Wziąć przykład z Piątka i po treningu do znudzenia ćwiczyć wykańczanie sytuacji, sam na sam, itd...
-
-
Pan Piłkarz - Mateusz Wdowiak
Dalej Cię lubię i Ci kibicuje, ale popraw się.
Ze skutecznością jest oststnio na bakier, to fakt i sam wczoraj rzucałem kur*ami ale oceniając na chłodno Wdowiak zagrał naprawdę świetny mecz. Asysta, karny na nim i mnóstwo walki i zaangażowania.
Gdzieś chyba zagubił formę z końcówki poprzedniego roku. Mamy dwa mecze i 3setki zmarnowane. Wczoraj miałem wrażenie, że mimo asysty przy golu na 1:0, to jednak Mateusz grał dość przeciętnie, ale to oczywiście moja subiektywna ocena.
Mateusz, podania, szybkość bardzo dobra. Brakuje jeszcze techniki i skuteczności. Jeżeli to poprawi, czuję nosem, że w jednej z zachodnich lig wyląduje.
Powolutku i wszystkiego się nauczy. To co najważniejsze już ma.
Gra coraz lepiej. Wykorzystuje do perfekcji swój naturalny walor, czyli szybkość. Czas jeszcze dołożyć skuteczność i za rok idzie za 4 melony do Włoch.
Albo i lepiej !
[quote='Dorwas' pid='1363889' dateline='1550478596']
Gra coraz lepiej. Wykorzystuje do perfekcji swój naturalny walor, czyli szybkość. Czas jeszcze dołożyć skuteczność i za rok idzie za 4 melony do Włoch.
[/quote]
Może nich jeszcze troszkę pokopie w Pasach . :)
Dojdzie skuteczność i kolejny Profesor w Drużynie.
[quote='TOM76' pid='1363950' dateline='1550488846']
Dojdzie skuteczność i kolejny Profesor w Drużynie.
[/quote]
[i]Uniwersytet Jagielloński - najstarsza polska uczelnia,[/i]
[i]CRACOVIA - też najstarsza,[/i]
[i]To i Profesorów nie brakuje ;)[/i]
[i]PREZES też Profesor. :)[/i]
To kto jest STUDENTEM ?
:D
Pewnie kibice, akademicy, bo jest ich niezliczona ilość i każdy się na czymś zna. ;)
trochę spieprzyłeś te sytuacje z Legią ale i w poprzednim meczu ;) Tak sobie przypominam jak grałeś jeszcze w rezerwach, to czasem tez miałeś kłopot ze skutecznością, ale to wszystko da się "wyciągnąć", by walić gole.
Natomiast, jestem pod wrażeniem czegoś, co często krytykowałem, czyli wspomaganie bocznego obrońcy. Była taka sytuacja, gdy pognałeś za pomocnikiem i przerwałeś groźną kontrę.
Naprawdę, brawo za nowoczesną grę bocznego pomocnika.
Jak na początku krytykowano tutaj Piątka (tak były takie czasy), że potrzebuje 5 sytuacji by strzelić gola to go broniłem, bo, jak pisałem i nadal uważam, najważniejsza jest umiejętność znajdowania się w sytuacjach strzeleckich. Zimna krew i wykorzystywanie ich - przychodzi (lub nie :() z czasem. Myślę, że Mateuszowi brakuje właśnie tej zimnej krwi, ale ona przyjdzie. W wielu aspektach gry już widać poprawę i ten jeden też podciągnie.
[quote='ian thorpe' pid='1364128' dateline='1550522180']
Natomiast, jestem pod wrażeniem czegoś, co często krytykowałem, czyli wspomaganie bocznego obrońcy. Była taka sytuacja, gdy pognałeś za pomocnikiem i przerwałeś groźną kontrę.
Naprawdę, brawo za nowoczesną grę bocznego pomocnika.
[/quote]
Myślę, że tego od skrzydłowego wymaga MP - dobrej gry zarówno w ataku jak i obronie a Mateusz wreszcie nam dorósł i zaczął grać jak na skrzydłowego przystało .
jak jeszcze nie było to spoko wywiad z Mateuszem do odsłuchania:
http://weszlo.com/2019/02/19/weszlopolscy-1819-20-furman-romanczuk-wdowiak/
[quote='walas83' pid='1364234' dateline='1550579386']
jak jeszcze nie było to spoko wywiad z Mateuszem do odsłuchania:
http://weszlo.com/2019/02/19/weszlopolscy-1819-20-furman-romanczuk-wdowiak/
[/quote]
Jakby ktoś szukał to wywiad z Mateuszem zaczyna się od 12:30.
Wcześniej podśmiechujki z wczorajszego meczu sąsiadki i komenatatora, który czuł się zaszczycony tym, że może komentować taki mecz
5 dni później
- Edytowany
Ja trochę kontrowersyjnie, uprzedzę nagonkę na niewykorzystane sytuacje przez Wdowiaka i przypomnę co pisałem o Piątku gdy również miał na początku słabszy okres jeśli chodzi o wykorzystywanie okazji bramkowych :)
[img]https://i.ibb.co/d0N3CgL/Capture.png[/img]
Podsumowując, olbrzymie mi imponuje w tej rundzie umiejętnośc dochodzenia przed Wdowiaka do NIESAMOWICIE WYSOKIEJ ilosci sytuacji bramkowych - jesli zostanie to podtrzymane to predzej czy pozniej te sytuacje będą zamieniane na bramki
Jak poprawi element wykończenia i grę lewą nogą to może zakręcić się nawet obok poziomu Kapustki. Teraz fajnie patrzy się z kolei na coraz lepszą gre obronną i ten mega ciąg do przodu
Tyra za 2 i chwała mu za to. Ważne że inni strzelają.
Coś czuje że szczyt formy będzie miał w Derbach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)