Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)

• Hokej
    • Rozpoczęto 28.10.2014 o 08:55
      Ostatnia aktywność 3 godziny temu
      597995 wyświetleń
    • garbus

1.5K
      1.2K
    • ponad tydzień temu o 11:22
      Post #1719015 08.04.2026 11:22
    Damian Kapica zostaje z nami na kolejny sezon! 🔥 W minionym sezonie Damian rozegrał 38 spotkań, w których zdobył 10 bramek i zanotował 14 asyst. Jego pewnie wykonane rzuty karne w ćwierćfinale z Katowicami na długo pozostaną w naszej pamięci. 👉 Sprawdźcie, co ma do powiedzenie Damian 🎥 Cieszymy się, że zostajesz z nami, Kapi! 🤝 info: Cracovia Hokej facebook
    • żółta kaczka, zubereg, Tasior oraz 8 innych osób lubią to.
    • Excal

303
      750
    • tydzień temu o 22:53
      Post #1719123 08.04.2026 22:53
    • Edytowany
    Oho… Marchewa wyczuł krew i przypuszcza kolejny atak… Nie wiem skąd te komentarze że Michalska “spija śmietankę” z akadamemii. Każdy rozsądny wie że obecne sukcesy akademii to efekt lat pracy i wsparcia Canpacku. Nie przeszkadzało jej jednak przyjechać na finał Żaka, usiąść z rodzicami i kibicować. W akademii wydaje się że atmosfera jest dobra i wygląda jakby lepiej działała organizacyjnie niż za KSu. Akademia jest też o wiele bardziej widoczna w działaniu klubu czego wcześniej nie było. Co do Hebdy to z tego co wiem to sam odszedł bo stwierdził że to nie dla niego bo jednak mega dużo pracy organziacyjnej i obciążenia (Witos newet w wywiadzie o tym mówił). Co do Pana Tomka to szanuję zdanie @żółta kaczka#4267 i wiem że miał rację co do swoich odczuć z punktu widzenia dziennikarza. Z tego co mówiono jego pozycja to było więcej niż rzecznik, miał być też kierownikiem lodowiska. Cześć rzeczy wyszło fajnie, dziewczyna od social mediów robi świetną robotę, fotograf jest super. Jak wyglądają inne kwestie; oprawa na meczach w sezonie zasadniczym, wykorzystanie lodowiska. Może jednak są jakieś wymagania które nie zostały spełnione? Nie oznacza to od razu że jest w tym jakaś niecna chęć wpuszczenia kolesi. Nie oznacza z to że trzeba dzielić na naszych ludzi i innych. Ostatecznie to Michalska będzie oceniana przed właścicielami za swoją skuteczność. Ja wiem że każdy ma prawo do swojego zdania i krytyki, ale warto zachować rozsądek. Podkręcanie negatywnej atmosfery na podstawie jakiś domysłów i indywidualnych ocen na pewno nie pomoże. Zdaję się że takie podejście doprowadziło nomen omen Podhale do miejsca w którym się teraz znajduje….
    • żółta kaczka, PanSzym, krucigang oraz 2 innych osób lubią to.
    • Marchewa

175
      67
    • tydzień temu o 08:00
      Post #1719134 09.04.2026 08:00
    • Edytowany
    @Excal#42595 zadałem proste pytania: Dlaczego nie było informacji o odejściu i podziekowań dla tych dwóch mocno związanych z Klubem osób? Dlaczego nie było o tym żadnej wzmianki w oficjalnych kanałach? Zapytałem też jaka jest wizja i konkretny plan na bliższą i dalszą przyszłość, ale tak konkretnie bez słodkiego pierdzenia w mediach. Jednym piękne i zapewne autoryzowane wywiady Pani Prezes bez konkretów wystarczą, innym, w tym mi, nie. Czy to jest hejt lub wzajemne szczucie?
    • żółta kaczka oraz MSC lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.6K
    • tydzień temu o 12:21
      Post #1719168 09.04.2026 12:21
    Santeri Lipiäinen zostaje z nami.
    • garbus, hank, krucigang oraz 4 innych osób lubią to.
    • garbus

