https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/polacy-za-granica/kosmiczne-pieniadze-prawie-spadlem-z-krzesla-polak-krolem-zycia-w-turcji/mh24ml6
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Nooo, i to są prawdziwe smakowite historyjki, a nie jakieś przynudnawe pierdy.
PS dla młodzieży: Jacek Cyzio grał w Cracovii.
Pamiętam go jak wchodził jako rezerwowy w jakimś meczu o Puchar Polski, miał może 16 może 17 lat. Trybuny skandowały jego nazwisko. To było chyba zaraz po spadku z I ligi w 1984r. Potem momentalnie transfer do Szczecina. Nie pamiętam czy zagrał w choć jednym ligowym meczu.
10 dni później
Coz za upadek Wdowiaka... ledwo na lawce w Zaglebiu... mogl zostac w Cracovii to by gral nie mial by mistrzostwa ani dwoch kolejnych pucharow Polski... Bolek go oszukal!!! Skandal!!
Adam Deja strzela i wciąga Łęczną na pierwsze miejsce I ligii.
[quote]#post1588496 Coz za upadek Wdowiaka... ledwo na lawce w Zaglebiu... mogl zostac w Cracovii to by gral nie mial by mistrzostwa ani dwoch kolejnych pucharow Polski... Bolek go oszukal!!! Skandal!![/quote]
Pytanie tylko dlaczego Wdowiak nie mógł zaprotestować przeciwko temu menedżerowi 3 lata temu i postawić twardo sprawę, że chcę zostać w Cracovii (chyba nie jest niewolnikiem menedżera i jego wola też się liczy).
Chyba, że Wdowiak tak naprawdę nie chciał zostać w Cracovii.
- Edytowany
Kulesza w mediach społecznościowych potwierdza to co przypuszczaliśmy...
będzie wesoło.
https://twitter.com/maciukrk1/status/1704379827980062759/photo/1
Pozostaje życzyć powodzenia, choć większych nadziei z gościem nie wiążę.
Tanczmy z cyganami z cyganami!!!
Powodzenia koleś.
Ciężko wyprzeć z pamięci jego wyczyny derbowe np. lanie od amatora Sobolewskiego 1-4
ale z drugiej strony pomimo "eksterminacji" najlepszego grajka zdobył PP.
Jedno jest pewne. Zamówienia na "łiski" w PZPN znacząco wzrosną 😂
[quote]#post1588671 Kulesza w mediach społecznościowych potwierdza to co przypuszczaliśmy...
będzie wesoło.
https://twitter.com/maciukrk1/status/1704379827980062759/photo/1[/quote]
Cygan z Bytomia! 😍
- Edytowany
Było do przewidzenia w momencie gdy Kulesza zostal prezesem.
PP + SPP oraz zmarnowane moje 4,5 roku kibicowskiego życia. Bez wielkich nadziei.
Esit:
PS. Świetny, wręcz doskonały tekst Treli o Probierzu na weszło. Polecam
Jeszcze jakiś płaskoziemca na Prezydenta kraju i będzie komplet :)
- Edytowany
[quote]#post1588691 Było do przewidzenia w momencie gdy Kulesza zostal prezesem.
PP + SPP oraz zmarnowane moje 4,5 roku kibicowskiego życia. Bez wielkich nadziei.
Esit:
PS. Świetny, wręcz doskonały tekst Treli o Probierzu na weszło. Polecam[/quote]
Taki fragmencik przykul moją uwagę (dlaczego Probierza nie chciały kluby mające, jak na Polskę, dużo kasy):
[i]Być może dlatego, że doskonale zdawali sobie sprawę, do jakiego stopnia nie trzyma ciśnienia, jak często przekombinowuje w ważnych meczach, jak atakuje jednostki z silnym charakterem, chcąc być jedynym samcem alfa w stadzie, jak polaryzuje, jak zarządza przez konflikt. I to właśnie to, a nie jego warsztatowe kwalifikacje, najbardziej przeraża w tej nominacji.[/i]
4,5 roku w Pasach, około 50 ściągniętych zawodników, z których zdecydowana większość to był piłkarski szrot. O jego pomysłach na napastników lepiej nie wspominać, a może jednak: Piszczek, Syn Ojca, Balaj. Te wszystkie Cecaricie, Culiny czy ten Rusek z wyrazem twarzy, jakby się dziwił, że ktoś go wpuścił na boisko (niepomnę już jego nazwiska)...
Reprezentacja ma praktycznie pewny udział w barażach. Obawiam się, że do czasu baraży Probierz skłóci się z tak dużą ilością osób (zawodników, dziennikarzy, trenerów), że nawet tych baraży nie przejdzie.
O k...a dopiero teraz przeczytałem, co Probierz gadał po nominacji:
[i]
Nie zgodzę się z opiniami, że kolesiostwo zdecydowało o tym, że zostałem selekcjonerem. Uważam, że na to zasługuję. Stawiano mi zarzut, że nie osiągnąłem sukcesów. Przypomnę, że nie prowadziłem Legii, Lecha - [/i]
Samiec alfa. Tylko reprezentacji trochę żal.
"Uważam, że na to zasługuję" wyjebało mnie z butów
Ze względu, że to jest reprezentacja Polski życzę powodzenia.
Ze względu, że to jest Michał Probierz widzę to w wyraźnie ciemnych barwach. Bardzo ciemnych barwach.
To co robił w Cracovii.
To co prezentowały jego drużyny klubowe.
To co w ostatnich miesiącach działo się w jego reprezentacji juniorskiej - kompletnie bez wyrazu występy.
Jego wizja futbolu ("laga to też styl").
Góra kilka miesięcy, roku nie przetrwa.
Czy chcę się mylić? Tak. Chętnie przeproszę.
Jemu się to po prostu należy!!! 🤣 🤣 🤣
Prezes Kulesza skompromitował się Sousą straszliwie... no to metodą polsko-podlasko-kolesiowską ściągnął kumpla
W myśl zasady : może się uda? ale a) taniej b) kumpel zarobi c) zabawimy się przynajmniej w gronie kolegów 😀
Łukasz "Krecik" Zejdler zagrał 90 minut w przegranym przez Polonię Bytom meczu ze Stalówką. "Krecik" zagrał cały mecz na lewej obronie. Nie dziękujcie 😊
Niestety Polonia przegrała 1-0
:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)