spokojne przyjęcie piłki, obrót i piękny strzał. "Dawny" Mateusz potrafiłby to zepsuć przy każdym elemencie tego zagrania, dzisiaj Wdowiak na spokoju takie strzela.
Bardzo się cieszę z tej zmiany i bardzo temu chłopakowi kibicuję żeby tak to wyglądało przez dłuższy czas niż ten ostatni miesiąc, to jest Twój czas Mateusz.
Bardzo się cieszę, że się wreszcie doczekaliśmy wysokiej i równej formy U Mateusza . Jakże cieszy widok strzelającego bramki dla Cracovii jej wychowanka , w dodatku tak ładnie je fetujacego . :)
Rośnie nam nową super gwiazda i lider ofensywy
- Edytowany
Nie przypominam sobie meczu Cracovii,żeby jakiś jej gracz wziął w pojedynkę na siebie (z powodzeniem
)ciężar gry zarówno w pomocy i ataku tak jak to zrobił Mateusz w niedziele.
W dogrywce wyglądało to troche jak podczas meczu koszykowki, gdzie cała drużyna gra do lidera, któremu tego dnia wychodzi wszystko.
Wdówka i Jendrisek to największe błady jaki popełnił Zieliński w Cracovii w sezonie 2015/2016.
Błędy kosztujące go medal, a może i nawet Mistrzostwo Polski.
Po odejściu Rakelsa miał gotowego Jendriska na środek ataku i będącego w gazie młodzieżowca na skrzydło.
Jako,że bał się jak ognia stawiać na młodych,to Wdowiakowi zahamował karierę, atypowego lisa pola karnego ze Słowacji na tym boku zamordował.
[quote='cr' pid='1446010' dateline='1597858334']
Nie przypominam sobie meczu Cracovii,żeby jakiś jej gracz wziął w pojedynkę na siebie (z powodzeniem
W dogrywce wyglądało to troche jak podczas meczu koszykowki, gdzie cała drużyna gra do lidera, któremu tego dnia wychodzi wszystko.
Wdówka i Jendrisek to największe błady jaki popełnił Zieliński w Cracovii w sezonie 2015/2016.
Po odejściu Rakelsa miał gotowego Jendriska na środek ataku i będącego w gazie młodzieżowca na skrzydło.
Jako,że bał się jak ognia stawiŻe tesz wać na młodych,to Wdowiakowi zahamował karierę, atypowego lisa pola karnego ze Słowacji na tym boku zamordował.
[/quote]
Zieliński, to taki wg. Ciebie wielki trener? Że też wcześniej nie dostrzegł Tarentu Erica. :D :D :D
Pracowałem w jednej firmie z Markiem Zubem, asystentem Zielińskiego w Polonii. Chłopie, to byś się nasłuchał jakim " wielkim" trenerem jest Pan Jacek. :cool: :cool: :cool:
[quote='zejniov' pid='1446066' dateline='1597869953']
[quote='zejniov' pid='1446065' dateline='1597869837']
Jako,że bał się jak ognia stawiŻe tesz wać na młodych,to Wdowiakowi zahamował karierę, atypowego lisa pola karnego ze Słowacji na tym boku zamordował.
[/quote]
Zieliński, to taki wg. Ciebie wielki trener? Że też wcześniej nie dostrzegł Tarentu Erica. :D :D :D
Pracowałem w jednej firmie z Markiem Zubem, asystentem Zielińskiego w Polonii. Chłopie, to byś się nasłuchał jakim " wielkim" trenerem jest Pan Jacek. :cool: :cool: :cool:
[/quote]
[/quote]
jedyna zaleta : nie przegrał 6 derbów jak nasz aktualny ogrodnik
Zejniov wystarczyło zacytować fragment , w ktorym piszę o wielkości trenera Zielińskiego.
Jeśli uwazasz opinie Marka Zuba(sprawdzilem na wikipedii kim jest i czego dokonał) za jedyną słuszną to pozostaje mi to uszanować.
[/quote]
[/quote]
Ale może miał bardzo ważną zaletę, nie kreował się na najlepszego trenera w Polsce czy też polskiego Murinho w przeciwieństwie do obecnego celebryty. A tak na marginesie to co osiagnął M. Zub w piłce jako trener?
[quote='cr' pid='1446068' dateline='1597870840']
Zejniov wystarczyło zacytować fragment , w ktorym piszę o wielkości trenera Zielińskiego.
Jeśli uwazasz opinie Marka Zuba(sprawdzilem na wikipedii kim jest i czego dokonał) za jedyną słuszną to pozostaje mi to uszanować.
[/quote]
w jednym masz racje. Zielinski, w pewnym stopniu, zahamował rozwój Wdowiaka. Co do wielkości Zielińskiego zapomniałem o ""
[quote='Pasiak64' pid='1446070' dateline='1597870953']
[/quote]
[/quote]
Ale może miał bardzo ważną zaletę, nie kreował się na najlepszego trenera w Polsce czy też polskiego Murinho w przeciwieństwie do obecnego celebryty. A tak na marginesie to co osiagnął M. Zub w piłce jako trener?
[/quote]
W polskiej lidze nic. Ale cos tam osiagnął za granica:https://www.transfermarkt.pl/marek-zub/profil/trainer/5127
Gdyby nie lokalny dziennikarz to Zieliński by zamordował też Kapustkę i nie byłoby tej pięknej historii
Nie lubił grać młodymi, ot co . :(
W Pucharze Polski potrafisz strzelac bramki, mam nadzieje ze w Europie tez dasz sobie rade :)
[quote='wrobelson' pid='1446192' dateline='1597927707']
W Pucharze Polski potrafisz strzelac bramki, mam nadzieje ze w Europie tez dasz sobie rade :)
[/quote]
Każdy kij ma dwa końce. Strzeli bramkę, nie daj boże dwie i poleci do Włoch!
30 dni później
- Edytowany
Czemu znowu poza pierwszą jedenastką?
Edit: Poza składem*
zdrowie, kontrakt?
Może ma słabe oceny w szkole?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)