1.5K
      1.2K
    • tydzień temu o 12:41
      Post #1719171 09.04.2026 12:41
    Santeri Lipiäinen zostaje z nami na kolejny sezon! 🔥🥅 W minionym sezonie Santeri rozegrał 41 spotkań, notując 90% skuteczności interwencji oraz 1 shutout. Jego pewna postawa między słupkami niejednokrotnie dawała nam spokój w defensywie. Cieszymy się, że zostajesz z nami, Lipi! 🤝 Info: Cracovia Hokej facebook
    • hank, żółta kaczka, niegramotnyj oraz vamos lubią to.
    • Sir Pablo

2.8K
      3K
    • tydzień temu o 12:55
      Post #1719173 09.04.2026 12:55
    Każdy kolejny dzień to nowy kontrakt?
    • żółta kaczka oraz hank lubią to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1.1K
    • tydzień temu o 13:43
      Post #1719178 09.04.2026 13:43
    Nie wiem jak jest u nas i jak jest teraz, ale generalnie był taki trend, że "umowy się robi swoim tempem, a info publikuje swoim tempem i tempo jednego nie ma nic wspólnego z tempem drugiego". Mówiąc wprost - info o kontrakcie generuje jakiś ruch, szum, jest wydarzeniem, powoduje zainteresowanie, kliki itp. I to NIE JEST NIC ZŁEGO. Bo taki efekt jest pożądany. Po prostu - możesz mieć podpisanych 20 umów i one są, istnieją, obowiązują. Natomiast ich ogłoszenie rozkładasz na 40 dni i masz "co 2gi dzień newsa i bum". Tak to działa. I BARDZO DOBRZE.
    • hank, Sir Pablo, Tasior oraz 4 innych osób lubią to.
    • torreador

3.6K
      1.4K
    • tydzień temu o 16:46
      Post #1719198 09.04.2026 16:46
    No przecież z Santeri było już wiadomo 2,3 dni po meczu z Katowicami
    • żółta kaczka lubi to.
    • Excal

303
      750
    • tydzień temu o 21:44
      Post #1719242 09.04.2026 21:44
    • Edytowany
    [quote]#post1719134 @Excal#42595 zadałem proste pytania: Dlaczego nie było informacji o odejściu i podziekowań dla tych dwóch mocno związanych z Klubem osób? Dlaczego nie było o tym żadnej wzmianki w oficjalnych kanałach? Zapytałem też jaka jest wizja i konkretny plan na bliższą i dalszą przyszłość, ale tak konkretnie bez słodkiego pierdzenia w mediach. Jednym piękne i zapewne autoryzowane wywiady Pani Prezes bez konkretów wystarczą, innym, w tym mi, nie. Czy to jest hejt lub wzajemne szczucie?[/quote] Zadajesz pytania w sposób który sugeruje że coś jest nie tak. Ja nie jestem związany z klubem jak i większość forumowiczów. Nie widzę jednak problemów w komunikacji strategii. Gramy wychowankami i młodymi zawodnikami. Mamy kasę od Comarchu ale potrzebujemy więcej żeby być wyżej w tabeli i zabezpieczyć się na moment kiedy Comarch powie dość. Wiem że Michalska jest aktywna i szuka co nie jest łatwe bo ekonomicznie czasy ciężkie, jest profesjonalna z tego co mówią ludzie z biznesu. Udało się uzyskać sponsorów ze spółek miejskich i kasę na remont. Akademia jest ważna, dużo ważniejsza niż kiedyś (ale tak to co teraz jest to są lata pracy). Jak w każdej instytucji są ludzie z którymi się klub rozstaje (Pan Tomasz) albo którzy rozstają się z klubem (z tego co słyszałem kwestia Hebdy). Nie znaczy to że klub musi się tłumaczyć kibicom z każdego kroku.
    • pablo74, hank, pantenorek oraz 3 innych osób lubią to.
    • Marchewa

