Ja myślałem że już bardzo chodzi i formę i wiek
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Jak ma go widzieć, skoro liczba błędów i oddychanie rękawami było na porządku dziennym.
Jak się buduje dom, a nie przechodzi solidne przygotowanie przedsezonowe, to też nie można mieć pretensji do formy...
- Edytowany
Nie widzę żalu w tej wypowiedzi. Przekazał do wiadomości jak było, czyja to była decyzja i tyle.
Gumiński na kolejne 3 lata.
Kolejna informacja kontraktowa z Comarch Cracovii. W ekipie Pasów wciąż będzie występował młody defensor Kamil Mętel.
Szefostwo ekipy z Siedleckiego 7 poinformowało o przedłużeniu współpracy z 20-letnim obrońcą, który od lat związany jest z klubem i przeszedł przez wszystkie szczeble szkolenia w krakowskiej organizacji.
Mętel (193 cm, 94 kg) w minionym sezonie rozegrał 30 spotkań w TAURON Hokej Lidze. W tym czasie zdobył jedną bramkę, spędził na ławce kar łącznie 2 minuty, a w klasyfikacji plus/minus zakończył sezon na poziomie -6.
Krystian Mocarski podpisał ✍️
Zatem dziś na piłkarską kopaninę zakładam bluzę z numerem 21 którą udało mi się wylicytować po „pluszakach” TB. Cieszy mnie to, że Mocarski nadal u nas.
𝙆𝙏𝙊𝙎́ 𝙏𝙐 𝘿𝙊 𝙉𝘼𝙎 𝘿𝙕𝙒𝙊𝙉𝙄...📱👀
Linia transferowa pozostaje gorąca!📱Skład 12-krotnego Mistrza Polski właśnie zasila nowy zawodnik.
Zanim oficjalnie usłyszycie „Welcome to Kraków”, sprawdźcie dzisiejsze wskazówki:
🛡️ Pozycja: Obrońca
🇱🇻 Kierunek: Łotwa
🏒 Uchwyt kija: Prawy
Info: Cracovia Hokej Facebook
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778585587-103.jpg[/img]
- Edytowany
[quote]#post1724708 𝙆𝙏𝙊𝙎́ 𝙏𝙐 𝘿𝙊 𝙉𝘼𝙎 𝘿𝙕𝙒𝙊𝙉𝙄...📱👀
Linia transferowa pozostaje gorąca!📱Skład 12-krotnego Mistrza Polski właśnie zasila nowy zawodnik.
Zanim oficjalnie usłyszycie „Welcome to Kraków”, sprawdźcie dzisiejsze wskazówki:
🛡️ Pozycja: Obrońca
🇱🇻 Kierunek: Łotwa
🏒 Uchwyt kija: Prawy
Info: Cracovia Hokej Facebook[/quote]
https://www.eliteprospects.com/player/217788/uvis-balinskis
Cóż, no MakDejwid miał być i raz po razie czuję rozczarowanie. Ale spox, będę cierpliwy i nie będę narzekał, a nawet z radością przyjmę Balinskisa. Tylko, żebyśmy mieli jasność - to w niczym nie mienia faktu, że MakDejwid też ma być!
Jeśli chodzi o kierunek łotewski, to mam bardzo dobre wspomnienia po Igorsie Bondarevsie. Jak będzie to równie klasowy zawodnik, będę bardzo ukontentowany.
- Edytowany
Robi się międzynarodowe towarzystwo. Czyżby Rudolf dalej był doradcą ds. hokeja? Jak to się ma do szumnie zapowiadanego przez Panią Prezes stawiania na wychowanków? Czyżby już nikt nie pamięta?
A o podpisaniu kontraktów z Bezwińskim, Jaraczem, Mętlem i Gumińskim to słyszał? Ilu ma być tych wychowanków? 20? Który klub tak ma?
[quote]#post1724747 Robi się międzynarodowe towarzystwo. Czyżby Rudolf dalej był doradcą ds. hokeja? Jak to się ma do szumnie zapowiadanego przez Panią Prezes stawiania na wychowanków? Czyżby już nikt nie pamięta?[/quote]
zapewne chodzi o (...) Dawida Tynkę, Jakuba Janeczka czy Antoniego Dziurdzię. (...) ??
Marchewa bo ci nos rośnie od tego pier...
Dziurdzia wychowanek ale już nie młody
Prosta sprawa, jak byli dobrzy a zarząd jest zły to chłopaki zaraz znajdą kluby, prawda ???