175
      67
    • 6 dni temu o 23:17
      Post #1719250 09.04.2026 23:17
    • Edytowany
    @Excal#42595 Nigdzie nie napisałam, że musi się tłumaczyć. W dobrym tonie i przyjętym od dawna zwyczaju w przestrzeni publicznej jest oficjalne podziękowanie takim osobom za pracę i życzenie im powodzenia. To wystarczy i nikt nie nakazuje podawania szczegółów zwolnienia. Nikt też nie może mieć pretensji, bo rotacja jest nieodzowna w klubie sportowym. U nas przemilczano ten fakt, a kibice muszą się dowiadywać o tym z plotek lub innych mediów. Rzetelność w przekazie medialnym to też umiejętność przekazywania trudnych informacji, których u nas brakuje. A jeśli tak to mamy już do czynienia z czystą propagandą. PS. Czy są dostępne gdzieś informacje jak wygląda i w jakiej formie realizowany jest sponsoring spółek miejskich? Co Klub z tego otrzymuje? Czy to ekwiwalent finansowy, barter czy też inne benefity?
    • Excal

303
      750
    • 6 dni temu o 08:19
      Post #1719260 10.04.2026 08:19
    Ok, rozumiem że oczekiwałeś komunikacji w sprawach personalnych, masz prawo. Ja natomiast tego nie oczekuję i rozumiem czemu spółka tego nie robi. Kompletnie za to nie rozumiem czego oczekujesz ws. spółek miejskich. Jasno było powiedziane że te jednostki są sponsorem. Nigdzie nie znajdziesz dokładnych szczegółów tych umów i kwot i to jest zupełnie normalne i prawidłowe.
    • torreador lubi to.
    • Marchewa

175
      67
    • 6 dni temu o 11:43
      Post #1719285 10.04.2026 11:43
    Racjonalizacja - tak się to nazywa. Akceptujesz wszystko jako zwolennik władz, ok rozumiem. Przeglądnij profile klubow np piłkarskich i zobacz jak to się robi. Natomiast pojecie sponsor jest szerokie - może to być wsparcie finansowe, barterowe lub wzajemna reklama lub jeszcze inne świadczenia. Z racji że to są spółki miejskie, powinny być udostępnione publicznie pełne sprawozdania finansowe.
    • garbus

1.5K
      1.2K
    • 6 dni temu o 12:40
      Post #1719301 10.04.2026 12:40
    NOWY KONTRAKT: BORYS DAWID NA 3 LATA W CRACOVII! Z wielką radością ogłaszamy, że podpisaliśmy 3-letni kontrakt z 18-letnim napastnikiem – Borysem Dawidem. W sezonie 2025/2026 Borys był wyróżniającym się zawodnikiem SMS I Katowice. W 24 meczach zdobył 12 bramek i zanotował 20 asyst, co dało mu 32 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej. W minionych rozgrywkach reprezentował nasze barwy na zasadzie wypożyczenia. W 8 meczach pokazał się z bardzo dobrej strony, zdobywając swoją pierwszą bramkę oraz notując dwie asysty w TAURON Hokej Lidze. Borys, cieszymy się, że przez najbliższe 3 lata będziesz z nami i życzymy samych sukcesów! info: Cracovia hokej facebook
    • żółta kaczka, PanSzym, KruszynaKSC oraz 6 innych osób lubią to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1.1K
    • 6 dni temu o 12:46
      Post #1719303 10.04.2026 12:46
    [quote]#post1719301 NOWY KONTRAKT: BORYS DAWID NA 3 LATA W CRACOVII! Z wielką radością ogłaszamy, że podpisaliśmy 3-letni kontrakt z 18-letnim napastnikiem – Borysem Dawidem. W sezonie 2025/2026 Borys był wyróżniającym się zawodnikiem SMS I Katowice. W 24 meczach zdobył 12 bramek i zanotował 20 asyst, co dało mu 32 punktów w klasyfikacji kanadyjskiej. W minionych rozgrywkach reprezentował nasze barwy na zasadzie wypożyczenia. W 8 meczach pokazał się z bardzo dobrej strony, zdobywając swoją pierwszą bramkę oraz notując dwie asysty w TAURON Hokej Lidze. Borys, cieszymy się, że przez najbliższe 3 lata będziesz z nami i życzymy samych sukcesów! info: Cracovia hokej facebook[/quote] To jest petarda! Przyznam, że miałem drobne obawy...
    • PanSzym, garbus, hank oraz 3 innych osób lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.6K
    • 6 dni temu o 12:58
      Post #1719306 10.04.2026 12:58
    • Edytowany
    [quote]#post1719285 Racjonalizacja - tak się to nazywa. Akceptujesz wszystko jako zwolennik władz, ok rozumiem.[/quote] Tak jak Ty wszystko Marchewo negujesz. No chyba, że coś się zmieniło i jesteś w stanie wymienić jakiś pozytyw ówczesnej władzy?! Dostrzegasz coś?
    • Tasior

186
      195
    • 6 dni temu o 13:53
      Post #1719319 10.04.2026 13:53
    @żółta kaczka#4267 ja również się obawiałem. Jak na razie to jest najlepsza informacja. Ma chłopak papiery na granie.
    • żółta kaczka, Sir Pablo oraz PanSzym lubią to.
    • Sir Pablo

2.8K
      3K
    • 6 dni temu o 14:14
      Post #1719322 10.04.2026 14:14
    Pozyskanie Borysa Dawida to dobra informacja. Ciekawe co przyniesie jutrzejszy dzień?
    • żółta kaczka, hank oraz PanSzym lubią to.
    • żółta kaczka

6.2K
      1.1K
    • 6 dni temu o 14:24
      Post #1719323 10.04.2026 14:24
    B.Dawid jest super, ale ja odkąd temat na Forum nam się pojawił podczas Milano to na MakDawida jednak ciągle liczę. Tylko pewnie z nim można ogłaszać dopiero jak swojego plejoffa skończy chyba co nie? To by jednak lekko niesportowe było jakby tam jeszcze walczył o garnek, a już ogłaszał klub na nowy sezon...
    • naki

1.3K
      2.1K
    • 6 dni temu o 14:55
      Post #1719328 10.04.2026 14:55
    Super wiadomość z Borysem! Czeakm jeszcze na jego kolege Kota.
    • żółta kaczka, Lakbeti, Marlon oraz 4 innych osób lubią to.
    • Marchewa

175
      67
    • 6 dni temu o 17:05
      Post #1719341 10.04.2026 17:05
    • Edytowany
    [quote]#post1719306 [quote]#post1719285 Racjonalizacja - tak się to nazywa. Akceptujesz wszystko jako zwolennik władz, ok rozumiem.[/quote] Tak jak Ty wszystko Marchewo negujesz. No chyba, że coś się zmieniło i jesteś w stanie wymienić jakiś pozytyw ówczesnej władzy?! Dostrzegasz coś?[/quote] Skoro mnie wywołałeś do tablicy to i owszem: Cieszę się, że wszyscy trenerzy łacznie z D. Salamonem zostali i mogą kontynuować pracę. Przynajmniej tutaj udaje się nie przeszkadzać i jak do tej pory (mam nadzieję) nic nie zepsuć. Doceniam event samochodowy i oprawy przedmeczowe.Natomiast jako kibic chciałbym wiedzieć co się dzieje w klubie np. Nie musieć zastanawiać się dlaczego nagle doszło do zmiany kierownika drużyny i zgadywać kto teraz pełni tę funkcję. Zaznaczam, że takie przypadki już były w MKS, kiedy to nagle w boksie zabrakło II trenera Mariusza Duleby, a pojawił się wyżej wspomniany Salamon. Kibice długo się zastanawiali o co chodzi i dopiero po jakimś czasie klub dał lakoniczna informacje. Chciałabym by polityka klubu była transparentna i rzetelna. I chciałabym tutaj merytorycznej dyskusji na argumenty oraz odpowiedzi: jaki jest pomysł na finansowanie i funkcjonowanie Klubu po wygaśnięciu umowy z Comarchem? Czy jest plan B na wypadek, gdyby Comarch wcześniej zerwał umowę? Czy właściciele będą w stanie wziąć ciężar finansowania na swoje barki?
    • MSC, Tasior oraz żółta kaczka lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)

Goście (7)
    • Główna
    • Działy i kategorie