[quote]#post1724749 A o podpisaniu kontraktów z Bezwińskim, Jaraczem, Mętlem i Gumińskim to słyszał? Ilu ma być tych wychowanków? 20? Który klub tak ma?[/quote]
Czyli w zasadzie tyle ile za Rudolfa w szerokiej kadrze. Zapytam jeszcze raz: Gdzie te szumne zapowiedzi?
- Edytowany
O Tynce i Janeczku się nie wypowiem bo nie wiem, ale moje zdanie o Dziurdzi wyraziłem już wcześniej. Zaprosić na lodowisko, podziękować i wręczyć pamiątkową koszulkę. Niestety, decyzja o zrezygnowaniu z usług słuszna - nie ten poziom.
EDIT: jak ktoś uważa, że u Rudolfa młodzi wychowankowie z szerokiej kadry cokolwiek grali, a nie wypełniali miejsce w protokole, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
Że ludziska jeszcze na te jego odpisujecie to jestem pełen podziwu
[quote]#post1724761 EDIT: jak ktoś uważa, że u Rudolfa młodzi wychowankowie z szerokiej kadry cokolwiek grali, a nie wypełniali miejsce w protokole, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.[/quote]
Amen! 🙏
Mlodzi zawodnicy beda coraz lepiej grac i sie rozwijac jesli lepsi od nich beda w ich otoczeniu. A nie odwrotnie. Niestety obroncow mielismy w poprzednim sezonie slabych - moze poza Jaskiwiczem.
No nie zgodzę się Michał Jaracz zrobił mega rozwój, Metel też mi się podobał i Michalski również.
[quote]#post1724711 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778585587-103.jpg[/img][/quote]
i czemu to, będzie Markuss Komuls 👿
[quote]#post1724807 No nie zgodzę się Michał Jaracz zrobił mega rozwój, Metel też mi się podobał i Michalski również.[/quote]
No i Mętel wraz z Jaraczem zostali z nami.
- Edytowany
[quote]#post1724807 No nie zgodzę się Michał Jaracz zrobił mega rozwój (...)[/quote]
Na koniec sezonu miałem taką myśl, żeby "dać ludziom ich idola przed kamerą". Przy okazji meczów nr3, nr4 i nr6 zaczepiałem ludzi na trybunie i na chodniku w przerwach, zagadywałem i pytałem "Który nasz młody według Ciebie zrobił największy postęp w tym sezonie?". Pewnie kogoś z Was też trafiłem z tym pytaniem, wiec jeśli pamiętacie jakiegoś ktosia co wyskoczył do Was z tym pytaniem, to ja byłem, pozdrawiam 😀 Pytanie subiektywne, bez uzasadnienia, bez kryterium "jak młody", bo dla kogoś to będzie eMka w protokole, dla kogoś U20, a dla kogoś subiektywnie "wychowanek, co jeszcze nie jest stary". Proste pytanie i 1 nazwisko "kto?" poproszę. Zebrałem 50 odpowiedzi, w tym moją (w sumie 51 nawet, ale jedną odpowiedź zdyskwalifikowałem). Przy 50 dałem stop, bo wyniki już wtedy były absolutnie jednoznaczne - Jari miał o ile pamiętam 44 głosy, tzn. 88%.
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778672171-546.png[/img]
23 lata, wciąż "rozwojowy", ale już całkiem ciekawy życiorys - MHL (młodzieżowa KHL), Mestis (2gi poziom w Finlandii), OHL (ekstraklasa Łotwy) i SLM (ekstraklasa we Francji), plus repra Łotwy U20 (nie tylko jakieś sparingi, ale także MŚ, więc konkret). Warto zauważyć, że jak na defensora to całkiem sporo punktów w 2ch ostatnich sezonach (24/25 - 49 spotkań w SLM i 20 pkt, 6g+14a; 25/26 50 spotkań w OHL i 22 pkt, 5g+17a)
[quote]#post1724852 [quote]#post1724807 No nie zgodzę się Michał Jaracz zrobił mega rozwój (...)[/quote]
Na koniec sezonu miałem taką myśl, żeby "dać ludziom ich idola przed kamerą". Przy okazji meczów nr3, nr4 i nr6 zaczepiałem ludzi na trybunie i na chodniku w przerwach, zagadywałem i pytałem "Który nasz młody według Ciebie zrobił największy postęp w tym sezonie?". Pewnie kogoś z Was też trafiłem z tym pytaniem, wiec jeśli pamiętacie jakiegoś ktosia co wyskoczył do Was z tym pytaniem, to ja byłem, pozdrawiam 😀 Pytanie subiektywne, bez uzasadnienia, bez kryterium "jak młody", bo dla kogoś to będzie eMka w protokole, dla kogoś U20, a dla kogoś subiektywnie "wychowanek, co jeszcze nie jest stary". Proste pytanie i 1 nazwisko "kto?" poproszę. Zebrałem 50 odpowiedzi, w tym moją (w sumie 51 nawet, ale jedną odpowiedź zdyskwalifikowałem). Przy 50 dałem stop, bo wyniki już wtedy były absolutnie jednoznaczne - Jari miał o ile pamiętam 44 głosy, tzn. 88%.[/quote]
Pytałeś. Ja (już teraz wiem, że jak bardzo nieliczny) odpowiedziałem Mętel Paweł.
[quote]#post1724940 [quote]#post1724852 [quote]#post1724807 No nie zgodzę się Michał Jaracz zrobił mega rozwój (...)[/quote]
Na koniec sezonu miałem taką myśl, żeby "dać ludziom ich idola przed kamerą". Przy okazji meczów nr3, nr4 i nr6 zaczepiałem ludzi na trybunie i na chodniku w przerwach, zagadywałem i pytałem "Który nasz młody według Ciebie zrobił największy postęp w tym sezonie?". Pewnie kogoś z Was też trafiłem z tym pytaniem, wiec jeśli pamiętacie jakiegoś ktosia co wyskoczył do Was z tym pytaniem, to ja byłem, pozdrawiam 😀 Pytanie subiektywne, bez uzasadnienia, bez kryterium "jak młody", bo dla kogoś to będzie eMka w protokole, dla kogoś U20, a dla kogoś subiektywnie "wychowanek, co jeszcze nie jest stary". Proste pytanie i 1 nazwisko "kto?" poproszę. Zebrałem 50 odpowiedzi, w tym moją (w sumie 51 nawet, ale jedną odpowiedź zdyskwalifikowałem). Przy 50 dałem stop, bo wyniki już wtedy były absolutnie jednoznaczne - Jari miał o ile pamiętam 44 głosy, tzn. 88%.[/quote]
Pytałeś. Ja (już teraz wiem, że jak bardzo nieliczny) odpowiedziałem Mętel Paweł.[/quote]
Nieprawda, odpowiedziałeś, że Kamil Mętel, pamiętam Cię 😀
Zatem pamiętasz mnie lepiej niż ja sam siebie.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778865813-142.jpg[/img]
Nie może być, kolejny wychowanek! Chyba ktoś tu dostanie piany, że propaganda zostaje obalana. 😉😛
[quote]#post1725253 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778865813-142.jpg[/img][/quote]
Super - gratulacje dla zawodnika i dumnego Taty :)
Na ten moment kadra 26/27
Bramkarz: Santeri Lipiäinen. [b]Szymon Klimowski[/b]
Obrońcy: Daniels Goršānovs,Oskar Jaśkiewicz, Michał Jaracz, Kamil Mętel, [b]Patryk Wajda[/b].
Napastnicy: James White, Olli Valtola, Damian Kapica, Mateusz Bezwiński, Mateusz Ubowski, Krystian Mocarski, Szymon Gumiński, Borys Dawid,Radosław Kot, Jakub Ślusarek, [b]Sean Montgomery[/b].
Pogrubione zawodnicy bez oficjalnego potwierdzenia 😉
Oczywiście cieszę się jak zapewne wszyscy wierni kibice Pasów, że drużyna się buduje i stopniowo rośnie w siłę, Ale mam obawy czy z przedstawionych powyżej zawodników jest w stanie któryś w stu procentach przejąć pałeczkę po ,,Heńku" Czy któryś z nich dysponuje takim przeglądem pola i możliwościami kreowania gry, a w razie potrzeby realnym wspieraniem obrony? Kurcze, bardzo bym tego sobie, Wam i klubowi życzył żeby ktoś taki się znalazł.
Myślę że Damian da radę, jeszcze będzie Sean I rozumiem że kogoś na koniec dobrego nam zaprezentują.
Montgomery podpisany ✍️🇨🇦
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779103047-595.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779184963-573.jpg[/img]
- Edytowany
[quote]#post1726423 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779184963-573.jpg[/img][/quote]
Nie wiem "kto", ale wiem "kto nie" - skoro Fin, to na pewno znów nie MakDejwid. Ehhh ileż to się trzeba naczekać na ten jeden transfer...
Choć jak widzę nawiązanie do "Świetego Mikołaja" to kusi mnie postawić tezę, że może "Rudolf Renifer"? 😀
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)